Προς το περιεχόμενο

Colour Calibration W10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hola! 

Πρόσφατα αγόρασα ένα νεό φορητό υπολογιστή που με εχει αφήσει πολυ ικανοποιημένο σε θέματα απόδοσης, ευχρηστίας, θορύβου κλπ. Έχει όμως ένα flaw. Τις ρυθμίσεις της οθόνης που απο τη μαμά του τα κάνει όλα κιτρινισμένα. Έκανα colour calibration και πέτυχα ένα πολυ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. ΑΛΛΑ, κάθε φόρα που ο υπολογιστής ξυπνάει, τα Windows φορτώνουν το μαμίσιο profile και μου αλλάζουν το χρώμα. Φυσικά το έχω κάνει default, έχω απεγκαταστήσει το πρόγραμμα της ASUS που κάνει τη ζημιά με τις αρχικές ρυθμίσεις, έχω απενεργοποιήσει το Fast Start και γενικά ακολούθησα ο,τι συμβουλή βρήκα σε φόρα κλπ. 

Υπάρχει κανένας που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και αν ναι, πώς το έλυσε; Ξέρω οτι κοιτάω το γάιδαρο στα δόντια αλλά it drives me nuts. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Hola! 

Πρόσφατα αγόρασα ένα νεό φορητό υπολογιστή που με εχει αφήσει πολυ ικανοποιημένο σε θέματα απόδοσης, ευχρηστίας, θορύβου κλπ. Έχει όμως ένα flaw. Τις ρυθμίσεις της οθόνης που απο τη μαμά του τα κάνει όλα κιτρινισμένα. Έκανα colour calibration και πέτυχα ένα πολυ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. ΑΛΛΑ, κάθε φόρα που ο υπολογιστής ξυπνάει, τα Windows φορτώνουν το μαμίσιο profile και μου αλλάζουν το χρώμα. Φυσικά το έχω κάνει default, έχω απεγκαταστήσει το πρόγραμμα της ASUS που κάνει τη ζημιά με τις αρχικές ρυθμίσεις, έχω απενεργοποιήσει το Fast Start και γενικά ακολούθησα ο,τι συμβουλή βρήκα σε φόρα κλπ. 

Υπάρχει κανένας που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και αν ναι, πώς το έλυσε; Ξέρω οτι κοιτάω το γάιδαρο στα δόντια αλλά it drives me nuts. 

ΤΟ κανει ολη την ημερα η μονο την νυχτα? μηπως εχεις κανενα night light enable ?

Δοκιμασε και το flux

https://fossbytes.com/save-your-eyes-from-computer-strain-using-f-lux-for-windows-mac-and-linux/

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

ΤΟ κανει ολη την ημερα η μονο την νυχτα? μηπως εχεις κανενα night light enable ?

Δοκιμασε και το flux

https://fossbytes.com/save-your-eyes-from-computer-strain-using-f-lux-for-windows-mac-and-linux/

Όλη τη μέρα και ειναι απενεργοποιημένο το night light. 

Τo flux θα το τσεκαρω, thanks!

Δημοσ.

Το κάνει και σε μένα μετά το τελευταίο update των windows 10. 

Δεν υπάρχει τουλάχιστον τρόπος να σώζονται οι ρυθμίσεις και να τις φορτώνουμε? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Το κάνει και σε μένα μετά το τελευταίο update των windows 10. 

Δεν υπάρχει τουλάχιστον τρόπος να σώζονται οι ρυθμίσεις και να τις φορτώνουμε? 

Οι ρυθμίσεις σώζονται αλλά πρέπει κάθε φορά να τις φορτώνεις χειροκίνητα. Αυτή είναι η βλακεία. 

622446723_Screenshot2019-07-1516_24_48.png.85d371345392a039e6e033a5e11dc935.png

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα βλέπω ότι μετά απο shutdown γυρίζουν στις αρχικές ρυθμίσεις και αν μπεις στο color management τα ρυθμιστικά είναι εξαφανισμένα. Αν κάνω restart επανέρχονται 

Δημοσ.

Λοιπον πηγα στη 1903 και δε δουλευε τιποτα πανω στο colour management. Ούτε δεχόταν calibration ξανα. Δε ξέρω τι φρικη εφαγε. Γυρισα στην προηγουμενη εκδοση και συνεχιζω να αλλαζω χειροκινητα καθε φορα που ξυπναει ο υπολογιστης...

Δημοσ.

Με αυτο εμενα εφτιαξε προς το παρον τουλαχιστον 

disable hibernation through windows powershell.

Open windows powershell as admin and enter "powercfg -h off" without the quotes.

και restart

Δημοσ.

Το δοκιμάζω και σου λέω. Πάντως είναι πολύ ενοχλητικό που η Microsoft προσπαθώντας να φτιάξει κάτι, το χαλάει πιο πολύ. Απο εκεί που απλά δε κρατούσε τις ρυθμίσεις μετα τον ύπνο, σταμάτησε τελείως να λειτουργει. 

Δημοσ.

Γενικά είμαι κατά των updates και σε win και σε κινητά. 

Ότι δουλεύει οκ δεν το πειράζω γιατί τις πιο πολλές φορές μπλέκω άσχημα γιατί πάω για το καλύτερο και χάνω κάτι άλλο που δούλευε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...