Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά πριν λίγο βγήκα στην αυλή μου (μενω ισόγειο) και είδα 2 πολυ μικρα γατάκια. Είχα ακούσει κατι ήχους το σ/κ που μας πέρασε αλλα λόγω δουλείας δεν έδωσα και πολύ σημασία νόμιζα οτι ήταν κάποιο πουλί. Μου φάινονται αρκέτα μικρα σίγουρα ούτε εβδομάδας μιάς και δεν βλέπω να έχουν ανοίξει καν τα μάτια τους. Η μάνα ούτε ξέρω ποια είναι και προς το παρων νιαουρίζουν άρκετα συχνα. Κανονικά η μάνα φεύγει και ξαναγυρίζει η τα έχει παρατήσει; 

Μέχρι στιγμής τους έβαλα απλά ένα πιατάκι με γάλα κοντά τους και θα ήθελα να με συμβουλέψετε στο τι να κάνω. Έλεγα προς το παρον να έχω το νου μου μήπως δω τη μάνα αύριο και αν δεν φανει να πεταχτώ να πάρω κανενα είδικο γάλα σε κανενα pet shop.

SNZ_4483.jpg

SNZ_4493.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα γατάκια τώρα παιρνουν τροφή μονο απο τη μάνα, η οποία δεν τα εχει παρατήσει, αλλα βγαίνει στη γυρα για φαί. Επισης το νου σου γιατί αν δε σε ξέρει (η μανα) και πλησιάσεις πολύ τα γατάκια, ανετα θα σου μοντάρει. Αν θες να την βοηθήσεις και να μειωθούν τα νιαουρίσματα, ειναι να πάρεις λίγη τροφη (ξηρά και κονσέρβα) και να την βάζεις κοντά στα γατάκια (4+ μετρα) μαζί με ένα χαμηλό μπολάκι νερό για να βρίσκει ευκολα τροφή και νερό, χωρίς να χρειάζεται να λειπει ώρες. Ετσι μειώνονται οι πιθανοτητες να τα παρατήσει. Αμα μαλιστα της βάλεις κοντα και ενα κουτί (με τρύπες για αέρα και στη σκια) μπορεί να τα βάλει εκει για ασφάλεια

Αν εκει που τα εχει τώρα ειναι αρκετά εκτεθειμένα μην παραξενευτείς αν μετά απο λιγες μερες τα μετακινήσει σε αλλο πιο ασφαλές μέρος. Αν φύγει, φροντισε μονο να συνεχίσεις να βάζεις νερό (ειδικά τώρα το καλοκαιρι) και λιγη τροφή (αν θες) ώστε να ξέρει που τουλάχιστον θα βρίσκει νερο. Το νερό το αλλαζεις συχνα. 

Τέλος μην τα πλησιάσεις να τα πιάσεις γιατί η μυρωδιά σου, θα δράσει αποωθητικά για τη μανα και αν δεν εχει γερό ένστικτο, μπορει να τα παρατήσει τωρα στην αρχη.

Επεξ/σία από isay
  • Like 11
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Για αρχή : Να σου ζήσουν!

Βγάλε το γάλα, γιατί δε κάνει για τις γάτες. Προκαλεί διάρροιες και αφυδατώνονται. Τα μικρά πιθανότατα δε θα πιούν, αλλά η μαμά τους αν το δει, ίσως. Νομίζω γάλα του σούπερ μάρκετ χωρίς λακτόζη κάνει να πιεί, αν ξέρει κάποιος σίγουρα, ας το πει. Ακολούθησε αυτά που σου είπε ο αποπάνω για τη διατροφή της μαμάς.

Το κουτί, βάλτο για αρχή δίπλα στα γατάκια, με μια πετσετούλα μέσα και στήστο με το άνοιγμα κάθετα και όχι προς τα πάνω όπως ακουμπάμε συνήθως τα κουτιά. Ίσως ετσι μπουν και μόνα τους μέσα σιγά-σιγά.

Όταν η μαμά τους λείπει, προσπάθησε όσο μπορείς να τους ρίχνεις συχνά καμιά ματιά, μήπως έρθει καμιά ξένη γάτα και τα πειράξει.

Δημοσ.

Βγάλε για αρχή το μπολάκι με το γάλα, δεν κάνει όπως είπε και ο Curi0us. Ποτέ γάλα στις γάτες, μόνο το ειδικό που υπάρχει σε pet shop δίνουμε στα μωρά, εδώ αφού υπάρχει η μάνα δεν υπάρχει λόγος.

Μπολάκι με νερό και ξηρά τροφή για την μαμά και τέλος, όλα τα άλλα θα τα κάνει μόνη της. 

Η κούτα είναι πολύ καλή ιδέα, αν μπορείς να το κάνεις θα έχεις δώσει το 110% σου.

Και τέλος, ειπώθηκε ήδη, μην πας να τα χαιδέψεις και πάρουν την μυρωδιά σου, παίζει να τα παρατήσει η μαμά και μετά γεια σας.

Γενικά, βοηθάμε την μαμά σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι τα μωρά. 

Μόνο τροφή και νερό αν της δίνεις την γλυτώνεις από άπειρη ταλαιπωρία και θα μπορεί να αφιερώσει τον χρόνο της στα μωρά.

Και μπράβο σου!!

• Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, οχι δεν τα εχω πιασει καν στα χερια μου γιατι το ειχα ακουσει αυτο με τη μυρωδια. Προς το παρον εβαλα σε ενα μπολ νερο και σε ενα αλλο λιγο φαγητο που ειχε μεινει αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει εμφανιστει η μαμα καθολου σημερα. Αν εχει αδειασει κατι απο αυτα αυριο θα ξερω τουλαχιστον οτι ηρθε, γενικα λειπουν συχνα και επιστρεφουν με φαγητο η παιζει το σεναριο να τα εχει παρατησει; Ελεγα να πεταχτω αυριο στο σουπερμαρκετ για να της παρω λιγο ξηρα τροφη αν τη δω μεχρι τοτε αλλιως φανταζομαι η επομενη λυση ειναι ειδικο γαλα απο pet shop και μπιμπερο;

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, snik είπε

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, οχι δεν τα εχω πιασει καν στα χερια μου γιατι το ειχα ακουσει αυτο με τη μυρωδια. Προς το παρον εβαλα σε ενα μπολ νερο και σε ενα αλλο λιγο φαγητο που ειχε μεινει αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει εμφανιστει η μαμα καθολου σημερα. Αν εχει αδειασει κατι απο αυτα αυριο θα ξερω τουλαχιστον οτι ηρθε, γενικα λειπουν συχνα και επιστρεφουν με φαγητο η παιζει το σεναριο να τα εχει παρατησει; Ελεγα να πεταχτω αυριο στο σουπερμαρκετ για να της παρω λιγο ξηρα τροφη αν τη δω μεχρι τοτε αλλιως φανταζομαι η επομενη λυση ειναι ειδικο γαλα απο pet shop και μπιμπερο;

Το να μεγαλώσεις νεογέννητα γατάκια που μείνανε χωρίς την μητέρα τους είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία με συχνά δυσάρεστα αποτελέσματα.

Θέλει ειδικό γάλα σε σκόνη (από pet shop) που το ετοιμάζεις λίγο πριν τους το δώσεις, να είναι χλιαρό, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι κάθε 3 ώρες το πολύ πρέπει να τρώνε.

Συνέχεια, όλο το 24ωρο. Αυτό σε τσακίζει, για το αν εργάζεσαι κιόλας δεν το συζητάμε, θέλει 2ο άτομο. Πέρα από αυτό, θέλει στην αρχή τάισμα με σύριγγα στο στόμα, πολύ πολύ σιγά να μην πνιγούνε, μπρούμυτα, όχι ανάσκελα όπως τα παιδάκια (για να μην πνιγούνε, άλλη φυσιολογία η γάτα), μετά μπιμπερό, να τους δίνεις την σωστή ποσότητα γάλατος, μετά θέλει μασάζ στον πωπό για να πάνε τουαλέτα γιατί μόνα δεν μπορούνε, πολύ πολύ συχνά δεν μπορούν να πάνε τουαλέτα ούτως ή άλλως και μπαίνεις σε άλλες ιστορίες, γενικά είναι τεράστια ιστορία και θέλει ψάξιμο.

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος και να τα σκοτώσεις ενώ πας να κάνεις καλό, το κλασικό είναι που τους δίνουν αγελαδινό γάλα π.χ., τα πιάνει μια διάρροια και τέλος.

Ή πάνε και τα κάνουν μπάνιο και ψοφάνε (δεν τα πλένουμε ποτέ εκτός πια και αν τίθεται θέμα ζωής και θανάτου, έπεσε π.χ. μέσα σε κουβά με χημικά/μπογιές, κτλ.)

Ή τα ταίζουν ανάσκελα και πνίγονται. Ή τα ταίζουν πολύ, ή τα ταίζουν πολύ γρήγορα και πνίγονται. Ή είναι τίγκα στους ψύλλους και στα παράσιτα και δεν τα αποπαρασιτώνουν.

Θέλει ψάξιμο.

Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, βεβαίως και να το κάνεις, αλλά πρώτα βεβαιώσου 100% ότι η μάνα δεν είναι παρούσα. Άμα τα βλέπεις να μην κλαίνε όλη την ώρα, να μην είναι σε άθλια κατάσταση και να μην μοιάζουν ετοιμοθάνατα, η μάνα είναι παρούσα.

Το καταλαβαίνεις εύκολα άμα τα έχει παρατημένα, πρώτα απ΄όλα δεν μένουν για πολύ ζωντανά καθώς πεθαίνουν απ' την πείνα.

Το κυριότερο είναι το κλάμα. Άμα δεν κλαίνε, όλα καλά. Αν αρχίσουν και κλαίνε όλη την ώρα, άρχισε να την ψυλλιάζεσαι, αλλά το ξαναλέω, βεβαιώσου 100% ότι η μάνα πλέον δεν τα ταίζει, γιατί για σένα θα είναι πολύ δύσκολο να πάνε όλα καλά, όχι ότι δεν γίνεται, ΓΙΝΕΤΑΙ, αλλά θέλει τύχη, διάβασμα και κόπο. 5 νεογέννητα μεγάλωσα, δεν θα άλλαζα με τίποτα την εμπειρία, από τις καλύτερες της ζωής μου, αλλά με έφαγε το άγχος και η αυπνία. Μόλις τέλειωνα το τάισμα με το 5ο, έπρεπε να ξαναξεκινήσω την διαδικασία. Θεωρώ τρομερή τύχη το ότι ζήσανε και τα 5.

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως αφήνουν τα μικρά τους ελάχιστα, οπότε δεν είναι καλό σημάδι το να τα έχει παρατήσει όλη μέρα. Οπότε τσέκαρε όσο πιο νωρίς μπορείς αν έχει έρθει η μαμά τους, αν όχι:

Πάρε ένα γάλα χψρίς λακτόζη από το σ/μ ( σαν προσωρινή λύση) και δυο σύριγγες των 10ml (μια για κάθε γατάκι). Κάνεις μερικές δοκιμές, να συνηθίσεις να πατάς τη σύριγγα απλά για ναη βγαίνεινμε δύναμη το γάλα.. Ζέστανε ελάχιστα (ίσα ίσα να μην είναι παγωμένο) το γάλα και γεμισε τις σύριγγες. Κάθεσαι και ακουμπάς το πρώτο γατάκι στα πόδια σου σε μια πετσέτα. Το γατάκι πατάει στα πόδια του και απλα ανασηκώνεις λίγο το κεφαλάκι του και σιγά σιγά του δίνεις μικρές γουλίτσες. Αν βγάλει φουσκάλες απ τη μύτη, άφηνε περισσότερο χρόνο ανάμεσα στις γουλίτσες.

Επαναλαμβάνεις με το δεύτερο.

Επιστρέφεις τα γατάκια στην αρχική τους θέση. 

Ξαναταίζεις ιδανικά σε 4 ώρες ή όσο πιο σύντομα μπορέσεις. Γενικά άγγιζε τα όσο είναι απαραίτητο μόνο. Αν η μάνα παραμείνει εξαφανισμένη, τα μεταφέρεις σε χαρτόκουτο, μέσα στο σπίτι για την ασφάλεια τους.

Και κάτι που πολλοί βρίσκουν σιχαμερό και αστείο. Τα γατάκια χρειάζονται βοήθεια στο θέμα τουαλέτα. Οπότε μ ένα βαμβακάκι με λίγο λαδάκι τρίβεις λίγο τον πωπούλη τους, για ενεργοποιηθεί. Λίγη ώρα μετά το τάισμα.

@Baator σχεδόν τα ίδια γράψαμε, ταυτόχρονα. Το αγελαδινό δε τα σκοτώνει απευθείας, απλά δε κάνει για συνεχή χρήση. Μια.μικρή ποσότητα για.ένα-δυο ταΐσματα, είναι οκ, μη πεθάνουν της πείνας. Και με τα πιο αραιά ταΐσματα αν ο άνθρωπος δουλεύει, συντηρούνται...το πρώτο μου έτρωγε 7μιση το πρωί - 2μιση το μεσημέρι - 6μιση απόγεμα - 10 βράδυ - 1 νύχτα...μια χαρά άντεξε...απλά μεγαλώνοντας της έμεινε κουσούρι να μη χπρταίνει ποτε☺️

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Curi0us είπε

Συνήθως αφήνουν τα μικρά τους ελάχιστα, οπότε δεν είναι καλό σημάδι το να τα έχει παρατήσει όλη μέρα. Οπότε τσέκαρε όσο πιο νωρίς μπορείς αν έχει έρθει η μαμά τους, αν όχι:

Πάρε ένα γάλα χψρίς λακτόζη από το σ/μ ( σαν προσωρινή λύση) και δυο σύριγγες των 10ml (μια για κάθε γατάκι). Κάνεις μερικές δοκιμές, να συνηθίσεις να πατάς τη σύριγγα απλά για ναη βγαίνεινμε δύναμη το γάλα.. Ζέστανε ελάχιστα (ίσα ίσα να μην είναι παγωμένο) το γάλα και γεμισε τις σύριγγες. Κάθεσαι και ακουμπάς το πρώτο γατάκι στα πόδια σου σε μια πετσέτα. Το γατάκι πατάει στα πόδια του και απλα ανασηκώνεις λίγο το κεφαλάκι του και σιγά σιγά του δίνεις μικρές γουλίτσες. Αν βγάλει φουσκάλες απ τη μύτη, άφηνε περισσότερο χρόνο ανάμεσα στις γουλίτσες.

Επαναλαμβάνεις με το δεύτερο.

Επιστρέφεις τα γατάκια στην αρχική τους θέση. 

Ξαναταίζεις ιδανικά σε 4 ώρες ή όσο πιο σύντομα μπορέσεις. Γενικά άγγιζε τα όσο είναι απαραίτητο μόνο. Αν η μάνα παραμείνει εξαφανισμένη, τα μεταφέρεις σε χαρτόκουτο, μέσα στο σπίτι για την ασφάλεια τους.

Και κάτι που πολλοί βρίσκουν σιχαμερό και αστείο. Τα γατάκια χρειάζονται βοήθεια στο θέμα τουαλέτα. Οπότε μ ένα βαμβακάκι με λίγο λαδάκι τρίβεις λίγο τον πωπούλη τους, για ενεργοποιηθεί. Λίγη ώρα μετά το τάισμα.

Πολλοί κάνουν το λάθος και πιστεύουν ότι επειδή δεν ΕΙΔΑΝ την μαμά, η μαμά τα εγκατέλειψε όλη μέρα. Για μένα το καλύτερο τεστ είναι το κλάμα. Άμα δεν κλαίνε και δεν είναι σε άθλια κατάσταση, υποθέτω ότι η μάνα κάπου γύρω είναι, απλά δεν την πήρα χαμπάρι. Το λέω γιατί άμα τα πιάσει μια και τα ταίσει, μετά δεν έχει επιστροφή, μπήκε στον χορό και θα χορέψει μέχρι τέλους, δεν έχει τα ξαναδίνω πίσω στην μαμά γιατί τελικά γύρισε.

ΑΝ τελικά φτάσουμε σε αυτό το σημείο, εδώ είμαστε.

Η τουαλέτα είναι το μικρότερο πρόβλημα, σιγά τι βγάζουν τα μωράκια, σαν ένα μικρό κίτρινο κορδονάκι είναι τα κακά τους. Η συχνότητα του ταίσματος είναι το θέμα που σε τσακίζει και το ότι δεν θέλουν την σύριγγα. Η οποία σύριγγα εννοείται βγάζουμε την βελόνα, έτσι; Με το πλαστικό άκρο τα ταίζουμε.

Νερό δεν δίνουμε, το παίρνουν από το γάλα. Ευτυχώς δεν κρατάει πολύ αυτή η φάση, ειδικά άμα μάθουν με την σύριγγα, μετά με το μπιμπερό είναι πιο εύκολα τα πράγματα και άμα μάθουν να τρώνε μόνα τους, τελείωσες. Μετά πάνε και τουαλέτα μόνα τους και τέλος, ψάχνεις να βρεις άτομα να τα υιοθετήσουν (εκεί να δεις κλάμα).

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Baator είπε

Εεεε άλλοι σιχαίνονται και αυτο το λίγο... το κλάμα πάντως θα το ακούσει σίγουρα, σα συναγερμός είναι...που τη βρίσκουν τη φωνή απορώ.

Μπορεί να τον ιυοθετήσουν πρώτα αυτά 😏

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Curi0us είπε

απλά μεγαλώνοντας της έμεινε κουσούρι να μη χπρταίνει ποτε☺️

Είναι απίστευτο πως οι πρώτοι 2 μήνες της ζωής τους διαμορφώνουν τόσο τον χαρακτήρα τους, η μια δικιά μου που έχω τώρα ήταν αδέσποτο που έζησε 2 μήνες μέσα στα σκουπίδια και τις βρωμιές τρώγοντας ποιος ξέρει τι, ε ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ με τίποτα, αν δει φαγητό ΠΡΕΠΕΙ να το φάει, κατοχικό σύνδρομο λέει ο κτηνίατρος.

Δεν έχω βρει κάτι που να μην το τρώει ακόμα και να μην κάνει σαν το ζητιανάκι, το μπωλ της γεμάτο αλλά εκεί, να φάει λες και θα κάνει να ξαναφάει 10 μέρες.

Οι άλλοι που τους έχω από την πρώτη μέρα της ζωής τους χαμπάρι, πέρα από την κροκέτα τους δεν ακουμπάνε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως απο τις 5 που τα εντοπισα κλαινε γενικα μια το ενα μια το αλλο σαν ενα μονιμο νιαουρισμα με καποιες διακοπες που απο οτι καταλαβα κοιμουνται. Θα δω τι θα γινει με το φαγητο και το νερο αυριο φανταζομαι η μανα θα πρεπει να το φαει η να εχει πιει εστω λιγο το νερο. Αν δεν το ξαναβλεπουμε το θεμα, απο θεμα ταισματος σιγουρα αν μας εχει χαιρετησει δεν θα μπορεσω να τα ταιζω τοσες φορες ολο το 24ωρο αλλα σιγουρα θα μπορεσω 2-4 φορες τη μερα. Οποτε το καλυτερο σεναριο ειναι να εμφανιστει η μανα.

Στην παρουσα φαση θα ηθελα να τα βγαλουν περα τωρα απο εκει και περα αν περασουν τη φαση αυτη μπορω να τους βαζω λιγο φαγακι στην αυλη και να γινουν "της γειτονιας". 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου χει κάνει κανένα βουτιά στο πιάτο ΣΟΥ την ώρα που τρως; Αφού φυσικά έχει φάει πρώτα το φαγητό του...

@snic @snik (sorry έγραψα λάθος το πρώτο όνομα και δε σβήνει) αν δε φανεί η μάνα τους, προσπάθησε έστω το 4 φορές τη μέρα. Για λίγες μέρες θα είναι, μέχρι να ανοίξουν τα ματάκια τους (περίπου τη δέκατη μέρα). Μετά σ ένα πολύ ρηχό πιατάκι θα τους βάζεις το γάλα τους και απλά θα τα πηγαίνεις δίπλα του.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Baator είπε

Είναι απίστευτο πως οι πρώτοι 2 μήνες της ζωής τους διαμορφώνουν τόσο τον χαρακτήρα τους, η μια δικιά μου που έχω τώρα ήταν αδέσποτο που έζησε 2 μήνες μέσα στα σκουπίδια και τις βρωμιές τρώγοντας ποιος ξέρει τι, ε ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ με τίποτα, αν δει φαγητό ΠΡΕΠΕΙ να το φάει, κατοχικό σύνδρομο λέει ο κτηνίατρος.

Δεν έχω βρει κάτι που να μην το τρώει ακόμα και να μην κάνει σαν το ζητιανάκι, το μπωλ της γεμάτο αλλά εκεί, να φάει λες και θα κάνει να ξαναφάει 10 μέρες.

Οι άλλοι που τους έχω από την πρώτη μέρα της ζωής τους χαμπάρι, πέρα από την κροκέτα τους δεν ακουμπάνε τίποτα.

Ναι συμβαίνει.Έχω και εγώ μία αδέσποτη που μου ήρθε στο εξοχικό και της έχω διαμορφώσει χώρο σε αποθήκη όπου της βάζω τροφή αλλά το έχουν πάρει είδηση και άλλες και πολλές φορές πάνε και το τρώνε σε 3-4 μέρες.

Έτσι αν αργήσω πάω και τη βρίσκω καχεκτική με την κοιλιά στα κόκαλα.Της βάζω φαγητό και τρώει τόσο ώστε την άλλη μέρα είναι σαν γκαστρωμένη.:lol: Μάλλον φοβάται ότι θα έρθουν και άλλες θα της το φάνε και έτσι τρώει  μέχρι σκασμού και μετά κοιμάται με τις ώρες γιατί δεν μπορεί να κινηθεί.Στην αρχή κυνηγάει αν έρθουν άλλες να μην πάνε για φαγητό αλλά μετά από λίγο τις αφήνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να συμπληρώσω στη γατοσυζητηση ότι μπορει αν έχουμε κάποια ημερη γατουλα που θηλαζει τα γατάκια της μπορούμε να της κοτσαρουμε 1 η 2 ξένα γατάκια να δούμε αν τα δεχτεί. Αν τα διώξει η τα γρατζουνισει εντάξει τέλος δεν επιμένουμε αλλά αξίζει η προσπάθεια γιατί το γατουνιστικο μητρικό γάλα ειναι αναντικατάστατο. Συνήθως όμως τους κάνει το πρώτο γλυψιμο ξέρει ότι δεν ειναι δικά της αλλά τα δέχεται και τελικά τα μεγαλώνει σα δικά της. Αυτό με το δεν πιάνουμε γατάκια να μην τα απορρίψει η μάνα τους ναι πολύ λογικό αλλά προσωπικά ποτέ δεν το έχω επιβεβαιώσει.Δεν το επιδιώκω βέβαια αλλά πολλές φορές αναγκαστικά έπρεπε εγώ να περιποιηθω γατάκια πχ που τσιμπλιαζουν τα μάτια τους η κάνουν πυο. Εκεί αναγκαστικά τα ακουμπάς με γρήγορες κινήσεις μη σε προλάβει η μάνα τους...

Επεξ/σία από SpirtouLisS
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...