Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kastor-nt είπε

Γραμμες στο καθετο πλαισιο , οχι καθετες γραμμες . Καθετο πλαισιο = οριζοντιες γραμμες . Τελικα ο φιλος ειχε δικιο απο πανω δεν αξιζει να προσπαθουμε αδικα ... καλη συνεχεια

Έχεις καταλάβει για τι πράγμα ομιλείς; έχεις καταλάβει πως γίνεται η σάρωση εικόνας σε μια οθόνη;

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το 'χεις πιάσει το νόημα.

1315291414.gif

Γιατι πισω το φιλε εχει περισσοτερες καθετες γραμμες ? Μπουρμπουλα μαθε τους μπαλιτσα 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ρε φίλε όταν έχεις 7680 pixel οριζόντια, πόσες κάθετες γραμμές έχεις; Κάθε pixel χρωμάτισέ το εναλάξ άσπρο και μαύρο, στο τέλος πόσες άσπρες και πόσες μαύρες γραμμές θα έχεις;

Κατακόρυφη ανάλυση = οριζόντιες γραμμές

Οριζόντια ανάλυση = κάθετες γραμμές

Δεν ασχολούμαι άλλο.

Οφείλω να το παραδεχτώ,πως ο τρόμος που μου δημιουργήθηκε απο το γεγονός της κατάρρευσης της ανάλυσης των τηλεοράσεων και τα τερατάκια που γεννά η εξισωσή σου, με έκαναν να μπερδευτώ λιγάκι και για αυτό ψαχνόμουν και αναρρωτιώμουν με τις γραμμές.Έχετε δίκιο

Αφού έχεις δίκιο αγαπητέ κάνε τον κόπο να μου δώσεις διαστάσεις τηλεόρασεων στα 3 μέτρα για τα 16Κ και για τα 32Κ,γιατί θα πάω να τα κάνω μόνος μου και θα τα κάνω μαντάρα

Στα πεταχτά βγάζω κάπου 253 ίντσες για 16Κ

32Κ=30720    30720*0,84=25805   25805/2=12902,5     1290cm στα  16:9 πόσες ίντσες είναι;   1290/2,54=507 ίντσες

Περιμένω βοήθεια,σωστά τα κάνω; Να υποθέσω πως σε κάθε διπλασιασμό της ανάλυσης διαπλασιάζονται και οι ίντσες; Δώστε μου τα φώτα σας! Μην τα κάνω πάλι σαλάτα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε

Οφείλω να το παραδεχτώ,πως ο τρόμος που μου δημιουργήθηκε απο το γεγονός της κατάρρευσης της ανάλυσης των τηλεοράσεων και τα τερατάκια που γεννά η εξισωσή σου, με έκαναν να μπερδευτώ λιγάκι και για αυτό ψαχνόμουν και αναρρωτιώμουν με τις γραμμές.Έχετε δίκιο

Αφού έχεις δίκιο αγαπητέ κάνε τον κόπο να μου δώσεις διαστάσεις τηλεόρασεων στα 3 μέτρα για τα 16Κ και για τα 32Κ,γιατί θα πάω να τα κάνω μόνος μου και θα τα κάνω μαντάρα

Στα πεταχτά βγάζω κάπου 253 ίντσες για 16Κ

32Κ=30720    30720*0,84=25805   25805/2=12902,5     1290cm στα  16:9 πόσες ίντσες είναι;   1290/2,54=507 ίντσες

Περιμένω βοήθεια,σωστά τα κάνω; Να υποθέσω πως σε κάθε διπλασιασμό της ανάλυσης διαπλασιάζονται και οι ίντσες; Δώστε μου τα φώτα σας! Μην τα κάνω πάλι σαλάτα

Απολυτως λογικο το βρισκω εφοσον στα 16K θα τετραπλασιαστει η πυκνοτητα των πιξελ και αρα θα υποτετραπλαστιαστει το μεγεθος τους στην ιδια επιφανεια... εσυ που βρισκεις το παραλογο σε αυτο που λεει ο φιλος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Kastor-nt είπε

Απολυτως λογικο το βρισκω εφοσον στα 16K θα τετραπλασιαστει η πυκνοτητα των πιξελ και αρα θα υποτετραπλαστιαστει το μεγεθος τους στην ιδια επιφανεια... εσυ που βρισκεις το παραλογο σε αυτο που λεει ο φιλος?

Το παράλογο το έχω γράψει κατ'επαναληψη.Με την δική σας λογική όχι απλά καταρρέει η βιομηχανία τηλεόρασης-κινηματογράφου αλλά έχει ήδη καταρρεύσει.Μου λέτε πως για 3 μέτρα θέλω 146 ίντσες τηλεόραση και 146 ίντσες αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν και ούτε ξέρουμε αν ποτέ θα υπάρξουν.Άρα τουλάχιστον απο τα 3 μέτρα και άνω η βιομηχανία τηλεοράσεων έχει καταρρεύσει

Πως αλλιώς να το γράψω;

Επεξ/σία από BOURBOULAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί πιστεύεις πως πρέπει να έχουμε 16Κ, 32Κ, 64Κ κτλ κτλ αναλύσεις; Έχεις πολύ φτωχή φαντασία. Το μέλλον μπορεί να μην περιλαμβάνει καν οθόνες στα 3 μέτρα, αλλά γυαλιά υπέρ υψηλής ανάλυσης ή ακόμα και βιονικά μάτια υπέρ υψηλής ανάλυσης. Ή μπορεί να έχουμε μία επανάσταση σε ολογραφικό projection και να φτάσουμε σε επίπεδα star-trek holodeck.

3 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε

Το παράλογο το έχω γράψει κατ'επαναληψη.Με την δική σας λογική όχι απλά καταρρέει η βιομηχανία τηλεόρασης-κινηματογράφου αλλά έχει ήδη καταρρεύσει.Μου λέτε πως για 3 μέτρα θέλω 146 ίντσες τηλεόραση και 146 ίντσες αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν και ούτε ξέρουμε αν ποτέ θα υπάρξουν.Άρα τουλάχιστον απο τα 3 μέτρα και άνω η βιομηχανία τηλεοράσεων έχει καταρρεύσει

Πως αλλιώς να το γράψω;

Καμία βιομηχανία δε θα καταρρεύσει. Μια χαρά θα πουλάνε 8Κ 55άρες που θα τη βάζει ο άλλος στα 4 μέτρα και θα λέει wow. 

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ.

Αφου εσυ θα αγορασεις και 32k 55αρα απτα 3 μετρα , δεν καταρρεει τιποτα. Ευτυχως που κρατας τις βιομηχανιες ορθιες , σε ευχαριστουμε..

• Like 1
Δημοσ.

Μπερδευεις το "αντιλαμβανομαι μια καποια διαφορα αναλυσης" με το αξιοποιω πληρως την αναλυση. Και στις 65 ιντσες στα 3 μετρα αν πας απο 4κ στα 8κ θα καταλαβεις μια "μικρη" διαφορα . Αυτο που σου λενε παραπανω ειναι το τι "χρειαζεσαι" ωστε να μην πηγαινει ουτε εβα πιξελ χαμενο. Προσπαθησε να το επεξεργαστεις. 

Δημοσ.

Είμαι περίεργος να δω πόσες σελίδες χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει ότι η όραση έχει βιολογικά όρια....

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για το αρχικο σου ερωτημα , δηλαδη ποσες ιντσες να παρεις με δεδομενη την αποσταση και αναλυση (8k) , η πιο ορθη απαντηση ειναι "οσες περισσοτερες μπορεις". Διοτι δεν υπαρχει ακομα τηλεοραση με μεγεθος τετοιο που θα χρειαζοταν κατι παραπανω σε αναλυση , στα 3 μετρα αποσταση παντα . Και οταν στα 16κ κανεις παρομοιο ποστ , η απαντηση θα ειναι ιδια . Και στα 32κ , παλι τα ιδια

Επεξ/σία από Kastor-nt
Δημοσ.

Καλησπέρα, φίλε BOURBOULAS, μην ασχολείσαι μετα πινακάκια και βάζεις τον κόσμο να γράφει αυτό που είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα!Μη κάνεις την αγορά της 8K , πεταμένα λεφτά! Δεν έχει περιεχόμενο σήμερα που μιλάμε! Αν και όταν γεμίσει η αγορά ή το internet με 8k περιεχόμενο τσίμπα μία, μέχρι τότε μείνε με την 4Κ υποθέτω τηλεόραση που έχεις και όλα καλά! Και το 8κ βλέπω να αργεί πολύ και η ποιότητα του θα είναι αμφίβολη, αφού ακόμα και σήμερα πολλές ταινίες δεν είναι 4κ , αλλά 2κ upscaled!

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, absoluteblade είπε

Καλησπέρα, φίλε BOURBOULAS, μην ασχολείσαι μετα πινακάκια και βάζεις τον κόσμο να γράφει αυτό που είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα!Μη κάνεις την αγορά της 8K , πεταμένα λεφτά! Δεν έχει περιεχόμενο σήμερα που μιλάμε! Αν και όταν γεμίσει η αγορά ή το internet με 8k περιεχόμενο τσίμπα μία, μέχρι τότε μείνε με την 4Κ υποθέτω τηλεόραση που έχεις και όλα καλά! Και το 8κ βλέπω να αργεί πολύ και η ποιότητα του θα είναι αμφίβολη, αφού ακόμα και σήμερα πολλές ταινίες δεν είναι 4κ , αλλά 2κ upscaled!

Πρόλογος: τελειώσανε τα popcorns και είπα να τρολάρω και γω:

κάνεις λάθος φίλε @absoluteblade ο κύριος @BOURBOULAS βρήκε πρώτος το 8Κ γιατί του το έστειλε ένα εξωγήινος φίλος του. Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα, μετά έδωσε τα μυστικά της τεχνογνωσίας του στους Ιάπωνες έναντι παχυλής αμοιβής και τώρα όλοι εμείς του φαινόμαστε ως γατάκια που μείναμε στο 1080! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...