Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κρίμα ☹️ αλλά όπως είπες έκανες ότι μπορούσες. 

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπράβο σου για την προσπάθεια. Δεν εφταιγες που δεν επιβίωσαν, δυστυχώς συνηθίζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Όπως είπες, έκανες ο,τι μπορούσες.

15 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μάλλον η Νίκη διάβασε  το ιστορικό και σαν ευαίσθητη προς τα ζώα άνοιξε λογαριασμό να δώσει τις χρήσιμες συμβουλές της.

Μπράβο και εγγράφως Νίκη.

Ευχαριστώ αλλά το αυτονόητο έκανα. 

Επεξ/σία από Niki Zairi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι μάνες γάτες ποτέ δεν τα αφήνουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δύο είναι οι πιθανότητες.Η πρώτη να έπαθε κάτι η μάνα και να πέθανε και η δεύτερη πιο πιθανή κάποιοι που έχουν οικόσιτη να γέννησε 3-4-5 γατάκια και για να μην τους είναι βάρος πάνε και τα αφήνουν όλα ή τα περισσότερα κάπου έξω.Μάλλον το δεύτερο θα συνέβη με το φίλο ο οποίος έκανε ότι μπορούσε και μπράβο του.

Και εγώ έχω μαζέψει δύο φορές από το δρόμο που τα είχαν παρατήσει  αλλά ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία 2-3 μηνών και έτσι σώθηκαν γιατί είχαν αρχίσει και έτρωγαν μόνα τους.

Πάντως είναι αμαρτία να τα πετάνε έτσι λίγων ημερών που είναι δύσκολο να επιζήσουν χωρίς  τη μάνα τους.

Δημοσ.

Σαφώς συμβαίνει να πάθει κάτι η μάνα ή να τα ξεφορτωθήκαν κάποιοι, αλλά πολλές φορές τα αφήνουν οι μάνες. Ειδικά όταν/όσα είναι άρρωστα (χωρίς απαραίτητα η αρρώστια να είναι ορατή σε εμάς με γυμνό μάτι) και καμιά φορά όταν είναι 'άπειρες' . Εισαγωγικά γιατί όλες άπειρες είναι στην πρώτη γέννα...ουσιαστικά 'άπειρη' λέμε αυτήν που είναι πολύ νέα χωρίς ανεπτυγμένο μητρικό ένστικτο. Αν ήταν κάτι τέτοιο βέβαια θα περίμενα να τα παρατήσει αμέσως και όχι μετά από ~10 μέρες...αλλά ποτέ δεν ξέρεις...δύσκολη η καλογερική, μπορεί σε κάποια φάση να ...μπούχτησε :/

Υπέροχη η τελευταία φωτό, κρίμα οι ψυχούλες. Μπράβο για την ευαισθησία και την προσπάθεια snik... αχρείαστη να 'ναι, κρατάς την εμπειρία για την επόμενη φορά (διόλου απίθανο αφού έχεις αυλή...).

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα για τις ψυχουλες .Τις λατρεύω τις γατούλες και παρότι είμαι αλλεργικος  σε αυτές τις χαϊδεύω και βέβαια ύστερα γτερνιζομαι ασταμάτητα 

Πριν καμία 25 χρόνια είχα καταφέρει να δώσω ένα μικρούλη, αλλά αυτό ήταν μεγαλύτερο 

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα ρε γαμώτο 😕 ψυχούλες. Μπράβο σου που το προσπάθησες, με παρόμοιο τρόπο είχα παλέψει κι εγώ για να ζήσει ο γάτος που είχα παλιά (και έκανα και το λάθος να του δώσω απ'το φρέσκο γάλα που πίνουμε εμείς, δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να τον έβλαπτε! Παρ'όλ'αυτά είχε επιβιώσει ο δικός μου.)

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν 2 μήνες περίπου ερχόταν συνέχεια στο μπαλκόνι μου μία αδέσποτη γάτα, Χασουάν την ονόμασα. Εγώ δεν περίμενα ότι θα κάθεται στο μπαλκόνι και το επόμενο πρωί θα με περιμένει , πίστευα οτι το έκανε μόνο για την τροφή. Είχε κάτι βδομάδες που ηταν φουσκωμένη η κοιλίτσα της και κατάλαβα πως είναι έγκυος . Πριν δύο μέρες νιαούριζε και ήθελε να σκισει την σίτα ώστε να μπεί μέσα στο σπίτι και ήταν εντελώς ανήσυχη. Κατάλαβα ότι σιγά σιγά είναι έτοιμη να γεννήσει. Ανεβαινε πανω στα ποδια μου, νιαούριζε, ηθελε γενικά χάδια, πράγμα παράξενο, γιατί ξέρω πως οι αδέσποτες είναι άγριες και δεν πολυ θελουν χάδια , ούτε νιαουρίσματα γλυκά ούτε τιποτα. Πίστευα εγώ οτι θα φύγει μιας και ειναι αδεσποτη , αλλά το επόμενο πρωί ξυπνάω με τον συνηθισμένο ηχο των νεογέννητων της... ανοίγω το παντζούρι , είχε βγάλει 5 . Παίρνω αμέσως μία κούτα και χώνεται μέσα μαζί με τα γατάκια της. Μετά απο λίγο βγαίνει και μπλουμ, βγάζει άλλο ένα , το 6ο ... συγκινήθηκα πάρα πολυ  ! Μόλις τα βάζει όλα μέσα στην κούτα, αρχίζει και τα ταιζει ... τι όμορφη θέα!! Εγώ στο μεταξύ είμαι συνεχεια εξω , γιατί έρχεται ο γάτος που την άφησε έγκυο και θέλει να τα πνίξει. Μάλλον δεν θα ξανα ρθει, γιατι του έριξα νερό και τον κυνηγούσα με ένα κοντάρι σφουγγαρίστρας ώστε να τον τρομάξω! Εχθες η Χασουάν( η μανα) βγηκε εξω απο το κουτι και μου νιαούριζε έντονα όσο εγώ έκανα τσιγάρο . Απόρησα και σκέφτηκα να βγω και να κατσω στην καρεκλα. Με κοιτάει και αφήνει τα γατακια της μεσα στην κουτα, ενω κατεβηκε κατω για να πάει ''τουαλέτα'' . Ενιωσα λες και με εμπιστεύτηκε ... της εχω βαλει νερό και τροφή, ότι μπορώ της δίνω ... περα απο αυτό, εχθές το αγόρι μου πήρε ένα απο τα γατάκια της και ειλικρινά δεν έκανε τιποτα , μονο του μύριζε το χέρι και μετα το ξανα εβαλε στην κούτα... να και τα γατάκια και η μανουλα ,Χασουάν! Της εχω βαλει και λιγο γαλατακι , αλλά διαβασα οτι και μετα την γεννα οι γάτες δεν κάνει να πινουν γάλα και είναι άχρηστο, επειδή ήδη εχουν γαλατάκι στις θηλές ...

432640001_429928449416375_2411639761269350318_n.jpg

434183185_992237332375209_6301450313743723783_n.jpg

• Like 11
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bluestar___ είπε

Καλησπέρα, πριν 2 μήνες περίπου ερχόταν συνέχεια στο μπαλκόνι μου μία αδέσποτη γάτα, Χασουάν την ονόμασα. Εγώ δεν περίμενα ότι θα κάθεται στο μπαλκόνι και το επόμενο πρωί θα με περιμένει , πίστευα οτι το έκανε μόνο για την τροφή. Είχε κάτι βδομάδες που ηταν φουσκωμένη η κοιλίτσα της και κατάλαβα πως είναι έγκυος . Πριν δύο μέρες νιαούριζε και ήθελε να σκισει την σίτα ώστε να μπεί μέσα στο σπίτι και ήταν εντελώς ανήσυχη. Κατάλαβα ότι σιγά σιγά είναι έτοιμη να γεννήσει. Ανεβαινε πανω στα ποδια μου, νιαούριζε, ηθελε γενικά χάδια, πράγμα παράξενο, γιατί ξέρω πως οι αδέσποτες είναι άγριες και δεν πολυ θελουν χάδια , ούτε νιαουρίσματα γλυκά ούτε τιποτα. Πίστευα εγώ οτι θα φύγει μιας και ειναι αδεσποτη , αλλά το επόμενο πρωί ξυπνάω με τον συνηθισμένο ηχο των νεογέννητων της... ανοίγω το παντζούρι , είχε βγάλει 5 . Παίρνω αμέσως μία κούτα και χώνεται μέσα μαζί με τα γατάκια της. Μετά απο λίγο βγαίνει και μπλουμ, βγάζει άλλο ένα , το 6ο ... συγκινήθηκα πάρα πολυ  ! Μόλις τα βάζει όλα μέσα στην κούτα, αρχίζει και τα ταιζει ... τι όμορφη θέα!! Εγώ στο μεταξύ είμαι συνεχεια εξω , γιατί έρχεται ο γάτος που την άφησε έγκυο και θέλει να τα πνίξει. Μάλλον δεν θα ξανα ρθει, γιατι του έριξα νερό και τον κυνηγούσα με ένα κοντάρι σφουγγαρίστρας ώστε να τον τρομάξω! Εχθες η Χασουάν( η μανα) βγηκε εξω απο το κουτι και μου νιαούριζε έντονα όσο εγώ έκανα τσιγάρο . Απόρησα και σκέφτηκα να βγω και να κατσω στην καρεκλα. Με κοιτάει και αφήνει τα γατακια της μεσα στην κουτα, ενω κατεβηκε κατω για να πάει ''τουαλέτα'' . Ενιωσα λες και με εμπιστεύτηκε ... της εχω βαλει νερό και τροφή, ότι μπορώ της δίνω ... περα απο αυτό, εχθές το αγόρι μου πήρε ένα απο τα γατάκια της και ειλικρινά δεν έκανε τιποτα , μονο του μύριζε το χέρι και μετα το ξανα εβαλε στην κούτα... να και τα γατάκια και η μανουλα ,Χασουάν! Της εχω βαλει και λιγο γαλατακι , αλλά διαβασα οτι και μετα την γεννα οι γάτες δεν κάνει να πινουν γάλα και είναι άχρηστο, επειδή ήδη εχουν γαλατάκι στις θηλές ...

432640001_429928449416375_2411639761269350318_n.jpg

434183185_992237332375209_6301450313743723783_n.jpg

Μπράβο σου και να ξέρεις το καλό που κάνεις θα έρθει η ώρα που θα σου ανταποδοθεί.

Κουκλιά  όπως και η μαννούλα τους. Μακάρι να βρεθούν φιλόζωοι να πάρουν κάποια μόλις απογαλακτιστούν. Δεν ξέρω αν είσαι Αθήνα θα επαιρνα ένα αλλά δυστυχώς έχω σκυλίτσα η οποία δεν τα πάει καθόλου καλά με τις γάτες.

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, bluestar___ είπε

Μάλλον δεν θα ξανα ρθει, γιατι του έριξα νερό και τον κυνηγούσα με ένα κοντάρι σφουγγαρίστρας ώστε να τον τρομάξω!

Αυτο παιζει να ειναι και 30.000€ διοικητικο προστιμο.
Ειναι και ωραια γατα! εχει αγκύρας πολύ μέσα για αυτο και το τρίχωμα. Εχω μια σχεδον ιδια, αλλα ακομα πιο φουντωτη.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην δίνετε στο ζωντανό γάλα.

Μια οικονομική και σχετικά καλή τροφή από το pet shop και η γατίνα θα είναι ικανοποιημένη.

Eπίσης, αν είστε διατεθειμένοι να καλύψετε το μετέπειτα κόστος στείρωσης, μιλήστε με ένα φιλοζωικό σωματείο να σας προτείνουν κάποιον οικονομικό κτηνίατρο. Θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός βέβαια για να γίνει αυτό.

Κάποια από τα μωρά θα είναι όμορφα σαν τη μαμά τους, οπότε θα μπορούν να δοθούν εύκολα για υιοθεσία.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 1
Δημοσ.

Τα ζώα τα αγαπάμε και τα υπεραγαπάμε και τα φροντίζουμε αλλά είναι καλό να αγαπάμε και τους ανθρώπους. Δεν δαγκώνουν όλοι. 

• Like 2
  • Confused 3
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, christakos07 είπε

Μην δίνετε στο ζωντανό γάλα.

Μια οικονομική και σχετικά καλή τροφή από το pet shop και η γατίνα θα είναι ικανοποιημένη.

Eπίσης, αν είστε διατεθειμένοι να καλύψετε το μετέπειτα κόστος στείρωσης, μιλήστε με ένα φιλοζωικό σωματείο να σας προτείνουν κάποιον οικονομικό κτηνίατρο. Θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός βέβαια για να γίνει αυτό.

Κάποια από τα μωρά θα είναι όμορφα σαν τη μαμά τους, οπότε θα μπορούν να δοθούν εύκολα για υιοθεσία.

Το ξέρω, απλά είμαι νέα και τωρα διαβαζω για γατούλες .. της έβγαλα εννοείται το γαλατάκι , όλα καλά!! Έχω βαλει και κουβερτουλα, για να ζεσταθούν, κάνει κρύο 

4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μπράβο σου και να ξέρεις το καλό που κάνεις θα έρθει η ώρα που θα σου ανταποδοθεί.

Κουκλιά  όπως και η μαννούλα τους. Μακάρι να βρεθούν φιλόζωοι να πάρουν κάποια μόλις απογαλακτιστούν. Δεν ξέρω αν είσαι Αθήνα θα επαιρνα ένα αλλά δυστυχώς έχω σκυλίτσα η οποία δεν τα πάει καθόλου καλά με τις γάτες.

Απο Χαλκίδα είμαι, αν ξερεις κάποιον που μπορεί να έρθει Χαλκίδα πες μου , θα χαρώ πάρα πολυ!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...