Προς το περιεχόμενο

Παλια μητρικη και δισκος m2

noobogadgetakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην παρεα.εχω αυτην την μητρικη

Asus p5b-e

Πως μπορω να της βαλω ενα δισκο m2 που εχω;με καποιο ανταπτορα;θα τον διαβαζει η λογω παλαιοτητας θα εχω θεμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τον πιο πάνω αντάπτορα θα παιξει μόνο ο  sata ssd. 

Με pci to m2 αντάπτορα μπορει να παιξει αν δισκος είναι sata, αλλα οχι ως boot δισκος.

Ο pci δεν θα παιξει καθόλου.

Επεξ/σία από smpt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δλδ δρν μ κανει ετσι δεν ειναι;τον ηθελα για να τον εχω ως κυριο δισκο.με το λειτουργικο.εχετε να μου προτεινετε εναν ssd για να μπουν τα windows 10 ;ο συγκεκριμενος ηταν επανω σε πυργο lenovo thinkcentre.εχειηδη λειτουργικο επανω τα windows 10.απλα σε μενα δεν κανει;

Επεξ/σία από noobogadgetakias

Στις 16/7/2019 στις 7:15 ΜΜ, smpt είπε

Με τον πιο πάνω αντάπτορα θα παιξει μόνο ο  sata ssd. 

Με pci to m2 αντάπτορα μπορει να παιξει αν δισκος είναι sata, αλλα οχι ως boot δισκος.

Ο pci δεν θα παιξει καθόλου.

WHAT? O καφές που πίνω είναι "χαλασμένος", δεν εξηγείτε γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι έγραψες.

11 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

Δλδ δρν μ κανει ετσι δεν ειναι;τον ηθελα για να τον εχω ως κυριο δισκο.με το λειτουργικο.εχετε να μου προτεινετε εναν ssd για να μπουν τα windows 10 ;ο συγκεκριμενος ηταν επανω σε πυργο lenovo thinkcentre.εχειηδη λειτουργικο επανω τα windows 10.απλα σε μενα δεν κανει;

Αυτό που σου πρότεινε ο φίλος Coppermine μια χαρά θα κάνει την δουλειά που θες και κατά 99% θα μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσεις και σαν boot (κύριο) δίσκο.

• Thanks 1

ναι και εγώ που το διαβαζω τώρα βλέπω τα λάθη, ρεφραζε λοιπόν.

με τον ανταπτορα του Coppermine   θα παίξει μια χαρά, όπως είπες και εσύ. Αρκεί ο Μ2 SSD να είναι SATA

Υπάρχουν και άλλοι ανταπτορες που κάνουν την ίδια δουλειά και συνδέονται σε κάποιο PCI express slot και παίρνουν και NVME και SATA Μ2 SSD.. Και εδώ μόνο ο SATA SSD θα παίξει.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες κάρτες με boot bios.
https://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=m.2+to+pcie

Γενικά, σε παλιό matherboard οι NVME ακομα και αν τους δει το σύστημα δεν θα κάνουν Boot. Υπαρχή τρόπος να βάλεις το Boot σε άλλο δίσκο ή USB αλλά δεν βλέπω τον λόγο για τέτοια ταλαιπωρία

• Like 1

42 λεπτά πριν, smpt είπε

ναι και εγώ που το διαβαζω τώρα βλέπω τα λάθη, ρεφραζε λοιπόν.

με τον ανταπτορα του Coppermine   θα παίξει μια χαρά, όπως είπες και εσύ. Αρκεί ο Μ2 SSD να είναι SATA

Υπάρχουν και άλλοι ανταπτορες που κάνουν την ίδια δουλειά και συνδέονται σε κάποιο PCI express slot και παίρνουν και NVME και SATA Μ2 SSD.. Και εδώ μόνο ο SATA SSD θα παίξει.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες κάρτες με boot bios.
https://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=m.2+to+pcie

Γενικά, σε παλιό matherboard οι NVME ακομα και αν τους δει το σύστημα δεν θα κάνουν Boot. Υπαρχή τρόπος να βάλεις το Boot σε άλλο δίσκο ή USB αλλά δεν βλέπω τον λόγο για τέτοια ταλαιπωρία

Τώρα ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί σε κατάλαβα και τα λες και σωστά :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...