Age4Greeks Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, BOURBOULAS είπε Σύμφωνα με το πρώτο πινακάκι οι 75 ίντσες καλύπτουν απόσταση περίπου 1,5 μέτρα.;Άρα η προτασή σου είναι άστοχη 60 και 80 χιλιάδες ευρώ δεν μπορούν να με καλύψουν.Οι 98αρες σύμφωνα με το πρωτο πινακάκι μου δίνουν 1,8μέτρα απόσταση θέασης https://www.skroutz.gr/s/18782487/Samsung-QE98Q950RB.html https://www.skroutz.gr/s/18887438/Sony-KD-98ZG9.html Για 3 μέτρα απόσταση θέασης είμαι στο περίμενε επ'αόριστον.Σωστά τα λέω ή κάνω κάτι λάθος; Φίλε Bourboula καταρχήν να βοηθήσουμε προσπαθούμε και συ το έχεις πάρει λίγο στραβά. Το σκεπτικό σου είναι λάθος. Το ότι ο πίνακας σου λέει την ιδανική απόσταση δε σημαίνει ότι η τηλεόραση σου δεν θα δείχνει λεπτομέρεια και στα 3 μέτρα, απλώς θα χάνεται η όποια "τελειότητα". Το λογικό σου λέμε όλοι ότι θες τις μεγαλύτερες δυνατές ίντσες. Εννοείται ότι αν μπορείς να πας σε 120'' και το αντέχει το πορτοφόλι σου τότε πάνε σε 120 ΑΛΛΑ είναι πασιφανές ότι δε συμφέρει. Οπότε: θες 4Κ σε 40'' = οικονομικό αλλά μη ιδανικό, 4Κ σε 65'' σχετικά οικονομικό στη σωστή διάσταση. 8Κ σε 65'΄ ούτε οικονομικό ούτε ιδανικό, οπότε το ξεχνάς. Επειδή δεν μπορείς να αγοράσεις 8Κ σε 120'' ακόμη κι αν υπήρχανε σου λέω ότι αν είναι να συμβιβαστείς -ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ- τότε πάνε τουλάχιστον σε 75'' ΟΤΑΝ θα συμφέρει. Φιλικά πάντα. 1
BOURBOULAS Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Age4Greeks είπε Φίλε Bourboula καταρχήν να βοηθήσουμε προσπαθούμε και συ το έχεις πάρει λίγο στραβά. Το σκεπτικό σου είναι λάθος. Το ότι ο πίνακας σου λέει την ιδανική απόσταση δε σημαίνει ότι η τηλεόραση σου δεν θα δείχνει λεπτομέρεια και στα 3 μέτρα, απλώς θα χάνεται η όποια "τελειότητα". Το λογικό σου λέμε όλοι ότι θες τις μεγαλύτερες δυνατές ίντσες. Εννοείται ότι αν μπορείς να πας σε 120'' και το αντέχει το πορτοφόλι σου τότε πάνε σε 120 ΑΛΛΑ είναι πασιφανές ότι δε συμφέρει. Οπότε: θες 4Κ σε 40'' = οικονομικό αλλά μη ιδανικό, 4Κ σε 65'' σχετικά οικονομικό στη σωστή διάσταση. 8Κ σε 65'΄ ούτε οικονομικό ούτε ιδανικό, οπότε το ξεχνάς. Επειδή δεν μπορείς να αγοράσεις 8Κ σε 120'' ακόμη κι αν υπήρχανε σου λέω ότι αν είναι να συμβιβαστείς -ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ- τότε πάνε τουλάχιστον σε 75'' ΟΤΑΝ θα συμφέρει. Φιλικά πάντα. Δεν έχεις αντιληφθεί το πρόβλημα.Το θέμα δεν είναι τι γούστα έχει ο Bourboulas και θέλει ντε και καλά να αγοράσει 8Κ τηλεόραση τέλη του 2019.Το θέμα είναι πως αν υιοθετήσουμε τις πληροφορίες που μας δίνει ένα πινακάκι τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κανείς τηλεθεατής δεν μπορεί να δει 8Κ ανάλυση σε απόσταση θέασης 2 μέτρων και άνω.Το πινακάκι, σου λέει για 100 ίντσες καλύπτεσαι μέχρι 1,8 μέτρα. Επειδή αυτή την στιγμή δεν σε απαχολεί το θέμα,δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει το πρόβλημα.Το πρόβλημα υπάρχει και το συναντά όποιος θέλει να δει στο σαλόνι του 8Κ ανάλυση. Πως προέκυψε αυτό το πρόβλημα; Επειδή θεωρήσαμε πως ένα συγκεκριμένο πινακάκι μας δίνει σωστές τιμές.Μας δίνει όντως σωστές τιμές; Μήπως το πρώτο πινακάκι είναι λάθος;Το δευτερο μας δίνει άλλες τιμές οι οποίες δεν μας δημιουργούν πρόβλημα. Η ουσία και ο προβληματισμός του θέματος που έχω ανοίξει είναι στο πιο πινακάκι μας δίνει σωστές τιμές.Ποιο πινακάκι να θεωρήσω πως λεει την αλήθεια;Το πρώτο μου λέει πως δεν έχει νόημα να αγοράσω 8Κ τηλεόραση επ'αόριστον,εκτός αν θέλω 8K ανάλυση μέχρι τα 1,8 μέτρα ,ενώ το δεύτερο μου λέει πως μπορώ να δώ 8Κ ανάλυση μέχρι τα 4 μέτρα με μια 65αρα Ποιο πινακάκι είναι το σωστό; Πρώτο,δεύτερο ή κανένα απο τα δυο; Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από BOURBOULAS
mitspetr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Κανένα από τα δύο δεν είναι σωστό, και τα δυο είναι σωστά. Τα πινακάκια εξηγούν την απόσταση προς το μέγεθος σε ό,τι αφορά την οπτική οξύτητα (visual acquity). Αυτό που ενδιαφέρει κατ' αρχήν είναι κατά πόσο μας καλύπτει το μέγεθος ως προς την απόσταση θέασης σε σχέση με το οπτικό μας πεδίο. Η οπτική οξύτητα είναι κάτι τελείως διαφορετικό. 1
Doubt Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Γελάνε και τα καλώδια εν τω μεταξύ. Α γειά σου. Λίγο πιο σοβαρά τώρα... Το 8Κ θα έχει πρακτική εφαρμογή και θα είναι πολύτιμο σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων π.χ. απεικονιστική ιατρική και άλλα πολλά. Όποιος "γουστάρει" κι είναι "φραγκάτος" αγοράζει ότι θέλει, για όποιο λόγο θέλει. 1
fingolfingr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μόνο εμένα θα με πονούσαν τα μάτια αν είχα 65αρα στα 2 μέτρα;
Itsme.pit Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, dkstopo είπε βγήκαν τσόντες σε 8Κ? Να βάλω link ?🤣🤣 2
mitspetr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Άμα ο άλλος δεν ξέρει να διαβάσει ένα διάγραμμα/πίνακα και κυρίως να κατανοήσει τι λέει αυτό, άστα να πάνε... . Άλλα διαβάζει, άλλα καταλαβαίνει, αλλού γι' αλλού πάει και αγοράζει. Spoiler
Axelq Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Είπαμε μπήκε καινούργια κυβέρνηση αλλά όχι και έτσι! 😂 Για την ώρα οι 4k είναι το απόλυτο value for money, τώρα αν εσύ θες "Sony και καλά" 8k θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο παραπάνω από 4 μήνες μέχρι Black Friday. Σίγουρα τα μαγαζιά θα έχουν αρκετές μαζέψει απούλητες που θα τις βγάλουν σε προσφορά.
BOURBOULAS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, mitspetr είπε Άμα ο άλλος δεν ξέρει να διαβάσει ένα διάγραμμα/πίνακα και κυρίως να κατανοήσει τι λέει αυτό, άστα να πάνε... . Άλλα διαβάζει, άλλα καταλαβαίνει, αλλού γι' αλλού πάει και αγοράζει. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Όλοι εδώ μέσα ψώνιζαν τόσα χρόνια 4Κ τηλεόραση με βάση το πρώτο πινακάκι και εσύ μου λες αν ο άλλος δεν ξέρει να διαβάσει ένα διάγραμμα.Σε ρωτώ, τι διάσταση οθόνης για 8Κ ανάλυση χρειάζομαι για τα 3 μέτρα απόστασης θέασης ώστε να έχω την πλήρη οπτική οξύτητα του 8Κ και δεν ξέρεις να μου απαντήσεις Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και σαφέστατο!!!! Εσύ όχι απλά δεν ξέρεις να διαβάζεις ένα διάγραμμα αλλά δεν έχεις αντιληφθεί οτι η οπτική οξύτητα διαφοροποιείται ανάλογα με την απόσταση και πως είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την επιλογή οθόνης. Δεν επιλέγουμε οθόνη με βάση το πόσο η διαστασή της καλύπτει το οπτικό πεδίο μας,αλλά με βάση την οπτική οξύτητα (σε μια συγκεκριμένη ανάλυση) που μας δίνει η διαστασή της σε σχέση με την απόσταση θέασης.Στις αναλύσεις μετράει η οπτική οξύτητα και όχι το οπτικο πεδίο.Πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για να απολαμβάνεις οξύτητα και λεπτομέρεια εικόνας και αυτό είναι που σε ενδιαφέρει. Σε απόσταση 3 μέτρων ξέρεις πόσες ίντσες θέλεις για να γεμίσει πλήρως το οπτικό σου πεδίο; Μόνο βιντεοπροβολέας μπορεί να σου το γεμίσει.
mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε Όλοι εδώ μέσα ψώνιζαν τόσα χρόνια 4Κ τηλεόραση με βάση το πρώτο πινακάκι και εσύ μου λες αν ο άλλος δεν ξέρει να διαβάσει ένα διάγραμμα.Σε ρωτώ, τι διάσταση οθόνης για 8Κ ανάλυση χρειάζομαι για τα 3 μέτρα απόστασης θέασης ώστε να έχω την πλήρη οπτική οξύτητα του 8Κ και δεν ξέρεις να μου απαντήσεις Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και σαφέστατο!!!! Εσύ όχι απλά δεν ξέρεις να διαβάζεις ένα διάγραμμα αλλά δεν έχεις αντιληφθεί οτι η οπτική οξύτητα διαφοροποιείται ανάλογα με την απόσταση και πως είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την επιλογή οθόνης. Δεν επιλέγουμε οθόνη με βάση το πόσο η διαστασή της καλύπτει το οπτικό πεδίο μας,αλλά με βάση την οπτική οξύτητα (σε μια συγκεκριμένη ανάλυση) που μας δίνει η διαστασή της σε σχέση με την απόσταση θέασης.Στις αναλύσεις μετράει η οπτική οξύτητα και όχι το οπτικο πεδίο.Πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για να απολαμβάνεις οξύτητα και λεπτομέρεια εικόνας και αυτό είναι που σε ενδιαφέρει. Σε απόσταση 3 μέτρων ξέρεις πόσες ίντσες θέλεις για να γεμίσει πλήρως το οπτικό σου πεδίο; Μόνο βιντεοπροβολέας μπορεί να σου το γεμίσει. lol. 😂 Ναι έχεις δίκιο. Για ένα τυπικό σαλόνι πάρε 150-200 ίντσες τηλεόραση για να καταλάβεις τη διαφορά βάσει οπτικής οξύτητας. Να το νιώσεις ρε παιδί μου... 😁 Τόσα 'κατομύργια πίξελ(ζ) και να μην τα βλέπεις, να μην τα ξεχωρίζεις ένα προς ένα... ; 😋 Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από mitspetr
BOURBOULAS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, mitspetr είπε lol. 😂 Λολ ξε λολ,ακόμη να πάρω απάντηση στο ερωτημά μου.Είμαι σίγουρος πως ακόμη δεν έχεις ανακαλύψει την διαφορά στην οπτική οξυτητα μεταξύ της 1080 και της 2160 ανάλυσης για αυτο και επιλέγεις διάσταση οθόνης με βάση το οπτικό πεδίο Εμείς έχουμε καταλάβει πως επιλέγεις τηλεόραση,εσύ δεν έχεις καταλάβει εμάς πως επιλέγουμε Για τα 3 μέτρα απόστασης πρέπει να πάρω 70 ίντσες οθόνη είτε αυτή είναι hd ready,είτε FULL HD ,είτε 4Κ,είτε 8Κ,είτε 16Κ ,είτε,είτε,είτε....; Ποιος δάσκαλος σου τα έμαθε αυτά να πάω και εγώ να τα μάθω;
mitspetr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, BOURBOULAS είπε Λολ ξε λολ,ακόμη να πάρω απάντηση στο ερωτημά μου. Εγώ πάντως στην έδωσα την απάντηση. Αν δεν σε καλύπτει, πάρε 400 ίντσες τηλεόραση να μετράς πιο εύκολα τα πίξελ(ζ). 😂 Θα έχεις και το πλεονέκτημα στην επόμενη αλλαγή στο ίδιο μέγεθος με μεγαλύτερη ανάλυση (16Κ ξέρω γω) να σου φαίνεται ακόμα πιο καθαρή η εικόνα. 😁 Προσπάθησε κατ' αρχήν να κατανοήσεις ότι δεν είσαι ο σούπερμαν και ότι τα μάτια σου έχουν ένα όριο στην οξύτητα που μπορούν να διακρίνουν βάσει μεγέθους και απόστασης, και όταν το κατανοήσεις, μπορεί και να καταλάβεις τι τηλεόραση να πάρεις. Τηλεόραση σε σαλόνι θέλεις να πάρεις. Για να θυμηθούμε τις προτεραιότητες αγοράς καταναλωτικού προϊόντος που απευθύνεται πρωτίστως σε κάλυψη αναγκών. Τις οποίες ανάγκες σου βάσει προτεραιοτήτων φυσικά τις έχεις κάνει σαλάτα ψάχνοντας τα όρια της οπτικής οξύτητας σε τέτοιο βαθμό που ξεχνάς ότι δεν θα βλέπεις όλη την οθόνη από τόσο κοντά που θα χρειαστεί να κάθεσαι για να αντιληφθείς την οπτική οξύτητα. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από mitspetr
BOURBOULAS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, mitspetr είπε Εγώ πάντως στην έδωσα την απάντηση. Αν δεν σε καλύπτει, πάρε 400 ίντσες τηλεόραση να μετράς πιο εύκολα τα πίξελ(ζ). 😂 Θα έχεις και το πλεονέκτημα στην επόμενη αλλαγή στο ίδιο μέγεθος με μεγαλύτερη ανάλυση (16Κ ξέρω γω) να σου φαίνεται ακόμα πιο καθαρή η εικόνα. 😁 Εγώ θα σου ευχηθώ να αποκτήσεις σύντομα μια 4Κ τηλεόραση και πρόσβαση σε ποιοτικό 4Κ υλικό για να αντιληφθείς γιατί εμένα με καίει το 8Κ.Όταν δεις την διαφορα μεταξύ 1080 και 2160,τότε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις την επιθυμία μου για 4320
Προτεινόμενες αναρτήσεις