Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Καλημέρα μένω σε πολυκατοικία του 80. Κάθε διαμέρισμα έχει και την δικιά του κεραία. Εγω έχω μία για το παιδικό υπνοδωμάτιο και μία για σαλόνι και το δικό μου υπνοδωμάτιο. Θέλω να διώξω την κέραια μιας και θα βάλω cosmotetv και nova. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να βάλω δύο πιάτα και με την υπάρχουσα καλωδίωση να έχω δορυφορική στο σαλόνι ή μπορώ να έχω ένα πιάτο και να πίανει nova και cosmotetv.
naimore Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 για αρχη εξαρταται αν τα cosmotetv/nova θα τα βαλεις μεσω δορυφορου ή οχι, στην 2η περιπτωση δεν χρειαζεσαι τιποτα.. στην 1η δυο πιατα ή ενα μεγαλουτσικο (απο 80 ποντους διαμετρο και πανω) γιατι δεν ειναι ακριβως διπλα οι δορυφοροι
link67 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, user63040 είπε Καλημέρα μένω σε πολυκατοικία του 80. Κάθε διαμέρισμα έχει και την δικιά του κεραία. Εγω έχω μία για το παιδικό υπνοδωμάτιο και μία για σαλόνι και το δικό μου υπνοδωμάτιο. Θέλω να διώξω την κέραια μιας και θα βάλω cosmotetv και nova. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να βάλω δύο πιάτα και με την υπάρχουσα καλωδίωση να έχω δορυφορική στο σαλόνι ή μπορώ να έχω ένα πιάτο και να πίανει nova και cosmotetv. Και με ένα πιάτο τη κάνεις τη δουλειά σου, απλώς όπως είπε ο φίλος από πάνω είναι διαφορετική δορυφόροι και χρειάζεσαι μεγαλύτερο πιάτο απ'αυτό που παρέχουν οι πάροχοι.
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Όπως σου είπαν. Ένα πιάτο μεγάλο (όχι αυτό που δίνουν οι εταιρείες) και διπλό lnb (είτε έτοιμο παρακεντρο είτε βάση για να βάλεις αυτά που δίνουν παράκεντρα), ένα disecq για να ενώνει το σήμα και είσαι έτοιμος. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι και τα 2 μέσω δορυφόρου Το θέμα είναι θα υπάρχουν παρεμβολές από τον ημιώροφο που μένω στην ταράτσα 5ο όροφο. Τα θέλω μόνο στην ταράτσα γιατί δεν τα θέλω στο μπαλκόνι. Θα πρέπει να αλλάξω και το καλώδιο που είναι 40χρονών? και τις πρίζα στο σαλόνι? Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
link67 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 22 λεπτά πριν, user63040 είπε Ενδιαφέρομαι και τα 2 μέσω δορυφόρου Το θέμα είναι θα υπάρχουν παρεμβολές από τον ημιώροφο που μένω στην ταράτσα 5ο όροφο. Τα θέλω μόνο στην ταράτσα γιατί δεν τα θέλω στο μπαλκόνι. Θα πρέπει να αλλάξω και το καλώδιο που είναι 40χρονών? και τις πρίζα στο σαλόνι? Το καλώδιο για το δορυφορικό δεν είναι ίδιο με της τηλεόρασης, με την απόσταση δεν έχεις κανένα θέμα και οι δύο δορυφόροι έχουν καλό σήμα.
bill999r Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, link67 είπε Το καλώδιο για το δορυφορικό δεν είναι ίδιο με της τηλεόρασης, με την απόσταση δεν έχεις κανένα θέμα και οι δύο δορυφόροι έχουν καλό σήμα Πάντως έχω διαβάσει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ το ίδιο καλώδιο για δορυφορική, όσο όμως μεγαλώνει η απόσταση τόσο αποδυναμώνει το σήμα.
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, bill999r είπε Πάντως έχω διαβάσει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ το ίδιο καλώδιο για δορυφορική, όσο όμως μεγαλώνει η απόσταση τόσο αποδυναμώνει το σήμα. μπορει να χρησιμοποιηθει καλωδιο τηλεορασης και μαλιστα με σπλιτερ στις δυο ακρες να περασει απο ενα καλωδιο το σημα και επιγειας και δορυφορικής ωστόσο: α) εχει απώλειες β) το καλώδιο δε θα πρεπει να περνάει απο ενισχυτη και γ) προφανως δε θα δουλεψει 40 χρονων καλωδιο. οποτε -και ειδικα οταν μιλαμε για κοντα 30 μετρα απο οτι καταλαβαινω, θα κανεις τη δουλεια σου με καινουργιο καλωδιο 1
johnykim Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 41 λεπτά πριν, user63040 είπε Ενδιαφέρομαι και τα 2 μέσω δορυφόρου Το θέμα είναι θα υπάρχουν παρεμβολές από τον ημιώροφο που μένω στην ταράτσα 5ο όροφο. Τα θέλω μόνο στην ταράτσα γιατί δεν τα θέλω στο μπαλκόνι. Θα πρέπει να αλλάξω και το καλώδιο που είναι 40χρονών? και τις πρίζα στο σαλόνι? Το καλώδιο αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να μην χρειάζεται αλλαγή. Μια λύση, είναι να χρησιμοποιήσεις δυο combiner: https://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?from=catspan&keyphrase=combiner Το πρώτο να μπει στην ταράτσα και το δεύτερο στο χώρο σου. Αυτό σε περίπτωση που θες και τις δυο κεραίες. Αν μπορείς να βλέπεις τα ελεύθερα κανάλια από το πιάτο με Cosmote TV, τότε ίσως δεν χρειάζεσαι καθόλου την UHF κεραία. Από το OTE TV θυμάμαι μπορούσες, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μάλλον θα πάρω ένα πιάτο και για τα 2 και για σιγουριά θα αλλάξω και το καλώδιο. που φτάνει στο κουτί σύνδεση. Στο σαλόνι δεν μπορώ να βάλω μια πρίζα να είναι νοικοκυρεμένα? Να έχει 2 υποδοχές? Στο δικό μου υπνοδωματιο δεν έχω τηλεόραση αρα δεν με ενδιαφερει Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 γενικα στο δορυφορικο καλο ειναι οσο μπορεις να αποφευγεις ενωσεις, ακομα και η μπριζα αποτελει ενωση... μπορεις ωστόσο να βαλεις μια μπριζα εφόσον δεις οτι το σήμα που σου ερχεται δεν εχει μεγαλη απωλεια
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) @paylidis υπάρχει με 2 υποδοχές δίπλα απο καναπέ είναι η πρίζα της τηλεόρασης συχνά έχω καλεσμένους δεν θέλω να βλέπουν ενα μάτσο απο καλώδια Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 ριχτο εκει και βλεπεις απλα σου λεω ακομα και σε τηλεοπτικο σημα να ηταν με 30-40 μετρα καλωδιο+ενωση σε κουτι+ενωση σε μπριζα χανεις σημα οποτε σιγουρεψου βημα βημα οτι δε θα εχεις θεμα με απωλειες προτου το κοψεις και το κουμπωσεις στη μπριζα.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 @paylidis Σε ευχαριστώ. Αν βάλω Cosmotetv με 2 αποκωδικοποιητές το ένα στο κουτί και το άλλο κατευθείαν στο παιδικό και nova στο σαλόνι (στο κουτί) μέσα στην κουζίνα και μάλλον κρατήσω και κεραία και την συνδέσω και αυτήν στο κουτί θα λειτουργούν όλα μαζί ή θα υπάρξει δυσλειτουργία?
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, user63040 είπε @paylidis Σε ευχαριστώ. Αν βάλω Cosmotetv με 2 αποκωδικοποιητές το ένα στο κουτί και το άλλο κατευθείαν στο παιδικό και nova στο σαλόνι (στο κουτί) μέσα στην κουζίνα και μάλλον κρατήσω και κεραία και την συνδέσω και αυτήν στο κουτί θα λειτουργούν όλα μαζί ή θα υπάρξει δυσλειτουργία? Δε κατάλαβα τίποτα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα