kirileman Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Κρίμα. Τραβιόταν βράδυ Αυγούστου στη βεράντα ή στον κήπο του εξοχικού. 1 1
Dantε Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Και εγω εψαχνα απο το θειο ομολογω για να τη ξαναδω και μου εκανε εντυπωση τοσους μηνες μετα που δε κυκλοφορησε. 1
Lotof Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Πλέον πλησιάζει το avengers 👀 Top Gun: Maverick’ Passes ‘Titanic’ as Seventh-Highest Grossing Release in Domestic Box Office History Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Lotof 1
Ntinaras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Στις 6/8/2022 στις 10:04 ΜΜ, Thresh είπε Άργησαν πολύ, τραβάει φαίνεται ακόμα στις αίθουσες. Λολ οντως, το παιζει ακομα το village!
Apoll Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Η πραγματικότητα δεν αντιπροσωπεύεται πουθενά στην ταινία και ένα σοβαρό πρόβλημα είναι ότι η χώρα που δείχνει, οι ΗΠΑ (ναυτικό, σχολές, νοοτροπία), δεν υπάρχει εν έτη 2022. Βασικά δεν έχει υπάρξει για 23 χρόνια και κυρίως από το 2006 και μετά που έχουν αλλάξει όλα. Βασίζεται σε ένα φανταστικό παράλληλο σύμπαν που συνεχίσαμε στην δεκαετία του 1980 χωρίς να υπάρχει το 2000-2022. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2022 από Apoll 1
_Theo_ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Την είδα και εγώ εχθές. Πολύ φασαρία για το τίποτα, ήταν μια απλώς καλή ταινία. Για τους νοσταλγούς της προηγούμενης του 1986 ήταν όμως ότι πρέπει. Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις αεροπορικής τακτικής και στρατηγικής θεωρώ ότι η ταινία ήταν μια ακόμη αμερικανιά που θέλει να μας δείξει την ανωτερότητα της αεροπορίας των ΗΠΑ, όχι τόσο σε τεχνολογία που είναι δεδομένο ότι υπάρχει, αλλά σε ικανότητες και skills, το οποίο είναι αμφίβολο ότι υφίσταται σε τέτοιο βαθμό. Με λίγα λόγια καταστάσεις και γεγονότα τραβηγμένα από τα μαλλιά και γεμάτα υπερβολές. Ειδικότερα κάποιες τρανταχτές σκηνές που παρατήρησα: Spoiler Ειπώθηκε ότι σύντομα τα αεροπλάνα θα πετάνε χωρίς χειριστές η οποίοι δεν θα χρειάζονται πλέον. Ώπα, φτάσαμε σιγά σιγά στην εποχή του Skynet και δεν το κατάλαβα; Έχουμε αρκετό καιρό για να γίνει αυτό, το 2050 ίσως και αν. Προς το παρόν οι χειριστές είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για να πετάει ένα αεροσκάφος. Καλύτερα θα ήταν να έλεγε ότι δεν θα χρειάζονται πλέον κλειστές αερομαχίες και ότι θα επικρατήσει η μάχη BVR. Αναφέρεται ότι η εχθρική χώρα έχει τα παλαιά F-14 και αεροσκάφη 5ης γενιάς: α) Ποια είναι η εχθρική χώρα άραγε; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μπράβο, το βρήκατε είναι το Ιράν. Και άντε, πες για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζεται... β) Τα εχθρικά αεροσκάφη 5ης γενιάς τα οποία στην πραγματικότητα ΔΕΝ έχει η συγκεκριμένη χώρα γιατί δεν κατονομάζονται και αυτά εν αντιθέσει με την προηγούμενη ταινία όπου αναφέρονταν ότι ήταν MIG;; Για την ιστορία το αεροσκάφος αυτό είναι το Ρωσικό SU-57 Felon το οποίο δεν παράγεται ακόμη μαζικά. Άλλη υπερβολή είναι ότι μετά την κατάρριψη τους, ο Maverick και ο Rooster κλέβουν άνετα από την εχθρική βάση το F-14. Εντάξει, απλά έλεος! Επίσης στο τέλος, με κανένα τρόπο δεν μπορεί ένα F-14 να καταρρίψει το πολύ ανώτερο SU-57 Felon. Σκηνή τραβηγμένη από τα μαλλιά! Όπως και λίγο αργότερα που το F-18 καταρρίπτει το SU-57 και σώζει τους δύο. Υποτίθεται ότι το εχθρικό μαχητικό είναι Stealth, είναι δύσκολο να το "κλειδώσεις" αλλά ακόμα και αν το καταφέρεις θα το καταλάβει ο πιλότος του και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Κλπ κλπ κλπ... Εν κατακλείδι, όσοι λάτρεψαν τη πρώτη ταινία θα την αγαπήσουν. Για όλους τους υπόλοιπους θεωρώ είναι μια απλώς "καλή ταινία" και καλύτερα θα ήταν να περιμένουν να κυκλοφορήσει στα γνωστά μέρη για να τη δουν. Από εμένα ένα 6,5/10 και πολύ είναι μάλλον. Όσοι έχουν "κόλλημα" με αερομαχίες και στρατιωτικές τακτικές, καλύτερα να ψάξουν και να δουν τα δεκάδες βιντεάκια που υπάρχουν στο YouTube σχετικά με αυτό. Όπως επίσης να δουν ντοκιμαντέρ, ιστορίες και σκηνές από το ελληνικό "Top Gun". Πιο φθηνά θα τους έρθει. Κάτι μου λέει ότι οι χειριστές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (όπως και της αντίστοιχης Ισραηλινής, για να είμαστε δίκαιοι ) θα ρίξουν πολύ γέλιο αν δουν την ταινία αυτή. Hold my beer που λένε... Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από _Theo_ 1 2
Sorath Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Αυτό το πράγμα που μια αμερικάνικη ταινία περιπέτειας, σχολιάζεται για την ρεαλιστικότητά της, κάθε φορά με ξεπερνά. Δείτε κανα ντοκιματέρ βρε σεις, να μην χαλιέστε. 9
_Theo_ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Sorath είπε Αυτό το πράγμα που μια αμερικάνικη ταινία περιπέτειας, σχολιάζεται για την ρεαλιστικότητά της, κάθε φορά με ξεπερνά. Δείτε κανα ντοκιματέρ βρε σεις, να μην χαλιέστε. Το ίδιο ισχύει και για το Prey (2022) που κάποιοι σχολιάζουν πως είναι δυνατόν να τα βάλει μια κοπέλα με τον εξωγήινο. Έτσι είναι αυτά. Αντικειμενικότητα λέγεται. Τώρα αν εσύ θες να βλέπεις ότι αμερικάνικη αντιρεαλιστική προπαγανδιστική μπούρδα σου πασάρουν, πρόβλημα σου. Ο καθένας έχει την γνώμη του. 1
Sorath Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, _Theo_ είπε Το ίδιο ισχύει και για το Prey (2022) που κάποιοι σχολιάζουν πως είναι δυνατόν να τα βάλει μια κοπέλα με τον εξωγήινο. Έτσι είναι αυτά. Αντικειμενικότητα λέγεται. Τώρα αν εσύ θες να βλέπεις ότι αμερικάνικη αντιρεαλιστική προπαγανδιστική μπούρδα σου πασάρουν, πρόβλημα σου. Ο καθένας έχει την γνώμη του. Γνώμη φίλε είναι να λες αν σου αρέσει ή σε διασκεδάζει κάτι. Το να μην σου αρέσει, γιατί είναι τίγκα στα κλισέ, έχει υπερβολές, είναι προπαγανδιστικό κτλ, είναι απόλυτα δεκτό. Το να κάθεσαι και να αναλύεις όμως, για ποιούς λόγους δεν είναι ρεαλιστικό ένα χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ, και οτι αυτά που δείχνουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι παντελώς ανούσιο και αφελές, όχι γνώμη. Και ειδικά όταν πάρω και ως παράδειγμα αυτό που αναφέρεις στην αρχή, ε τότε, πιστοποιεί και τον χαρακτηρισμό. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2022 από Sorath 8
_Theo_ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sorath είπε Γνώμη φίλε είναι να λες αν σου αρέσει ή σε διασκεδάζει κάτι. Το να μην σου αρέσει, γιατί είναι τίγκα στα κλισέ, έχει υπερβολές, είναι προπαγανδιστικό κτλ, είναι απόλυτα δεκτό. Κράτα αυτό τότε και όσους τους ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα και πάμε παρακάτω. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2022 από _Theo_ 1
tarantules Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 23 Αυγούστου βγαίνει επιτέλους σε ψηφιακή μορφή και 1η Νοέμβρη σε 4K Bluray 1
john_dr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Βγήκε και μια εκπαιδευτική έκδοση για όσους κάνουν εντατικά μαθήματα Κορεάτικων και θέλουν να τσεκάρουν τις γνώσεις τους στο reading. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 1 hour ago, john_dr said: Βγήκε και μια εκπαιδευτική έκδοση για όσους κάνουν εντατικά μαθήματα Κορεάτικων και θέλουν να τσεκάρουν τις γνώσεις τους στο reading. Υπομονή next week, έφαγαν το γάιδαρο όσοι δεν το έχουν δει, μια ουρά/βδομάδα έμεινε.
john_dr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, Thresh είπε Υπομονή next week, έφαγαν το γάιδαρο όσοι δεν το έχουν δει, μια ουρά/βδομάδα έμεινε. Μπα, ταινία δράσης είναι. Δεν ενοχλούν οι Κορεάτικοι υπότιτλοι. Αν και θα χρειαστώ περισσότερο διάβασμα προφανώς. Ούτε κορεάτικο γράμμα δεν έβγαζα. Καλή ταινιούλα, αλλά δεν ξέρω. Όλοι χαμογελαστοί όλη την ώρα, σχεδόν σε κάθε στιγμή. Ή χαμογελαστοί ή υπεράνω υφάκι ή χαμογελαστοί με υπεράνω υφάκι. Σε όλη την ταινία. Από εκεί και πέρα εντυπωσιακά πλάνα στον αέρα και μέσα από το cockpit, ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κρουζ όντως πέταγε το αεροπλάνο. Ακόμα και αν έκανε μερικές απότομες στροφές σε υψόμετρο και απλά μετά ψηφιακά τον έδειχναν να πετάει χαμηλά (δεν έχω δει κάποιο making of της ταινίας - αν υπάρχει), μπράβο του. Νομίζω όντως αυξάνει την αίσθηση του ότι αυτό που βλέπεις είναι αληθινό. Πάντως εμένα μου έμεινε η μανούβρα που έκανε ο αντίπαλος με το αεροσκάφος 5ης γενιάς για να αποφύγει τον πύραυλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα