Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα στο forum!!! Πριν κάποια χρόνια είχα ψηφιοποιήσει κάποιες κασέτες mini dv από μια βιντεοκάμερα με μια κάρτα firewire. Χρησιμοποιούσα το windows movie maker για το capture και με το ίδιο πρόγραμμα έκανα ένα υποτυπώδες edit και έκανα export τα βίντεο με αποτέλεσμα να συμπιέζονται (νομίζω από 12gb ανά ώρα έπεφταν στα 2 με 2,5). Τα βίντεο ήταν τραβηγμένα σε αναλογία 4:3. Όμως, κατά το capture, είχα τσεκάρει την επιλογή 16:9 και τα βίντεο που δημιουργούνταν ήταν 1280*720 και "γέμιζαν" το κενό στα πλάγια με μαύρο. Τα αρχικά βίντεο έχουν διαγραφεί. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Υπάρχει τρόπος να κάνω crop το μαύρο από τα βίντεο χωρίς να χάσω σε ποιότητα; 2. Η διαδικασία συμπίεσης ήταν σημαντικά επιζήμια για την ποιότητα;
CheOnWeb Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 4 hours ago, Ηλεκτροσόκ said: Καλησπέρα στο forum!!! Πριν κάποια χρόνια είχα ψηφιοποιήσει κάποιες κασέτες mini dv από μια βιντεοκάμερα με μια κάρτα firewire. Χρησιμοποιούσα το windows movie maker για το capture και με το ίδιο πρόγραμμα έκανα ένα υποτυπώδες edit και έκανα export τα βίντεο με αποτέλεσμα να συμπιέζονται (νομίζω από 12gb ανά ώρα έπεφταν στα 2 με 2,5). Τα βίντεο ήταν τραβηγμένα σε αναλογία 4:3. Όμως, κατά το capture, είχα τσεκάρει την επιλογή 16:9 και τα βίντεο που δημιουργούνταν ήταν 1280*720 και "γέμιζαν" το κενό στα πλάγια με μαύρο. Τα αρχικά βίντεο έχουν διαγραφεί. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Υπάρχει τρόπος να κάνω crop το μαύρο από τα βίντεο χωρίς να χάσω σε ποιότητα; 2. Η διαδικασία συμπίεσης ήταν σημαντικά επιζήμια για την ποιότητα; Είσαι σίγουρος για το 1280x720; Δες τα properties του αρχείου (αν είναι wmv λογικά θα λέει διαστάσεις). Τα original video ήταν 720x576. Αν τα έκανες 16:9 (έχοντάς τα τραβήξει σε mode 4:3), θα έπρεπε να γίνουν 1024x576 αλλά χωρίς μαύρα δεξιά-αριστερά και θα έδειχναν "ζουληγμένα" στην κάθετη διάσταση. Αν για κάποιον λόγο τα δικά δεν είναι έτσι αλλά έχουν όντως μαύρα ως μέρος του βίντεο, με διάσταση 1024x576 (ή έστω 1280x720), τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις crop, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα τα βλέπεις σε 16:9 οθόνες. Η απώλεια ήταν αρκετή. Οι τόσο παλιοί codecs δεν ήταν πολύ καλοί με τα χαμηλά bitrate.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα