Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς μετά την πρόσφατη διακοπή ρεύματος στην Αθήνα, το κλιματιστικό δεν παίρνει καν ρεύμα.Το βάζω στην πρίζα και δεν κάνει το χαρακτηριστικό "μπιπ" και πάνω στην μονάδα δεν εμφανίζεται η ένδειξη on/off.Απο το τηλεχειριστήριο δεν δέχεται καμία εντολή.Οταν έγινε η διακοπή, το κλιματιστικό ήταν στην πρίζα αλλά σβηστό.

Πήρα την αντιπροσωπεία της Toyotomi και είπαν οτι χρεώνουν 42€ για τεχνικό έλεγχο και έπειτα ανάλογα την ζημιά.

Ρώτησα και στην εταιρία service που συνεργάζεται ο Κωτσόβολος όπου το είχα αγοράσει και χρεώνουν 35€.Επίσης οτι οι πλακέτες ξεκινούν απο 90€ και φτάνουν έως 200€.

Η Toyotomi δίνει εγγύηση 2 χρόνια για τα ηλεκτρονικά μέρη και 5 για τον συμπιεστή και τα μηχανικά μέρη.Το έχω 3 χρόνια.

Δεν γνώριζα οτι τα inverter είναι ευαίσθητα, είχα κλιματιστικά GE 25 χρόνια και δεν έπαθαν κάτι από πολλές διακοπές ρεύματος.

Δεν είχα βάλει πολύμπριζο, θα το έσωνε πιθανόν από υπόταση ρεύματος;

Μπορεί να έχει κάψει μόνο κάποιον πυκνωτή;

• Sad 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν είσαι τυχερός κάποιος πυκνωτής η κάποια ασφάλεια έχει καεί στο κύκλωμα τροφοδοσίας.
Σε αντιπροσωπίες  δεν θα ασχοληθούν. θα σου αλλάξουν την πλακέτα κατευθείαν με την ανάλογη χρέωση. 
Αν μπορείς να βρεις κανέναν μάστορα - ηλεκτρονικό πολύ πιθανόν να μπορέσει να στο επισκευάσει με λογικό κόστος. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Δυστυχώς μετά την πρόσφατη διακοπή ρεύματος στην Αθήνα, το κλιματιστικό δεν παίρνει καν ρεύμα.Το βάζω στην πρίζα και δεν κάνει το χαρακτηριστικό "μπιπ" και πάνω στην μονάδα δεν εμφανίζεται η ένδειξη on/off.Απο το τηλεχειριστήριο δεν δέχεται καμία εντολή.Οταν έγινε η διακοπή, το κλιματιστικό ήταν στην πρίζα αλλά σβηστό.

Πήρα την αντιπροσωπεία της Toyotomi και είπαν οτι χρεώνουν 42€ για τεχνικό έλεγχο και έπειτα ανάλογα την ζημιά.

Ρώτησα και στην εταιρία service που συνεργάζεται ο Κωτσόβολος όπου το είχα αγοράσει και χρεώνουν 35€.Επίσης οτι οι πλακέτες ξεκινούν απο 90€ και φτάνουν έως 200€.

Η Toyotomi δίνει εγγύηση 2 χρόνια για τα ηλεκτρονικά μέρη και 5 για τον συμπιεστή και τα μηχανικά μέρη.Το έχω 3 χρόνια.

Δεν γνώριζα οτι τα inverter είναι ευαίσθητα, είχα κλιματιστικά GE 25 χρόνια και δεν έπαθαν κάτι από πολλές διακοπές ρεύματος.

Δεν είχα βάλει πολύμπριζο, θα το έσωνε πιθανόν από υπόταση ρεύματος;

Μπορεί να έχει κάψει μόνο κάποιον πυκνωτή;

Δυστυχώς ό,τι κι αν είναι, ενδέχεται να μην είναι στην εγγύηση. Θα πρέπει όμως να το δει τεχνικός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Να υποθέσω ότι έχεις ελέγξει τη πρίζα και έχει ρεύμα

Εννοείται... 

Μόλις ρώτησα σε κατάστημα επισκευών, η γνώμη του ήταν να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία γιατί θα χαθεί η εγγύηση αν ανοιχτεί και οτι υπάρχουν πιθανότητες να με καλύψει η εγγύηση.

Επίσης οτι αν είναι πλακέτα, το κατάστημα δεν μπορεί να την προμηθευτεί γιατί δεν τα διαθέτει η αντιπροσωπεία στο εμπόριο.Αυτοί χρεώνουν 15€ τον έλεγχο.

PC, TV, ηχόμπαρα, monitor, PS4 και κάρτα ήχου, τα έχω σε αυτό το πολύμπριζο,δεν είμαι σίγουρος για το μοντέλο:

https://www.skroutz.gr/s/3088564/APC-PL8VT3-DE.html

Θέλω να μου πεί κάποιος γνώστης ποιό πολύμπριζο είναι κατάλληλο για κλιματιστικό inverter 9άρι, αν φυσικά προστατεύει και απο υπόταση.Αλλιώς να βάλω σταθεροποιητή τάσης.

Edit:Μόλις έγινε σεισμός και κατέβηκα από τον 1ο σε 5".Μέχρι να κατέβω είχε σταματήσει.  😨

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Εννοείται... 

Μόλις ρώτησα σε κατάστημα επισκευών, η γνώμη του ήταν να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία γιατί θα χαθεί η εγγύηση αν ανοιχτεί και οτι υπάρχουν πιθανότητες να με καλύψει η εγγύηση.

Επίσης οτι αν είναι πλακέτα, το κατάστημα δεν μπορεί να την προμηθευτεί γιατί δεν τα διαθέτει η αντιπροσωπεία στο εμπόριο.Αυτοί χρεώνουν 15€ τον έλεγχο.

PC, TV, ηχόμπαρα, monitor, PS4 και κάρτα ήχου, τα έχω σε αυτό το πολύμπριζο,δεν είμαι σίγουρος για το μοντέλο:

https://www.skroutz.gr/s/3088564/APC-PL8VT3-DE.html

Θέλω να μου πεί κάποιος γνώστης ποιό πολύμπριζο είναι κατάλληλο για κλιματιστικό inverter 9άρι, αν φυσικά προστατεύει και απο υπόταση.Αλλιώς να βάλω σταθεροποιητή τάσης.

Edit:Μόλις έγινε σεισμός και κατέβηκα από τον 1ο σε 5".Μέχρι να κατέβω είχε σταματήσει.  😨

Εγώ να σου πω ότι τα κλιματιστικά δεν μπαίνουν σε πολύμπριζα, μπαίνουν σε μπρίζες οι οποίες είναι μόνο για το κλιματιστικό.

Ή ακόμα καλύτερα σε ξεχωριστές παροχές στον πίνακα με δικές τους ασφάλειες.

Φρόντισε Λοιπόν τουλάχιστον στην πρίζα που έχεις το κλιματιστικό να μην υπάρχει τίποτε άλλο

• Like 3
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εγώ να σου πω ότι τα κλιματιστικά δεν μπαίνουν σε πολύμπριζα, μπαίνουν σε μπρίζες οι οποίες είναι μόνο για το κλιματιστικό.

Ή ακόμα καλύτερα σε ξεχωριστές παροχές στον πίνακα με δικές τους ασφάλειες.

Φρόντισε Λοιπόν τουλάχιστον στην πρίζα που έχεις το κλιματιστικό να μην υπάρχει τίποτε άλλο

Πάντα το είχα σε ξεχωριστή πρίζα.Ομως η πολυκατοικία είναι παλιά και δεν έχει γείωση.Επίσης τα καλώδια της πρίζας είναι 2.5 mm.Μόνο στην κουζίνα έχουν αλλαχτεί σε 3.5 mm.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Πάντα το είχα σε ξεχωριστή πρίζα.Ομως η πολυκατοικία είναι παλιά και δεν έχει γείωση.Επίσης τα καλώδια της πρίζας είναι 2.5 mm.Μόνο στην κουζίνα έχουν αλλαχτεί σε 3.5 mm.

Μέχρι και 12αρι δεν έχεις θέμα με 2.5 καλώδιο.

Αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html#sku-info είναι δοκιμασμένο και ποιοτικό.

Υπάρχει περίπτωση να είναι απλά μια ασφάλεια γιατί όπως λες δεν κάνει ούτε beep.

• Like 1
Δημοσ.

Συνηθως τα κλιματιστικά εχουν κουμπι on/off πανω στην  εσωτερικη μοναδα.Κοιτα αν εχει και το δικο σου και πατα το.Δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μέχρι και 12αρι δεν έχεις θέμα με 2.5 καλώδιο.

Αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/7932649/APC-Essential-SurgeArrest-PM1W-GR.html#sku-info είναι δοκιμασμένο και ποιοτικό.

Υπάρχει περίπτωση να είναι απλά μια ασφάλεια γιατί όπως λες δεν κάνει ούτε beep.

Αυτό προστατεύει από υπέρταση και απο υπόταση;Το διαφορά έχει από τα πολύμπριζα;

Μπορώ να κουμπώσω απλό σούκο πάνω του για να φορτίζω το κινητό ή να λειτουργεί ο ανεμιστήρας 40 watt όταν το κλιματιστικό είναι σβηστό;

Αν είναι να πάρω 2-3.1 στο κλιματιστικό, 1 στο πλυντήριο που είναι καινούριο και ίσως 1 στο ψυγείο που είναι παλιό, αυτό δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AntiCambeR είπε

Αυτό προστατεύει από υπέρταση και απο υπόταση;Το διαφορά έχει από τα πολύμπριζα;

Μπορώ να κουμπώσω απλό σούκο πάνω του για να φορτίζω το κινητό ή να λειτουργεί ο ανεμιστήρας 40 watt όταν το κλιματιστικό είναι σβηστό;

Αν είναι να πάρω 2-3.1 στο κλιματιστικό, 1 στο πλυντήριο που είναι καινούριο και ίσως 1 στο ψυγείο που είναι παλιό, αυτό δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.

Μόνο από υπέρταση, εξαρτάτε τι πολύπριζο λες αν είναι SurgeArrest ή Surge protect δεν έχουν διαφορά.
Το βάζεις στην πρίζα και μετά βάζεις το απλό πολύπριζο η όποιο έχεις.
Γενικά και τα 3 μαζί που λες να δουλεύουν τα "σηκώνει".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Συνηθως τα κλιματιστικά εχουν κουμπι on/off πανω στην  εσωτερικη μοναδα.Κοιτα αν εχει και το δικο σου και πατα το.Δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.

Ανοιξα το καπάκι και έχει μόνο Auto button,το πάτησα στιγμιαία και παρατεταμένα, τίποτα.Υπάρχει και 1 καπάκι με βίδα, αλλά δεν γνωρίζω τι έχει μέσα και αν φανεί αν ξεβιδωθεί, ίσως έχουν βάλει ειδικές ταινίες που αποκολλούνται.

Εντωμεταξύ κατά τις 12 μίλησα με την αντιπροσωπεία(Γραμματεία).Μου είπε να πάρω αργότερα για το service 14:00-16:00.Δεν απαντάει κανείς γενικώς στο σταθερό τους, σε καμία επιλογή 0-9.

Πάλι καλά που δεν έχει καλές ζέστες.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, bill999r είπε

1)Έπεσε ο γενικός στο σπίτι; 

2)έπεσε η ασφάλεια του κλιματιστικού;

3)Οταν επέστρεψε είχε ρεύμα στο σπίτι;

1)Οχι)  2)Οχι  3)Ναι

Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα από αυτά;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

Τότε βγάλε το κλιματιστικό από την πριζα για μια ωρίτσα κ ξαναβάλτο μετά.

Δύσκολο να έγινε κάτι όταν καμία άλλη συσκευή δεν έχει πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...