Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες καλησπερα αγορασα και εγω επιτελους την πρωτη μου εσπρεσιερα την γνωστη αριελι απο τις προσφορες του κιτρινου μαγαζιου,την εβαλα λιγο την δουλεψα προχειρα εκανα εναν καφε,εχω καποιες αποριες

1)καταρχην ποια ειναι η ιδανικη ποσοτητα καφε που πρεπει να βαζω στο εξαρτημα???(εννοω στο ραβδι/βρογχο πειτε το οπως θελετε),εχει και ενα σημαδακι στο εσωτερικο εκει παιζει καποιο ρολο

2)στην πρωτη δοκιμη μου εβγαζε και λιγο υγρο απο το σημειο του φιλτρου στο ραβδι με αποτελεσμα να φυγει και εκτος ποτηριου/ισως εβαλα παραπανω ποσοτητα καφε και ξεχειλισε???ισως το εσφιξα λιγοτερο αλλα το φοβηθηκα να παει εντελως ευθεια ηδη ειχε κουμπωσει

3)τον καφε τον πηρα σε ενα κλασσικο κυλινδρο πρεπει να μεινει σε ψυγειο η οχι?

4)εχω μπερδευτει με τη ποσοτητα νερου-γεμισα σχεδον ενα ποτηρι μεσαιου μεγεθους υπολογιστε τεσσερα πεμπτα ενος μεγαλου ποτηριου για τσαι-δηλ πολυ περισσοτερη ποσοτητα απο αυτα τα εσπρεσακια που μας βαζουν στα καταστηματα-παρολαυτα η γευση μου φανηκε πολυ εντονη(δηλ ηταν ακρως θετικο αυτο)γιατι ετσι???

5)εχει ρε παιδες 3 κουμπια το μεσαιο ακομα δεν καταλαβα τι κανει ειναι μηπως για το αφρογαλο??το τριτο ανοιγει κλεινει την βαννα το πρωτο ειναι οφ ον το δευτερο λεει στο μανοθαλ κουμπι ατμου,τι ειναι αυτο

6)νερο να βαζω καθε φορα φρεσκο??επισης θα κανει διαφορα αν ειναι εμφιαλωμενο

7)στα σχολια βλεπω πολλες αναφορες για το καιμακι-εμενα γιατι δεν βγαζει θελει καποιο κολπο/τεχνικη?μικροτερο ποτηρι ??

8_αφαλατωση πως κανω απλο περασμα στα μελη με νερο-ξυδι,η να το περασω και απο το συστημα οπως οταν κανω καφε-και καθε ποτε?

Δημοσ.

Γεμίζεις τον δοσομετρητή. Είναι ποσότητα για έναν εσπρέσσο. Η συγκεκριμένη μηχανή δεν κάνει διπλό εσπρέσο,  οπότε μην το παραγεμίζεις γιατί θα ξεχειλίζει από τα πλάγια...

Εγώ δεν το παραγεμίζω το νερό στην δεξαμενή. Μπορείς να το αλλάζεις κάθε μέρα, μπορείς και κάθε 2-3 μέρες. Με παραπάνω μέρες νομίζω θα γεμίζει σκόνη-σωματίδια κλπ.

Για αφαλάτωση με λευκό ξίδι+νερό μια φορά το μήνα καλά είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Έγινε μαν το ψαξα και λίγο βρήκα άκρη. Μια τελευταία για την αφαλάτωση εννοείς να αραιωσω στο νερό το ξύδι και να το βάλω στο παγούρι. Μετά να κάνω την ίδια διαδικασία όπως κάνω καφέ να περάσει το υγρό από μέσα από το σύστημα και το να βγει ζεστό από το ραβδί . Και μετά δύο τρεις πλυσεις πάλι με νερό. Αυτή είναι η διαδικασία? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...