Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω υπολογιστή με δύο κάρτες δικτύου, η μία σε γραμμή ADSL στο δίκτυο 192.168.1.x και η άλλη σε γραμμή VDSL στο δίκτυο 192.168.2.x. 

Κατά το browsing όπως και κατά το κατέβασμα αρχείων πολλές φορές χρησιμοποιείται η adsl γραμμή ενώ θα προτιμούσα φυσικά τη vdsl.

Η adsl γραμμή χρειάζεται μόνο για πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο, δεν με ενδιαφέρει να τη χρησιμοποιώ για internet.

Τι ρύθμιση θα μπορούσα να κάνω ώστε να χρησιμοποιείται μόνο η vdsl γραμμή για το internet; 

Μπορώ κάνοντας κάποια route add να δρομολογήσω την κίνηση πακέτων εκεί που θέλω ή με κάποιο άλλο τρόπο;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pitogiro είπε

Έχω υπολογιστή με δύο κάρτες δικτύου, η μία σε γραμμή ADSL στο δίκτυο 192.168.1.x και η άλλη σε γραμμή VDSL στο δίκτυο 192.168.2.x. 

Κατά το browsing όπως και κατά το κατέβασμα αρχείων πολλές φορές χρησιμοποιείται η adsl γραμμή ενώ θα προτιμούσα φυσικά τη vdsl.

Η adsl γραμμή χρειάζεται μόνο για πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο, δεν με ενδιαφέρει να τη χρησιμοποιώ για internet.

Τι ρύθμιση θα μπορούσα να κάνω ώστε να χρησιμοποιείται μόνο η vdsl γραμμή για το internet; 

Μπορώ κάνοντας κάποια route add να δρομολογήσω την κίνηση πακέτων εκεί που θέλω ή με κάποιο άλλο τρόπο;

Με βάση τις ρυθμίσεις του εσωτερικού σου δικτύου συμπλήρωσε τα πεδία (μόνο):

• IP address
  • Subnet Mask

Ποιός ο λόγος ύπαρξης της ADSL εφόσον στο δίκτυο αυτό δεν γίνεται χρήση η πρόσβαση στο internet?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kormos είπε

Με βάση τις ρυθμίσεις του εσωτερικού σου δικτύου συμπλήρωσε τα πεδία (μόνο):

• IP address
  • Subnet Mask

Ποιός ο λόγος ύπαρξης της ADSL εφόσον στο δίκτυο αυτό δεν γίνεται χρήση η πρόσβαση στο internet?

Στο δίκτυο της adsl γραμμής γίνεται κανονικά χρήση του internet. Απλά επειδή εγώ έχω τη δυνατότητα να έχω δύο κάρτες δικτύου πάνω όπως επίσης και πρόσβαση σε vdsl γραμμή, προτιμώ τη χρήση αυτής για το internet.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, pitogiro είπε

Στο δίκτυο της adsl γραμμής γίνεται κανονικά χρήση του internet. Απλά επειδή εγώ έχω τη δυνατότητα να έχω δύο κάρτες δικτύου πάνω όπως επίσης και πρόσβαση σε vdsl γραμμή, προτιμώ τη χρήση αυτής για το internet.

Α οκ,  χωρίς Default gateway δεν βγαίνει Internet...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η περίπτωση να γεφυρώσεις τις δύο συνδέσεις στον υπολογιστή σου (bridge) δεν σε ενδιαφέρει;

EDIT:

Άκυρο, το bridging δεν συνδυάζει τις δύο ταχύτητες. Το speedify ίσως να το κάνει.

https://speedify.com/features/

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
22 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Δοκίμασε να δώσεις στατική διεύθυνση IP στην κάρτα στο 192.168.1.x και να αφήσεις κενό το Default gateway της.

Απ'ότι βλέπω τώρα δουλεύει όπως θέλω 👍

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...