Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

όλα αναγνωρίζονται το ίδιο. είτε είναι 1 έτους. είτε 3. είτε απτη σουηδία είτε απτη σομαλία. στο εξωτερικό ούτε καν νοιάζονται γιαυτά. τί εννοείς να καλύπτεσαι? για τί? εγώ έχω 3 μεταπτυχιακά απο 3 διαφορετικές χώρες και με διαφορετική διάρκεια και θέμα το καθένα. σε 5 χώρες που έχω ζήσει και εδώ ελλάδα, δεν είχα θέμα με κανέναν εργοδότη

Α δηλ αν ας πουμε κανω ΜΒΑ εδω στην Ελλάδα και φύγω στην Αγγλία, στη Σουηδία και στην Αμερική θα μου το αναγνωρίζουν? ΜοΥ ΚΆΝΕΙ ΕΝΤΎΠΩΣΗ αυτό που λες

Επισκέπτης
Δημοσ.

εντυπωση? άρα δεν το χεις ψάξει καθόλου το θέμα.

όλοι οι έλληνες πτυχιούχοι που φύγανε εξωτερικό φύγανε μόνο ως εργάτες? πόσο χρονων είσαι καταρχάς? αν είσαι μικρός/μικρή τότε κατανοητό να μην τα ξέρεις αυτά. 

δεν υπάρχει στην αγγλία 'αναγνώριση' όπως έχουμε εμείς το δοαταπ και το χαζοασεπ. Τι τους νοιαζει πού σπούδασες και τί. Αν τους βγάζεις τη δουλειά αυτό φτάνει. Εκτός απο επαγγέλματα που είναι πολύ ειδικά όπως νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

εντυπωση? άρα δεν το χεις ψάξει καθόλου το θέμα.

όλοι οι έλληνες πτυχιούχοι που φύγανε εξωτερικό φύγανε μόνο ως εργάτες? πόσο χρονων είσαι καταρχάς? αν είσαι μικρός/μικρή τότε κατανοητό να μην τα ξέρεις αυτά. 

δεν υπάρχει στην αγγλία 'αναγνώριση' όπως έχουμε εμείς το δοαταπ και το χαζοασεπ. Τι τους νοιαζει πού σπούδασες και τί. Αν τους βγάζεις τη δουλειά αυτό φτάνει. Εκτός απο επαγγέλματα που είναι πολύ ειδικά όπως νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. 

24 είμαι. Σε αυτό έχεις δίκιο. Εντάξει γνωρίζω και εγώ παιδιά που έφυγαν στο Εξωτερικό με τα Ελληνικά πτυχία και δουλεύουν κανονικά. Απλά επηρεάζομαι από κομπλεξικό κόσμο που λένε ότι στην Αγγλία πχ δινουν βαση να έχεις τελειώσει τα δικά τους πτυχία πανεπιστήμια. Από άλλους ακούω πάλι ότι δεν παίζει ρόλο. Πχ στη περίπτωση του ΜΒΑ τώρα μου λένε ότι στο εξωτερικό θα σου το αναγνωρίσουν κανονικά αλλά θα δυσκολευτείς να βρείς δουλειά καθώς είναι από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και δεν είναι πχ από το LSE

Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν ισχύει αυτό που σου λένε. μην ακούς τον καθένα. ο καθένας έχει πλέον άποψη για όλα. εγώ όταν έφυγα Λονδίνο για δουλειά είχα πτυχία ελληνικά. δούλεψα σε μεγάλες τράπεζες (p.x. JPMorgan) με τα ελληνικά μου πτυχία. οι περισσότεροι έλληνες ήταν με ελληνικά πτυχία. ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι παίζει ρόλο το πτυχίο μου. Ήμουν και σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που σπούδασα. Όσο ήμουν Λονδίνο έκανα ένα μεταπτυχιακό εκεί και μετά έφυγα αυστραλία. Και εκεί δεν είχα 'δικά' τους πτυχία. Γύρισα πάλι ευρώπη σε άλλη χώρα, και μετά έφυγα αμερική για μεταπτυχιακό. Δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό που λένε. Ιδίως για το LSE  που έχει ξεπέσει. Σίγουρα τα μεγάλα πανεπιστήμια βοηθάνε με networking αλλά δεν είναι έτσι. 

Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου σε μεγάλες εταιρίες που ήμουν δεν είχαν καν τελειώσει πανεπιστήμιο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kourkoumpini είπε

δεν ισχύει αυτό που σου λένε. μην ακούς τον καθένα. ο καθένας έχει πλέον άποψη για όλα. εγώ όταν έφυγα Λονδίνο για δουλειά είχα πτυχία ελληνικά. δούλεψα σε μεγάλες τράπεζες (p.x. JPMorgan) με τα ελληνικά μου πτυχία. οι περισσότεροι έλληνες ήταν με ελληνικά πτυχία. ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι παίζει ρόλο το πτυχίο μου. Ήμουν και σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που σπούδασα. Όσο ήμουν Λονδίνο έκανα ένα μεταπτυχιακό εκεί και μετά έφυγα αυστραλία. Και εκεί δεν είχα 'δικά' τους πτυχία. Γύρισα πάλι ευρώπη σε άλλη χώρα, και μετά έφυγα αμερική για μεταπτυχιακό. Δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό που λένε. Ιδίως για το LSE  που έχει ξεπέσει. Σίγουρα τα μεγάλα πανεπιστήμια βοηθάνε με networking αλλά δεν είναι έτσι. 

Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου σε μεγάλες εταιρίες που ήμουν δεν είχαν καν τελειώσει πανεπιστήμιο. 

Κοιτα γενικά εδώ είμαστε Ελλάδα και τα βλέπουμε τελείως διαφορετικά κάποια πράγματα. Εγώ πχ είμαι υπέρ των γενικών πτυχίων-μεταπτυχιακών. Δεν γίνεται να κάνεςι εξειδίκευση κάπου γιατί μετα θα τα παρατήσεις και θα αλλάξεις επάγγελμα αναγκαστικά. Πρέπει να τελειώνεις σχολές που να σου ανοίγουν πορτες με το πτυχιο σου που θα μπορει αυτο να αξιοποιηθει σε ολα τα επαγγελματα

Δημοσ.
Στις 18/7/2019 στις 10:07 ΜΜ, kourkoumpini είπε

Aυτό είναι λίγο σχετικό που λές. Δεν λέω ότι τα ελληνικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά δεν αναγνωρίζονται στο Εξωτερικό, αλλά εξαρτάται και από το αντικείμενο των σπουδών. Δεν μπορώ να φανταστώ δηλ εγώ αν πάω σαν λογιστής στο Εξωτερικό που ναι μεν θα μου αναγνωρίσουν το πτυχίο, αλλά θα με βάλουν να μαθω το αγγλικο συστημα λογιστικής, ή το αντιστοιχο νομικης αν ειμαι δικηγορος. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Επισης πες οτι τελειωνω ενα ΜΒΑ και φευγω για Αγγλια, νομιζεις οτι ναι μεν θα μου το αναγνωρισουν αλλα θα μου ανοιχτουν τοσες πορτες οπως θα ανοιξουν στον αποφοιτο LSE?

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Aυτό είναι λίγο σχετικό που λές. Δεν λέω ότι τα ελληνικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά δεν αναγνωρίζονται στο Εξωτερικό, αλλά εξαρτάται και από το αντικείμενο των σπουδών. Δεν μπορώ να φανταστώ δηλ εγώ αν πάω σαν λογιστής στο Εξωτερικό που ναι μεν θα μου αναγνωρίσουν το πτυχίο, αλλά θα με βάλουν να μαθω το αγγλικο συστημα λογιστικής, ή το αντιστοιχο νομικης αν ειμαι δικηγορος. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Επισης πες οτι τελειωνω ενα ΜΒΑ και φευγω για Αγγλια, νομιζεις οτι ναι μεν θα μου το αναγνωρισουν αλλα θα μου ανοιχτουν τοσες πορτες οπως θα ανοιξουν στον αποφοιτο LSE?

Μα δεν υπαρχει συστημα αναγνωρισης για αυτα τα πτυχια. Στην Αγγλια οι περισοτεροι ειναι απο αλλες χωρες. Και εχουν διευθυντικες θεσεις χωρις να ειναι απτο LSE. Που σας τα μαθαινουν αυτα? Εγω τελειωσα το  ΠΑΠΕΙ ευρωπαικων σπουδων και ημουν στα 29 μου VP σε trading floor παραγώγων αμερικανικής top tier τράπεζας και ολοι μου οι υπαλληλοι ηταν απο γαλλια, βιετναμ, κινα και κυπρο. Κανενας δεν ειχε πτυχιο απο τοπ πανεπιστημιο. Στα 32 μου εφυγα στο Stanford  για μεταπτυχιακο. Δεν αλλαξε τπτ στα βιογραφικα που εστειλα. Τους ενοιαζε η εμπειρια μου, και οχι το πανεπιστημιο. Μπορει να βοηθησει ναι, αλλα δεν θα βοηθησει τοσο οσο νομιζετε. Προφανως δεν εχετε βγει εξωτερικο, αλλα αν πατε...θα δειτε οτι δεν ειναι τοσο απολυτα και...αστεια...οσο σας τα εχουν πει οι δεν ξερω ποιοι. Τωρα αν δεν σας φτανει το δικο μου παραδειγμα....ε...ψαξτε στο linkedin.

Και δεν θα πας LSE για MBA. Εχετε ακουσει ενα ονομα πανεπιστημιου και εχετε κολλησει ελλαδα με το LSE. Αν εχεις τα λεφτα και το κουραγιο θα πας στο LBS, Said η στο INSEAD. LSE πας πιο πολυ για ακαδημαικη καριερα.

Δημοσ.
Στις 20/7/2019 στις 4:27 ΜΜ, kourkoumpini είπε

Μα δεν υπαρχει συστημα αναγνωρισης για αυτα τα πτυχια. Στην Αγγλια οι περισοτεροι ειναι απο αλλες χωρες. Και εχουν διευθυντικες θεσεις χωρις να ειναι απτο LSE. Που σας τα μαθαινουν αυτα? Εγω τελειωσα το  ΠΑΠΕΙ ευρωπαικων σπουδων και ημουν στα 29 μου VP σε trading floor παραγώγων αμερικανικής top tier τράπεζας και ολοι μου οι υπαλληλοι ηταν απο γαλλια, βιετναμ, κινα και κυπρο. Κανενας δεν ειχε πτυχιο απο τοπ πανεπιστημιο. Στα 32 μου εφυγα στο Stanford  για μεταπτυχιακο. Δεν αλλαξε τπτ στα βιογραφικα που εστειλα. Τους ενοιαζε η εμπειρια μου, και οχι το πανεπιστημιο. Μπορει να βοηθησει ναι, αλλα δεν θα βοηθησει τοσο οσο νομιζετε. Προφανως δεν εχετε βγει εξωτερικο, αλλα αν πατε...θα δειτε οτι δεν ειναι τοσο απολυτα και...αστεια...οσο σας τα εχουν πει οι δεν ξερω ποιοι. Τωρα αν δεν σας φτανει το δικο μου παραδειγμα....ε...ψαξτε στο linkedin.

Και δεν θα πας LSE για MBA. Εχετε ακουσει ενα ονομα πανεπιστημιου και εχετε κολλησει ελλαδα με το LSE. Αν εχεις τα λεφτα και το κουραγιο θα πας στο LBS, Said η στο INSEAD. LSE πας πιο πολυ για ακαδημαικη καριερα.

Eγώ συμφωνώ σε όλα αυτά. Αλλά επειδή δυστυχώς γεννήθηκαμε και μεγαλώσαμε σε μια κομπλεξική χώρα, έλα να τους τα πεις. Βαρέθηκα επιεδή είμαι απόφοιτος ΤΕΙ , να με αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, ενώ με το πτυχιο ΤΕΙ στο Εξωτερικό είναι επιπεδου 6, bachelor, πανεπιστημιακό σύμφωνα με τη συνθήκη της Μπολόνια. Δηλ πως γινεται σε ολο το κοσμο να εφαρμόζεται η συνθήκη της Μπολόνια και εμείς να είμαστε το μοναδικό κράτος, που δεν την εφαρμόζουμε, και να εφαρμόζουμε τους κανόνες των συντεχνιών. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Είμαι απόφοιτος από ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοιοκονομικης. Όταν αποφοιτησω βγαζω ταυτότητα Λογιστή Β κατηγοριας που σημαινει οτι μπορω να υπογραψω ισολογισμους εταιρειών και να διαχειριστώ εταιρείες μέχρι 1500000 ευρώ. Με 3ετη προυπηρεσια παιρνω την Αδεια Λογιστη Α κατηγοριας και εχω πληρη Ε.Δ. Ο αποφοιτος ΑΕΙ λογιστικης και Χρηματοοικονομικης λοιπον, βγαινει κατευθειαν με την αδεια Λογιστη Α κατηγοριας. Και προσεχε τωρα. Στο εξωτερικο αν παω με το πτυχιο μου ΤΕΙ , εχω πληρη επαγγελματικα δικαιωματα απο την αρχη και υπογραφω ισολογισμους χωρις οριο. Δηλ ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? 

Καθονται και κανουν τα ΤΕΙ πανεπιστημια εδω στην Ελλαδα εν μια νυχτι , αδιαφορώντας για τους αποφοιτους εντελώς. Καλά έκανες και έφυγες. Άστο εδώ είναι μπανανία

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Eγώ συμφωνώ σε όλα αυτά. Αλλά επειδή δυστυχώς γεννήθηκαμε και μεγαλώσαμε σε μια κομπλεξική χώρα, έλα να τους τα πεις. Βαρέθηκα επιεδή είμαι απόφοιτος ΤΕΙ , να με αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, ενώ με το πτυχιο ΤΕΙ στο Εξωτερικό είναι επιπεδου 6, bachelor, πανεπιστημιακό σύμφωνα με τη συνθήκη της Μπολόνια. Δηλ πως γινεται σε ολο το κοσμο να εφαρμόζεται η συνθήκη της Μπολόνια και εμείς να είμαστε το μοναδικό κράτος, που δεν την εφαρμόζουμε, και να εφαρμόζουμε τους κανόνες των συντεχνιών. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Είμαι απόφοιτος από ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοιοκονομικης. Όταν αποφοιτησω βγαζω ταυτότητα Λογιστή Β κατηγοριας που σημαινει οτι μπορω να υπογραψω ισολογισμους εταιρειών και να διαχειριστώ εταιρείες μέχρι 1500000 ευρώ. Με 3ετη προυπηρεσια παιρνω την Αδεια Λογιστη Α κατηγοριας και εχω πληρη Ε.Δ. Ο αποφοιτος ΑΕΙ λογιστικης και Χρηματοοικονομικης λοιπον, βγαινει κατευθειαν με την αδεια Λογιστη Α κατηγοριας. Και προσεχε τωρα. Στο εξωτερικο αν παω με το πτυχιο μου ΤΕΙ , εχω πληρη επαγγελματικα δικαιωματα απο την αρχη και υπογραφω ισολογισμους χωρις οριο. Δηλ ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? 

Καθονται και κανουν τα ΤΕΙ πανεπιστημια εδω στην Ελλαδα εν μια νυχτι , αδιαφορώντας για τους αποφοιτους εντελώς. Καλά έκανες και έφυγες. Άστο εδώ είναι μπανανία

τα τει στην αγγλια και στην αυστραλια και αμερικη που ημουν, ηταν το ιδιο με τα πανεπιστημια. ουτε καν τους νοιαζουν αυτες οι λεπτομεριες. εμεις ειμαστε οι κουλοι. εμενα εδω μετα απο τοσα χρονια σε χρηματοοκοινομικο κλαδο, με βλεπουν ως διεθνολογο λογω του πρωτου μου πτυχιου. ασχετα αν εχω 2 μεταπτυχιακα σε finance και τοσα χρονια προυπηρεσιας. εξαλλη με κανει! με καλουν για συνεντευξεις για πωλητρια, και οι big 4, τραπεζες κτλ, μου λενε οτι δεν ταιριαζω στο προφιλ τους. θα προτιμουσαν δλδ εσενα ακομα και αν δεν ειχες προυπηρεσια η μεταπτυχιακο αντι για μενα.δεν το λεω με κακια, το λεω με το οτι ο ελληνας εργοδοτης πολλες φορες κολλαει σε λεπτομεριες. επισης εχω και εγω δικαιωμα υπογραφης βιβλιων και ειμαι και στο επιμελητηριο..αλλα οχι...κολλημενοι ολοι.  με με συγχιζεις αλλο :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

τα τει στην αγγλια και στην αυστραλια και αμερικη που ημουν, ηταν το ιδιο με τα πανεπιστημια. ουτε καν τους νοιαζουν αυτες οι λεπτομεριες. εμεις ειμαστε οι κουλοι. εμενα εδω μετα απο τοσα χρονια σε χρηματοοκοινομικο κλαδο, με βλεπουν ως διεθνολογο λογω του πρωτου μου πτυχιου. ασχετα αν εχω 2 μεταπτυχιακα σε finance και τοσα χρονια προυπηρεσιας. εξαλλη με κανει! με καλουν για συνεντευξεις για πωλητρια, και οι big 4, τραπεζες κτλ, μου λενε οτι δεν ταιριαζω στο προφιλ τους. θα προτιμουσαν δλδ εσενα ακομα και αν δεν ειχες προυπηρεσια η μεταπτυχιακο αντι για μενα.. επισης εχω και εγω δικαιωμα υπογραφης βιβλιων και ειμαι και στο επιμελητηριο..αλλα οχι...κολλημενοι ολοι.  με με συγχιζεις αλλο :P

ελααααα, θα σε κεράσω κουρκουμπίνια γλυκό, να μη συγχίζεσαι

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

ελααααα, θα σε κεράσω κουρκουμπίνια γλυκό, να μη συγχίζεσαι

μην το γελας γιατι τωρα σκεφτομουν να παραγγειλω κατιτις 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

μην το γελας γιατι τωρα σκεφτομουν να παραγγειλω κατιτις 

ΔΙΑΙΤΑ. πως θα παμε στα βραβεια ΟΣΚΑΡ του χρόνου?

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

ΔΙΑΙΤΑ. πως θα παμε στα βραβεια ΟΣΚΑΡ του χρόνου?

χαχα δεν παω σε βραβεια :P εκτος αν ειναι να κερδισω χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...