adi32 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, dimpa16 είπε άλλος βγείτε από τα σπίτια, ο άλλος μη βγείτε..... Αυτά φίλε μου είναι συζητήσεις του καφενείου. Δεν είναι καμιά φαντασία και το είπε σεισμολόγος στο ραδιόφωνο λίγο μετά το σεισμό
primeragt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, adi32 είπε Δεν είναι καμιά φαντασία και το είπε σεισμολόγος στο ραδιόφωνο λίγο μετά το σεισμό Ποσο λιγο μετα? Γιατι αν ειναι μεσα στην πρωτη ωρα ειναι απολυτα φυσιολογικο να προτεινει να βγει ο κοσμος απο τα κτηρια και να παει σε μεγαλους ανοικτους χωρους. Στα πρωτα λεπτα ειδικα δεν ξερουν και δεν εχουν εκτιμησει ακομα ουτε το εστιακο βαθος ουτε το πιο ρηγμα εδωσε το σεισμο και τι περιμενουν απο αυτο. Το γενικα και αοριστα ειναι λαθος και δεν το εχει κανει κανενας απο οσο εχω δει τουλαχιστον. 1
dimpa16 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, adi32 είπε Δεν είναι καμιά φαντασία και το είπε σεισμολόγος στο ραδιόφωνο λίγο μετά το σεισμό Αλήθεια; Έγινε δυνατός σεισμός και βγήκε σεισμολόγος, αμέσως μετά, και είπε να βγεί ο κόσμος απ` τα σπίτια του; Και σου φαίνεται παράξενο και λάθος; Ρε το μαλάκα.
adi32 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, dimpa16 είπε Αλήθεια; Έγινε δυνατός σεισμός και βγήκε σεισμολόγος, αμέσως μετά, και είπε να βγεί ο κόσμος απ` τα σπίτια του; Και σου φαίνεται παράξενο και λάθος; Ρε το μαλάκα. Ναι είπε. Και μετά άλλος είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μείνετε σπίτια. Αν έχεις στο σπίτι παιδιά γέρους ανάπηρους κλπ είναι πρόβλημα αυτό ή όχι?
dimpa16 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, adi32 είπε Ναι είπε. Και μετά άλλος είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μείνετε σπίτια. Αν έχεις στο σπίτι παιδιά γέρους ανάπηρους κλπ είναι πρόβλημα αυτό ή όχι? Δεν έχω να σου πω κάτι άλλο. Βαλ`το μυαλό σου και δούλεψ`το. Και προπαντός,μην λες ράδιο αρβύλα. 1
primeragt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 14 λεπτά πριν, adi32 είπε Ναι είπε. Και μετά άλλος είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μείνετε σπίτια. Αν έχεις στο σπίτι παιδιά γέρους ανάπηρους κλπ είναι πρόβλημα αυτό ή όχι? Η λογικη ομως σε ενα σεισμο που δινει αρκετα καλο κουνημα, ανεξαρτητος τελικου μεγεθους, ειναι να βγουμε απο τα σπιτια μας ετσι και αλλιως και οχι να περιμενουμε να δουμε τι θα πουν καποιοι. Αυτη ειναι η σωστη συμπεριφορα σε περιπτωσεις σεισμων, βγαινουμε παμε σε ανοικτο μερος και αναλογα τις εξελιξεις γυρναμε πισω η οχι. Δεν θα επρεπε καν να περιμενεις καποιον να στο πει. Το αν θα το κανεις η οχι το ξερεις εσυ, αλλα η σωστη συμπεριφορα ειναι αυτη. 1
kirileman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Αν πρέπει να βγεις εκτός σπιτιού μετά από ένα μη καταστροφικό σεισμό, θα πρέπει να παραμείνεις εκτός για πάντα. Ή εμπιστεύεσαι το κτήριο σε σχέση με τους σεισμούς που μπορεί να δώσει η περιοχή σου και μένεις ή δεν το εμπιστεύεσαι και δεν ξαναμπαίνεις ποτέ, αφού δεν ξέρεις πότε θα έρθει ο καταστροφικός σεισμός. Και αν θέλετε σχεδόν απόλυτη ασφάλεια, μόνο σε κτήρια της τελευταίας 15ετίας. Οι περισσότεροι που εκκένωσαν κτήρια χθες, απλώς βρήκαν την τέλεια αφορμή να την κοπανήσουν από τη δουλειά. 1
ellink Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Διαβάζω τόση ώρα και απογοητευομαι ξανά, οι μεν κατηγορούν τους δε και ουσία 0 όλοι εσείς που έχετε άποψη για όλα και μπορείτε και κρίνετε γιατί δεν μοιράζεστε την " γνώση" που έχετε με εμάς που δεν την έχουμε; Πείτε μας τι πρέπει να κάνουμε και το όχι αφού προφανώς είστε ειδικοί επί του θέματος; Επιτέλους θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ; Δεν έχω δει ποτέ κάποιον να φωνάζει για την παντελή έλλειψη εκπαίδευσης - γνώση συγκεκριμένων διαδικασιών που πρέπει να γίνουν σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών... Στο Μάτι καήκαμε ζωντανοί γιατί δεν ξέραμε, το 1999 πεθάναμε γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε, το καλοκαίρι πνιγομαστε γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.... Πάντα κάποιος άλλος μας φταίει, για την δικιά μας άγνοια πιως φταίει; Εμείς είμαστε πάντα ΟΚ οι άλλοι είναι λάθος. Οι επιστήμονες κάποια στιγμή λέγανε ότι "όταν οι Έλληνες ανακάλυψαν την χοληστερίνη οι άλλοι λαοί ζούσαμε απάνω στα δέντρα" λοιπόν σήμερα πλέον που έχουνε κατέβει ανεβήκαμε εμείς δυστυχώς.
ellink Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, LolyMoly είπε Δηλαδή όσοι άτυχοι συμπολίτες ήταν μέσα στη ρικομέξ το 1999 και έπεσε πάνω τους το κτήριο, αυτό συνέβει επειδή δεν ήξεραν τι να κάνουν; Δώσε μου λίνκ από δηλώσεις μερικών επιστημόνων που είπαν αυτό με τη χοληστερίνη. Από όλα αυτά που έγραψα αυτό έχεις να πεις;;;; 🤔🤔🤔
primeragt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 14 λεπτά πριν, kirileman είπε Αν πρέπει να βγεις εκτός σπιτιού μετά από ένα μη καταστροφικό σεισμό, θα πρέπει να παραμείνεις εκτός για πάντα. Ή εμπιστεύεσαι το κτήριο σε σχέση με τους σεισμούς που μπορεί να δώσει η περιοχή σου και μένεις ή δεν το εμπιστεύεσαι και δεν ξαναμπαίνεις ποτέ, αφού δεν ξέρεις πότε θα έρθει ο καταστροφικός σεισμός. Και αν θέλετε σχεδόν απόλυτη ασφάλεια, μόνο σε κτήρια της τελευταίας 15ετίας. Οι περισσότεροι που εκκένωσαν κτήρια χθες, απλώς βρήκαν την τέλεια αφορμή να την κοπανήσουν από τη δουλειά. Δε διαφωνω σε αυτο που λες. Εγω πχ εμεινα μεσα και συνεχισα το stranger things αλλα η σωστη κινηση ειναι να βγεις εξω αρχικα και μετα να επιστρεψεις. Το κουνημα εχει να κανει αρκετα. Πχ σε μικρους σεισμους που ισα τους καταλαβαινεις ε προφανως δεν τραβιεσε αδικα αλλα σε ενα καλο ταρακουνημα δεν μπορεις να ξερεις εκ των προταιρων τι εχει συμβει. Το 99 πχ (στο ιδιο διαμερισμα) δεν εχει πεσει ουτε σοβας απο τις πολυκατοικιες μας στο συγκροτημα (πολυ καλες αντισεισμικες κατασκευες του τοτε υπεχωδε σαν αποζημιωση του σειμσου το 81) αλλα λιγο παρα περα στο περιστερι ειχε γινει της π@τανας. Το οτι εσυ δεν εχεις ζημιες για τον ενα η τον αλλο λογο δεν σημαινει οτι δεν ηταν ενας καταστροφικος σεισμος. Γιαυτο η σωστη αντιμετωπιση ειναι βγαινουμε εξω και αξιολογουμε τις επομενες κινησεις και το ξαναλεω οχι σε καθε παραμικρο κουνηματακι. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, kirileman είπε Αν πρέπει να βγεις εκτός σπιτιού μετά από ένα μη καταστροφικό σεισμό, θα πρέπει να παραμείνεις εκτός για πάντα. Ή εμπιστεύεσαι το κτήριο σε σχέση με τους σεισμούς που μπορεί να δώσει η περιοχή σου και μένεις ή δεν το εμπιστεύεσαι και δεν ξαναμπαίνεις ποτέ, αφού δεν ξέρεις πότε θα έρθει ο καταστροφικός σεισμός. Και αν θέλετε σχεδόν απόλυτη ασφάλεια, μόνο σε κτήρια της τελευταίας 15ετίας. Οι περισσότεροι που εκκένωσαν κτήρια χθες, απλώς βρήκαν την τέλεια αφορμή να την κοπανήσουν από τη δουλειά. Εκτος σπιτιου μετα απο ενα μη καταστροφικο, πλην ομως δυνατο σεισμο βγαινεις γιατι δεν ξερεις κατα ποσο εχει επιβαρυνθει το κτιριο και κατα ποσο μπορει να ακολουθησει δυνατοτερος, καθως οι πιθανοτητες να συμβει κατι απο τα δυο ειναι γεωμετρικα αυξημενες σε συγκριση με τα σεναρια που περιγραφεις εσυ. Συνεπως μη το κουραζεις, υπαρχει προφανης λογος που μετα απο τα 5.1 ο κοσμος βγαινει απο τα κτιρια για καποια λεπτα/ωρες και μεχρι να αξιολογησει την κατασταση τοσο αυτος οσο και οι υπευθυνοι οργανισμοι/επιστημονες κλπ. Επισης αυτα τα περι κοπανας απο τη δουλεια ειναι μπουρδες. Τουναντιον, καθε υπευθυνος εργοδοτης μετα το χθεσινο, εκκενωνει ηρεμα και ομορφα το κτιριο και δεν εχει κανενα λογο να ρισκαρει την ασφαλεια κανενος για 2-3 εργατοωρες και τους στελνει σπιτια τους και τα λεμε απο Δευτερα. Γενικως, αν εσυ πιστευεις οτι η χθεσινη μερα, ηταν ακομα μια μερα ρουτινας, ή αν μετα το κουνημα -και πριν μαθεις που, ποσο, κλπ- ησουν βεβαιος για την ασφαλεια σου, καλως να αραξεις μεσα σε οποιο κτιριο θες, αλλα μη προσπαθεις να τετραγωνισεις τον κυκλο εδω μεσα και μαλιστα ως μετα Χριστον προφητης. Δεν... Αντιθετως τα οσα γραφεις παραπεμπουν περισσοτερο στη σφαιρα της ελληναραδικης ανευθυνοτητας και του "ασε τωρα αδερφε, ξερω 'γω που σου λεω να ουμε". Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2019 από BackFromHell
ellink Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, LolyMoly είπε Ναι αυτό να πω και περιμένω απάντηση και λίνκ. Τα συμπεράσματα δικά σας....
ellink Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, LolyMoly είπε Λες ακριβώς: "Το 1999 πεθάναμε γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε". Τι δεν ήξεραν οι άτυχοι της ρικομέξ, κι έπεσε το κτήριο πάνω τους, είναι το ερώτημα. Έχεις κάποιο λινκ να παραθέσεις σχετικά με τους επιστήμονες και τη χοληστερίνη;Θέλω να μάθω ποιοι διαπρεπείς το είπαν αυτό που γράφεις, κακό είναι; Δε μπορείς να τεκμηριώσεις τα γραφόμενά σου; Μάλλον είσαι στην κατηγορία που δεν φταίει σε τίποτα και φταίνε πάντα οι άλλοι ε; Οκ σε παραδέχομαι μπορείς να μου εξηγήσεις τι πρέπει να κάνω σε ένα σεισμό; Δεν έχω σεισμογράφο στο σπίτι για να ξέρω το μέγεθος άμεσος. Ακόμα να μου πεις και ποιος τα λέει αυτά, τεκμηριωμένα πράγματα όχι σαχλαμάρες....
margaritagr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, BackFromHell είπε Ναι ενταξει καταλαβαινουμε οτι εσυ εχεις γαλονια με 6ρια ριχτερ πανω σου, παρολα αυτα κανενας πανικος δεν προκληθηκε. Οσον αφορα τα κινητα, σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχη σαν την Αθηνα λογικο να μην αντεξουν οι κινητες τηλ/νιες το φορτο. Τωρα αν σου κανει εντυπωση οτι μετα απο ενα γερο τρανταγμα παιρνουν ολοι τηλ να μαθουν αν ειναι οι δικοι τους καλα, ε προφανως ζεις με τους δικους σου. Διοτι κατα τ'αλλα δευτερολεπτα μετα το σεισμο κανεις δεν ξερει ουτε το επικεντρο ουτε το μεγεθος. Το μονο που ξερει ειναι οτι εφαγε ενα καλο τρανταγμα στο χωρο που βρισκεται, που μπορει ομως σε αλλες περιοχες να ηταν ακομα πιο δυνατο (πχ εκει που ειναι οι δικοι του ανθρωποι) και να προκαλεσε καταστροφες. Ποιος ηξερε απο τα 4εκ Αθηναιους χθες οτι το επικεντρο δεν ηταν... ενα 6,5ρακι προς Κορινθιακο τυπου Αιγιο/ή προς Λαμια-Ευβοια τυπου Αταλαντη κλπ; Επισης, καταλαβε οτι η Πατρα ειναι σε εκταση το 1/200 του λεκανοπεδιου. Που σημαινει οτι δυτικη Αττικη μπορει να κανει καταστροφες ο ιδιος σεισμος που στην ανατολικη αττικη περναει και δεν ακουμπαει. Σε αντιθεση με την Πατρα που οτι κουνημα φαει το ενα προαστιο της πολης θα το φαει και το αλλο, αρα ξερεις απο τη πρωτη στιγμη αν η πολη εχει ή δεν εχει θεμα και αν μπορεις να αλλαξεις πλευρο και να συνεχισεις τον υπνο σου. Καποιοι το παίζουν Κλάιν δεν έγινε τίποτα και γιατί να βγείτε εξω κλπ , περηφανεύονται οτι συνέχισαν τον ύπνο τους κλπ. Κάποιοι άλλοι ήσυχα κι ωραία βγαίνουν σε ανοιχτό χώρο και περιμένουν να περασει ορισμένη ωρα, να ακούσουν τους επιστήμονες κ.ά. Μαντεψε ποιοι σε περίπτωση μεγαλύτερου σεισμού θα ζήσουν και ποιοι θα ειναι στα θύματα στις ειδήσεις. Οταν κάνει χ σεισμό δεν ξερεις αν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος ή όχι. Συνεπώς το σωστό ειναι να παρεις τα μέτρα σου. Και βέβαια ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ πως ηταν σωστό να εκκενωθούν δημόσιες υπηρεσίες και εργοδότες να διώξουν τους υπαλλήλους τους. Παρα πολλές εταιρείες ξερω οτι έδωσαν εντολή να φύγουν ολοι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ. Κανένας σοβαρός εργοδότης δε ρισκάρει σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα υπόλοιπα ειναι θεωρίες εκ του ασφαλούς..... 9
ellink Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, LolyMoly είπε Eγώ δεν ισχυρίστηκα κάτι, άρα δεν έχω και να σου απαντήσω σε κάτι. Εσύ ισχυρίστηκες οτι το 99 πέθαναν άνθρωποι γιατί δεν ήξεραν τι να κάνουν, αρα εσύ έχεις την υποχρέωση να μου λύσεις την αποριά: Τι ακριβώς δεν ήξεραν οι άτυχοι της ρικομέξ; Λινκ περί επιστημόνων και χοληστερίνης εχεις να μας δώσεις ή θ' αρχίσω να πιστεύω ότι αυτά που γράφεις τα βγάζεις από τη στομάχα σου; 1ον μάλλον δεν έχεις πάρει πρέφα τι έχω γράψει 2ον δεν έχω καμία υποχρέωση να σου εξηγήσω τίποτα, ο νοών νοειτω.... 3ον είχες γεννηθεί το 1999 και αν ναι το θυμάσαι; 4ον σε ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση περί στομάχας
Προτεινόμενες αναρτήσεις