banned_acc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, primeragt είπε Και θα βγαλεις ολα αυτα τα μετρα αμεσα σε 2-3 λεπτα ας πουμε και ολα καλα!!!! Σε 20 λεπτα ειχαν ολα επελθει σε ταξη. Ουτε το ιντερνετ επεσε και τα σταθερα και κινητα τηλεφωνα ηταν off για λιγη ωρα. Στα 5 πρωτα λεπτα θα πρεπει να ειχε γινει της π@υτανας αλλα υπηρχε κανονικα επικοινωνια μεσω δεδομενων και sms (τα χρησημοποιησα και τα 2 με επιτυχια). Σιγα μην σηκωναν και drones για μιση ωρα downtime απο ανθρωπους που δεν μπορουσαν να περιμενουν λιγο να αποσυμφωριστει το δικτυο. Αυτα τα μετρα που εβαλες θα κοστιζαν κατι εκκατομυριακια καθε φορα που θα λειτουργουσαν και δεν υπαρχει λογος να γινονται αν δεν υπαρχουν εκτεταμενες καταστροφες. Τι λες ρε φιλε. Το σήμα κόπηκε τελείως για πιο ιντερνετ λες ????
fredd0 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, guzel είπε Να υπερφορτωθούν οι σταθμοί της περιοχής το καταλαβαίνω .. Να παραλύσει το δίκτυο για ώρες σε όλη την χωρα μπορείς να μας το εξηγήσεις ? Και ενοειτε ότι δεν ισχύουν οι περιπτώσεις που αναφέρεις. Αν θέλεις μπορώ να στο αποδείξω ότι σε δυο από τις περιπτώσεις που αναφέρεις δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία... 11/9, Βοστωνη και Λονδινο 10000% ισχυουν, ηταν εκει αντιστοιχα γονεις μου, αδερφος μου και εγω. Εγω δε για μιση ωρα δεν εβγαινε με τιποτα γραμμη, μου ερχονταν απλα μηνυματα sms για αποτυχημενη εισερχομενη κληση 2
primeragt Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, guzel είπε Τι λες ρε φιλε. Το σήμα κόπηκε τελείως για πιο ιντερνετ λες ???? Ιντερνετ σταθερης τηλεφωνιας. Και τα δεδομενα απο κινητο λειτουργουσαν κανονικα στη Νικαια που βρισκομαι συγκεκριμενα. Τηλεφωνο δεν επερνε για κανενα λογο (ουτε σταθερο ουτε κινητο σημα ειχα και στις 2 εταιρειες cosmote-wind) αλλα sms και δεδμενα λειτουργουσαν οπως και το ιντερνετ στο σπιτι κανονικα.
banned_acc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, fredd0 είπε 11/9, Βοστωνη και Λονδινο 10000% ισχυουν, ηταν εκει αντιστοιχα γονεις μου, αδερφος μου και εγω. Εγω δε για μιση ωρα δεν εβγαινε με τιποτα γραμμη, μου ερχονταν απλα μηνυματα sms για αποτυχημενη εισερχομενη κληση Ψάξε και βρες τις τηλεοπτικές καλύψεις στα περιστατικά που αναφέρεις. Υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη με liveU από τα πρώτα λεπτά (γιατί απλα δουλευαν τα δίκτυα) και ψάξε και τα δικά μας σήμερα και θα καταλάβεις... Το star κατάφερε να βγάλει έπειτα από 2 ώρες από σύνταγμα! Όχι τίποτα άλλο αλλα ας μη γραφουμε ανακρίβειες. Και είναι αστείο να συγκρίνουμε τα δίκτυα της Ουγκάντα με του εξωτερικού 1 1
Sorath Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Εγώ που ήμουν στο Μαρουσι εκείνη την στιγμή, ενώ είχε σήμα το τηλέφωνο, data δεν είχα καθόλου. Κλήση δεν δοκίμασα να κάνω, δεν υπήρχε λόγος. Μετά απο 15' ΄είδα να έχω σήμα H+, λίγο πιο μετά 3G και πολύ αργότερα 4G.
fredd0 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, guzel είπε Ψάξε και βρες τις τηλεοπτικές καλύψεις στα περιστατικά που αναφέρεις. Υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη με liveU από τα πρώτα λεπτά (γιατί απλα δουλευαν τα δίκτυα) και ψάξε και τα δικά μας σήμερα και θα καταλάβεις... Το star κατάφερε να βγάλει έπειτα από 2 ώρες από σύνταγμα! Όχι τίποτα άλλο αλλα ας μη γραφουμε ανακρίβειες. Και είναι αστείο να συγκρίνουμε τα δίκτυα της Ουγκάντα με του εξωτερικού Πραγματικα δεν εχεις ιδεα τι λες. Πρωην μου, προερχομενη απο το Jackson Hole Wyoming ( αβερτα τουριστικη πολη) καθε χειμωνα εχει περιοδους που τα κινητα δε δουλευουν για καμια βδομαδα, σταθερα το ιδιο και ρευμα εχει πεσει για δυο βδομαδες σερι. Γιατι πολυ απλα ειναι "επαρχια" και περνει χρονο να επισκευαστουν. Και ναι τα σπιτια εχουν γεννητιες, απο μικρες Honda βενζινης μεχρι μεγαλες προπανιου. Και συ νομιζεις οτι "τα δικτυα" ειναι παντου τελεια και μονο Ελλαδα χαλανε? Αθηνα 15 λεπτα ειχαν προβλημα οι κλησεις, δεδομενα και σταθερα και κινητα δουλευαν μια χαρα, οπως και τα sms στα κινητα. 2
CheOnWeb Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Εσείς που έχετε παράπονο απ’ τα δίκτυα κινητής, είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το κόστος ενός δικτύου που θα μπορεί να δεχθεί 20.000 κλήσεις το δευτερόλεπτο; 3 2
banned_acc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, fredd0 είπε Πραγματικα δεν εχεις ιδεα τι λες. Πρωην μου, προερχομενη απο το Jackson Hole Wyoming ( αβερτα τουριστικη πολη) καθε χειμωνα εχει περιοδους που τα κινητα δε δουλευουν για καμια βδομαδα, σταθερα το ιδιο και ρευμα εχει πεσει για δυο βδομαδες σερι. Γιατι πολυ απλα ειναι "επαρχια" και περνει χρονο να επισκευαστουν. Και ναι τα σπιτια εχουν γεννητιες, απο μικρες Honda βενζινης μεχρι μεγαλες προπανιου. Και συ νομιζεις οτι "τα δικτυα" ειναι παντου τελεια και μονο Ελλαδα χαλανε? Αθηνα 15 λεπτα ειχαν προβλημα οι κλησεις, δεδομενα και σταθερα και κινητα δουλευαν μια χαρα, οπως και τα sms στα κινητα. sorry αλλα δεν με ενδιαφέρει τι πρόβλημα αντιμετωπίζει η πρώην σου. Η κινητή στην Ελλάδα είχε θέμα τόσο στην Αθήνα όσο και επικράτεια για ώρες. 1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε Εσείς που έχετε παράπονο απ’ τα δίκτυα κινητής, είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το κόστος ενός δικτύου που θα μπορεί να δεχθεί 20.000 κλήσεις το δευτερόλεπτο; Ναι, το πληρώνουμε ήδη 1 2
ekkli Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Το έγραψα και νωρίτερα, εγώ Ηράκλειο Κρήτης, σταθερό με Ηράκλειο Κρήτης, σταθερό δεν έβγαζα γραμμή. Επίσης, το ιντερνέτι δεν έπεσε ποτέ και πουθενά, 2' μετά τον σεισμό με πήρε η αδελφή μου από Περιστέρι στο messenger και μιλάγαμε κανονικά και στο καπάκι την πήρε ο άντρας της με viber μέσω δεδομένων από την δουλειά του και δουλεύανε όλα κανονικά. Με βάση αυτά και ενώ δεν είναι το αντικείμενο μου, ρωτάω αν υπάρχει κάποιος πιο σχετικός να εξηγήσει αυτά τα φαινόμενα. Αναφέρθηκε πιο πάνω η αναδρομολόγηση και για αυτό μπορεί να είχε πρόβλημα η Κρήτη. Ισχύει αυτό; Μπορεί δηλαδή αν πήξει η Αθήνα να στείλουν τις κλήσεις σε κέντρα άλλων πόλεων; Στα κινητά πως γίνεται να μην υπάρχει ομιλία αλλά να υπάρχουν δεδομένα; Από την ίδια κεραία και τα ίδια κέντρα δεν περνάνε αυτά; Επίσης, στο ΜΜΕ λένε, όπου υπάρχει ακόμα πρόβλημα, ο κόσμος να προτιμά ομιλία μέσω δεδομένων, αποδεικνύοντας ότι στο ιντερνετ μέσω δεδομένων δεν υπάρχει πρόβλημα.
banned_acc Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, ekkli είπε Το έγραψα και νωρίτερα, εγώ Ηράκλειο Κρήτης, σταθερό με Ηράκλειο Κρήτης, σταθερό δεν έβγαζα γραμμή. Επίσης, το ιντερνέτι δεν έπεσε ποτέ και πουθενά, 2' μετά τον σεισμό με πήρε η αδελφή μου από Περιστέρι στο messenger και μιλάγαμε κανονικά και στο καπάκι την πήρε ο άντρας της με viber μέσω δεδομένων από την δουλειά του και δουλεύανε όλα κανονικά. Με βάση αυτά και ενώ δεν είναι το αντικείμενο μου, ρωτάω αν υπάρχει κάποιος πιο σχετικός να εξηγήσει αυτά τα φαινόμενα. Αναφέρθηκε πιο πάνω η αναδρομολόγηση και για αυτό μπορεί να είχε πρόβλημα η Κρήτη. Ισχύει αυτό; Μπορεί δηλαδή αν πήξει η Αθήνα να στείλουν τις κλήσεις σε κέντρα άλλων πόλεων; Στα κινητά πως γίνεται να μην υπάρχει ομιλία αλλά να υπάρχουν δεδομένα; Από την ίδια κεραία και τα ίδια κέντρα δεν περνάνε αυτά; Επίσης, στο ΜΜΕ λένε, όπου υπάρχει ακόμα πρόβλημα, ο κόσμος να προτιμά ομιλία μέσω δεδομένων, αποδεικνύοντας ότι στο ιντερνετ μέσω δεδομένων δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είχαν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Αλλοι είχαν 4g άλλοι 3g άλλοι edge και άλλοι τίποτα... ομιλία δεν είχε κανεις.
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Το ιντερνετ πολύ πιο δύσκολα πέφτει γιατί υπάρχουν περισσότεροι εναλλακτικοί κόμβοι, ειδικά τώρα με την εικονικοποίηση server και συσκευών μπορεί να υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με τις ανάγκες. Όσον αφορά τις κεραίες της τηλεφωνίας όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν μπορεί κάποιος σε ώρα ανάγκης να τριγυρνάει και να βάζει κεραίες. Επίσης είναι γνωστό και το πρόβλημα με τους τεχνοφοβικούς που δεν θέλουν να έχουν κεραίες, αλλά θέλουν και τέλειο σήμα.
filipN Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, fredd0 είπε [...] Αθηνα 15 λεπτα ειχαν προβλημα οι κλησεις, δεδομενα και σταθερα και κινητα δουλευαν μια χαρα, οπως και τα sms στα κινητα. Είμαι στην Αθήνα, είχα σταθερό (OTE) μετά 45-50 λεπτά και κινητό (πάλι ΟΤΕ) μετά μία ώρα.
jgeorgiou Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Η αλήθεια είναι ότι το δίκτυο δεν γίνεται με λογικό κόστος να σηκώσει δεκάδες χιλιάδες κλήσεις ταυτόχρονα όταν η μέση χρήση είναι περίπου το 20% συνήθως. Βέβαια , μην τρελαινόμαστε με το τηλεπικοινωνιακό ολιγοπώλιο , είναι ΓΝΩΣΤΟ και ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ότι έχουμε τις ποιο ακριβές και κακές τηλεπικοινωνιες στην ευρώπη των 27 μακράν. Βουλγαρίες - Αλβανίες - Ρουμανιες μας θεωρουν ακριβή μπανανία. Τώρα με τις δωρεάν ευρωπαικές κλήσεις υπάρχουν συμβόλαια στην Βουλγαρία που με 15ευρώ έχεις παροχές που έχει ένα συμβόλαιο εδώ των 70 και 80ευρώ. Ακόμη και Αγγλια , Ελβετία όπου οι πάροχοι δίνουν 8πλάσιους μισθούς από Ελλάδα στους εξειδικευμένους τεχνικούς τους είναι φθηνότεροι. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από jgeorgiou 1
CheOnWeb Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 10 minutes ago, guzel said: Ναι, το πληρώνουμε ήδη Απ' ό,τι βλέπεις, όχι, δεν πληρώνουμε τέτοιο δίκτυο. Πληρώνουμε ένα δίκτυο που όταν δέχεται 20.000 κλήσεις/sec, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. 2
Alex2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 44 λεπτά πριν, guzel είπε To ότι έχουν μπει όλοι οι μηχανικοί δικτυου στο insomnia και θεωρούν το φαινόμενο φυσιολογικό με ξεπερνά. 5.1 ρίχτερ ήταν αρκετά για να παραλύσει το δίκτυο από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη και να αποκαλυφτεί το σάπιο δίκτυο που διατηρούν οι εταιρείες στην Ελλάδα. Κάτι που θεωρώ εγκληματικό να έχεις ανάγκη και να μην μπορείς να πάρεις τηλέφωνο. Δείτε λοιπόν τι γίνεται στο εξωτερικό και πως προετοιμάζονται και στήνουν δίκτυα σε αντίστοιχες και χειρότερες περιπτώσεις. https://www.gsma.com/mobilefordevelopment/wp-content/uploads/2014/02/Mobile-Network-Restoration-and-Humanitarian-Response.pdf https://www.weforum.org/agenda/2018/01/telecoms-mobile-cell-service-disaster-recovery/ https://www.cnbc.com/2018/08/24/verizon-and-att-have-drones-that-can-help-when-disaster-strikes.html λύσεις υπάρχουν απλά στην Ελλάδα ξέρουν μόνο να εισπράττουν. μαντέψτε τι θα γινόταν αν όντως ο σεισμός αυτός ήταν καταστροφικός! Φίλε τι να κάνουμε. Και ήθελα να βλέπω μοαρτσελονα αλλά βλέπω ατρόμητο. Μην συγκρίνεις χώρες διαφορετικής δυναμικής με την Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις