louben Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Παιδια πριν προχωρήσω στην ερώτηση μου να τονισω οτι ειμαι παντελως άσχετος με τα social media. Εγω λογαριασμο facebook χωρις το ονομα μου και messenger που το έχω στειλει μονο σε 2-3 φιλους να μιλαμε και τελος. Εσχατως βλεπω παμπολλες επαφες στο messenger στους οποιους δεν εχω κανει σιγουρα αιτημα φιλιας. ΚΑποιες τις εχω στις επαφες της sim , καποιοι μου εχουν κανει απλα κληση και καποιους δεν τους εχω στις επαφες αλλα με εχουν μαλλον αυτοι. Επιπλεον δεχομαι συνεχως αιτηματα φιλιας (τα οποια και δεν αποδεχομαι βεβαιαως αλλα μου εχει σπασει τα νευρα η ολη διαδικασια). Κατ αρχας τι δυνατοτητες εχουν ολοι αυτοι (ενδεικτικα μπορουν να δουν τις αλλες μου επαφες κτλ - οπως προειπα ειμαι ασχετος). ΚΑι δευτερο και πιο σημαντικο πως μπορω να τους μπλοκαρω-σβησω απο το messenger ωστε να μην εχουν καμια δυνατοτητα προσβασης? Αν βοηθαει εχω Android με Mi 8 lite
georgeadams Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Στο Facebook υπάρχει το κανονικό σου profile με τα στοιχεία που εσύ θέλεις να ξέρει το Facebook για εσένα και το shadow profile σου με τα στοιχεία που ξέρει πραγματικά για εσένα. Τα μαζεύει με βάση τις κινήσεις σου στο facebook και στο υπόλοιπο web (πχ όταν μπαίνεις σε σελίδα με κουμπάκι "like"), αλλά τα μαζεύει και διαβάζοντας τις επαφές από το τηλέφωνο σου ή/και των φίλων σου. Και μπορεί εσύ να μην πάτησες το YES όταν σου ζήτησε πρόσβαση στις επαφές σου την πρώτη φορά που το άνοιξες αλλά μπορεί να πάτησε YES ο φίλος σου που σε έχει καταχωρήσει στο δικό του τηλ. Αν 3 άτομα έχουν το τηλ & email σου στις επαφές τους ως "Μήτσος", ακόμα κι αν εσύ κάνεις login στο facebook ως "μπάμπης" (αλλά με το ίδιο email ή τηλ.) τότε το Facebook θα καταλάβει πως είσαι ο "Μήτσος". Επίσεις αν δει πως 3 άτομα έχουν στις επαφές τους τη "Μαρία" και την "Ελένη", τότε θα εμφανίσει την "Ελένη" ως πιθανή φίλη στη "Μαρία" ακόμα κι αν αυτές οι δύο δεν έχουν η μια την άλλη στις επαφές τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το Whatsapp και το instagram (που μην ξεχνάς ανήκουν στο facebook). Να δύο παλιά άρθρα πάνω στο θέμα: https://gizmodo.com/how-facebook-figures-out-everyone-youve-ever-met-1819822691 https://www.theverge.com/2018/4/11/17225482/facebook-shadow-profiles-zuckerberg-congress-data-privacy
louben Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Ευχαριστω για την απάντηση. Κατι τέτοιο ειχα καταλάβει γι αυτο και συνειδητα απέιχα (και απεχω) απο τα social media. Αλλα δυστυχως δεν τη γλυτωσα. Απο τις ρυθμισεις ασφαλειας Γυρισα οσες μπορουσα σε " μονο εγω¨" (για προσβαση κτλ) αλλα δεν νομιζω οτι αρκει. Τι αλλο μπορω να κανω; Επισης απο οτι καταλαβα το messenger δεν εχει ρυθμισεις ασφαλειας , μονο το facebook σωστα;
karaLRS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 θα επιλέξεις στο messenger να μήν γίνονται sync οι επαφές του τηλεφώνου
louben Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, karaLRS είπε θα επιλέξεις στο messenger να μήν γίνονται sync οι επαφές του τηλεφώνου Πως γινεται αυτο; Εψαξα το messenger να βρω ρυθμισεις και δε βρηκα κατι (ειμαι παντελως ασχετος).
georgeadams Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Στις ρυθμίσεις του Android, στα δικαιώματα των εφαρμογών όρισε να μην έχει access στις επαφές σου. 1
louben Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Το εκανα. Θε δω πως θα παει και οπως και να χει θα ενημερωσω. Thanks.
karaLRS Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 21 ώρες πριν, louben είπε Πως γινεται αυτο; Εψαξα το messenger να βρω ρυθμισεις και δε βρηκα κατι (ειμαι παντελως ασχετος).
louben Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 38 λεπτά πριν, karaLRS είπε Ειναι στις επιλογες του messenger? Αν ναι δε βρηκα κατι.
karaLRS Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, louben είπε Ειναι στις επιλογες του messenger? Αν ναι δε βρηκα κατι. τι να πω screenshot από το messenger μου έκανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα