chicken32 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα tv box συνδεδεμένο στη τηλεόραση με VGA και 3.5mm καρφί. Πρόκειται για σχετικά παλια τηλεόραση και δεν έχει HDMI δυστυχώς. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο ήχος του tv box είναι πολύ χαμηλός, οπότε από το επίπεδο ~30 της έντασης της κανονικής τηλεόρασης, αναγκάζομαι να το βάλω στο 50+ για το tv box. Εννοείται ότι ο ήχος του ίδιου του tv box είναι στο max. Ψάχνω κάποια φθηνή λύση για να ενισχύσω τον ήχο αλλά δεν είμαι πολύ γνώστης. Κοιτούσα αυτό (Creative Sound Blaster Play! 3) που κανονικά είναι για ακουστικά και όχι για τηλεοράσεις. Λέτε να δουλεύει; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; Ευχαριστώ!
Crybal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Εγω θα δοκιμαζα με καποια απλα ηχεια και την εξοδο που εχουν για ακουστικα θα την εβγαζα για τηλεοραση. 1
chicken32 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, Crybal είπε Εγω θα δοκιμαζα με καποια απλα ηχεια και την εξοδο που εχουν για ακουστικα θα την εβγαζα για τηλεοραση. Το σκέφτηκα κι αυτό, είναι μια επιλογή τώρα που το αναφέρεις. Να κοιτάξω τότε κάποια φτηνά ηχεία, στα €10-15, για να κάνω τη δουλειά μου; Φοβάμαι μην είναι μεγάλη "έκπτωση" στην ποιότητα σε σχέση με το να ενισχύσω κάπως τον ήχο στα ηχεία της τηλεόρασης.
Crybal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δοκιμασε με καποια δανικα ηχεια.Επισης θεωρεις οτι τα ηχεια ειναι τοσο ποιοτικά ωστε να αποδοσουν την διαφορα?...εσυ ξερεις γιατι εσυ μπορεις να τα ακουσεις! 1
dpolal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, chicken32 είπε Το σκέφτηκα κι αυτό, είναι μια επιλογή τώρα που το αναφέρεις. Να κοιτάξω τότε κάποια φτηνά ηχεία, στα €10-15, για να κάνω τη δουλειά μου; Φοβάμαι μην είναι μεγάλη "έκπτωση" στην ποιότητα σε σχέση με το να ενισχύσω κάπως τον ήχο στα ηχεία της τηλεόρασης. Κοίτα για ηχομπάρα καλύτερα. 1
chicken32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, Crybal είπε Δοκιμασε με καποια δανικα ηχεια.Επισης θεωρεις οτι τα ηχεια ειναι τοσο ποιοτικά ωστε να αποδοσουν την διαφορα?...εσυ ξερεις γιατι εσυ μπορεις να τα ακουσεις! Θα δοκιμάσω να δω αν ακούγονται αξιοπρεπώς. Η τηλεόραση έχει αξιοπρεπή και δυνατά ηχεία στο μπροστινό μέρος δεξιά και αριστερά, τα οποία φαντάζομαι χρειάζονται κάποια ενίσχυση που το tv box από μόνο του δεν μπορεί με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου. 1 ώρα πριν, dpolal είπε Κοίτα για ηχομπάρα καλύτερα. Να πάρω ηχόμπαρα που θα ακούγεται ακόμα χαμηλότερα; Ποιος θα ενισχύει τον ήχο από το tv box στην ηχόμπαρα;
dpolal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, chicken32 είπε Να πάρω ηχόμπαρα που θα ακούγεται ακόμα χαμηλότερα; Ποιος θα ενισχύει τον ήχο από το tv box στην ηχόμπαρα; Μία ποιοτική ηχομπάρα ακούγεται πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε ηχεία τηλεόρασης και η ίδια θα κάνει την ενίσχυση. Πήγαινε να ρωτήσεις σε ένα κατάστημα καλύτερα και να ακούσεις πώς παίζει. 1
chicken32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δηλαδή θα μπορέσει λες το tv box με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου και το 3.5mm jack να ανταποκριθεί στην ηχόμπαρα; Ακόμα κι έτσι, ψάχνω κάτι φθηνό για την περίπτωσή μου και μια ποιοτική ηχόμπαρα δεν νομίζω να είναι κάτω από €100.
dpolal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Αναφέρεσαι συνέχεια σε ποιοτική αναβάθμιση του ήχου σε σχέση με τα ηχεία της τηλεόρασης σου. Πόσο την κοστολογείς την ποιότητα δηλαδή; 1
chicken32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dpolal είπε Αναφέρεσαι συνέχεια σε ποιοτική αναβάθμιση του ήχου σε σχέση με τα ηχεία της τηλεόρασης σου. Πόσο την κοστολογείς την ποιότητα δηλαδή; Δε θέλω ποιοτική αναβάθμιση, ίσως το λέω λάθος γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς τα θέματα του ήχου! Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν βγαίνει ήχος με το 3.5mm καρφί, είναι πολύ χαμηλά. Όπως όταν άλλαξα στο πισί μου κάρτα ήχου, από την ενσωματωμένη πήγα σε Sound Blaster pci express, είδα σημαντική διαφορά στην ένταση. Έτσι κι εδώ, το tv box δεν μπορεί να δώσει καθόλου ένταση στα ηχεία της τηλεόρασης, ψάχνω κάπως να την ενισχύσω για να ακούω τι παίζει το Netflix! Tο μαραφέτι που αναφέρω στην αρχική δημοσίευση, δεν φαίνεται κατάλληλο για την περίπτωσή μου; Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από chicken32
Crybal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορεις επισης να αγορασεις ηχεια 2.1 με κανενα 30-35αρι οποτε θα εχεις και ενταση και κατα πασα πιθανοτητα πολυ καλυτερο απο της τηλεορασης Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από Crybal 1
chicken32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μπορώ, αλλά: Πώς ξέρω ότι εκείνα θα τα σηκώνει; Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πόσο καλύτερα θα είναι, ψάχνοντας λίγο βρήκα (πιθανόν) το μοντέλο της τηλεόρασης (LDM 3210) και έχει 2x10watt ηχεία δεξιά και αριστερά που βλέπουν μπροστά, όχι σαν ορισμένα πιο νέα μοντέλα που χτυπάνε πίσω στον τοίχο και αντανακλάται ο ήχος Δεν μπορώ να ενισχύσω το ήδη υπάρχον setup που έχω με τα ηχεία της τηλεόρασης που είμαι ευχαριστημένος; Ας αποκλείσω πρώτα την περίπτωση να δυναμώσω τον ήχο που στέλνει το tv box ώστε να βγαίνει ο ίδιος αξιοπρεπής ήχος με την κανονική τηλεόραση και μετά ψάχνω για ξεχωριστά ηχεία!
chicken32 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Για όποιον μελλοντικά μπορεί να έχει το ίδιο θέμα, να πω ότι το "έλυσα" σε κάποιο βαθμό με την εξωτερική κάρτα ήχου που έγραψα στο αρχικό post. Ενώ προηγουμένως χρειαζόταν να πάω την ένταση της τηλεόρασης στο ~70 για να ακούω αξιοπρεπώς, τώρα ακούγεται κάπως καλά και στο 40-50. Δυστυχώς, δεν είναι η ιδανική λύση, αλλά μέχρι να πάρω καινούργια τηλεόραση, θα με καλύψει. Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το θέμα μου και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν!
7nisiotis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, chicken32 είπε Για όποιον μελλοντικά μπορεί να έχει το ίδιο θέμα, να πω ότι το "έλυσα" σε κάποιο βαθμό με την εξωτερική κάρτα ήχου που έγραψα στο αρχικό post. Ενώ προηγουμένως χρειαζόταν να πάω την ένταση της τηλεόρασης στο ~70 για να ακούω αξιοπρεπώς, τώρα ακούγεται κάπως καλά και στο 40-50. Δυστυχώς, δεν είναι η ιδανική λύση, αλλά μέχρι να πάρω καινούργια τηλεόραση, θα με καλύψει. Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το θέμα μου και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν! Το κουμπωσες πάνω στο μποξακι αυτό ή στη tv
chicken32 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Το κουμπωσες πάνω στο μποξακι αυτό ή στη tv Στο tv box! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα