Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους ! 

μεχρι χθες δουλευα σε μια ταβερνα. ο εργοδοτης μου ειχε πει οτι θα δουλευω καποιοες συγκεκριμενες ωρες 

και οτι θα πληρωνομαι καθε 5 με 6 του μηνα  ομως τιποτα απο αυτα δεν εγινε 

του ειπα οτι θα φυγω και οτι δεν αντεχω αλλο και μου ειπε αν θα φυγεις  θα σε δηλωσω οικοθελη απωχωρηση για μην βρεις  δουλεια

και οτι δεν θα παρω τιποτα  και δεν μου δινει απολυση  σας παρακαλω πειτε μου  τι μπορω να κανω διοιτι εχω βρει αλλη δουλεια

θα υπαρξει καποιο προβλημα ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Πρόβλημα αν παραιτηθείς; Όχι.

Να σε απολύσει, δεν πρόκειται, γιατί θα πρέπει να σε αποζημιώσει, εκτός κι αν εργάζεσαι εκεί πολύ μικρό διάστημα.

Δημοσ.

γραψε σ'ενα χαρτακι τα τηλεφωνα των υπηρεσιων για τις οποιες παρανομει.

ικα, εφορια, υγειονομικο κ οτι αλλο βλεπεις οτι εκεινος παραβλεπει.

του δειχνεις το χαρτι και του λες "ή πλερώ ή τηλεφωνώ" !

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Aπλως προσεξε (το αυτονοητο) τι θα υπογραψεις για την παραιτηση σου. Εννοω μην υπογραψεις κατι που να λεει πως εχεις πληρωθει αυτα που δικαιουσαι διχως αυτο να ειναι αληθεια.

Κατα τ'αλλα αφου μαλιστα εχεις ηδη βρει δουλεια, δεν υπαρχει καποιο προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Απο οτι καταλαβα ο φιλος θελει απολυση κυριως για επιδομα ανεργιας και να δουλευει μαυρα στη νεα δουλεια. Ας μας διευκρινησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτό απο που το συμπέρανες;

του ειπα οτι θα φυγω και οτι δεν αντεχω αλλο και μου ειπε αν θα φυγεις  θα σε δηλωσω οικοθελη απωχωρηση για μην βρεις  δουλεια

και οτι δεν θα παρω τιποτα  και δεν μου δινει απολυση  σας παρακαλω πειτε μου  τι μπορω να κανω διοιτι εχω βρει αλλη δουλεια

/   νομιζω ειναι καθαρο. Ο φιλος ζηταει απολυση, αν και πραγματικα θελει να φυγει και ο εργοδοτης δεν του κανει απολυση αλλα τον αφηνει να φυγει μονος του, οικειοθελως, οποτε χανει αποζημιωσεις και επιδοματα.

•  
Επεξ/σία από ELTASSOS
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 16/7/2019 στις 7:07 ΜΜ, loukasdean είπε

θα σε δηλωσω οικοθελη απωχωρηση για μην βρεις  δουλεια

Δηλαδή πώς θα σε εμποδίσει να βρεις δουλειά η οικειοθελής αποχώρηση; Έλεος, τι άλλο θα πούνε...

@ELTASSOS ο άνθρωπος έχει ήδη βρει άλλη δουλειά οπότε δε νομίζω να τον νοιάζει οποιοδήποτε επίδομα. Μάλλον τις αποδοχές του για τις μέρες που δούλεψε θέλει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Εχεις γράψει και άλλα που τα ξέχασες μάλλον,κάτι για μαυρα κλπ.Που και αυτά που έγραψες πάλι δεν βγαίνει το συμπέρασμα που λες.

Αμα παιρνει καποιος επιδομα ανεργιας δεν μπορει νομιμα ΚΑΙ να δουλευει αφου βρηκε δουλεια, διοτι κοβεται το επιδομα...οποτε η νεα δουλεια ειναι μαυρη. Τουλαχιστον αυτο το συμπερασμα εβγαλα λαμβανοντας υποψη ολες τις παραμετρους του φιλου...και οχι επιλεκτικα. 

• Like 1
Δημοσ.

Όντως, το αρχικό ποστ δεν πολυβγάζει νόημα. Για ποιον λόγο καίγεται να απολυθεί και δεν του φτάνει η παραίτηση, ενώ ήδη κιόλας έχει βρει άλλη δουλειά;

Θα συμφωνήσω με τον ELTASSOS, το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι η νέα δουλειά είναι μαύρη και θέλει απόλυση για κάποιο επίδομα, ή απλά ο φίλος

που έκανε το ποστ δεν έχει ιδέα από εργατική νομοθεσία και φοβάται πως αν παραιτηθεί δεν δικαιούται να πληρωθεί τα δεδουλευμένα(;;;). Αλλιώς δεν βγαίνει νόημα,

παραιτούμαι σαν κύριος, πάω στην νέα μου δουλειά, ο παλιός δεν μου δίνει ό,τι μου χρωστάει; Του κάνω και μια καταγγελία σε ό,τι δημόσια υπηρεσία υπάρχει και τέλος.

Δημοσ.
Στις 16/7/2019 στις 7:07 ΜΜ, loukasdean είπε

καλησπερα σε ολους ! 

μεχρι χθες δουλευα σε μια ταβερνα. ο εργοδοτης μου ειχε πει οτι θα δουλευω καποιοες συγκεκριμενες ωρες 

και οτι θα πληρωνομαι καθε 5 με 6 του μηνα  ομως τιποτα απο αυτα δεν εγινε 

του ειπα οτι θα φυγω και οτι δεν αντεχω αλλο και μου ειπε αν θα φυγεις  θα σε δηλωσω οικοθελη απωχωρηση για μην βρεις  δουλεια

Αν δηλώσεις παραίτηση, δεν δικαιούσαι αποζημίωση ΑΛΛΑ αυτό δεν εχει καμια μα καμια επιπτωση στο να βρεις αλλη δουλεια. 

Αν σε απολύσει, πρεπει να το τεκμηριώσει και να σου δώσει και αποζημίωση (αν βεβαια δικαιούσαι λογω της δουλειάς σου).

Εγω πιστευω οτι σου κάνει ναζάκια για δυο λόγους:

• Να δει πόσο διαχειρίσιμος είσαι και να σε πατάει στο λαιμό όποτε τον βολεύει
  • Δεν του κάνεις για τη δουλειά (μην το πάρεις αρνητικά, πολλοι εργοδότες θέλουν σκλάβους για ψίχουλα κι ας ειναι παραγωγικοί) και δεν θελει να σε απολύσει, αλλα να σε αναγκάσει να παραιτηθείς.

Εφόσον υπάρχει σύμβαση εργασίας, με απλό ήρεμο τόνο του ζητάς να καταθέσει στην τράπεζα το ποσό που αναλογεί, αλλιώς θα αναγκαστείς να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα (αφησε το κενο, μην δώσεις στοιχεία). Είτε θα στα δώσει ή θα σε απολύσει, που και στις δυο περιπτώσεις εισαι κερδισμένος.

Αν τώρα σου πει οκ και δε σου δινει τιποτα, απλά ξεκινάς τις καρφωτές για οτιδήποτε, από μη κομμένες αποδείξεις, υγειονομικο και επιθεώρηση εργασίας. Πάλι θα βρεθείς χωρίς δουλεια, αλλά θα δώσεις μάχη που και ο αντιπαλος θα αποκτησεις γερες πληγές. 

Κάτι ακομα γενικό. Σε μετέπειτα εργασία η απολυση βαρά πιο ασχημα απο την παραίτηση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...