Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κανα χρονο περιπου αγορασα μια τηλεοραση OLED και συγκεκριμενα αυτην LG OLED 65B8PLA.

https://www.lg.com/gr/televisions/lg-OLED65B8PLA

Αναφερω το μοντελο μηπως βοηθησει στα χαρακτηριστικα της καποια λειτουργια.

Σκεφτομαι να παρω ενα UPS για να την ποστατευσω απο τις διακοπες ρευματος.Ομως δεν εχω ιδεα ποιο μοντελο κανει για αυτην τηλεοραση ,μεγεθος,μαρκα κτλ.Κι αν χρειαζεται κατι τετοιο η κανω δουλεια και με ενα πολυμπριζο ασφαλειας.

Αν υπαρχει η δυνατοτητα θελω κατι μικρο και σχετικα φτηνο.Δεν θα συνδεθει κατι αλλο πανω του ετσι κι αλλιως.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Πριν κανα χρονο περιπου αγορασα μια τηλεοραση OLED και συγκεκριμενα αυτην LG OLED 65B8PLA.

Σκεφτομαι να παρω ενα UPS για να την ποστατευσω απο τις διακοπες ρευματος.Ομως δεν εχω ιδεα ποιο μοντελο κανει για αυτην τηλεοραση ,μεγεθος,μαρκα κτλ.Κι αν χρειαζεται κατι τετοιο η κανω δουλεια και με ενα πολυμπριζο ασφαλειας.

Αν υπαρχει η δυνατοτητα θελω κατι μικρο και σχετικα φτηνο.Δεν θα συνδεθει κατι αλλο πανω του ετσι κι αλλιως.

Εγώ θα πήγαινα σε πολύμπριζο ασφαλείας.

Δημοσ.
Just now, Fronimitis said:

Just now, zx1234r said:

Εγώ θα πήγαινα σε πολύμπριζο ασφαλείας.

από πότε το πολύμπριζο ασφαλείας προστατεύει από τις διακοπές ρεύματος;...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, KoreanW είπε

από πότε το πολύμπριζο ασφαλείας προστατεύει από τις διακοπές ρεύματος;...

Απο τότε που παρέχει προστασία σε υπερτάσεις και υποτάσεις κατα την επαναφορά. Προφανώς ο ts δεν θέλει μπαταρία για να συνεχίσει να βλέπει τηλεόραση εν μέσω blackout.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ομως σε OLED το UPS ειναι η πιο σωστη επιλογη. Αυτο καθως οι OLED οταν απενεργοποιουνται εκτελουν μια ρουτινα ανανεωσης του πανελ. Κυριως για να αναπλασουν σωστα τα κελια και να εμφανιστει μονιμη στατικη εικονα. Περιπου ετσι αλλα δεν εχει νοημα το πως το κανει. 

Αυτη η ρουτινα μπορει να κρατησει και μια ωρα μετα το κλεισιμο της TV και δεν ειναι ορατη απο το χρηστη.

Σε περιπτωση διακοπης ρευματος η ρουτινα αυτη οπως καταλαβαινετε δεν μπορει να γινει. Αρα το UPS ειναι σοφη ιδεα.

Το τονιζω μονο σε OLED. Ολες οι αλλες καλυπτονται και με εναν σταθεροποιητη τασης.

Ενα line interactive στα 800VA σε καλυπτει μια χαρα.

Επεξ/σία από graphist83
  • Thanks 2
Δημοσ.
Just now, zx1234r said:

Απο τότε που παρέχει προστασία σε υπερτάσεις και υποτάσεις κατα την επαναφορά. Προφανώς ο ts δεν θέλει μπαταρία για να συνεχίσει να βλέπει τηλεόραση εν μέσω blackout.

το UPS χρειάζεται

για να σταθεροποιεί την τάση σε σχεδόν σταθερή τιμή,

για να επιτρέπει το σβήσιμο της τηλεόρασης με ομαλό τρόπο

.

τα περισσότερα πολύμπριζα υποτίθεται προστατεύουν από κρουστικές υπερτάσεις, και αν...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, graphist83 είπε

Και ομως σε OLED το UPS ειναι η πιο σωστη επιλογη. Αυτο καθως οι OLED οταν απενεργοποιουνται εκτελουν μια ρουτινα ανανεωσης του πανελ. Κυριως για να αναπλασουν σωστα τα κελια και να εμφανιστει μονιμη στατικη εικονα. Περιπου ετσι αλλα δεν εχει νοημα το πως το κανει. 

Αυτη η ρουτινα μπορει να κρατησει και μια ωρα μετα το κλεισιμο της TV και δεν ειναι ορατη απο το χρηστη.

Σε περιπτωση διακοπης ρευματος η ρουτινα αυτη οπως καταλαβαινετε δεν μπορει να γινει. Αρα το UPS ειναι σοφη ιδεα.

Το τονιζω μονο σε OLED. Ολες οι αλλες καλυπτονται και με εναν σταθεροποιητη τασης.

Ενα line interactive στα 800VA σε καλυπτει μια χαρα.

Δηλαδή αυτή η διαδικασία αναγέννησης γίνεται κάθε φορά και άρα το UPS είναι υποχρεωτικό ή γίνεται προγραμματισμένα και όποτε είναι διαθέσιμη η τηλεόραση σε STBY;

Κι αν κάποιος αποφασίσει να σβήσει και να ανάψει την TV του σε λιγότερο από τη διάρκεια που λες ή και να την βγάλει από την πρίζα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που δεν είναι ορατή σε αυτόν, τι γίνεται; Καταστρέφει κάτι ή και πάλι η διαδικασία γίνεται από την αρχή όταν υπάρχουν οι συνθήκες;

Εκτός PC και projector δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για UPS. Και δεν πιάνω καν τις περιπτώσεις όπου ο τετραγωνικός παλμός των φτηνοUPS είναι ικανός να καταστρέψει την απόδοση σε άλλου τύπου συσκευές με μη διακοπτικό τροφοδοτικό, εκείνες που χρησιμοποιούν την ισχύ του ρεύματος για να παράξουν δυναμικό αποτέλεσμα (ενισχυτές).

Επεξ/σία από mitspetr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γινεται καθε φορα που η συσκευη μπαινει σε standby, Αν την ξανα ανοιξεις θα διακοπει αλλα θα  ενεργοποιηθούν  και αλλου ειδους προστασίες οπως το pixel shift αν θυμαμαι.

Αν την βγαλεις απο την πριζα σαφως διακοπτεται.

Αν διακοπει η διαδικασια η TV δεν καταστρεφεται. Η ρουτινα ειναι μια δικλίδα ασφαλειας για να μην παρουσιαστει burn in. Οσο αυτη εκτελειται ελαχιστοποιειται ο κινδυνος.

Μιας και η αγορα ενος ups στα 800VA δεν ειναι τοσο ακριβη δεν ειναι κακο να το παρουμε. Αλλωστε οι OLED δεν ειναι και φθηνες. 

Τα τροφοδοτικα των TV αν και σχετικα ευαίσθητα εχουν ανοχες αντίστοιχες με αυτες των PC. Οποτε δεν νομιζω οτι απαιτειται αγορα πανακριβου UPS. Ουτε βεβαια κανενα σκουπιδι που να σκασει.

εδω ενα γενικο αρθρο που βρηκα προχειρα
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/ag1a9r/what_does_pixel_refresher_actually_do/

Εδω πως το κανει η Sony. Λιγο διαφορετικα

https://www.sony.co.th/en/electronics/support/articles/00173467

Επεξ/σία από graphist83
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, graphist83 είπε

Γινεται καθε φορα που η συσκευη μπαινει σε standby, Αν την ξανα ανοιξεις θα διακοπει

Επομένως δεν έχει να κάνει με τη διακοπή ρεύματος αυτό, αφού η τηλεόραση δεν μπαίνει σε stby σε διακοπή ρεύματος. Επομένως δεν χρειάζεται κάποιο UPS για να την διατηρήσει σε stby για να κάνει τη διαδικασία, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει προβλεφθεί να διακόπτεται εφ' όσον την ξανανοίξεις ενώ αυτή ήταν σε stby κάνοντας τη διαδικασία.

Καμία χρησιμότητα δεν βλέπω σε χρήση UPS στην τηλεόραση συνεπώς.

Επεξ/σία από mitspetr
Δημοσ.

Οπως μου ειπαν απο το καταστημα,οι LG Oled του 2018 εχουν μια λειτουργια που καθαριζουν τα πιξελς καθε φορα που κλεινεις την TV.Αυτη η λειτουργια κραταει 30 με 60 λεπτα.

Οποτε εχοντας ενα UPS ,σε περιπτωση διακοπης ρευματος θα εχω περιπου 10 λεπτα να κλεισω την τηλεοραση.Ομως παλι δεν θα κανει την διαδικασια καθαρισμου των πιξελ.

Αρα παιζει να μην χρειαζεται ενα UPS;

Επισης ο υπαλληλος του καταστηματος μου ειχε πει οτι οι εκθεσειακες OLED που εχουν εκει ,εχουν ολες burn in για 2 λογους.

Πρωτον παιζουν για ωρες στατικες εικονες και δευτερον στο τελος της μερας ,οταν κλεινει το καταστημα,κατεβαζουν τον γενικο και κοβεται το ρευμα στα σημεια αυτα που ειναι οι τηλεορασεις.Λογικο αφου ειναι αδυνατο καθε μερα να κλεινουν μια μια ολες τις τηλεορασεις.

Αποτελεσμα αυτου ειναι να μην μπαινουν ποτε σε λειτουργια stanby,και να μην γινεται ποτε η διαδικασια καθαρισμου των πιξελ.

Δημοσ.

Νταξ' προσπαθούν τώρα να φoρτώσουν UPS σε οτιδήποτε μπαίνει σε πρίζα.

Είμαι σίγουρος ότι στην προσπάθεια να πουλήσουν θα πουν και για τα πλεονεκτήματα του UPS σε χρήση laptop που έχει μπαταρία... 😋

Μη βγαίνετε από το σπίτι χωρίς UPS κλπ. 😁

Δημοσ.

Τα περισσότερα πολύπριζα ασφαλείας της αγοράς δεν προστατεύουν τις συσκευές από μεταβολές τάσεως του δικτύου.

Δημοσ.

Ενώ προστατεύονται οι συσκευές από τον τετραγωνικό παλμό που βγάζουν τα φτηνά UPS και δεν παίρνεις μετά από λίγο τον μετασχηματιστή στο χέρι ένα πράμα... 😁

Δημοσ.

Ε σε σχέση με το πολύμπριζο….  Σήμερα με αφορμή ένα Bitmore που έβγαλε προσφορά ο κοτσόβολος έχω ρίξει αρκετό διάβασμα.

Υπάρχουν πολύμπριζα που προστατεύουν και τις 3 γραμμές (φάση-ουδέτερο-γείωση) υπάρχουν και «ασφαλείας» που προστατεύουν μόνο μια.

Δημοσ.

Είναι προτιμότερο το πολύπριζο από το φτηνοUPS όταν τα τελευταία δεν διατηρούν το sinewave όπως πρέπει σε μεγάλες απαιτήσεις ισχύος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...