Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά το φαγητό και το νερό που είχα βάλει για τη μάνα παρέμεινε άθικτο, τα άκουγα όλο το βράδυ να νιαουριζουν οπότε δεν ξέρω αν φάνηκε. Έκοψα ένα μικρό κουτί έβαλα πετσέτες μέσα και με υφασμάτινα γάντια 1 χρήσης τα έβαλα μέσα. Θα πάρω βρεφικό γάλα μετά στο γύρνα από τη δουλειά από ένα pet shop κοντα μου οταν γυρισω και βλέπουμε. 

Επειδή είναι λίγο χάλια από το χώμα που ήταν παρατημένα μπορώ να τα καθαρίσω λίγο με ένα μωρομαντιλο η δεν κάνει; 

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, snik είπε

Τελικά το φαγητό και το νερό που είχα βάλει για τη μάνα παρέμεινε άθικτο, τα άκουγα όλο το βράδυ να νιαουριζουν οπότε δεν ξέρω αν φάνηκε. Έκοψα ένα μικρό κουτί έβαλα πετσέτες μέσα και με υφασμάτινα γάντια 1 χρήσης τα έβαλα μέσα. Θα πάρω βρεφικό γάλα μετά στο γύρνα από τη δουλειά από ένα pet shop κοντα μου οταν γυρισω και βλέπουμε. 

Επειδή είναι λίγο χάλια από το χώμα που ήταν παρατημένα μπορώ να τα καθαρίσω λίγο με ένα μωρομαντιλο η δεν κάνει; 

Οχι μωρομάντιλο. Μια πετσετούλα με χλιαρό νεράκι.

Δημοσ.

Προσπάθησε να βρεις μία κούτα αρχικά και βάλε μία κουβερτούρα που δε θες μέσα για να κοιμούνται και να ειναι ζεστά. Το γάλα υπάρχει και σε σκόνη με το κιλό και το διαλύεις σε χλιαρό νερό.δεν ειναι ακριβό. Επειδή ειναι μέσα καλοκαιριού και εχει καλές θερμοκρασίες το βράδυ ίσως καταφέρεις να τα σώσεις. Αν ήταν Μάιος πχ δε θα σου έδινα ελπίδες. Αυτό που αναλαμβάνεις ειναι δύσκολο και κανείς δε σε υποχρεώνει ούτε θα σε κατηγορήσει και αν δεν το αναλάβεις. Μπράβο πάντως οπως και να ειναι.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν τα καταφέρουν μέχρι το απόγευμα.που θα μπορέσει να τα ταΐσει, βοηθάει και ο καιρός που είναι καλός, όπως είπες, πιστεύω έχουν αρκετές πιθανότητες. Αν οχι, οκ κρίμα είναι, αλλά αυτά συμβαίνουν. Σημασία έχει οτι δεν αδιαφορεί, κάνει οτι μπορεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έγραψα και αλλού έχουν μεγάλες αντοχές τα γατάκια χωρίς φαγητό και νερό.

Από λάθος και χωρίς να το καταλάβω πριν από καμιά 15αριά μέρες κλείστηκε ένα γατάκι 1-2 μηνών στην αποθήκη μου στο εξοχικό.Το διαπίστωσα την άλλη βδομάδα που πήγα ανοίγοντας την αποθήκη και βλέποντας πράγματα κάτω.Άφησα την πόρτα ανοιχτή κάθισα πιο πέρα και σε 5-10 λεπτά βγήκε φωνάζοντας.Το άκουσε η μάνα του,στην αρχή φοβήθηκα μήπως δεν το μαζέψει αλλά αμέσως το μάζεψε και άρχισε να το ταίζει.Είχε αδυνατίσει  αλλά είναι μια χαρά τώρα όπως τα άλλα δύο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Καλή σου μέρα. Πρώτα - πρώτα μπράβο σου για την ευαισθησία και την πρωτοβουλία.

Είχα μία παρόμοια εμπειρία πρόσφατα και για να είμαι ειλικρινής δε συμπαθώ ιδιαίτερα τις γάτες. Νεογέννητο γατάκι (1-2 ημερών) αφέθηκε στην πόρτα μου. Αρχικά, περίμενα ώρες  τη μητέρα (προσέχοντάς το παράλληλα καθώς μερικές φορές άλλες ενήλικες γάτες επιτίθενται σε νεογέννητα) αλλά οι ώρες περνούσαν, εκείνη άφαντη, φοβήθηκα για τη ζωή του κι έτσι αποφάσισα να δράσω.

Υπάρχουν λίγες αλλά σημαντικές συμβουλές για το θέμα που μπορείς να βρεις σε κανάλια του YouTube πχ Kitten Lady, αν και είναι καλύτερο να σε κατατοπίσει κτηνίατρος. Κυρίως τάισμα (με σύριγγα την πρώτη εβδομάδα, με μπιμπερό αργότερα) κάθε 2-3 ώρες χλιαρό υποκατάστατο γάλακτος από pet shop με πολλή προσοχή γιατί δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη το gag reflex,  υποβοήθηση στην ούρηση/αφόδευση με απαλό ερεθισμό των γεννητικων οργάνων μετά από κάθε γεύμα κι εξασφάλιση της απαραίτητης θερμοκρασίας μιας δεν έχουν προς το παρόν θερμορρυθμιστικό μηχανισμό.

Τα πλασματάκια στις φωτογραφίες έχουν ορθωμένα αυτάκια και μάτια έτοιμα ν' ανοίξουν, δλδ είναι σίγουρα πάνω από δέκα ημερών, πράγμα ενθαρρυντικό ότι η μαμά είναι εκεί τριγύρω! Αν, ωστόσο, εκείνη δεν επιστρέψει, θα σε προέτρεπα να φροντίσεις για την επιβίωσή τους. Είναι κοπιαστικό αλλά αξίζει. Σου εύχομαι καλή τύχη ο,τι κι αν γίνει. 

Φιλικά,

Νίκη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Niki Zairi είπε

Καλή σου μέρα. Πρώτα - πρώτα μπράβο σου για την ευαισθησία και την πρωτοβουλία.

Είχα μία παρόμοια εμπειρία πρόσφατα και για να είμαι ειλικρινής δε συμπαθώ ιδιαίτερα τις γάτες. Νεογέννητο γατάκι (1-2 ημερών) αφέθηκε στην πόρτα μου. Αρχικά, περίμενα ώρες  τη μητέρα (προσέχοντάς το παράλληλα καθώς μερικές φορές άλλες ενήλικες γάτες επιτίθενται σε νεογέννητα) αλλά οι ώρες περνούσαν, εκείνη άφαντη, φοβήθηκα για τη ζωή του κι έτσι αποφάσισα να δράσω.

Υπάρχουν λίγες αλλά σημαντικές συμβουλές για το θέμα που μπορείς να βρεις σε κανάλια του YouTube πχ Kitten Lady, αν και είναι καλύτερο να σε κατατοπίσει κτηνίατρος. Κυρίως τάισμα (με σύριγγα την πρώτη εβδομάδα, με μπιμπερό αργότερα) κάθε 2-3 ώρες χλιαρό υποκατάστατο γάλακτος από pet shop με πολλή προσοχή γιατί δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη το gag reflex,  υποβοήθηση στην ούρηση/αφόδευση με απαλό ερεθισμό των γεννητικων οργάνων μετά από κάθε γεύμα κι εξασφάλιση της απαραίτητης θερμοκρασίας μιας δεν έχουν προς το παρόν θερμορρυθμιστικό μηχανισμό.

Τα πλασματάκια στις φωτογραφίες έχουν ορθωμένα αυτάκια και μάτια έτοιμα ν' ανοίξουν, δλδ είναι σίγουρα πάνω από δέκα ημερών, πράγμα ενθαρρυντικό ότι η μαμά είναι εκεί τριγύρω! Αν, ωστόσο, εκείνη δεν επιστρέψει, θα σε προέτρεπα να φροντίσεις για την επιβίωσή τους. Είναι κοπιαστικό αλλά αξίζει. Σου εύχομαι καλή τύχη ο,τι κι αν γίνει. 

Φιλικά,

Νίκη

Μάλλον η Νίκη διάβασε  το ιστορικό και σαν ευαίσθητη προς τα ζώα άνοιξε λογαριασμό να δώσει τις χρήσιμες συμβουλές της.

Μπράβο και εγγράφως Νίκη.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Πριν   πολλα   χρονια   μου  ειχε   πει  κτηνιατρος   οτι   τα  νεογενητα   ειναι  πολυ  δυσκολο   να   επιβιωσουν  χωρις   την  μητερα   τους.

Μου   ειχε   πει   να   μουσκεψω   βαμβακι   με   γαλα   και   αυτα   πανε   και   το  ρουφανε   νομιζοντας   οτι   ειναι   η  μανα   τους.

Επεζησαν   τελικα   και  τα   τρια.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ανάλογη περίπτωση που μου έτυχε, με είχε συμβουλεύσει ο κτηνίατρος, ζεστό νερο σε πλαστικό μπουκάλι να λειτουργεί σαν θερμοφόρα για το βράδυ.
Εμας δυστυχώς μας άφησε την 3η ημέρα.
Αυτό για την μυρωδιά σου αν τα πιάσεις , μου έχουν πει οτι δεν ισχύει, καθώς τα κάνει μουσκίδι με το γλυφομπάνιο αρκετά συχνά.

Πολλά μπράβο και απο εμένα, και οπλίσου με υπομονή, το βραδινο τάϊσμα είναι μανίκι.

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω ολους παρα πολυ και για το support αλλα και για τις συμβουλες σας. Απο την κυριακη που τα βρηκα εχω δει ουτε και εγω ξερω ποσα βιντεακια και sites για την σωστη περιποιηση τους. 

Την Δευτερα το πρωι η μανα ουτε ειχε αγγιξει το φαγητο που της ειχα αφησει και γενικα ηταν αφαντη οποτε το μεσημερι που γυρισα σπιτι λιγο πιο νωρις απο το γραφειο πηγα και τους πηρα γαλα, το ενα με ζορι εφαγε λιγο αλλα το αλλο δυστυχως καθολου ισα ισα 3-4 σταγονες. Γενικα ηταν και πιο μικροκαμωμενο αυτο και δυστυχως μας αφησε σημερα το μεσημερι μιας και οτι και αν εκανα δυστυχως δεν ετρωγε καθολου αυτες τις μερες. Κριμα που δεν μπορεσα να το σωσω αλλα θελω να πιστευω οτι εκανα οτι περνουσε απο το χερι μου.

Το αλλο ευτυχως ειναι πιο δραστηριο και χθες ειχε ορεξη οποτε εφαγε 2-3 φορες απο συριγγα, τουαλετα εχω δει βιντεακια και παει κανονικα (οπως πηγαινε και ο αλλος χωρις θεματα) και σημερα βρηκα ενα μαλλινο για να του βαλω κατω στο κουτι να ακουμπαει, δεν εχει εμφανιστει καθολου η μανα οποτε θα το φερω μεσα στο σπιτι το βραδυ μιας και αν ηταν να ερθει θα ειχε ερθει.

Αυτα προς το παρον, ελπιζω το μικρουλι που εμεινε να αντεξει γιατι γενικα και πιο ζωηρο μου φαινεται και πιο δυνατο και γενικα δειχνει λιγο πιο μεγαλο απο το αλλο. Οσο για την ζεστη θα το βαλω σε ενα αλλο δωματιο σημερα που δεν χτυπαει το aircondition με ενα μαλλινο πουλοβερακι κατω για να ειναι ζεστο, πιστευετε θα αρκει; η να βαλω και κατω απο το πουλοβερακι και λιγο απο το ηλεκτρικο υποστρωμα στην πιο χαμηλη σκαλα;

• Like 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κρίμα για το μικρούλι, αλλά δε φταις εσύ.

Με μια.πετσετούλα ή οτιδήποτε έχεις μέσα στο κουτί, θα είναι μια χαρά, δε χρειάζεται έξτρα θέρμανση. Αν θέλεις να το έχεις στο δωμάτιο μαζί σου που έχεις κλιματιστικό, βάλε σε ένα μπουκάλι ζεστο νερό, τύλιξε το με ένα πανί και βάλτο μέσα στο κουτί. Θα το κρατήσει ζεστούλι.Για να μη λερώνεται από ακαθαρσίες ότι του έχεις στρώσει, βάλε αν θέλεις χαρτί κουζίνας από πάνω. Η τεχνική με το βαμβάκι εκτός οτι διεγείρει το εντεράκι να δουλέψει, τα εκπαιδεύει και στο να το κάνουν μόνα τους αργότερα και για λόγους υγιεινής.

Για το φαγητό που λες, σ αυτή την ηλικία τρώνε γύρω στα 50ml τη μέρα, 10ml ανα γεύμα. Όσο συνηθίζει και τη σύριγγα, θα τρώει περισσότερο (κάποτε θα το παρακαλάς να σταματήσει να τρώει). Το Σ/Κ ή από Δευτέρα κάνε καμιά δοκιμή μήπως φάει μόνο του από πιατάκι.

Όταν το πάρεις μέσα στο σπίτι, ψάξτο μήπως έχει τίποτα "δωράκια" πάνω του. Φαίνονται στην κοιλίτσα του που έχει πιο αραιό τρίχωμα. Αν ναι...προσπάθησε να βγάλεις όσα μπορείς. 

Επίσης στα προσεχώς (να δυναμώσει λιγάκι πρώτα) ρώτησε για αποπαρασίτωση στο πετ σοπ ή σε κτηνίατρο.

Και τελος: φωτογραφίες pleaaaseee.

Δημοσ.

Δυστυχώς είναι στα τελευταία του και το άλλο. Το πρωί ήπιε λίγο γάλα και έπεσε για ύπνο μετά το μεσημέρι στις 4-5 ξαναδοκίμασα και δεν ήταν τόσο ορεξάτο έπινε λίγες γουλιες μετά στοπ και γενικά ήταν ψιλό πεσμένο. 

Από ότι είδα αργότερα είχε λερωθει πίσω οπότε ίσως προκλήθηκε διάρροια κάπως; το τελευταίο 2 ωρο έχει ξαπλωσει δεν κουνιέται και βαριανασταίνει οπότε δεν πιστεύω να αντέξει μέχρι το βράδυ μάλλον κάτι έγινε στο στομαχακι του και εξαντλήθηκε. Μακάρι να διαψευστώ πάντως και να τα καταφέρει... 

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κρίμα. Αν έχεις κανένα κτηνίατρο κοντά και έχεις φυσικά τη δυνατότητα, μήπως να το πας αν  μπορείς απόψε; Μήπως έχει μια τελευταία ελπίδα...αν και δύσκολο όπως το περιγράψεις.

Δημοσ.

Επειδή έχω περάσει τέτοια φάση ,πας σε pet shop, πουλάνε ένα σετ με γάλα σε σκόνη και ένα μικρό μπιμπερό ,αφού τα ταΐζεις πρεπει μετά να τους χαϊδεύεις την κοιλιτσα προς το πιπί τους ώστε να διεγείρεται και να κάνουν τσίσα αλιως θα σκάσουν ,αυτό το κάνει η μάνα κανονικα όταν τα γλύφει .Δυσκολη εμπειρία ,σε εμένα έζησαν τα 4 από τα 5 .Τα ειχα σε ψιλή κούτα σε σχετικά περιορισμένο χώρο γιατί σε λιγο αν τα καταφέρεις να μεγαλώσουν θα αρχίσουν να σκαρφαλώνουν και να φεύγουν ,επίσης κινδυνεύουν και από τους αρσενικούς γάτους ,αν τα βρουν μόνα τους τα πνίγουν .Δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρα έκανα όταν μετά από 15-20 μέρες άρχισαν να τρώνε μόνα τους και κόψαμε τις βάρδιες με την γυναίκα .

Δημοσ.

Δυστυχως μας αφησε και το αλλο, εκανα οτι μπορουσα αλλα δυστυχως δεν τα καταφεραν. Κριμα τι να πω ηξερα οτι ηταν λιγες οι πιθανοτητες απο την αρχη αλλα πιστευα εστω οτι το ενα απο τα 2 θα τα καταφερνε. Σας ευχαριστω και παλι ολους για τις συμβουλες, με τη βοηθεια σας τα κρατησα λιγες μερες παραπανω στην ζωη, μακαρι να μην τα ειχε αφησει η μανα τους στη μοιρα τους και τα πραγματα να ηταν διαφορετικα.

1221.jpg

• Sad 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...