Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε αναζήτηση για να σηκώσω ένα pc με το σκεπτικό να αρχίσω από μια αρκετά καλή μητρική τροφοδοτικό επεξεργαστή και ram, περιφερειακά έχω ήδη, κάρτα γραφικών θα μπει αργότερα και θα αρκετά με τα γραφικά του επεξεργαστή.

Παρατήρησα όμως ότι βγήκαν στην αγορά μητρικές με PCIe 4.0 και λέω να μην προβώ σε αγορά της προηγούμενης γενιάς PCIe. Ψάχνοντας βρήκα ως πιο vfm την gigabite με τουλάχιστον δύο θύρες x16

Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτήν; θα μου προτείνατε κάτι άλλο; είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω προκειμένου να πάρω ένα τίμιο κομμάτι που θα το έχω για χρόνια και θα δέχεται ενδεχόμενες αναβαθμίσεις. 

Δημοσ.

Σύμφωνα με τον gamer nexus αυτη που ανέφερες και η x570 tuf gaming plus ειναι απο τις καλύτερες για τα λευτα τους και έχουν χαρακτηριστικά ίδια με ποιο ακριβές αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές 

Προσωπικά ήθελα μια ποιο budged friendly λύση και πήγα στην phantom gaming 4

Δημοσ.

Αυτή που ανέφερα έχει PCIe 4.0 και μάλιστα δύο θύρες σε αντίθεση με την tuf gaming όμως, σωστά δεν λέω; σύμφωνα με το όσα καταλαβαινω. 

Επίσης η δική σου είναι με το προηγούμενο PCIe 3.0. 

Λες να πάω και εγώ σε αυτή την έκδοση PCIe; 

Δημοσ.

Ναι απλά λίγες έχουν πάνω από δύο θύρες x16 που να δουλεύουν x16, μερικές έχουν τέτοια θύρα αλλά δουλεύουν x8. 

Να τα έχω μπλέξει κάπου λες; 

Δημοσ.

Τα έχεις πλέξει διάβασε χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου αναλυτικά για να καταλάβεις, η phantom gaming 4 έχει 2 PCI Express x16 4.0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

edit: Λάθος δικό μου. Συγνώμη αλλά νόμιζα εσφαλμένα ότι ήσουν ο ίδιος χρήστης. Αν βάλεις 2 κάρτες γραφικών πάντως όλες θα δουλέψουν x8/x8. Επίσης γιατί να το κάνεις το έχουν παρατήσει oi devs και μόνο σε synthetics δουλεύουν πια sli/xfire. 1000 φορές να πάρεις μια 2080ti παρά 2 2070 super πχ.

Btw x8 gen4 = x16 gen 3 αν η κάρτα το υποστηρίζει όπως οι navi.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Σε αρκετές κάρτες βλέπω ότι ενώ έχουν δύο και τρεις θύρες pcie μόνο η μία είναι 4.0. 

Που μπορώ να διαβάσω αναλυτικά τι προσφέρει η καθεμία; σε κάθε σελίδα που μπαίνω όλο και πιο μπερδεμένα τα λένε 

Δημοσ.

Οι Ryzen 3xxx βγαζουν 24 pciex gen 4.0 lanes. Οι μητρικες υποστηριζουν 1x16 pciex gen 4.0 (καρτα γραφικων), 1x4 pciex gen 4.0 (nvme m.2) και 4x pciex gen 4.0 lanes πανε στο promontory (aka x570 chipset) οπου γινεται διαμοιρασμος με την καθε εταιρια να εχει διαφορετικο τρόπο σε καθε μητρικη.

ΚΑΜΙΑ μητρικη δεν υποστηριζει 2x16 pciex gen 4.0. Γινονται  8x το οποιο βεβαια ειναι υπεραρκετο για καθε συγχρονη καρτα γραφικων σημερα αλλα και στο εγγυς (και ισως μακρινο) μελλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Georgegoum είπε

Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε αναζήτηση για να σηκώσω ένα pc με το σκεπτικό να αρχίσω από μια αρκετά καλή μητρική τροφοδοτικό επεξεργαστή και ram, περιφερειακά έχω ήδη, κάρτα γραφικών θα μπει αργότερα και θα αρκετά με τα γραφικά του επεξεργαστή.

Παρατήρησα όμως ότι βγήκαν στην αγορά μητρικές με PCIe 4.0 και λέω να μην προβώ σε αγορά της προηγούμενης γενιάς PCIe. Ψάχνοντας βρήκα ως πιο vfm την gigabite με τουλάχιστον δύο θύρες x16

Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτήν; θα μου προτείνατε κάτι άλλο; είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω προκειμένου να πάρω ένα τίμιο κομμάτι που θα το έχω για χρόνια και θα δέχεται ενδεχόμενες αναβαθμίσεις. 

Μόνο προσοχή φίλε, οι Ryzen δεν έχουν ενσωματωμενα γραφικα, πλην 2200g κτλ.

Επεξ/σία από BlackCat1983
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, BlackCat1983 είπε

Μόνο προσοχή φίλε, οι Ryzen δεν έχουν ενσωματομενα γραφικα, πλην 2200g κτλ.

Μία μικρή οικονομικοτατη καρτουλα θα τραβάει λες αν ο επεξεργαστής είναι πολύ ανώτερος σε ταχύτητα; 

57 λεπτά πριν, narta είπε

Οι Ryzen 3xxx βγαζουν 24 pciex gen 4.0 lanes. Οι μητρικες υποστηριζουν 1x16 pciex gen 4.0 (καρτα γραφικων), 1x4 pciex gen 4.0 (nvme m.2) και 4x pciex gen 4.0 lanes πανε στο promontory (aka x570 chipset) οπου γινεται διαμοιρασμος με την καθε εταιρια να εχει διαφορετικο τρόπο σε καθε μητρικη.

ΚΑΜΙΑ μητρικη δεν υποστηριζει 2x16 pciex gen 4.0. Γινονται  8x το οποιο βεβαια ειναι υπεραρκετο για καθε συγχρονη καρτα γραφικων σημερα αλλα και στο εγγυς (και ισως μακρινο) μελλον.

Εγώ μια κάρτα γραφικών έχω σκοπό να δουλεύω άρα πόσες pcie θυρες θα ήταν κομπλέ να έχει η μητρική μου; μιλάμε πάντα για x570 chipset 

Βλέπω με παρόμοιες τιμές η μία να έχει δύο και η άλλη τρεις 

Επειδή θέλω ποιότητα και όχι ποσότητα τι μου προτείνετε να κοιτάξω; 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

Μία μικρή οικονομικοτατη καρτουλα θα τραβάει λες αν ο επεξεργαστής είναι πολύ ανώτερος σε ταχύτητα; 

Εγώ μια κάρτα γραφικών έχω σκοπό να δουλεύω άρα πόσες pcie θυρες θα ήταν κομπλέ να έχει η μητρική μου; μιλάμε πάντα για x570 chipset 

Βλέπω με παρόμοιες τιμές η μία να έχει δύο και η άλλη τρεις 

Επειδή θέλω ποιότητα και όχι ποσότητα τι μου προτείνετε να κοιτάξω; 

Τι αλλο θα τρεχεις στις καρτες? Καρτα ηχου; Capture card; Raid card;

Αν ΔΕΝ σκοπευεις να εχεις εξτρα απαιτησεις διασυνδεσης, προτιμησε οποια εχει το καλυτερο bios, την καλυτερη τροφοδοσία στο budget που εχεις

Δημοσ.

Καλός παίδες, ευχαριστώ για τ όσα γράψατε, θα το ψάξω ακόμα λίγο και θα επανέλθω λογικά για την τελική γνώμη σας 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...