Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά την πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, οι υποψήφιοι για Όσκαρ, Jehane Noujaim και Karim Amer σε συνεργασία με το Netflix φέρνουν το ντοκιμαντέρ The Great Hack σε αρκετά μεγαλύτερο κοινό.

Το Netflix μάλιστα πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ που διερευνά το παρασκήνιο πίσω από τον διαμοιρασμό και την εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών για την χειραγώγηση τους κ.ά.

Μάλιστα το Netflix επισημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα, έχουν ξεπεράσει το πετρέλαιο ως το πλέον πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο στην εποχή μας, αφού με το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica αποδείχτηκε ότι τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για πολιτικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων (π.χ διαφήμιση). Στο ντοκιμαντέρ, πρώην εργαζόμενοι της Cambridge Analytica εξηγούν πως χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα και πόσο πολύτιμα είναι, αλλά και με ποιο τρόπο τα εκμεταλλεύονται οι εταιρείες για αποκλειστικό τους όφελος.   

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο τύπος είναι μάγκας και εμείς φυσικά βλάκες.... γνωρίζει τα πάντα ( αυτός και το team του και φυσικά ολοι όσοι εχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του καθενός μας ) και πλουτίζει ολο και πιο πολύ εν αγνοία του καθενός που έχει facebook καθώς εμείς πουλούμε την προσωπική μας ζωή τσάμπα....!

• Like 3
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Giannakos83 είπε

Ο τύπος είναι μάγκας και εμείς φυσικά βλάκες.... γνωρίζει τα πάντα ( αυτός και το team του και φυσικά ολοι όσοι εχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του καθενός μας ) και πλουτίζει ολο και πιο πολύ εν αγνοία του καθενός που έχει facebook καθώς εμείς πουλούμε την προσωπική μας ζωή τσάμπα....!

δεν τη πουλάς τζάμπα ικανοποιείς το εγώ σου αν θες δε το χρησιμοποιείες

όπως και να χει, καλό είναι όλες αυτές οι εταιρείες να έχουν περισσότερο κρατικό έλεγχο (από ηπα κατά προτίμηση ) ώστε να μην λειτουργούν ανεξέλεγχτα και με δικούς τους κανονισμούς και νόμους. από τη στιγμή που έχουν φτάσει να έχουν τέτοια επιρροή έχουν πάψει να είναι απλά ιδιωτικές εταιρείες

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

καλό είναι όλες αυτές οι εταιρείες να έχουν περισσότερο κρατικό έλεγχο (από ηπα κατά προτίμηση ) 

Τί εννοείς?

Αφού επ'ωφελεία των ΗΠΑ δεν λειτουργούν αυτές οι εταιρείες?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Giannakos83 είπε

ποια αγνοια; το TOS σου εξηγει οτι συλλεγει δεδομενα και τα πουλαει σε τριτους, οταν φτιαχνεις λογαριασμο.

ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για τετοια θεματα, δεν ειδες με τις αποκαλυψεις του Snowden? αλλαξε κατι; απαιτησε ο κοσμος να αλλαξει κατι; οχι.

οσο εχει ενα σπιτι, ενα αμαξι ενα πιατο φαι και μια γκομενα, δεν τον ενδιαφερει τιποτα απο ολα αυτα, ουτε τα προσωπικα δεδομενα, ουτε η κλιματικη αλλαγη, ουτε τι λεει ο Τραμπ, τιποτα.

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Giannakos83 είπε

Δεν εχω fb / insta / twitter εδω και 7 χρονια....

ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣΣΣ!!!!

σοβαρα τωρα, αναρωτιέστε ποσα ανήλικα παιδάκια εχουν ανεβασει τα παντα στο fb τους;

τρίβουν τα χερια τους οι παιδερες...

και οσο για αυτη τη καραμελα με το "φταίνε οι γονείς" αφήστε την να την πείτε σε κανα κουτσομπολίστικο site.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mader είπε

Δεν εχω fb / insta / twitter εδω και 7 χρονια....

ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣΣΣ!!!!

σοβαρα τωρα, αναρωτιέστε ποσα ανήλικα παιδάκια εχουν ανεβασει τα παντα στο fb τους;

τρίβουν τα χερια τους οι παιδερες...

και οσο για αυτη τη καραμελα με το "φταίνε οι γονείς" αφήστε την να την πείτε σε κανα κουτσομπολίστικο site.

Ποιος φταίει;

Δημοσ.
45 minutes ago, turbat0s said:

Τί εννοείς?

Αφού επ'ωφελεία των ΗΠΑ δεν λειτουργούν αυτές οι εταιρείες?

Ελα μου ντε.... ?

Δημοσ.

Πριν απαντήσω θα ηθελα να σε ρωτησω (εαν επιτρέπετε) 

-εχεις παιδια;

8 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Ποιος φταίει;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mader είπε

-εχεις παιδια;

Όχι, δεν έχω.

Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mader είπε

-εχεις παιδια;

Ναι, επιτρέπουμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Όχι, δεν έχω.

οκ. Τα παιδια μου ποτε δεν ειχαν tablet και σχεδον παντα αποφεύγαμε να τα αφήνουμε να παίζουν με τα κινητά μας

ελα ομως που μια μερα μου εθεσαν το ερωτημα:

-Μπαμπα ολοι οι φιλοι μας στη γειτονιά / σχολειο εχουν tablet και facebook και ολοι μαζι, παιζουν παιχνιδια ή μιλανε / συνεννοούνται πχ να πανε για μπασκετ / βολτα μεσω fb κτλ και εμας μας εχουν στην απ'εξω και μας κοροϊδεύουν οτι ήμαστε αρχαίοι.... Γιατι εμείς να μην εχουμε tablet και fb ;;;;

αυτο οχι μονο μου το ειπαν, αλλα το ειδα κ εγω και το άκουσα απο γειτονόπουλα να το λενε για τα παιδια μου.

πες μου λοιπον, τι να κανω;  Η ζημια εχει ηδη γινει προ πολλού.

Εγω νομιζω πως φταιει ολη η Ελληνική κοινωνία γενικα.

Και κατι ακομα. Φιλος που δουλευει σε ταβερνα με ρωτάει:

-πως ξεχωρίζεις τα Ελληνακια απο τα ξενα παιδακια οταν τρωνε στο τραπεζι;

-Τα Ελληνακια εχουν ΠΑΝΤΑ tablet κολλημένο μες τα μουτρα τους και οι γονείς τα ταΐζουν στο στόμα....

κ αμα τελειώσει η μπαταρια.... εχουν σίγουρα ενα "τουμπανο" powerbank για να ειναι αυτοι ήσυχοι μιας και ολα τα παιδακια αυτου του είδους κανουν σαν αυτιστικά

Επεξ/σία από mader
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...