Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, alexgr21 είπε

Αν σε ενδιαφερει η προ κοιτα και την elite της gigabyte.Πανομοιοτυπα χαρακτηριστικα σε φθηνοτερη τιμη.

H Pro είναι ίδια με την Ultra χωρίς το wifi. H Elite είναι λίγο πιο κάτω αλλά υπεραρκετή για οτιδήποτε. 

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, dem είπε

H Pro είναι ίδια με την Ultra χωρίς το wifi. H Elite είναι λίγο πιο κάτω αλλά υπεραρκετή για οτιδήποτε. 

Κατα την γνωμη μου δεν αξιζει να πληρωσει παραπανω για την προ.Η ελιτ θα του ναι υπεραρκετη.Εξαρταται βεβαια και την χρηση/αναγκες που εχει.Αν πιστευει οτι προ θα του φανει χρησιμοτερη τοτε ασ παω σ αυτην.

Επεξ/σία από alexgr21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexgr21 είπε

Κατα την γνωμη μου δεν αξιζει να πληρωσει παραπανω για την προ.Η ελιτ θα του ναι υπεραρκετη.Εξαρταται βεβαια και την χρηση/αναγκες που εχει.Αν πιστευει οτι προ θα του φανει χρησιμοτερη τοτε ασ παω σ αυτην.

To αν αξίζει είναι άλλη κουβέντα. Ήδη είπαμε ότι η Elite είναι παραπάνω από αρκετή.  

Αλλά η Elite ΔΕΝ είναι πανομοιότυπη με την PRO που είπες.

Η Pro / Ultra είναι πιο κοντά αν όχι ίδιες.  Ένα M2 έχει παραπάνω η Ultra και λίγο καλύτερα "και καλά" pads στα vrm.

Από εκεί και πέρα Pro/Ultra έχουν τα ίδια και σαφώς καλύτερα  VRM και ψύξη (block + heatpipe) από την Elite  και είναι 6 layer pcb αντί 4 που είναι η Elite.

Βάζεις και τα παραπάνω μπιμπλίκια σε headers, θερμικά των ultra/pro έναντι της Elite και η διαφορά στην τιμή δικαιολογείται. 

Η Ultra δεν αξίζει τα παραπάνω που ζητάει έναντι στην pro και όχι η pro έναντι της Elite. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζοντας όσα μου αναφέρατε έχω καταλήξει σε 4 πλακέτες, τις αναφέρω και ότι γνωρίζετε μου το τονίζεται 

Asrock steel legend x570 

Gigabite aorus pro x570

Msi mpg gaming edge x570

Asus tuf gaming plus x570

Σκοπός μου είναι να κουμπώσω μια amd zen+ αλλά θέλω μητρική που να έχω την δυνατότητα να κάνω αναβαθμίσεις και να με καλύψει σε μελλοντικές χρήσεις 

Τρελές απαιτήσεις δεν έχω άλλα να μπορεί να ανταπεξέλθει αν κάποια στιγμή αποκτήσω τέτοιες απαιτήσεις 

Ελπίζω να με πιάνεται γιατί ίσως έχω πει πολλά και σας έχω μπερδέψει 

Από τις παραπάνω θα μου προτείνατε κάποια βάση τον όσων είπα; θα προτείνατε κάποια άλλη; 

Επεξ/σία από Georgegoum
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Asus Strix X570-F, δοκιμασμένη σε έναν 3900Χ.Αν διαθέτεις 320 ευρό, είναι πολύ καλή λύση φίλε μου. 

Δημοσ.

Μετά τις γνωμουλες περάσαμε στις αποριουλες.... Ακριβώς το ίδιο δείγμα γραφής, τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει.

Ps: Εγώ λέω να τις πάρεις και τις 4ης πλακέτες για να τις δοκιμάσεις πρώτο χέρι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Μετά τις γνωμουλες περάσαμε στις αποριουλες.... Ακριβώς το ίδιο δείγμα γραφής, τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει.

Άσε ρε τις θεωρίες συνωμοσίας και πες στο παιδί τι πλακέτα να πάρει να είναι  παρα πολυ καλή.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάντως αγόρασα την gigabyte x570 elite. Έχει πολύ καλά vrm όσο και η Asus tuf και Intel gigabit ethernet (η Asus έχει Realtek). Η Asus όμως εχει wifi, κάτι που προσωπικά δεν με ενδιαφερει. Πιστεύω ότι αυτές οι δύο αποτελούν από τις καλύτερες επιλογές στα 230 - 260€.

Δημοσ.
Στις 17/7/2019 στις 11:12 ΠΜ, narta είπε

Οι Ryzen 3xxx βγαζουν 24 pciex gen 4.0 lanes. Οι μητρικες υποστηριζουν 1x16 pciex gen 4.0 (καρτα γραφικων), 1x4 pciex gen 4.0 (nvme m.2) και 4x pciex gen 4.0 lanes πανε στο promontory (aka x570 chipset) οπου γινεται διαμοιρασμος με την καθε εταιρια να εχει διαφορετικο τρόπο σε καθε μητρικη.

ΚΑΜΙΑ μητρικη δεν υποστηριζει 2x16 pciex gen 4.0. Γινονται  8x το οποιο βεβαια ειναι υπεραρκετο για καθε συγχρονη καρτα γραφικων σημερα αλλα και στο εγγυς (και ισως μακρινο) μελλον.

Σωστά αυτά, υπάρχει μία μικρή διαφορά που διαφοροποιεί κάποιες μητρικές Χ570 και αυτή είναι αν υποστηρίζουν X16 στο 2ο PCI-E 16 slot (εφ' όσον φυσικά το 1ο είναι άδειο). Κάποιες υποστηρίζουν X16 μόνο στο 1ο slot, κάποιες και στα δύο - αλλά φυσικά όχι ταυτόχρονα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, leros2004 είπε

Από την στιγμή που οι moderator δε μπορούν να επιβεβαιώσουν διπλά account, το βουλώνεις και βοηθάς το παλικάρι. Εγώ κιόλας του ζήτησα και συγνώμη μια σελίδα πριν. Καταραμένο dynamic IP.😎

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ilos είπε

Από την στιγμή που οι moderator δε μπορούν να επιβεβαιώσουν διπλά account, το βουλώνεις και βοηθάς το παλικάρι. 

Δεν τον βλεπω να ενδιαφερεται παντως και πολυ για αγορα μιας και εχει να σχολιασει 12μερες κοντα κατι.

Και οχι τιποτα αλλο αλλα ουτε για τι επεξεργαστη προοριζεται η μητρικη εχει αναφερει καπου,ουτε ποιο ειναι το συνολικο budget που διαθετει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν σχολιάζω Γτ διαβάζω το θέματα κι με τις x570 mobos. Έχω σχεδόν κατασταλάξει στα υπόλοιπα κομμάτια με το budget να κυμαίνεται στα 1000.

Διαβάζω, κάνω υπομονή, γκουγκλαρω όρους που αναφέρεται και δεν γνωρίζω και πάω παρακάτω. 

Δεν θα σας απασχολήσω ξανά με χαζο ερωτήσεις. Βλέπω πως κάποιοι δεν τα θέλετε αυτά.

Ωστόσο ξέχασα να αναφέρω πως δεν έχω άλλο account. Δεν εχω ξανά ασχοληθεί με σοβαρές αγορές σε hardware και τεχνολογία γενικά. 

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους μολις παρελαβα την aorus pro x570 την εχω κουμπωσει πανω στο κουτι τα εχω συνδεσει ολα κ περιμενω τον επεξεργαστη να ερθει.οταν αναβω το τροφοδοτικο αναβουν τα λαμπακια της μητρικης και σβηνουνε αμεσως μηπως φταει η μητρικη η οτι δεν εχω πανω επεξεργαστη? Εγω νομιζω πως τα λαμπακια επρεπε να μενουν αναμενα.οποιος γνωριζει ας μου πει ευχαριστω.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, PeristeriGR είπε

Καλησπερα σε ολους μολις παρελαβα την aorus pro x570 την εχω κουμπωσει πανω στο κουτι τα εχω συνδεσει ολα κ περιμενω τον επεξεργαστη να ερθει.οταν αναβω το τροφοδοτικο αναβουν τα λαμπακια της μητρικης και σβηνουνε αμεσως μηπως φταει η μητρικη η οτι δεν εχω πανω επεξεργαστη? Εγω νομιζω πως τα λαμπακια επρεπε να μενουν αναμενα.οποιος γνωριζει ας μου πει ευχαριστω.

Κάποιες δεν ανάβουν καθόλου χωρίς cpu. Περίμενε να κουμπωσεις cpu και μετά βλέπεις. Αν και δεν νομίζω να έχει κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...