miltostar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενός Seat Ibiza 6J 2008 sport coupe. Πρόσφατα παρατήρησα μια απώλεια ρεύματος, καθώς με καινούρια μπαταρία, αν αφήσω το αμάξι ακίνητο για κάποιες μέρες μετά δεν παίρνει μπρος. Το πήγα σε ένα ηλεκτρολογείο και μου είπε ότι έχει όντως απώλεια αλλά μάλλον ευθύνεται ο εγκέφαλος και να το πάω στην αντιπροσωπεία. Όπως και έκανα. Πήρα τηλ την αντιπροσωπεία και έχω κλείσει ραντεβού. Στο τηλ μου είπαν ότι αυτά το μοντέλα είχαν παρουσιάσει πρόβλημα απώλειας γιατί υπήρχε ένα θέμα στον εγκέφαλο και μου είπε να το πάω να το δει για σίγουρα και ότι μάλλον χρειάζεται κάποιο update στον εγκέφαλο! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον? Ξέρουμε περίπου τι κόστος μπορεί να έχει αυτό το update?
zx1234r Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, miltostar είπε Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενός Seat Ibiza 6J 2008 sport coupe. Πρόσφατα παρατήρησα μια απώλεια ρεύματος, καθώς με καινούρια μπαταρία, αν αφήσω το αμάξι ακίνητο για κάποιες μέρες μετά δεν παίρνει μπρος. Το πήγα σε ένα ηλεκτρολογείο και μου είπε ότι έχει όντως απώλεια αλλά μάλλον ευθύνεται ο εγκέφαλος και να το πάω στην αντιπροσωπεία. Όπως και έκανα. Πήρα τηλ την αντιπροσωπεία και έχω κλείσει ραντεβού. Στο τηλ μου είπαν ότι αυτά το μοντέλα είχαν παρουσιάσει πρόβλημα απώλειας γιατί υπήρχε ένα θέμα στον εγκέφαλο και μου είπε να το πάω να το δει για σίγουρα και ότι μάλλον χρειάζεται κάποιο update στον εγκέφαλο! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον? Ξέρουμε περίπου τι κόστος μπορεί να έχει αυτό το update? Άγνωστο γιατί ο καθένας χρεώνει ό,τι θέλει. Ρώτα απο πριν να σου πουν.
miltostar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, zx1234r είπε Άγνωστο γιατί ο καθένας χρεώνει ό,τι θέλει. Ρώτα απο πριν να σου πουν. Ναι έπρεπε να το ρωτήσω. Θα ρωτήσω σίγουρα όταν το πάω, αν και παίζει να μου πει ότι πρέπει να το δει πρώτα για να είναι σίγουρος. Απλά όταν ακούω εγκέφαλο αυτοκινήτου φαντάζομαι σημαντικά πράγματα γι΄αυτό με φοβίζει η τιμή
zx1234r Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 19 λεπτά πριν, miltostar είπε Ναι έπρεπε να το ρωτήσω. Θα ρωτήσω σίγουρα όταν το πάω, αν και παίζει να μου πει ότι πρέπει να το δει πρώτα για να είναι σίγουρος. Απλά όταν ακούω εγκέφαλο αυτοκινήτου φαντάζομαι σημαντικά πράγματα γι΄αυτό με φοβίζει η τιμή Συνήβως σε ένα αυτοκίνητο, αυτό είναι απο τα φθηνότερα.
miltostar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, zx1234r είπε Συνήβως σε ένα αυτοκίνητο, αυτό είναι απο τα φθηνότερα. Όντως? Καλά νέα είναι αυτά!😁
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Πως έγινε αυτό, ξαφνικά; Μήπως έχεις προσθέσει τίποτα στο αυτοκίνητο. Το update αν το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία για τα service είναι δωρεάν. Για αρχή βγάλε τον πόλο της μπαταρίας για ενα δεκάλεπτο και ξανά βάλτο, αν βέβαια δεν έχεις προσθέσει κάτι. 1
miltostar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 47 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Πως έγινε αυτό, ξαφνικά; Μήπως έχεις προσθέσει τίποτα στο αυτοκίνητο. Το update αν το πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία για τα service είναι δωρεάν. Για αρχή βγάλε τον πόλο της μπαταρίας για ενα δεκάλεπτο και ξανά βάλτο, αν βέβαια δεν έχεις προσθέσει κάτι. Δεν έχω προσθέσει κάτι, τουλάχιστον όσον αφορά τον τελευταίο καιρό που μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα.. Και από τη στιγμή που στο ηλεκτρολογείο δεν μπόρεσαν να το φτιάξουν τότε φαντάζομαι πως δεν θα είναι κάτι τόσο απλό, γι' αυτό και μου είπαν να το πάω στην αντιπροσωπεία. Το αμάξι εγώ το έχω ένα χρόνο τώρα.. Ένα service το έχω κάνει στην αντιπροσωπεία με το που το πήρα. Το τελευταίο το έκανα πριν λίγες μέρες αλλού!
meletis_m Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2019 Καντού αναζήτηση για update εάν δεν βγάλεις άκρη , κοίταξε στο Ποθο στο Κορωπί μήπως πάρεις όλο το πακέτο μεταχειρισμένο. Μην δώσεις στη αντιπροσωπεία για καινούργιο σετ
gmts Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Για το μοντέλο το συγκεκριμένο είχε βγεί επίσημη οδηγία απο την Seat για αναβάθμιση εγκεφάλου και προφανώς δωρεάν. 1
meletis_m Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2019 27 λεπτά πριν, gmts είπε Για το μοντέλο το συγκεκριμένο είχε βγεί επίσημη οδηγία απο την Seat για αναβάθμιση εγκεφάλου και προφανώς δωρεάν. Ήταν σαν οδηγία ανάκληση τότε να το πάει στη αντιπροσωπεία για αρχή.
F3niX Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Στις 18/7/2019 στις 1:34 ΜΜ, miltostar είπε Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενός Seat Ibiza 6J 2008 sport coupe. Πρόσφατα παρατήρησα μια απώλεια ρεύματος, καθώς με καινούρια μπαταρία, αν αφήσω το αμάξι ακίνητο για κάποιες μέρες μετά δεν παίρνει μπρος. Το πήγα σε ένα ηλεκτρολογείο και μου είπε ότι έχει όντως απώλεια αλλά μάλλον ευθύνεται ο εγκέφαλος και να το πάω στην αντιπροσωπεία. Όπως και έκανα. Πήρα τηλ την αντιπροσωπεία και έχω κλείσει ραντεβού. Στο τηλ μου είπαν ότι αυτά το μοντέλα είχαν παρουσιάσει πρόβλημα απώλειας γιατί υπήρχε ένα θέμα στον εγκέφαλο και μου είπε να το πάω να το δει για σίγουρα και ότι μάλλον χρειάζεται κάποιο update στον εγκέφαλο! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον? Ξέρουμε περίπου τι κόστος μπορεί να έχει αυτό το update? Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε ibiza 2009 1.4 SC και μέσα σε 7 χρόνια έχω αλλάξει 5 μπαταρίες. Στην seat που ρώτησα μου λεγανε αερολογίες για ακινησία και ότι δεν χρησιμοποιώ γνήσια μπαταρία seat... Αν και τους είπα για την πιθανή λύση με ενημέρωση στο BCM φάνηκε να με γράφει και να θελει να μου τα φάει χωρίς να το ψάξει ιδιαίτερα. Δεν με έπεισε ιδιαίτερα να τους αφήσω το αυτοκίνητο δηλαδη(άσε που μου είπανε μετά από 2 εβδομάδες). Ξερετε που μπορώ να το πάω όπου να έχουν εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόβλημα ώστε να βγάλω άκρη; ξέρω ότι είναι παλιό το thread αλλά είμαι απελπισμένος.
meletis_m Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 33 λεπτά πριν, F3niX είπε Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε ibiza 2009 1.4 SC και μέσα σε 7 χρόνια έχω αλλάξει 5 μπαταρίες. Στην seat που ρώτησα μου λεγανε αερολογίες για ακινησία και ότι δεν χρησιμοποιώ γνήσια μπαταρία seat... Αν και τους είπα για την πιθανή λύση με ενημέρωση στο BCM φάνηκε να με γράφει και να θελει να μου τα φάει χωρίς να το ψάξει ιδιαίτερα. Δεν με έπεισε ιδιαίτερα να τους αφήσω το αυτοκίνητο δηλαδη(άσε που μου είπανε μετά από 2 εβδομάδες). Ξερετε που μπορώ να το πάω όπου να έχουν εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόβλημα ώστε να βγάλω άκρη; ξέρω ότι είναι παλιό το thread αλλά είμαι απελπισμένος. Μήπως πρέπει να βρεις ηλεκτρολόγο , για να δει όλο το αμάξι για απώλειες ; Σε ποια περιοχή είσαι ;
NikosKallithea Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Περιμενε να σου απαντησει ο @miltostar μηπως ειχε βρει άκρη τοτε, πριν τεσσερα χρόνια.
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Ο op έχει να συνδεθεί ένα χρόνο στο φόρουμ οπότε λίγο δύσκολο να απαντήσει
F3niX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Περιμενε να σου απαντησει ο @miltostar μηπως ειχε βρει άκρη τοτε, πριν τεσσερα χρόνια. 🙏 Απλά ελπίζω παιδιά. 3 ώρες πριν, meletis_m είπε Μήπως πρέπει να βρεις ηλεκτρολόγο , για να δει όλο το αμάξι για απώλειες ; Σε ποια περιοχή είσαι ; Αθηνα Αγιο Δημητριο είμαι.To πηγα σε 2-3 ανα τα χρονια και δεν βρίσκουν διαρροή. Απο ότι καταλαβαινω(και με αυτα που διαβαζω στο ιντερνετ), το προβλημα δεν υπάρχει συνεχεια. Φαινεται κάτι να "ξυπνάει" στον εγκέφαλο στο ακυρο και από την μια μέρα στην αλλη να αδειάζει τη μπαταρια. Κατι που όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολο να βρεθεί ακομα και αν αφησω το αυτοκινητο για μια εβδομάδα στο συνεργειο. Ο τελευταιος ηλεκτρολόγος που το πηγα σημερα μου αποσυνδεσε δοκιμαστικα το ράδιο, αλλά μεεεχρι να βγάλουμε πόρισμα....... Η λυση σε διαφορα ξενα forum φαινεται να ειναι "software update to version 30EB in J519 BCM module" αλλά το θέμα ειναι να βρω καποιον που θα ασχοληθει πραγματικά καθώς ισως χρειαστει και επικοινωνία με τη μαμά εταιρία. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2023 από F3niX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα