voltmod Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Ένα Boeing 737 Max 8 που πρόκειται να παραδοθεί στην Ryanair θα φέρει τα χαρακτηριστικά χρώματα της εταιρείας αλλά όχι και το όνομα του μοντέλου στην άτρακτο του, δίνοντας τροφή σε σενάρια και εικασίες ότι η Boeing και οι αεροπορικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε αλλαγή ονόματος του αεροπλάνου. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Internet, δείχνουν το αεροπλάνο στα χαρακτηριστικά χρώματα της Ryanair αλλά την ονομασία 737 Max 8 να έχει αντικατασταθεί από την ονομασία 737-8200 στο ρύγχος. Όπως είναι γνωστό, όλα τα αεροσκάφη του είδους παραμένουν καθηλωμένα σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις δύο τραγωδίες στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία που στέρησαν την ζωή σε συνολικά 346 ανθρώπους. Να θυμίσουμε ότι στις 29 Οκτωβρίου πέρυσι, ένα 737 Max 8 με νούμερο PK-LQP που εκτελούσε την πτήση 610 της Lion Air, συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβα, 13 λεπτά μετά την απογείωση του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Soekarno-Hatta της Τζακάρτα, στην Ινδονησία στερώντας την ζωή σε 189 ανθρώπους. Στις 10 Μαρτίου της φετινής χρονιάς, περίπου δηλαδή τέσσερις μήνες μετά, η πτήση 302 της Ethiopian Airlines με ένα παρόμοιο 737 Max 8 με αριθμό ET-AVJ συνετρίβη περίπου έξι λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Addis Ababa στην Αιθιοπία με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οι 149 επιβάτες και το οκταμελές πλήρωμα. Η Ryanair έχει παραγγείλει 135 αεροσκάφη 737 Max, και τα πρώτα πέντε πρόκειται να παραδοθούν το Φθινόπωρο. Η αεροπορική εταιρεία έχει παραγγείλει την μεγαλύτερη έκδοση του Max 8 με τις 200 θέσεις, και για αυτό μετονομάστηκε σε 737-8200. Τόσο η Boeing όσο και η Ryanair δεν σχολίασαν ή επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται να μετονομάσουν το μοντέλου του αεροσκάφους. Αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, συμβούλεψαν την Boeing, να μετονομάσει το αεροσκάφος 737 Max, το οποίο είναι το πιο επιτυχημένο για την Boeing, αφού οι παραγγελίες είχαν φτάσει τις 5 χιλιάδες. Πολλές πάντως εταιρείες –μεταξύ των οποίων και η International Airlines Group που διαθέτει τις British Airways και Aer Lingus- αγόρασαν ή θα αγοράσουν τέτοια αεροσκάφη από την Boeing με έκπτωση. The Guardian Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
esertas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μόνο με μια γενναία έκπτωση θα τα αγόραζα αν ήμουν στην θέση τους. Και με όρο στο συμβόλαιο αν πέσει να πληρώσει τις αποζημιώσεις 1 1 3
vasilis1 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Η RyanΤαλαιπωριαAir μόνο Boeing έχει ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα παραλάβει. 1
MitsosDaBest13 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Ίσως έχει διορθωθεί το πρόβλημα και απλά τους αλλάζει και το όνομα, για να μην τρομάζουν τον κόσμο και τους αγοραστές. 😜
gamer73 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Τώρα είναι που δεν θα ταξιδέψω με αυτούς Α πα πα 1
telis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μπροστά στο κέρδος δεν μασάνε πουθενά. Ουστ γομάρια 2
xoxlasae Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Θελεις δε θελεις θα μπεις... και πανω απο'λα το συμφερον τους εννοείται , αλλα μωρη ryanair μια τραγωδια να ξανα συμβεί να σε δω μετα...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, vasilis1 είπε Η RyanΤαλαιπωριαAir μόνο Boeing έχει ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα παραλάβει. Δεν είμαι πράκτορας της Ryanair , αλλά έχω ταξιδέψει πολλές φορές με αυτήν και δεν έχω ταλαιπωρηθεί. Φυσικά η εμπειρία στην Aegean και γενικά στις "κανονικές" εταιρείες είναι καλύτερη αλλά και η Ryanair είναι just fine για μικρές πτήσεις 2-3 ωρών στην Ευρώπη.. Αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη δική σου εμπειρία ή γενικώς;
AtiX Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μόνο εμένα τρομάζει ότι μπροστά στα $$$ τι και αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές??? Πολύ χαλαρά δεν βλέπουμε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος ευθύνεται για την απώλεια 346 ανθρώπων??? 16
seventh_son Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν έχω ταλαιπωρηθεί από Ryan Air. Αλλά ντάξει όταν ζητάει 20-30 ευρώ για μια πτήση δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις ... Είναι να έχεις καεί απο κάτι. Μέχρι να καείς εσύ ο ίδιος, λες έλα μωρέ μια χαρά είναι ... Τώρα το θέμα με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους θα με προβλημάτιζε να πετάξω. Δεν έχω παρακολουθήσει και αν η Boeing έχει βγεί να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ότι όντως υπήρξε πρόβλημα με το λογισμικό και το έφτιαξε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, AtiX είπε Μόνο εμένα τρομάζει ότι μπροστά στα $$$ τι και αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές??? Πολύ χαλαρά δεν βλέπουμε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος ευθύνεται για την απώλεια 346 ανθρώπων??? Εντάξει έγιναν τα δυστυχήματα αυτά, υπήρξε η έρευνα, βρέθηκε η αιτία και δουλεύουν πάνω στη λύση της. Όπως γίνεται δηλαδή σε κάθε αεροπορικό ατύχημα. Τι άλλο να γινόταν δηλαδή; 3 λεπτά πριν, seventh_son είπε Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν έχω ταλαιπωρηθεί από Ryan Air. Αλλά ντάξει όταν ζητάει 20-30 ευρώ για μια πτήση δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις ... Είναι να έχεις καεί απο κάτι. Μέχρι να καείς εσύ ο ίδιος, λες έλα μωρέ μια χαρά είναι ... Τώρα το θέμα με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους θα με προβλημάτιζε να πετάξω. Δεν έχω παρακολουθήσει και αν η Boeing έχει βγεί να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ότι όντως υπήρξε πρόβλημα με το λογισμικό και το έφτιαξε. Είχε βγάλει ανακοίνωση εκείνες τις μέρες, αφότου βέβαια σχεδόν όλες οι εταιρείες το είχαν καθηλώσει, ότι γίνεται έρευνα και ότι δεν πετάει κανένα αεροσκάφος, οπότε εμμέσως το παραδέχτηκαν. Και μετά από μερικούς μήνες βγήκε και αναβαθμισμένο λογισμικό.. Υ.Γ. Για το θέμα της Ryanair, έχουν γίνει πάντως και πατάτες από κάτι Air France, Delta κτλ.. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα