mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε Εγώ θα σου ευχηθώ να αποκτήσεις σύντομα μια 4Κ τηλεόραση και πρόσβαση σε ποιοτικό 4Κ υλικό για να αντιληφθείς γιατί εμένα με καίει το 8Κ.Όταν δεις την διαφορα μεταξύ 1080 και 2160,τότε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις την επιθυμία μου για 4320 Έχω κι απ' τα δυο και είμαι τίγκα στο 4Κ υλικό. Ευχαριστώ. Βάλε τις προτεραιότητές σου σε μια σειρά. Πρώτα επιλέγεις μέγεθος βάσει οπτικού πεδίου. Κατόπιν έρχεται η οξύτητα, αν κι εφ' όσον αυτή μπορεί να έχει κάποιο νόημα. Το νόημα στο λένε οι πίνακες. Εγώ θα σου έλεγα να μην γίνεις early adopter και να περιμένεις 1-2 χρόνια ακόμα. Κυρίως για να δεις που θα κάτσει η μπίλια και πότε οι τηλεοράσεις θα υποστηρίζουν τις πλήρεις προδιαγραφές του HDMI 2.1. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από mitspetr 1
malakudi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Το σωστό πινακάκι είναι το 1ο. Δε σημαίνει όμως πως αν στα 3 μέτρα βάλεις μία 65άρα 4Κ και μία 65άρα 8Κ, δε θα δεις καμία διαφορά. Θα δεις διαφορά, απλώς στα 3 μέτρα είναι αδύνατο να διακρίνεις 7680 κάθετες γραμμές ή 4320 οριζόντιες. Συνολικά όμως θα βλέπεις καλύτερη εικόνα. Εφ' όσον έχεις 4Κ τηλεόραση, μπορείς να κάνεις ένα πείραμα με τις κάρτες αναλυτικότητας (ψάξε για 4K test resolution pattern) και πήγαινε σε απόσταση τόση που δεν μπορείς να διακρίνεις 4Κ σύμφωνα με τους πίνακες. Όντως δε θα μπορείς να διακρίνεις 3840 κάθετες γραμμές αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο από 1920 κάθετες γραμμές.
BOURBOULAS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, malakudi είπε Το σωστό πινακάκι είναι το 1ο. Δε σημαίνει όμως πως αν στα 3 μέτρα βάλεις μία 65άρα 4Κ και μία 65άρα 8Κ, δε θα δεις καμία διαφορά. Θα δεις διαφορά, απλώς στα 3 μέτρα είναι αδύνατο να διακρίνεις 7680 κάθετες γραμμές ή 4320 οριζόντιες. Συνολικά όμως θα βλέπεις καλύτερη εικόνα. Εφ' όσον έχεις 4Κ τηλεόραση, μπορείς να κάνεις ένα πείραμα με τις κάρτες αναλυτικότητας (ψάξε για 4K test resolution pattern) και πήγαινε σε απόσταση τόση που δεν μπορείς να διακρίνεις 4Κ σύμφωνα με τους πίνακες. Όντως δε θα μπορείς να διακρίνεις 3840 κάθετες γραμμές αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο από 1920 κάθετες γραμμές. Πως γίνεται να είναι σωστό το πινακάκι απο την μια και απο την άλλη να λέμε πως μια 65αρα 8Κ στα 3 μέτρα θα δείχνει καλύτερα απο μια 65αρα 4Κ; Το πινακάκι λέει πως για να δούμε την οπτική οξύτητα της 8Κ ανάλυσης στα 3μέτρα χρειαζόμαστε 100 και βάλε και ξαναβάλε ίντσες. Τι πάει να πει θα βλέπουμε καλύτερα αλλά δεν μπορούμε να διακρίνουμε γραμμές; Τι εστί διάκριση γραμμών;
malakudi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε Πως γίνεται να είναι σωστό το πινακάκι απο την μια και απο την άλλη να λέμε πως μια 65αρα 8Κ στα 3 μέτρα θα δείχνει καλύτερα απο μια 65αρα 4Κ; Το πινακάκι λέει πως για να δούμε την οπτική οξύτητα της 8Κ ανάλυσης στα 3μέτρα χρειαζόμαστε 100 και βάλε και ξαναβάλε ίντσες. Τι πάει να πει θα βλέπουμε καλύτερα αλλά δεν μπορούμε να διακρίνουμε γραμμές; Τι εστί διάκριση γραμμών; Δεν είναι απαραίτητο να μπορείς να διακρίνεις 4320 γραμμές για να δεις καλύτερη ευκρίνεια από 2160. Εφ' όσον θα μιλάμε για native υλικό 8Κ, μία 4Κ τηλεόραση θα το δείχνει ενώνοντας 4 pixel σε ένα, εσύ με 8Κ τηλεόραση θα έχεις μπροστά σου όλα τα pixel, δε θα μπορείς να τα διακρίνεις ένα προς ένα αλλά το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, ακριβώς επειδή δε θα γίνεται η μετατροπή 4 pixel σε ένα από κάποιο ψηφιακό μετατροπέα αλλά από το μάτι σου. Το αν αξίζει αυτή η διαφορά σε τιμή είναι ένα άλλο θέμα. 1
BOURBOULAS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 35 λεπτά πριν, mitspetr είπε Έχω κι απ' τα δυο και είμαι τίγκα στο 4Κ υλικό. Ευχαριστώ. Βάλε τις προτεραιότητές σου σε μια σειρά. Πρώτα επιλέγεις μέγεθος βάσει οπτικού πεδίου. Κατόπιν έρχεται η οξύτητα, αν κι εφ' όσον αυτή μπορεί να έχει κάποιο νόημα. Το νόημα στο λένε οι πίνακες. Εγώ θα σου έλεγα να μην γίνεις early adopter και να περιμένεις 1-2 χρόνια ακόμα. Κυρίως για να δεις που θα κάτσει η μπίλια και πότε οι τηλεοράσεις θα υποστηρίζουν τις πλήρεις προδιαγραφές του HDMI 2.1. Τιγκαρισμένος με 4Κ υλικό; Αυτά είναι! Και κάθομαι εγώ ο βλάκας να βλέπω Λαζόπουλο στα 20mbps στα 1080
mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε Τιγκαρισμένος με 4Κ υλικό; Αυτά είναι! Και κάθομαι εγώ ο βλάκας να βλέπω Λαζόπουλο στα 20mbps στα 1080 Ο καθένας με τους δαίμονές του... Εγώ περιμένω να μου έρθει αυτό το δισκάκι για να ρυθμίσω και να δω 4K HDR σαν άνθρωπος. https://www.biaslighting.com/products/spears-munsil-uhd-hdr-benchmark-uhd-blu-ray-disc
BOURBOULAS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Δεν είναι απαραίτητο να μπορείς να διακρίνεις 4320 γραμμές για να δεις καλύτερη ευκρίνεια από 2160. Εφ' όσον θα μιλάμε για native υλικό 8Κ, μία 4Κ τηλεόραση θα το δείχνει ενώνοντας 4 pixel σε ένα, εσύ με 8Κ τηλεόραση θα έχεις μπροστά σου όλα τα pixel, δε θα μπορείς να τα διακρίνεις ένα προς ένα αλλά το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, ακριβώς επειδή δε θα γίνεται η μετατροπή 4 pixel σε ένα από κάποιο ψηφιακό μετατροπέα αλλά από το μάτι σου. Το αν αξίζει αυτή η διαφορά σε τιμή είναι ένα άλλο θέμα. Αδυνατώ να πιάσω τον συλλογισμό σου.Τι ορίζεται "διάκριση γραμμών".Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την έννοια.Ποιο μάτι μπορεί να διακρίνει pixel; Ξέρεις πως η ποιότητα εικόνας-οξύτητα αυτής καθορίζεται στο μέγιστο βαθμό απο την ροή δεδομένων του βίντεο; Το ξέρεις πως ένα βίντεο στα 4Κ με ροη δεδομένων 100 mbps θα δείχνει πολύ -πολύ ανώτερο απο ένα βίντεο 8Κ στα 10 Mbps; Αν πάω να σου παίξω ένα βίντεο 8Κ στα 10 mbps σε μια 98αρα 8Κ ξέρεις τι θα γίνει; Θα ξεράσεις.Αν σου παίξω 4Κ βίντεο στα 100mbps σε μια 98αρα 8Κ ξέρεις τι θα μου πεις; Τι ωραίο είναι αυτό το 8Κ που βλέπω 8 λεπτά πριν, mitspetr είπε Ο καθένας με τους δαίμονές του... Εγώ περιμένω να μου έρθει αυτό το δισκάκι για να ρυθμίσω και να δω 4K HDR σαν άνθρωπος. https://www.biaslighting.com/products/spears-munsil-uhd-hdr-benchmark-uhd-blu-ray-disc Εγω επειδή το απόλαυσα εδώ και καιρό,το έχω βαρεθεί και θέλω κάτι καινούργιο Champions league,europa league,euro και mundial σε 4Κ απο το 2015 μέχρι σήμερα.Τι άλλη συγκίνηση να μου δώσει αυτή η ρημάδα η ανάλυση Όλοι οι αγώνες του περσινού μουντιαλ σε 4Κ ανάλυση (64 αγώνες παρακαλώ) .Με το κερασάκι στην τούρτα την πλυμμήρα στην απονομή (να την απολαμβάνεις στα 2160) όπου Πούτιν,Μακρον και λοιποί να γίνονται παπάκια.Χόρτασε το ματάκι μου! Επήλθε πλεόν κορεσμός.Θέλουμε κάτι άλλο,πιο δυνατό,πιο μαμάτο.Ένα 8Κ βρε παιδί μου
malakudi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε Αδυνατώ να πιάσω τον συλλογισμό σου.Τι ορίζεται "διάκριση γραμμών".Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την έννοια.Ποιο μάτι μπορεί να διακρίνει pixel; Ξέρεις πως η ποιότητα εικόνας-οξύτητα αυτής καθορίζεται στο μέγιστο βαθμό απο την ροή δεδομένων του βίντεο; Το ξέρεις πως ένα βίντεο στα 4Κ με ροη δεδομένων 100 mbps θα δείχνει πολύ -πολύ ανώτερο απο ένα βίντεο 8Κ στα 10 Mbps; Αν πάω να σου παίξω ένα βίντεο 8Κ στα 10 mbps σε μια 98αρα 8Κ ξέρεις τι θα γίνει; Θα ξεράσεις.Αν σου παίξω 4Κ βίντεο στα 100mbps σε μια 98αρα 8Κ ξέρεις τι θα μου πεις; Τι ωραίο είναι αυτό το 8Κ που βλέπω Δες αυτό σε 4Κ TV Προσπάθησε να διακρίνεις τις κάθετες και οριζόντιες γραμμές εκεί που παίρνουν την μέγιστη πυκνότητά τους.
mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σαχλαμάρες απόλαυσες χωρίς HDR BOURBOYLΗΘΡAS. Τίποτε δεν έχεις δει ακόμα. Το δισκάκι έχει δεν έχει μια βδομάδα που κυκλοφόρησε παρεμπίπταμπλυ. Έχεις ακόμα δρόμο να διανύσεις για να απολαύσεις το full potential του 4Κ. Για την ώρα κάτι μουντές εικόνες έχεις δει, αν τα παραδείγματά σου είναι αυτά που έβαλες σε εικόνες. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από mitspetr
koiliodoulos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Εγω παντως σε αποσταση 2,5-2,6 μετρα ψιλοφοβαμαι να βαλω 65΄΄. Φοβαμαι μην κουναω το κεφαλι μου για να δω υποτιτλους.Τι να πω... Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω 55 ή 65.
mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, koiliodoulos είπε Εγω παντως σε αποσταση 2,5-2,6 μετρα ψιλοφοβαμαι να βαλω 65΄΄. Φοβαμαι μην κουναω το κεφαλι μου για να δω υποτιτλους.Τι να πω... Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω 55 ή 65. Σιγά το μεγάλο μέγεθος που είναι οι 65" από 2,6 μέτρα. 65 βάλε. η 55 θα σου φαίνεται μικρή μετά από 2-3 μέρες. 1
koiliodoulos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, mitspetr είπε Σιγά το μεγάλο μέγεθος που είναι οι 65" από 2,6 μέτρα. 65 βάλε. η 55 θα σου φαίνεται μικρή μετά από 2-3 μέρες. Εκει συγκλινω θυμαμαι παλια απο 21'' που ειχα παει σε 40 τις πρωτες μερες ελεγα παναγια μου τι θηριο ειναι αυτο. Και μετα απο κανα μηνα και που συνηθισε το ματι μου ελεγα γιατι δεν πηγα παραπανω....
mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, koiliodoulos είπε Εκει συγκλινω θυμαμαι παλια απο 21'' που ειχα παει σε 40 τις πρωτες μερες ελεγα παναγια μου τι θηριο ειναι αυτο. Και μετα απο κανα μηνα και που συνηθισε το ματι μου ελεγα γιατι δεν πηγα παραπανω.... Βάλε 65. Θα με θυμηθείς όταν θα βλέπεις υλικό 2.39:1 που στην 55 μοιάζει σαν να βλέπεις από κλειδαρότρυπα.
BOURBOULAS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, mitspetr είπε Σαχλαμάρες απόλαυσες χωρίς HDR BOURBOYLΗΘΡAS. Τίποτε δεν έχεις δει ακόμα. Το δισκάκι έχει δεν έχει μια βδομάδα που κυκλοφόρησε παρεμπίπταμπλυ. Έχεις ακόμα δρόμο να διανύσεις για να απολαύσεις το full potential του 4Κ. Νεαρέ μαμήσαμε το θέμα.Την απάντηση σου την πήραμε για το ερώτημα που σου έκανα.Ευχαριστώ πολύ και το τελειώνουμε εδώ Το νήμα αυτό θα σας χρειαστεί όταν μετά απο 5 χρόνια θα αρχίσετε να συζητάτε για αγορά 8Κ τηλεόρασης.Μετά απο 5 χρόνια θα ανακαλύψετε το πόσο μπροστά ήταν ο BOURBOULAS
mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε Νεαρέ μαμήσαμε το θέμα.Την απάντηση σου την πήραμε για το ερώτημα που σου έκανα.Ευχαριστώ πολύ και το τελειώνουμε εδώ Το νήμα αυτό θα σας χρειαστεί όταν μετά απο 5 χρόνια θα αρχίσετε να συζητάτε για αγορά 8Κ τηλεόρασης.Μετά απο 5 χρόνια θα ανακαλύψετε το πόσο μπροστά ήταν ο BOURBOULAS Αμ δε... Από τα πρώτα βήματα του Full HD και του HD Ready ήταν γνωστό ότι η ανάλυση θα πηγαίνει με το μέγεθος. Και έτσι ακριβώς ανταποκρίθηκε η αγορά. Άντε μεγειά η νέα σου 8Κ 24άρα TV... 😁😂 Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από mitspetr
Προτεινόμενες αναρτήσεις