spiketsi Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Διαθέτω την μητρική MSI Mag Z390 Tomahawk και θέλω να αγοράσω τον 8700k στον οποίο θα γίνει και ο υπερσυγχρονισμός. Σκέφτομαι για υδρόψυξη μάλλον https://www.skroutz.gr/s/11921901/NZXT-Kraken-X62-Includes-AM4-Bracket.html (θέλω γνώμες) Αξίζει η συγκεκιμένη ή να δω κάτι σε αερόψυξη; Με ενδιαφέρει περισσότερο η επεξεργασία εικόνας για το συγκεκριμένο μηχάνημα και θέλω όσο γίνεται να επιταχύνει το lightroom σε επιδόσεις. Αξίζει να γίνει υπερσυγχονισμός στον 8700k ή να έβλεπα κάποιον άλλον επεξεργαστή; Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2019 από spiketsi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Ο 8700k είναι μεταξύ 8600k/9600κ και 9700κ, πιο πάνω ειναι ο 9900κ και δεν έχει άλλους cpu η σειρα. Αφου έχεις ηδη την μητρική, ψάξε για μτχ έναν από τους τρεις ή ακόμη και τους 4. Εγώ πήρα τον 9600κ. Ή όπως πρότειναν και μένα, πουλά τα πάρε σειρά 3 amd. Που έχει ενδιαφέρουσες προτασεις. Όλοι οι ιντελ σε αυτή την σειρά φτάνουν εύκολα στα 4.8 με 5. Η ψυχτρα που προτεινες εινσι πολυ καλη επιλογη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiketsi Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, conkal είπε Ο 8700k είναι μεταξύ 8600k/9600κ και 9700κ, πιο πάνω ειναι ο 9900κ και δεν έχει άλλους cpu η σειρα. Αφου έχεις ηδη την μητρική, ψάξε για μτχ έναν από τους τρεις ή ακόμη και τους 4. Εγώ πήρα τον 9600κ. Ή όπως πρότειναν και μένα, πουλά τα πάρε σειρά 3 amd. Που έχει ενδιαφέρουσες προτασεις. Όλοι οι ιντελ σε αυτή την σειρά φτάνουν εύκολα στα 4.8 με 5. Η ψυχτρα που προτεινες εινσι πολυ καλη επιλογη Ευχαριστώ για την απάντηση. Για μνήμες ram που θα βοηθησουν λιγο στο αποτελεσμα του overclock ποιες να κοιτάξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Εγώ διάλεξα κάποιες με υψηλο xmp (3333mhz ) και τις παίζω εκεί. Επειδή είναι πολύ φρέσκια η αναβάθμιση μου σε αυτή την πλατφόρμα δεν έχω να σου πω ακόμη κριτικές. Αυτό που έκανα όταν πήρα τις μνήμες ειναι οτι κοιταξα τις γρηγοροτερες ανω των 3000mhz που μπορούσε να αντέξει η τσέπη μου. Έπεσα σε προσφορά 32gb στα 129euro από το πλαίσιο (δες το μπορεί να παίζει ακομη) και τις πηρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Όταν λες υπέρχρονισμο για ποσά ghz μιλάμε ? αν έχεις στο νου σου τα 5 ghz να ξέρεις ότι ο 8700k θέλει delid για να σταθεί εκεί από θερμοκρασίες εκτός αν πέσεις σε κανα σούπερ golden chip που θα θέλει 1.25 vcore για τα 5γιγα, καλύτερα να πας σε 9700k η και 9900k αν βγαίνεις οικονομικά οι οποίοι είναι soldered και δεν έχουν θέματα με θερμοκρασίες σαν την 8η γενιά και πίσω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Στις 20/7/2019 στις 6:31 ΜΜ, FORIS78 είπε Όταν λες υπέρχρονισμο για ποσά ghz μιλάμε ? αν έχεις στο νου σου τα 5 ghz να ξέρεις ότι ο 8700k θέλει delid για να σταθεί εκεί από θερμοκρασίες εκτός αν πέσεις σε κανα σούπερ golden chip που θα θέλει 1.25 vcore για τα 5γιγα, καλύτερα να πας σε 9700k η και 9900k αν βγαίνεις οικονομικά οι οποίοι είναι soldered και δεν έχουν θέματα με θερμοκρασίες σαν την 8η γενιά και πίσω. Ειχα στο μυαλο μου την σειρα 9 . Ο 9600K αστεια ευκολα πηγε στα 5GHZ απλα με τον οδηγο της Gigabyte. Υποθετω οτι αν το πιεσω παει 5.2 με λιγη προσπαθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, conkal είπε Ειχα στο μυαλο μου την σειρα 9 . Ο 9600K αστεια ευκολα πηγε στα 5GHZ απλα με τον οδηγο της Gigabyte. Υποθετω οτι αν το πιεσω παει 5.2 με λιγη προσπαθεια. Εκεί είναι καθαρά silicon lottery το ποσό μπορείς να πιάσεις με το τσιπάκι που σου έκατσε είχα έναν 8600k και τον είχα φτάσει 5.3ghz αλλά με vcore στον θεό, το θέμα είναι να έχεις ένα κλοκαρισμενο σύστημα που να είναι σταθερό χωρίς να δίνεις υπερβολικά πολύ τάση για καθημερινή χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 38 λεπτά πριν, FORIS78 είπε το θέμα είναι να έχεις ένα κλοκαρισμενο σύστημα που να είναι σταθερό χωρίς να δίνεις υπερβολικά πολύ τάση για καθημερινή χρήση. Αυτο εννοειται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα