Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα προϊόντα της Turtle Wax, για καθαρισμό/περιποίηση/γυάλισμα εσω-εξωτερικού του αυτοκινήτου;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις υπολογίσει πόσο θα βγουν σε κόστος υλικά και εξοπλισμός;

Ρώτησε σε κάποιον που ασχολούνται επαγγ λματικα κοστολογιο;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Έχεις υπολογίσει πόσο θα βγουν σε κόστος υλικά και εξοπλισμός;

Ρώτησε σε κάποιον που ασχολούνται επαγγ λματικα κοστολογιο;

Τα ξέρεις τα προϊόντα που λέω; Τα'χεις χρησιμοποιήσει; Τα προτείνεις; Έχεις να αντιπροτείνεις κάποιο αποτελεσματικότερο; Πιο οικονομικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μια εταιρεία δεν βγάζει τα πάντα και να αξίζουν όλα. π.χ. η Autoglym έχει εξαιρετικό Vinyl and Rubber care για τα εσωτερικά πλαστικά, η Meguiars έχει εξαιρετικό Ultimate Quick Detailer, η Sonax αντίστοιχα κάποιο άλλο.

Είναι πολύ γενική η ερώτησή σου για να πάρεις σαφή απάντηση, η Turtle Wax είναι γνωστή αλλά ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει προϊόντα της. Τι ακριβώς θες να κάνεις;

Κέρωμα, γυάλισμα μέσα, έξω; καθαρισμό ζάντας, γυάλισμα ζάντας, γυάλισμα ελαστικών; πλύσιμο αυτοκινήτου;(το πιο βασικό, και μετά ξεκινάνε όλα τα άλλα)

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Καλησπέρα, μια εταιρεία δεν βγάζει τα πάντα και να αξίζουν όλα. π.χ. η Autoglym έχει εξαιρετικό Vinyl and Rubber care για τα εσωτερικά πλαστικά, η Meguiars έχει εξαιρετικό Ultimate Quick Detailer, η Sonax αντίστοιχα κάποιο άλλο.

Είναι πολύ γενική η ερώτησή σου για να πάρεις σαφή απάντηση, η Turtle Wax είναι γνωστή αλλά ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει προϊόντα της. Τι ακριβώς θες να κάνεις;

Κέρωμα, γυάλισμα μέσα, έξω; καθαρισμό ζάντας, γυάλισμα ζάντας, γυάλισμα ελαστικών; πλύσιμο αυτοκινήτου;(το πιο βασικό, και μετά ξεκινάνε όλα τα άλλα)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Όλα θέλω να τα κάνω βασικά. :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, donblunts είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Όλα θέλω να τα κάνω βασικά. :D

Αν οικονομικά μπορείς το κάνεις, do it. Απλά θα χρειαστείς εκτός από όλα τα παραπάνω και τα ανάλογα πανιά με μικροϊνες, δεν θα έχεις ένα για όλα φυσικά. Το εξωτερικό γυάλισμα θα το κάνεις με αλοιφαδόρο ή με το χέρι;

Και προχωρώντας πας στα παρακάτω

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, donblunts είπε

Τα ξέρεις τα προϊόντα που λέω; Τα'χεις χρησιμοποιήσει; Τα προτείνεις; Έχεις να αντιπροτείνεις κάποιο αποτελεσματικότερο; Πιο οικονομικό;

Εγώ το πήγα σε επαγγελματία του το άφησα μια ημέρα και το έκανε.

Ούτε ήξερα , ούτε εξοπλισμό και στις τέλος μου ήρθε και φθηνότερα από ότι να αγόραζα ότι χρειάζεται.

Επιπλέον δει είχα γνώσεις και είχα και τη έννοια μην κάνω ζημιά στο χρωμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν έχεις κάποια συναφή εμπειρία ή γνώσεις θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθείς κάποιον επαγγελματία. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου βγει πιο οικονομικά πέρα του ότι δεν θα έχεις το ρίσκο να χαλάσεις το χρώμα του αυτοκινήτου σου.

Από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις κάποιο σαμπουάν, συντηρητικά κλπ και να κάνεις τα βασικά μόνος σου. Πλύσιμο, κέρωμα (εκτός και αν αποφασίσεις να πας σε κεραμική), προστασία πλαστικών...

Κάποιες βασικές και όχι μόνο γνώσεις μπορείς να πάρεις από τα παρακάτω κανάλια.
Για πιο σύνθετα πράγματα (επαναφορά χρώματος, αφαίρεση swirls κλπ) σίγουρα μετράει και η εμπειρία για το τι προϊόντα να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις αφαιρώντας όσο το δυνατόν λιγότερο βερνίκι χρειάζεται για παράδειγμα.

Επεξ/σία από ulb
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, meletis_m είπε

Εγώ το πήγα σε επαγγελματία του το άφησα μια ημέρα και το έκανε.

Ούτε ήξερα , ούτε εξοπλισμό και στις τέλος μου ήρθε και φθηνότερα από ότι να αγόραζα ότι χρειάζεται.

Επιπλέον δει είχα γνώσεις και είχα και τη έννοια μην κάνω ζημιά στο χρωμα

Σου έρχεται πιο οικονομικά εαν το δίνεις κάθε βδομάδα δηλαδή για πλύσιμο;
Μάλλον το βλέπεις σαν αγγαρεία, γιαυτό και είσαι λίγο αρνητικός.

16 ώρες πριν, Phoenix7 είπε

Αν οικονομικά μπορείς το κάνεις, do it. Απλά θα χρειαστείς εκτός από όλα τα παραπάνω και τα ανάλογα πανιά με μικροϊνες, δεν θα έχεις ένα για όλα φυσικά. Το εξωτερικό γυάλισμα θα το κάνεις με αλοιφαδόρο ή με το χέρι;

Και προχωρώντας πας στα παρακάτω

Σ'ευχαριστώ πολύ, με ΥΠΕΡκάλυψες σε όλα.
Για το ταμπλό δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω γιατί είναι σαν carbon ( alfa / mito )
Έχεις κάποια ιδέα;

13 ώρες πριν, ulb είπε

Αν δεν έχεις κάποια συναφή εμπειρία ή γνώσεις θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθείς κάποιον επαγγελματία. Κατά πάσα πιθανότητα θα σου βγει πιο οικονομικά πέρα του ότι δεν θα έχεις το ρίσκο να χαλάσεις το χρώμα του αυτοκινήτου σου.

Από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις κάποιο σαμπουάν, συντηρητικά κλπ και να κάνεις τα βασικά μόνος σου. Πλύσιμο, κέρωμα (εκτός και αν αποφασίσεις να πας σε κεραμική), προστασία πλαστικών...

Κάποιες βασικές και όχι μόνο γνώσεις μπορείς να πάρεις από τα παρακάτω κανάλια.
Για πιο σύνθετα πράγματα (επαναφορά χρώματος, αφαίρεση swirls κλπ) σίγουρα μετράει και η εμπειρία για το τι προϊόντα να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις αφαιρώντας όσο το δυνατόν λιγότερο βερνίκι χρειάζεται για παράδειγμα.

Σ'ευχαριστώ πολύ.
Δεν θέλω σύνθετα πράγματα, απλό μπανάκι και γυάλισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, donblunts είπε

Σου έρχεται πιο οικονομικά εαν το δίνεις κάθε βδομάδα δηλαδή για πλύσιμο;
Μάλλον το βλέπεις σαν αγγαρεία, γιαυτό και είσαι λίγο αρνητικός.

Σ'ευχαριστώ πολύ, με ΥΠΕΡκάλυψες σε όλα.
Για το ταμπλό δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω γιατί είναι σαν carbon ( alfa / mito )
Έχεις κάποια ιδέα;

Σ'ευχαριστώ πολύ.
Δεν θέλω σύνθετα πράγματα, απλό μπανάκι και γυάλισμα.

Όλα τα πλαστικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό μπορείς να τα τα κάνεις με το Autoglym ή της Sonax που σου έστειλα πιο πάνω.

Αν είναι ίδιο με την φώτο και στο σημείο που είναι Carbon θεωρώ δεν θα έχεις θέμα, ρώτα όμως αν θες στην σελίδα της Meguiars στο Facebook αν έχουν να σου προτείνουν κάποιο δικό τους https://www.facebook.com/meguiarsgr/

Spoiler

spacer.png

Εννοείται στέγνωμα το αμάξι μετά το πλύσιμο με δέρμα!

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Όλα τα πλαστικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό μπορείς να τα τα κάνεις με το Autoglym που σου έστειλα αν είναι ίδιο με την φώτο και στο σημείο που είναι Carbon θεωρώ δεν θα έχεις θέμα, ρώτα αν θες στην σελίδα της Meguiars στο Facebook αν έχουν να σου προτείνουν κάποιο δικό τους https://www.facebook.com/meguiarsgr/

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

spacer.png

Τρομερός.
Ευχαριστώ και πάλι :)

• Like 1
Δημοσ.

Για quick detailer δες και το sonax bsd.

Επισης πριν βαλεις κερι δες το manual του αυτοκινητου γιατι στο δικο μου λεει να μην βαλω κερι στο χρωμα .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, καμια πρόταση για αλοιφη/ες επαναφοράς χρώματος? μου έχει θαμπώσει ο ουρανός και θέλω να το περασω με αλοιφαδόρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...