Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται αναβαθμίζω το σύστημα μου apo h110m και i3 6100 και είμαι σε αναζητηση αγοράς νέου συστήματος. Εχω ήδη μια dark rock 4 ψύχτρα , και μια 1060 3gb που θα αλλαχθεί από χειμώνα σε 2060-2070. Το σύστημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για gaming και τίποτα άλλο. Είμαι ανάμεσα σε ι7 9700κ και ζ390 ή σε 3700χ με β450-χ470. Σε βίντεο στο youtube του gamernexus έχω δει πως αν θες αποκλειστικά γκειμινγκ πας σε ι7 9700κ. Εσείς τι μου προτείνετε?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, darkwolf8 είπε

9700k ξεκαθαρα αν ειναι μονο για gaming

Not really.

Αν ειναι για 144hz+ gaming τοτε οκ.

Αν ειναι για casual κατασταση(οχι οτι και σε competitive δε θα τον καλυψει),ο 3700Χ ειναι πιο futureproof.

Παντως ακομα και 2070 να παρεις,δε θα δεις διαφορα μεταξυ 3700-9700.

• Like 4
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

3700X σε X470 γιατί ούτως ή άλλως, η κάρτα που θα βάλεις θα κάνει bottleneck τον επεξεργαστή, άρα γιατί να μην έχεις καλύτερο overall cpu;

• Like 2
Δημοσ.
Στις 18/7/2019 στις 8:07 ΜΜ, imdenq είπε

Χαίρεται αναβαθμίζω το σύστημα μου apo h110m και i3 6100 και είμαι σε αναζητηση αγοράς νέου συστήματος. Εχω ήδη μια dark rock 4 ψύχτρα , και μια 1060 3gb που θα αλλαχθεί από χειμώνα σε 2060-2070. Το σύστημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για gaming και τίποτα άλλο. Είμαι ανάμεσα σε ι7 9700κ και ζ390 ή σε 3700χ με β450-χ470. Σε βίντεο στο youtube του gamernexus έχω δει πως αν θες αποκλειστικά γκειμινγκ πας σε ι7 9700κ. Εσείς τι μου προτείνετε?

Αν πας αποκλειστικα σε gaming, πανε στον 3600 και πιεσε για 2070 super, εκτος και αν ερθει ο tech jizas να σου δωσει το 150αρι της διαφορας για να παρεις την ιδια καρτα γραφικων.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τις δυο επιλογες που προτεινεις και αφου ειναι καθαρα gaming πας intel εφοσον το χρηματικο ειναι το ιδιο (που απ τη στιγμη που εχεις την ψυκτρα πανω κατω το ιδιο θα ειναι). 

Αλλα αφου σκοπευεις ν αλλαξεις και καρτα γραφικων ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει καλυτερος τροπος να ξοδεψεις το μπατζετ σου ριχνοντας τον επεξεργαστη και το MB οσο μπορεις ωστε να παρεις καλυτερη καρτα γραφικων. Βεβαια αυτο εχει σημασια εφοσον θες να πας στο μελλον και σε αλλη οθονη γιατι με οσα εχεις πει σε 1080/60 σε καλυπτουν ολοι οι συνδιασμοι, συμφερον ή μη. 

Αλλα ριξε τ αλλα κομματια και προσπαθησε να χτυπησεις 2070s. 

Αν πεις το συνολικο μπατζετ για επεξεργαστη/μβ/καρτα πιο ευκολο να βοηθησουμε. Επισης ποτε σκοπευεις ν αλλαξεις την καρτα;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Απο τις δυο επιλογες που προτεινεις και αφου ειναι καθαρα gaming πας intel εφοσον το χρηματικο ειναι το ιδιο (που απ τη στιγμη που εχεις την ψυκτρα πανω κατω το ιδιο θα ειναι). 

Αλλα αφου σκοπευεις ν αλλαξεις και καρτα γραφικων ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει καλυτερος τροπος να ξοδεψεις το μπατζετ σου ριχνοντας τον επεξεργαστη και το MB οσο μπορεις ωστε να παρεις καλυτερη καρτα γραφικων. Βεβαια αυτο εχει σημασια εφοσον θες να πας στο μελλον και σε αλλη οθονη γιατι με οσα εχεις πει σε 1080/60 σε καλυπτουν ολοι οι συνδιασμοι, συμφερον ή μη. 

Αλλα ριξε τ αλλα κομματια και προσπαθησε να χτυπησεις 2070s. 

Αν πεις το συνολικο μπατζετ για επεξεργαστη/μβ/καρτα πιο ευκολο να βοηθησουμε. Επισης ποτε σκοπευεις ν αλλαξεις την καρτα;

Το μπατζετ μου ειναι γυρω στο 500-550 για μητρικη επεξεργαστη. Ραμ εχω αγορασει. Την 1060 σκοπευω να την αλλαξω σε κανα τριμηνο με μπατζετ γυρω στο 500ρι.. Οθονη εχω την lg 23mp68vq 1080p 60hz. Θελω κατι καλο σε cpu για να με βγαλει αρκετα χρονακια γιατι ο cpu ειναι το πιο δυσκολο παρτ να αλλαχθει γιατι πρεπει να παιχτει και νεα μητρικη και νεες ραμ. Γιαυτο ακυρος ο 3600. Δεν με νοιαζει αν η πλατφορμα την amd εχει καλυτερη αναβαθμισιμοτητα γιατι μεχρι να ξαναλλαξω cpu εγω θα χουν βγει ddr5 και ενας θεος ξερει τι, οποτε θα παω ετσι κι αλλιως σε νεα μητρικη, δεν πιστευω θα συμφερε καν μια αναβαθμιση σε 3950χ σε 3-4 χρονια με τετοιο ξυλο που θα παιζουν amd-intel.   Απο χρηματικη αποψη δεν δινω και πολλα πανω για να παω σε ιντελ μιας και εχω την ψυχτρα. 

12 ώρες πριν, Razor333 είπε

Αν πας αποκλειστικα σε gaming, πανε στον 3600 και πιεσε για 2070 super, εκτος και αν ερθει ο tech jizas να σου δωσει το 150αρι της διαφορας για να παρεις την ιδια καρτα γραφικων.

Δεν βιαζομαι τοοσο πολυ για την καρτα, η 1060 με ψιλοκαλυπτει ακομα. Μεχρι το χειμωνα θα εχω ομως τα λεφτα για καρτα οποτε γιατι οχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο δύσκολο να αλλαχτεί είναι η οθόνη.παρε 2600x η 3600 με καμία tomahawk και κρατά τα ρέστα για οθόνη(1440/60z)και κάρτα.

Επεξ/σία από countass
Δημοσ.
1 ώρα πριν, imdenq είπε

Το μπατζετ μου ειναι γυρω στο 500-550 για μητρικη επεξεργαστη. Ραμ εχω αγορασει. Την 1060 σκοπευω να την αλλαξω σε κανα τριμηνο με μπατζετ γυρω στο 500ρι.. Οθονη εχω την lg 23mp68vq 1080p 60hz. Θελω κατι καλο σε cpu για να με βγαλει αρκετα χρονακια γιατι ο cpu ειναι το πιο δυσκολο παρτ να αλλαχθει γιατι πρεπει να παιχτει και νεα μητρικη και νεες ραμ. Γιαυτο ακυρος ο 3600. Δεν με νοιαζει αν η πλατφορμα την amd εχει καλυτερη αναβαθμισιμοτητα γιατι μεχρι να ξαναλλαξω cpu εγω θα χουν βγει ddr5 και ενας θεος ξερει τι, οποτε θα παω ετσι κι αλλιως σε νεα μητρικη, δεν πιστευω θα συμφερε καν μια αναβαθμιση σε 3950χ σε 3-4 χρονια με τετοιο ξυλο που θα παιζουν amd-intel.   Απο χρηματικη αποψη δεν δινω και πολλα πανω για να παω σε ιντελ μιας και εχω την ψυχτρα. 

Δεν βιαζομαι τοοσο πολυ για την καρτα, η 1060 με ψιλοκαλυπτει ακομα. Μεχρι το χειμωνα θα εχω ομως τα λεφτα για καρτα οποτε γιατι οχι. 

Χτυπα λοιπον ιντελ κ z390 κ σ ενα τριμηνο με 500αρι χτυπας ουτως η αλλως 2070S και πανω. Για παιχνιδια μονο ο 9700κ θα σε βγαλει καλυτερα κι ας σου λενε για ryzen αλλοι. Φυσικα οσο συντομοτερο οταν αλλαξεις καρτα καλο θα ηταν να παρεις μια οθονη μινιμουμ 1440p/144hz. 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, countass είπε

Το πιο δύσκολο να αλλαχτεί είναι η οθόνη.παρε 2600x η 3600 με καμία tomahawk και κρατά τα ρέστα για οθόνη(1440/60z)και κάρτα.

δεν εχεις αδικο, προτιμω να την καθυστερησω κιαλλο ομως μιας και δεν καιγομαι τοσο πολυ για 2κ και 144Hz. Eκει κοντα τα χριστουγεννα θα παιχτει και οθονουλα.. 😛

54 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Χτυπα λοιπον ιντελ κ z390 κ σ ενα τριμηνο με 500αρι χτυπας ουτως η αλλως 2070S και πανω. Για παιχνιδια μονο ο 9700κ θα σε βγαλει καλυτερα κι ας σου λενε για ryzen αλλοι. Φυσικα οσο συντομοτερο οταν αλλαξεις καρτα καλο θα ηταν να παρεις μια οθονη μινιμουμ 1440p/144hz. 

Περιεργο.. και νομιζα ολοι στο ινσομνια ειναι anti-intel 😂 Μπορει να ηρθε κοντα η amd με την νεα γενια, αλλα η ιντελ δεν παυει να ειναι καλυτερη σε gaming ( καλυτερα φπς, καλυτερα 1 και 0.1% lows) με 8 threads λιγοτερα ακομη και μετα τα security patches.. Αν δεν ειχα την ψυχτρα ισως να πηγαινα και σε 3700x γιατι οντως ειναι το καλυτερο vfm :P Εννοειται κοντα με καρτα και μια καλη οθονουλα στο 300ρι και μπομπα..

Επεξ/σία από imdenq
Δημοσ.

Πάντως να πω την αλήθεια διαφωνώ με τις επιλογές σου και η απαντησή μου αφορά μόνο το γεγονός ότι έτσι οπως τα λές δειχνείς ότι θες απλά να συγκρίνεις απ τις δυο συγκεκριμένες επιλογές, εκ των οποίων βάσει τα όσα λες θεωρώ καλύτερη την 9700κ.

Έχεις δώσει όμως ένα μπάτζετ γύρω στα 1050 ευρώ συνολικά για CPU/μητρική/κάρτα (και εξαιρουμένης οθόνης). Έχεις οθόνη 1080/60 που σημαίνει ότι όλες οι επιλογές θα είναι bottlenecked από οθόνη πριν γίνουν bottleneck απ' ότιδήποτε άλλο.

Εγώ θα κοίταγα σε 3600 (220ευρώ), 2070S (~550ευρώ), Β450 (~100ευρω) και τα υπόλοιπα αποταμιεύσεις και βάλσιμο εξτρά χρημάτων για οθόνη όσο το συντομότερο 1440p/60-144hz. 

Ειδικά η οθόνη που θα πάρεις στο μέλλον λέει πολλά για το τι επεξεργαστή θες για gaming. Όσο καλύτερη οθόνη τόσο λιγότερο μετράει ο CPU και τόσο περισσότερο η GPU. 

Αν πάρεις τα Χριστούγεννα οθόνη πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις τώρα 500-550 σε CPU/MB εκτός αν σου περισσεύουν. Και με 3600/B450 μια χαρά θα σου βγουν τα 1080p/60hz. Δεν χρειάζεσαι 9700k γι' αυτα.

Δημοσ.

Ρε παίδες το η intel είναι καλητερη στο gaming είναι πολύ σχετικό πλεον. Μιλάμε για forced cpu μπουκάλα σε 1080p με κάρτα του 1000αρικου, ακραία δηλαδή σενάρια. 

Η μόνη συνετή επιλογή αυτή τη στιγμή είναι ο 3600. Καλύπτει το 99.9% των gamers. Τώρα άμα θες k cpu με delids aio bdies κλπα δεν νομίζω να ρώταγες καν εδώ μέσα, θα ήξερες τι ήθελες από μόνος σου. Τώρα το αν ο 3600 θα είναι 10% πισω όταν του κοτσάρεις κάρτα του 1000αρικου σε 1080p ξέρω γω, δε μου φαίνεται λόγος να σπρώξεις τα διπλασια λεφτά για Intel. Να ήταν διάφορες 20-30% που θα φανούν και με μικρότερες κάρτες ok

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...