Προς το περιεχόμενο

Πτυχιο Πανεπιστημίου (ΑΕΙ) ποσο μετράει να το έχεις στην αγορά?

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Στις 15/7/2019 στις 3:00 ΜΜ, mcstefan7 είπε

Το Α και το Ω στην αγορά εργασίας είναι η προϋπηρεσία. Το πτυχίο απο ΑΕΙ είναι όπως ήταν ο απόφοιτος Γυμνασίου-Λυκείου πρίν δέκα χρόνια. Στις πιο πολλές δουλειές δε σου δίνει κάποιο "μπόνους". Υπάρχουν βέβαια και δουλειές που το πτυχίο είναι απαραίτητο (για να μπορείς να υπογράφεις). Επίσης το πιο δυνατό χαρτί για τον κλάδο που θες είναι ο γνωστός. Άμα μπείς στον κλάδο και αποκτήσεις προϋπηρεσία θα ανέβεις σιγά-σιγά σε θέση.

Καλησπέρα,
Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συμβουλή σου,
Η μεγάλη αλήθεια σήμερα είναι ότι το 2019 το ΑΕΙ = λύκειο. Ιεκ= τεχνικό λύκειο.. και αν όχι σήμερα το 2025 σίγουρα και (ισως και το ΜΒΑ) να είναι minium προαπαιτούμενο για να βγάζεις φωτοτυπίες τρόπος του λέγην.

Με αυτή την λογική ήταν κίνητρο για να προχωρήσω στις πανελλήνιες.
Σήμερα έχω 1 χαρτι ΙΕΚ (διοίκηση επιχειρήσεων - δεν ξερω πως είναι πλεον το ονομα)  αλλά δεν μου εξασφάλισε όπως οποιοδήποτε πτυχιο, την επαγγελματική μου πορεία όλα αυτα τα 12 χρόνια που δουλεύω.Ναι, βοήθησε στο να "μου κόβει" μαθαίνοντας τι παίζει από πιο έμπειρους δασκάλους ή συμφοιτητές απο μένα, αλλα εν τέλη, το βιογραφικό μου θα περναγε πιο εύκολα απο κάποιον που μπορεί να έκανε το ίδιο περίπου με μενα (ειναι πάρα πολύς κόσμος πραγματικά) άλλα μαζί να είχε κάποιο έστω ΑΕΙ? εδω ειναι που λεω: ας το δουμε.
εξ άλλου κανεις δεν μου λέει οτι θα είμαι αύριο σε αυτή την δουλειά που είμαι σήμερα.

Ναι και ο γνωστός μετράει αλλά πως θα σε βοηθήσει αν δεν μπορεί να αποδείξει οτι εγώ κάνω για αυτή την δουλειά πριν με δουν? πρέπει να έχεις κάτι να δείξεις και υποθέτω ότι δεν θα είναι οι βιτρίνες των μαγαζιών που έφτιαξα.

Οπότε ναι στα παραπάνω συμφωνώ ειναι και οι δικοί μου προβληματισμοί.

Στις 15/7/2019 στις 3:00 ΜΜ, fredd0 είπε

Μετραει, ειδικα αν εισαι ανω των 30 με εργασιακη εμπειρια (κι ας ειναι κι ασχετη) μπορει να σε βοηθησει να 'μετακομισεις' σε μια καριερα που αλλιως θα ηταν τελειως κλειστη για σενα. Για να μη παρεξηγηθω (γιατι το χω δει και αυτο ακομα και σε 23 χρονους), οχι δε θα παρεις το χαρτι και την επομενη μερα θα γινεις γενικη διευθυντρια στο κοστα ναβαρινο, αλλα θα σου ανοιξει την πορτα σε μια καριερα προς καπου εκει.

Καλησπέρα,

Ναι σαφώς. Στην Ελλάδα ζούμε και το θεωρώ δεδομένο. αλλά μια νέα καριέρα όσο την κυνηγάς, πολλά προκύπτουν και στην πορεία ετσι και αλλιώς πολλοί για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού μας βγήκε!.

Σε ευχαριστώ πολύ

Στις 15/7/2019 στις 3:10 ΜΜ, akarthis είπε

Αγαπητη μου, 

η γνωση δεν εχει κοστολογιο . Μονο κερδος. Αν μπορεσεις να αντεξεις, δεν τιθεται καν ερωτηση.

Συγχαρητηρια για την εισοδο σου, οτι και αν αποφασισεις.

Ευχαριστώ πολύ.

Στις 15/7/2019 στις 3:11 ΜΜ, Guitar6 είπε

Το θέμα δεν είναι αν μετράει στην αγορά εργασίας το πτυχίο...το θέμα είναι να μην τα παρατήσεις...Αν δεν τα παρατήσεις μια μέρα και θα μετράει και δουλειά θα βρεις μ αυτό!

Καλησπέρα,
Για μένα:  ή το κάνω μέχρι τέλους ή καθόλου!

Στις 15/7/2019 στις 3:38 ΜΜ, mcstefan7 είπε

Τις εξυπνάδες κράτα τες για τον εαυτό σου. Είδες να λέει οτι θέλει να γίνει γιατρός? Το ξεκαθάρισα. Σε κάποια επαγγέλματα δεν είναι απαραίτητο.

Δεύτερον, έχω δουλέψει σαν τεχνικός υπολογιστών και δημιουργία ιστοσελίδων χωρίς πτυχίο στο είδος. 

Τρίτο, είμαι υπεύθυνος πωλήσεων (εξωτερικές πωλήσεις) σε εταιρία με α ύλες αρτοποιίας - ζαχ/κης. Άρα πιστεύω θα μπορέσεις να καταλάβεις αν έχω βγει ή όχι στην αγορά εργασίας. Στην εταιρία υπάρχουν πωλητές χωρίς πτυχία που είναι κλάσεις ανώτεροι από άλλους με πτυχία μάρκετινγκ. 

Ισχύει ότι σε κάποια δεν είναι απαραίτητο, όπως και σε αυτό που κάνω τώρα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συμβουλή σου
Αλλά την ευκαιρία όμως να αποδείξω αν είμαι καλή κάπου δεν πρέπει να έχω τρόπο να ανοίξω την πόρτα?
Και εγώ ξέρω πολλούς ανθρώπους όπως πολύ σωστά λες αλλά σε 5 χρονιά εάν θέλουν να αλλάξουν δουλειά θα μπορούν με μεγαλύτερες πιθανότητες?

Χωρίς να παρεξηγηθώ διότι και εγώ χωρίς πτυχίο είμαι διακοσμήτρια.

Ρωτάω αν το πτυχίο για συνεντεύξεις θα μου το ζήταγαν? ή θα με "κοβανε" και ας ήξερα περισσότερα για αυτή την δουλειά και απο αρχιτέκτονες που συνεργαζόμουν!

Στην εργασιακή υπήρχαν άνθρωποι που πέρα από autocad δεν ήξεραν ουτε word και είναι σε γραφεία αρχιτεκτονικά μεγάλων εταιρειών που εγώ χτύπαγα την πόρτα με:  portfolio, 3 προγράμματα και το autocad 4o 2 ξένες γλώσσες και άλλα skills, και ψαχνόμουν σε αυτό για μερικά απο τα τελευταία χρόνια.

Σαν ελεύθερη επάγγελματια κανείς δεν μου ζητούσε πτυχίο, την δουλειά μου ήθελαν να δουν!

Θεωρώ λοιπόν ότι εξαρτάται από την ειδικότητα.

Στις 15/7/2019 στις 3:52 ΜΜ, lightsout είπε

Θα συμφωνήσω κι εγώ με αυτά που γράφτηκαν παραπάνω.

Το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει ούτε θέση, ούτε καλύτερο μισθό, ούτε αλλαγή καριέρας, αλλά αυξάνεις τις πιθανότητες για  να πετύχεις κάτι από αυτά. Είναι πλέον προαπαιτούμενο ακόμα και για απλές διεκπαιρεωτικές υπαλληλικές θέσεις!

Η λογική που αναφέρθηκε παραπάνω, της ύπαρξης του γνωστού και η απαξίωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έχει παρέλθει προ πολλού για την πλειοψηφία των κλάδων της οικονομίας. 

Οι βυσματικές θέσεις για άτομα χωρίς πτυχίο  έχουν πάρα πολύ χαμηλό ταβάνι, είναι κατά κύριο λόγο χωρίς καμία προοπτική. 

Θέλει πάρα πολύ κόπο αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις, αλλά από αυτά που γράφεις στο υστερόγραφο σου συμπεραίνω ότι είσαι άτομο που έχει ήδη δοκιμαστεί στα δύσκολα. Η γνώση ποτέ δεν είναι μάταια. Προσπάθησε το!

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου.
Και εγω αυτό πιστεύω αλλά προβληματίζομαι κιόλας.

Είναι η κρίσιμη στιγμή, του: " μένω εδώ που είμαι ή παω παρακάτω? και πάω όντως σε κάτι άλλο ή είναι μια τρύπα στο νερό" γιατί ο χρόνος και μόνο (μετακόμιση - μιας και δεν παιρνάω στην αθήνα- νέα γειτονιά άλλη τοποθεσία και άνθρωποι... είναι χρόνος από την ζωή μου)
Απο την άλλη δεν νοείται τουλάχιστον στην δική μου γενιά να μην έχεις τουλάχιστον ενα πτυχίο ΤΕΙ/ΑΕΙ έστω σε οτιδήποτε!

Δεν είναι η προοπτική μόνον εξέλιξης αν, και δεν θελω να περάσω σερβιτόρα για τα επόμενα χρόνια μου, ναι για το παιδί μου το έκανα, και για να έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου, αλλά για μενα δεν θελω να κάνω μονο αυτό, μπορώ πολλά περισσότερα, έχω ιδέες, έχω όρεξη και είμαι παραγωγική, δεν θελω να είμαι σε κάποια θέση "βύσμα" όπως λες και σύ και το ταβανι του λόγου που θα έχω σε μία επιχείρηση να είναι αν θα διαλέξω μωβ χαρτί για τον εκτυπωτή και όχι ροζ!

Θεωρώ απλά ότι θα με υπολογίζουν και θα με ακούν αλλιώς εαν λέω τα ίδια πράγματα όπως τωρα σαν γνώμη, με "πλάτη" το πανεπιστημιακό υπόβαθρο, είτε στην δουλειά μου είτε σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Επίσης αλλιώς θα χτυπήσω μια πόρτα να ζητήσω δουλειά εκεί που θέλω με ενα χαρτί ή έστω ως φοιτήτρια να εφαρμόζω ότι παραπάνω μαθαίνω μερα με την μέρα, και αλλιώς με απλά ότι έχω τώρα.

Μπορεί να κάνω και λάθος και να μιλάει η ελπίδα μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 ώρες πριν, tsioulak είπε

Ετσι μπορεί να ηταν καποτε, πλεον είναι στον ιδιωτικο τομέα (στην καλυτερη) 600*14 και να δουλευεις 10 ωρες την ημερα 5-6 ημερες την εβδομαδα ή 800*12 στο δημοσιο για το 8ωρο (το πολυ).

Και τα παραπανω είναι στην καλύτερη περιπτωση του ιδιωτικου τομεα, πολυ ευκολα μπορει να ειναι <500*12 για 10 ωρες την ημερα 5-6 ημερες την εβδομαδα.

Αυτα για νεους, οι καπως μεγαλυτεροι (αυτοι που ειναι στα 40+) και εχουν προυπηρεσια μπορει να καταφερουν να πιασουν κανα 1000.

σε πληροφορω οτι εκει εξω υπαρχει αρκετο χρημα και ειναι στο χερι του καθενοσ να το κυνηγησει και να το πιασει 

παραδειγμα πληροφορικη δεν γνωριζω κανεναν προγραμματιστη που να παιρνει λιγοτερα απο 1500 και βεβαια πλεον αν γραφεισ κωδικα εκει και μονο εκει δεν κοιτανε το πτυχιο 

αλλα σχεδον κανενασ δεν γραφει ...

• Like 1

1 ώρα πριν, Levie είπε

Καλησπέρα,
Η μεγάλη αλήθεια σήμερα είναι ότι το 2019 το ΑΕΙ = λύκειο. Ιεκ= τεχνικό λύκειο.. και αν όχι σήμερα το 2025 σίγουρα και (ισως και το ΜΒΑ) να είναι minium προαπαιτούμενο για να βγάζεις φωτοτυπίες τρόπος του λέγην.

Με αυτή την λογική ήταν κίνητρο για να προχωρήσω στις πανελλήνιες.
Σήμερα έχω 1 χαρτι ΙΕΚ (διοίκηση επιχειρήσεων - δεν ξερω πως είναι πλεον το ονομα)  αλλά δεν μου εξασφάλισε όπως οποιοδήποτε πτυχιο, την επαγγελματική μου πορεία όλα αυτα τα 12 χρόνια που δουλεύω.Ναι, βοήθησε στο να "μου κόβει" μαθαίνοντας τι παίζει από πιο έμπειρους δασκάλους ή συμφοιτητές απο μένα, αλλα εν τέλη, το βιογραφικό μου θα περναγε πιο εύκολα απο κάποιον που μπορεί να έκανε το ίδιο περίπου με μενα (ειναι πάρα πολύς κόσμος πραγματικά) άλλα μαζί να είχε κάποιο έστω ΑΕΙ? εδω ειναι που λεω: ας το δουμε.
εξ άλλου κανεις δεν μου λέει οτι θα είμαι αύριο σε αυτή την δουλειά που είμαι σήμερα.

Ναι και ο γνωστός μετράει αλλά πως θα σε βοηθήσει αν δεν μπορεί να αποδείξει οτι εγώ κάνω για αυτή την δουλειά πριν με δουν? πρέπει να έχεις κάτι να δείξεις και υποθέτω ότι δεν θα είναι οι βιτρίνες των μαγαζιών που έφτιαξα.

Οπότε ναι στα παραπάνω συμφωνώ ειναι και οι δικοί μου προβληματισμοί.

Καλησπέρα,

Ναι σαφώς. Στην Ελλάδα ζούμε και το θεωρώ δεδομένο. αλλά μια νέα καριέρα όσο την κυνηγάς, πολλά προκύπτουν και στην πορεία ετσι και αλλιώς πολλοί για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού μας βγήκε!.

Σε ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα,
Για μένα:  ή το κάνω μέχρι τέλους ή καθόλου!

Ισχύει ότι σε κάποια δεν είναι απαραίτητο, όπως και σε αυτό που κάνω τώρα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συμβουλή σου
Αλλά την ευκαιρία όμως να αποδείξω αν είμαι καλή κάπου δεν πρέπει να έχω τρόπο να ανοίξω την πόρτα?
Και εγώ ξέρω πολλούς ανθρώπους όπως πολύ σωστά λες αλλά σε 5 χρονιά εάν θέλουν να αλλάξουν δουλειά θα μπορούν με μεγαλύτερες πιθανότητες?

Χωρίς να παρεξηγηθώ διότι και εγώ χωρίς πτυχίο είμαι διακοσμήτρια.

Ρωτάω αν το πτυχίο για συνεντεύξεις θα μου το ζήταγαν? ή θα με "κοβανε" και ας ήξερα περισσότερα για αυτή την δουλειά και απο αρχιτέκτονες που συνεργαζόμουν!

Στην εργασιακή υπήρχαν άνθρωποι που πέρα από autocad δεν ήξεραν ουτε word και είναι σε γραφεία αρχιτεκτονικά μεγάλων εταιρειών που εγώ χτύπαγα την πόρτα με:  portfolio, 3 προγράμματα και το autocad 4o 2 ξένες γλώσσες και άλλα skills, και ψαχνόμουν σε αυτό για μερικά απο τα τελευταία χρόνια.

Σαν ελεύθερη επάγγελματια κανείς δεν μου ζητούσε πτυχίο, την δουλειά μου ήθελαν να δουν!

Θεωρώ λοιπόν ότι εξαρτάται από την ειδικότητα.

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου.
Και εγω αυτό πιστεύω αλλά προβληματίζομαι κιόλας.

Είναι η κρίσιμη στιγμή, του: " μένω εδώ που είμαι ή παω παρακάτω? και πάω όντως σε κάτι άλλο ή είναι μια τρύπα στο νερό" γιατί ο χρόνος και μόνο (μετακόμιση - μιας και δεν παιρνάω στην αθήνα- νέα γειτονιά άλλη τοποθεσία και άνθρωποι... είναι χρόνος από την ζωή μου)
Απο την άλλη δεν νοείται τουλάχιστον στην δική μου γενιά να μην έχεις τουλάχιστον ενα πτυχίο ΤΕΙ/ΑΕΙ έστω σε οτιδήποτε!

Δεν είναι η προοπτική μόνον εξέλιξης αν, και δεν θελω να περάσω σερβιτόρα για τα επόμενα χρόνια μου, ναι για το παιδί μου το έκανα, και για να έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου, αλλά για μενα δεν θελω να κάνω μονο αυτό, μπορώ πολλά περισσότερα, έχω ιδέες, έχω όρεξη και είμαι παραγωγική, δεν θελω να είμαι σε κάποια θέση "βύσμα" όπως λες και σύ και το ταβανι του λόγου που θα έχω σε μία επιχείρηση να είναι αν θα διαλέξω μωβ χαρτί για τον εκτυπωτή και όχι ροζ!

Θεωρώ απλά ότι θα με υπολογίζουν και θα με ακούν αλλιώς εαν λέω τα ίδια πράγματα όπως τωρα σαν γνώμη, με "πλάτη" το πανεπιστημιακό υπόβαθρο, είτε στην δουλειά μου είτε σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Επίσης αλλιώς θα χτυπήσω μια πόρτα να ζητήσω δουλειά εκεί που θέλω με ενα χαρτί ή έστω ως φοιτήτρια να εφαρμόζω ότι παραπάνω μαθαίνω μερα με την μέρα, και αλλιώς με απλά ότι έχω τώρα.

Μπορεί να κάνω και λάθος και να μιλάει η ελπίδα μου.

Κοιτά, εάν περνάς σε άλλη πόλη, πρέπει να σταθμίσεις πολλά πράγματα. Δεν το ήξερα αυτό όταν έγραψα το προηγούμενο σχόλιο. Θα πρέπει να αξιολογήσεις από πριν την σχολή στην οποία πέτυχες, πόσο καλό είναι το πτυχίο, τον βαθμό δυσκολίας της σχολής, τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχεις κ.α., ώστε να μπορέσεις να κάνεις μια εκτίμηση για το αν αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία. Γιατί η αλλαγή πόλης είναι μια ταλαιπωρία, ειδικά στην περίπτωση σου που έχεις ένα παιδάκι και είσαι εργαζόμενη. 

Επισκέπτης
Στις 15/7/2019 στις 10:06 ΜΜ, leolipop είπε

Με προβληματιζει λιγο η οικογενειακη σου κατασταση...Εχεις μονογονεικη οικογενεια η καταλαβα λαθος ; Το παιδι τι ηλικια εχει ; Εχεις υποστηριξη απο αλλο μελος ;

Ρωταω ολα αυτα γιατι εγω με τη συζυγο μου και το αγορακι μας 7+ ετων πλεον . δεσμευει αποκλειστικα τη γυναικα μου καθημερινα και δεν υπαρχει η δυνατοτητα να το κρατησει αλλος (αμησθι)  και αυτο ισχυε απο τη γεννηση του και μεχρι να ειναι σε θεση να ειναι σχετικα ανεξαρτητο (13-14-15 ετων).Καταληγω στο οτι θα φερεις εις περας , οικογενεια , σχολη , εργασια ;

Αν κανεις ηδη μια δουλεια που σε ευχαριστει ,150% κυνηγησε οτιδηποτε περισσοτερο πανω σε αυτο.

Προσωπικη μου αποψη για το εργασιακο περιβαλλον στη χωρα ;

Ειδικα για πανω απο τα 30 πιο ευκολα θα βρεις δουλεια και αποδοχες απο την εμπειρια απο οτι απο τιτλο σπουδων.Οχι πως και το πτυχιο θα στο πληρωσουν....Στην εταιρια που εργαζομαι (Νο1 αλυσιδα ηλεκτρικων ειδων , αν με πιανεις) αμοιβομαι εως και 10% περισσοτερο απο τους περισσοτερους συναδελφους μου πτυχιουχους ανεξαρτητα των ετων εργασιας εκει για 2 λογους : Επιδομα γαμου , αναγνωρισμενη εμπειρια (Εχω μεινει στο απολυτηριο λυκειου , ειμαι 35 και εκτος απο ενα διαστημα που εμεινα ανεργος για 2 χρονια λογω πτωχευσης επι 12 και κατι χρονια εργαζομαι ως αποθηκαριος και εχω αναπτυξει δεξιοτητα μεσα σε ολα αυτα τα χρονια να θυμαμαι αριθμους πραγμα που με κανει πιο αξιοπιστο και ταχυ στα καθηκοντα μου.

Εννοειται πως υπαρχει και η απεναντι πλευρα (Συμμαθητης μου στο λυκειο και 35αρης και αυτος . ειναι επικεφαλης προσωπικου σε μεγαλη εμπορικη επιχειρηση με πορτοκαλι χρωματισμους) αλλα οταν παλαιοτερα εβρισκα αγγελια εργασιας για βοηθο αποθηκαριου με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προσοντα πτυχιο ΤΕΙ/ΑΕΙ και αποδοχες 650€ , απο αξιοπρεπεια και μονο δε θα πηγαινα...

Ναι μόνη εχω το παιδι, και υποστήριξη από κανεναν, η μητέρα μου είναι με άνοια σε γηροκομείο δυστυχως.
Για αυτό κάνω και 2 δουλειές στην μια επειδή είμαι σερβιτόρα δεν με ευχαριστεί αλλά πληρώνω μια κυρία για να την κρατάει στο σπίτι της (είναι 2 ετών) με το επίδομα, και με την 2η βγαζω ένα έξτα ποσο για τις υποχρεώσεις του σπιτιού. δεν έχω την τύχη να έχω κάποιον άλλον να δεσμεύεται με το παιδί δυστυχώς.

Δεν πιστεύω απαραίτητα ότι θα απασχοληθώ στον τομέα του τουρισμού σε ξενοδοχείο ή σεζον σε νησιά (σιγουρα με ένα παιδί δεν βγαίνει) αλλά σε αυτό καταλαβαίνω καλύτερα (από την εμπειρία μου) ως τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων, θεωρώ οτι είναι κάτι πολύ παραπάνω η ειδικότητα αυτή και αφορά μια πληθώρα επιχειρήσεων που τους αφορά ο τουρισμός (σύμφωνα πάντα με τον οδηγώ σπουδών και τα μαθήματα της σχολής που είδα) και θα είναι και πιο εύκολο για μένα με την εμπειρία που έχω να μελετήσω τα μαθήματα.

Να πω την αλήθεια δεν εχει σημασία αν με ευχαριστεί η όχι, η δουλειά μου μιας και σημασία έχει ότι με προβληματίζουν πιο πολύ τα παρακάτω:
1, αν θα μπορώ  την δουλειά μου να την κάνω ακόμη σε 5 χρονια που θα είμαι στα 35! έχω αναπτύξει skills αλλά δεν σημαίνει οτι θα νοιάζεται και ο επόμενος εργοδότης.
2, και αν υπάρχει κάτι που με ευχαριστεί πολύ περισσότερο οταν θα πρέπει να ζητήσω από αλλού δουλειά, γιατι να μην κανω πλέον κάτι που θα μου αρέσει
3, αν θα έχω ελπίδες να χτυπήσω την πόρτα σε κάτι που μου αρέσει και θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω μια θέση στα ίσια με κάποιον άλλον (γιατί με τόσα πτυχία που έχουν τα παιδιά της γενιάς μου, είναι πλέον ανταγωνιστικό οποιοδήποτε περιβάλλον (πέρα της δουλειάς που κάνω τωρα που τα 30 είναι το max όριο ηλικίας)
4, το πανεπιστημιακό υπόβαθρο, θα μπορεί να εμπνέει εμπιστοσύνη σε έναν εργοδότη οτι μπορώ να του βγάλω την δουλειά ή δεν θα παίζει ρόλο?

( Παράλληλα ένα τεράστιο Μπράβο σου, που ανάπτυξες δεξιότητες σπάνια ακούω ανθρωπους να κρατήσουν μια δουλειά και να αναπτυχθούν μεσα σε αυτήν, σε παραδέχομαι!)

Ελπίζω απλά, ότι σε 2 χρόνια που θα πάει σχολείο, (και δεν θα έχω ανάγκη παραπάνω χρήματα για νταντά) θα μπορώ να ζητήσω μια πιο βατή δουλειά (ως φοιτήτρια ομως ΑΕΙ σε διοίκηση επιχειρήσεων) που να μου επιτρέπει τουλάχιστον να την βλέπω να μεγαλώνει, μέχρι να κυνηγήσω και να είμαι σε θέση να κάνω κάτι δικό μου πάνω στον τουρισμό. Αλλά θέλει χρήμα και γνώσεις που μου λείπουν καθώς επίσης και ένα υπόβαθρο για να υποστηρίξω αυτό το εγχείρημα.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Είναι ένας σκασμός προβληματισμοί, που πολλοί εδώ ότι και να σχολειάσει ο καθένας, τελικά βοηθάει ο καθένας με τον τρόπο του.

4 λεπτά πριν, lightsout είπε

Κοιτά, εάν περνάς σε άλλη πόλη, πρέπει να σταθμίσεις πολλά πράγματα. Δεν το ήξερα αυτό όταν έγραψα το προηγούμενο σχόλιο. Θα πρέπει να αξιολογήσεις από πριν την σχολή στην οποία πέτυχες, πόσο καλό είναι το πτυχίο, τον βαθμό δυσκολίας της σχολής, τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχεις κ.α., ώστε να μπορέσεις να κάνεις μια εκτίμηση για το αν αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία. Γιατί η αλλαγή πόλης είναι μια ταλαιπωρία, ειδικά στην περίπτωση σου που έχεις ένα παιδάκι και είσαι εργαζόμενη. 

Σωστά τα λες,
ναι δεν το διευκρίνισα. η μετακόμιση δεν με φοβίζει, το κόστος πιο πολύ για αυτό και προβληματίζομαι
Ξέρεις, ξανά εγγυήσεις σε σπίτι και ενοίκια και να βρω άλλη νταντά και τις μέρες που δεν θα έχω δουλειά που θα ζω με ότι είχα στην άκρη, και ο κόπος να ξαναμαζευόταν αυτά τα λεφτά είναι κόστος. Αλλά άμα είναι για κάτι καλύτερο, χαλάλι , γιατί χωρίς αυτό δεν θα υπάρχει μέλλον.

τα επαγγελματικά δικαιώματα ψάχνω για αυτό δεν ξέρω ακόμα σε ποια πόλη θα πάω.

Όσο για την σχολή από τουρισμό καταλαβαίνω πολλά, όσο δύσκολα και να ναι, αν μπω στον χορό θα χορέψω. Τίποτα δεν είναι εύκολο..  Το δύσκολο για μένα μπορεί να είναι εύκολο για κάποιον άλλον και τουμπαλιν, οπότε από μονο του είναι ένα ρίσκο το θέμα!

Στις 15/7/2019 στις 11:39 ΜΜ, Hazuki είπε

Προς Levie, όπως ειπώθηκε, δεν σου δίνει δουλειά αλλά ανεβάζει το μισθολογικό σου ταβάνι. Επίσης αποφεύγεις το χαμαλίκι (σερβιτόρα) και προσγειώνεσαι πιο εύκολα σε θέση γραφείου.

Αν μετράει για κάτι, κι αυτό το έχω ακούσει από εργοδότη μου, είναι ότι έκανες το κόπο να μπεις αλλά το κυριότερο να βγεις. 

Τέλος το χαρτί αποδεικνύει ότι υπάρχει μία minimum βάση γνώσεων που πάνω να σε αυτή μπορούν να σου μάθουν την δουλειά.

Οπότε μόνο κερδισμένη βγαίνεις δεν βλέπω για πιο λόγο να το κάνεις. Αν σκέφτεσαι την κούραση, πιστεύω δεν χρειάζεται να σε απασχολεί και να χάσεις μερικά εξάμηνα από μαθήματα που δεν πέρασες δεν πειράζει.

Σωστό και αυτό, το χαμαλίκι να σου πω με καίει περισσότερο, δεν είναι τόσο το οικονομικό (αν και με νοιάζει) όσο το χαμαλίκι που απλά καποια στιγμή ότι και να κάνεις το ίδιο το σώμα σου σε εγκαταλείπει, πλέον μετά τις 12 το βράδυ δεν αντέχω, 11 η ώρα κλείνουν τα μάτια μου πάνω από το ταμείο, και από ταχύτητα αστα, αλλο 22 άλλο 32...

Και για αυτό λέω ενα χαρτι ΑΕΙ ακομη και αν η δουλειά είναι γραφείου άσχετη, μετράει να έχω την ευκαιρία να την πάρω πιο εύκολα ή οτι και να γινει χαμένος χρόνος?

Φαντάζομαι δεν εννοείς δουλειά γραφείου στο Δημόσιο γιατί άμα μπει οποιοσδήποτε εκεί είναι καταδικασμένος, και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου εκει,
και όντως ο κόπος θα κάνω θα είναι άχρηστος. Πλεον στο δημόσιο και μ ένα ΙΕΚ και 2 γλώσσες μπαίνεις.

Για τον ιδιωτικό, εκεί είναι που με απασχολεί τι γίνεται.. Αυτό αν μπορώ να έχω την ευκαιρία για μια δουλειά γραφείου κάποια χρόνια κερδισμένη θα ήμουν,

Εγώ μερικά χρόνια ακόμα θέλω απλά να κερδίσω, πες ως σχέδιο, να δουλέψω κάπου σταθερά, να βλέπω την κόρη μου μέχρι να μπορώ να μαζέψω λεφτά να κάνω κάτι καλύτερο για μένα και για την κόρη μου. πχ να κάνω κάτι δικό μου.. ή δεν ξέρω τι αλλο μπορεί να προκύψει στην πορεία... αλλά με την παρούσα κατάσταση και 2η δουλειά αυτά είναι μόνο στα όνειρα.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι να ξέρω και το πώς θα κάνω οτιδήποτε άλλο. για αυτό και η σχολή.

6 ώρες πριν, Levie είπε

Σωστό και αυτό, το χαμαλίκι να σου πω με καίει περισσότερο, δεν είναι τόσο το οικονομικό (αν και με νοιάζει) όσο το χαμαλίκι που απλά καποια στιγμή ότι και να κάνεις το ίδιο το σώμα σου σε εγκαταλείπει, πλέον μετά τις 12 το βράδυ δεν αντέχω, 11 η ώρα κλείνουν τα μάτια μου πάνω από το ταμείο, και από ταχύτητα αστα, αλλο 22 άλλο 32...

Και για αυτό λέω ενα χαρτι ΑΕΙ ακομη και αν η δουλειά είναι γραφείου άσχετη, μετράει να έχω την ευκαιρία να την πάρω πιο εύκολα ή οτι και να γινει χαμένος χρόνος?

Φαντάζομαι δεν εννοείς δουλειά γραφείου στο Δημόσιο γιατί άμα μπει οποιοσδήποτε εκεί είναι καταδικασμένος, και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου εκει,
και όντως ο κόπος θα κάνω θα είναι άχρηστος. Πλεον στο δημόσιο και μ ένα ΙΕΚ και 2 γλώσσες μπαίνεις.

Για τον ιδιωτικό, εκεί είναι που με απασχολεί τι γίνεται.. Αυτό αν μπορώ να έχω την ευκαιρία για μια δουλειά γραφείου κάποια χρόνια κερδισμένη θα ήμουν,

Εγώ μερικά χρόνια ακόμα θέλω απλά να κερδίσω, πες ως σχέδιο, να δουλέψω κάπου σταθερά, να βλέπω την κόρη μου μέχρι να μπορώ να μαζέψω λεφτά να κάνω κάτι καλύτερο για μένα και για την κόρη μου. πχ να κάνω κάτι δικό μου.. ή δεν ξέρω τι αλλο μπορεί να προκύψει στην πορεία... αλλά με την παρούσα κατάσταση και 2η δουλειά αυτά είναι μόνο στα όνειρα.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι να ξέρω και το πώς θα κάνω οτιδήποτε άλλο. για αυτό και η σχολή.

1ον) Σε ποια σχολή πέρασες;

2ον) Όχι δεν εννοούσα δημόσιο

3ον) Αν το να κάνεις κάτι μόνη σου εννοείς να ανοίξεις κάποιο είδους επιχείρηση, θα σου πρότεινα να το σκεφτείς υπερβολικά καλά, οριακά μπορώ να σου πω ξέχασε το.

Αν παρόλα αυτά θες να κάνεις κάτι τέτοιο, φρόντισε να κάνεις business plan. Όχι στο πόδι αλλά με αριθμούς και έρευνα αγοράς. Αν δεν μπορείς μόνη σου, πήγαινε σε κάποιο γραφείο να σου κάνουν.

Levie πιστεψε με οτι οταν ερθει η ωρα να αρχισει το παιδακι σου σχολειο , τοτε θα ειναι ακομα πιο δυσκολο...Σημερα ειχα  κουβεντα με τον διευθυντη του καταστηματος που εργαζομαι και ηδη αναρωτιεται πχ ποιος θα διαβαζει το παιδι μιας και η συζυγος του εργαζεται...Τα ευκολα περνας τωρα ακου που σου λεω...Τωρα το παιδι ειναι μαμ κακα και νανι κυριως , οι ευθυνες του να εκπαιδευτει και να διαμορφωσει χαρακτηρα ερχονται μετα και θα ειναι πολυ κριμα να γαλουχηθει με ενα "ξενο" επειδη δεν θα προλαβαινεις να εισαι εκει.

Εδω και χρονια θεωρω πως πρεπει να επιλεξει ο καθενας αν θα επικεντρωθει στην οικογενεια η την καριερα του.Και τα 2 δε γινεται με τιποτα μιας και απαξ και εχεις ενα ποστο ευθυνης σε οτι δουλεια και να κανεις , με το που τελειωνει το 8ωρο , δεν τελειωνουν οι ευθυνες και οι υποχρεωσεις.

Στη δικη μας οικογενεια δινουμε βαση σε αυτη.Η γυναικα μου μεγαλωνει οσο πιο υπευθυνα μπορει το γιο μας και εγω κυνηγαω να κανω τη ζωη και των 2 οσο πιο καλη γινεται χωρις να θυσιαζω χρονο απο την οικογενεια για την οποια δουλεια (οταν χρειαστηκε να κανω επι 20 μερες ωραριο 06:00-22:00 εξοργιστηκα οταν εμαθα οτι εκλαιγε το παιδι μου επειδη ημουν συνεχεια στη δουλεια.Αυτο δε το ανεχομαι για ολα τα λεφτα του κοσμου μιας και ξερω πως ειναι να εισαι παιδι και να μην εχεις τη σημασια που πρεπει απο τον μπαμπα σου.

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 16/7/2019 στις 7:56 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε

κατω απο 500 με κατωτατο τα 560 πως γινεται?

Στις 17/7/2019 στις 8:47 ΠΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε

και από τις 6 ωρες εφτανες τις 10 που γραφεις?η τις 6 ημερες εργασιας?

Προφανως τα πραγματα στον εργασιακο χωρο είναι χαλια αλλα νομιζω υπερεβαλλες καπως...Υπαρχουν δουλειες και χωρις προυπηρεσια, ειτε είναι τηλεφωνεια, ειτε Delivery,σερβίρισμα,γραμματεια κτλπ κτλπ...Και παντα παιζει ρολο η ηλικια. Όταν γραφει η αγγελια ζητειται νεαρος-νεαρη δεν μπορει να απαιτει να εχει και μια 3-5ετια προυπηρεσια…

Αν και πολλες φορες αυτοι που φτιαχνουν τις αγγελιες ουτε που ξερουν τι θελουν

Ευκολα γινεται, μπορει μεν ο κατωτατος μισθος να ειναι 546 καθαρα ΑΛΛΑ πολυ ευκολα σε δηλωνει για 10-20 ωρες την εβδομαδα ενω σε βαζει να δουλευει 40-50 (τις οποιες μπορει να τις πληρωνει μπορει και οχι).

Στις 17/7/2019 στις 2:42 ΜΜ, kostakis81 είπε

σε πληροφορω οτι εκει εξω υπαρχει αρκετο χρημα και ειναι στο χερι του καθενοσ να το κυνηγησει και να το πιασει 

παραδειγμα πληροφορικη δεν γνωριζω κανεναν προγραμματιστη που να παιρνει λιγοτερα απο 1500 και βεβαια πλεον αν γραφεισ κωδικα εκει και μονο εκει δεν κοιτανε το πτυχιο 

αλλα σχεδον κανενασ δεν γραφει ...

Στην Ελλαδα; για junior; εισαι σιγουρος; Επειδη απο οτι ξερω ουτε στην Αθηνα σε εταιριες μεγαλες δεν προκειται να δει τετοια χρηματα ο junior, τετοια χρηματα παιρνουν οσοι εχουν παλιες (10+ ετων), συγκεκριμενα (απο οτι εχω ακουσει) στην Αθηνα θα μπορεσεις να βρεις δουλεια πανω σε αυτον τον τομεα (στην υπολοιπη Ελλαδα ειναι σχεδον αδυνατο) και θα παιρνεις καπου στα 750-800 καθαρα για 10+ ωρες (και τα δωρα μαλλον θα παιρνεις) 5μερο, για την υπολοιπη Ελλαδα δεν το συζηταω καν, εδω Θεσσαλονικη (και στην υπολοιπη Β. Ελλαδα που εχω ψαξει) οι θεσεις junior είναι σχεδον ανυπαρκτες (οποτε μπαινεις μονο με γνωστο) και δινουν 550-600 ευρω καθαρα (και ισως παρεις και τα δωρα) για 8-9 ωρες την ημερα, 5μερο, αυτο που ζητανε (και δεν βρισκουν) ειναι seniors και δινουν κανα 900αρι καθαρα (αντε για full stack dev να δωσουν κανα 1000αρι αν πεσεις σε χουβαρνταδες).

Δεν διαφωνω οτι υπαρχει χρημα εκει εξω (αν και πιστευω οτι στην Β. Ελλαδα ειναι αρκετα περιορισμενο), το θεμα ειναι οτι τα αφεντικα δεν το δινουν.
Κατι λιγο η μεγαλη ανεργια (που σημαινει οτι υπαρχει μεγαλη προσφορα εργασιας), κατι λιγο οτι προτιμαν να σταξουν τους εργαζομενους που ηδη εχουν μεχρι να μην μπορουν αλλο (οι οποιοι φοβουνται να φυγουν λογω της μεγαλης ανεργιας), κατι λιγο οτι προτιμουν να μειωσουν την ποιοτητα των προιοντων/υπερησιων τους αντι να μειωσουν λιγο (βραχυπροθεσμα) το κερδος τους, ολα τα παραπανω συμβαλουν να μην "ρεει το χρημα προς τα κατω", ειδικα για τους νεους (κατω των 30).

ΥΓ. Σοβαρα τωρα, αν εσυ ξερεις καποια εταιρια που να δινει το 1500αρι σε προγραμματιστη, σε παρακαλω πες μου ποια ειναι να τους στειλω βιογραφικο.

18 ώρες πριν, tsioulak είπε

Ευκολα γινεται, μπορει μεν ο κατωτατος μισθος να ειναι 546 καθαρα ΑΛΛΑ πολυ ευκολα σε δηλωνει για 10-20 ωρες την εβδομαδα ενω σε βαζει να δουλευει 40-50 (τις οποιες μπορει να τις πληρωνει μπορει και οχι).

Στην Ελλαδα; για junior; εισαι σιγουρος; Επειδη απο οτι ξερω ουτε στην Αθηνα σε εταιριες μεγαλες δεν προκειται να δει τετοια χρηματα ο junior, τετοια χρηματα παιρνουν οσοι εχουν παλιες (10+ ετων), συγκεκριμενα (απο οτι εχω ακουσει) στην Αθηνα θα μπορεσεις να βρεις δουλεια πανω σε αυτον τον τομεα (στην υπολοιπη Ελλαδα ειναι σχεδον αδυνατο) και θα παιρνεις καπου στα 750-800 καθαρα για 10+ ωρες (και τα δωρα μαλλον θα παιρνεις) 5μερο, για την υπολοιπη Ελλαδα δεν το συζηταω καν, εδω Θεσσαλονικη (και στην υπολοιπη Β. Ελλαδα που εχω ψαξει) οι θεσεις junior είναι σχεδον ανυπαρκτες (οποτε μπαινεις μονο με γνωστο) και δινουν 550-600 ευρω καθαρα (και ισως παρεις και τα δωρα) για 8-9 ωρες την ημερα, 5μερο, αυτο που ζητανε (και δεν βρισκουν) ειναι seniors και δινουν κανα 900αρι καθαρα (αντε για full stack dev να δωσουν κανα 1000αρι αν πεσεις σε χουβαρνταδες).

Δεν διαφωνω οτι υπαρχει χρημα εκει εξω (αν και πιστευω οτι στην Β. Ελλαδα ειναι αρκετα περιορισμενο), το θεμα ειναι οτι τα αφεντικα δεν το δινουν.
Κατι λιγο η μεγαλη ανεργια (που σημαινει οτι υπαρχει μεγαλη προσφορα εργασιας), κατι λιγο οτι προτιμαν να σταξουν τους εργαζομενους που ηδη εχουν μεχρι να μην μπορουν αλλο (οι οποιοι φοβουνται να φυγουν λογω της μεγαλης ανεργιας), κατι λιγο οτι προτιμουν να μειωσουν την ποιοτητα των προιοντων/υπερησιων τους αντι να μειωσουν λιγο (βραχυπροθεσμα) το κερδος τους, ολα τα παραπανω συμβαλουν να μην "ρεει το χρημα προς τα κατω", ειδικα για τους νεους (κατω των 30).

ΥΓ. Σοβαρα τωρα, αν εσυ ξερεις καποια εταιρια που να δινει το 1500αρι σε προγραμματιστη, σε παρακαλω πες μου ποια ειναι να τους στειλω βιογραφικο.

Καταρχήν ποιος μίλησε για junior ?

Άλλα και έτσι να είναι προφανώς δεν ξέρετε να ψάξετε ?

Όλες αυτές οι εταιρίες είναι Αθήνα αλλα και στην Καλαμάτα που ξέρω κατι μικρομάγαζα πληρώνουν άνετα το 1500 αρκεί να ξέρεις να γράφεις κώδικα

Για πήγαινε Accenture , agile actors,deloite  κλπ δεν παίζει κάτω από 1000 …

Στην atcom βαλαν αγγελία και ήρθαν 3000 βιογραφικά από τα οποία κάλεσαν τους 50 και όταν τους έβαλαν ένα τεστακι κόπηκαν και οι 50

Αστα φιλε ψαχνουμε προγρΑΜΜΑΤΙΣΤΕς ΚΑΙ δεν υπαρχει κανενας που να σκαμπαζει ολοι πουλανε αεριλικη manager και τα ρεστα

Καταρχην αν εισαι programmatisths kai γραφεις κωδικα να σου δωσω εγω μερικες δουλίτσες να μου φτιάξεις κατι μικρ5α προγραμματικά σαν freelance ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kostakis81 είπε

Καταρχήν ποιος μίλησε για junior ?

Άλλα και έτσι να είναι προφανώς δεν ξέρετε να ψάξετε ?

Όλες αυτές οι εταιρίες είναι Αθήνα αλλα και στην Καλαμάτα που ξέρω κατι μικρομάγαζα πληρώνουν άνετα το 1500 αρκεί να ξέρεις να γράφεις κώδικα

Για πήγαινε Accenture , agile actors,deloite  κλπ δεν παίζει κάτω από 1000 …

Στην atcom βαλαν αγγελία και ήρθαν 3000 βιογραφικά από τα οποία κάλεσαν τους 50 και όταν τους έβαλαν ένα τεστακι κόπηκαν και οι 50

Αστα φιλε ψαχνουμε προγρΑΜΜΑΤΙΣΤΕς ΚΑΙ δεν υπαρχει κανενας που να σκαμπαζει ολοι πουλανε αεριλικη manager και τα ρεστα

Καταρχην αν εισαι programmatisths kai γραφεις κωδικα να σου δωσω εγω μερικες δουλίτσες να μου φτιάξεις κατι μικρ5α προγραμματικά σαν freelance ???

Πρώτον, να διευκρινησω οτι δεν έχω εργαστει ποτε ως προγραμματιστης, ήθελα (και θελω) να εργαστώ ως προγραμματιστης αλλα παντου κλειστές (ή και ανυπαρκτες για junior) πορτες μιας και δεν εχω προυπηρεσια.

Δευτερον, σε ευχαριστω πολυ για την προταση αλλα δεν εχω "μπλοκακι" (δηλαδη δεν εχω ατομικη επιχειρηση) και δεν μπορω να κοψω τιμολογιο, οποτε (δυστυχως) δεν μπορω να αναλαβω καποια δουλεια ως εξωτερικος συνεργατης.

Τριτον, δεν αντιλεγω οτι μεγαλος αριθμος προγραμματιστων έχει φυγει στο εξωτερικο αλλα είναι τοσο μεγαλο το προβλημα;
Αν προσφερουν αρκετα χρηματα για την δουλεια που ζητανε και δεν βρισκουν κανεναν τοτε υπάρχει σοβαροτερο προβλημα απ'οσο πιστευα.

ΥΓ. Εριξα μια ματια στις εταιριες που αναφερεις, ολες ειναι κατω στην Αθηνα αλλα καποιες απο αυτες ζητανε και juniors (βεβαια θελουν πουπηρεσια, αλλα και παλι... ποτε δεν ξερεις), με την πρωτη ευκαιρια θα τις μελητησω εκτενεστερα και θα στειλω βιογραφικα (μπας και γινει κατι) μιας και λες οτι δεν δινουν ψιχουλα. Σε ευχαριστω.

Επεξ/σία από tsioulak

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kostakis81 είπε

αυτό το πρόβλημα το έχω ακούσει ή δει και σε άλλους κλάδους, ακόμα και στον δικό μου που είναι κορεσμένος και υποτίθεται πρέπει να υπάρχει υπερπροσφορά εργαζομένων ξέρω  περιπτώσεις που ψάχνουν να δώσουν τα χιλιάρικα+ όχι για υπερφτασμένο ( μιλάμε για +/- 30 και φυσικά κατά κανόνα λίγες περιπτώσεις σε μια δουλειά που δεν πληρώνει καλά ειδικά στην αρχή ) , απλά να σκαμπάζει κάτι παραπάνω από τα τελείως βασικά και δε βρίσκουν και φυσικά πολύ παπατζιλίκι και δε μιλάμε τώρα για τα πολύπλοκα, για πράγματα αυτονόητα να βγαίνει η σαβούρα. 

εδώ υπάρχουν άτομα που φοβούνται να σηκώσουν τηλέφωνα να μιλήσουν σε πελάτη

και είμαι σε φάση που μπορώ αλλά παράλληλα δε μπορώ και να καταλάβω το γιατί 

από την άλλη βλέπεις κόσμο κουτσοί στραβοί πάνε έξω (γιατί δεν πάει μόνο η αφρόκρεμα ) και όλο και κάτι παίζει εκεί, τσούκου τσούκου κάτι κάνουν (υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που γυρνούν πίσω χωρίς να  κάνουν κάτι, όπως και να χει όμως μισό mil είναι έξω ) 

οπότε μπαίνω και στη σκέψη ότι εδώ σε θέλουν έτοιμο χωρίς να έχουν διάθεση να σε εκπαιδεύσουν, οπότε μπορεί να πει κανείς ότι είναι δύσκολο να μπεις στην εργασία (γενικά)

αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό, δύσκολο να μπεις δεν είναι, το δύσκολο είναι να μπεις και να δουλεύεις για ψίχουλα μέχρι να μάθεις (κυριολεκτικά να μπαίνεις μέσα, δε μιλάμε για αξιοπρεπή βιοπορισμό) και αυτό πολλοί δεν το ανέχονται και δικαίως δεν το ανέχονται, αλλά είναι μια πραγματικότητα αν θες να πας στον επόμενο να ζητήσεις περισσότερα

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2

Στις 17/7/2019 στις 3:05 ΜΜ, Levie είπε

Δεν φαίνεται να έχεις καλή εικόνα από το Δημόσιο(και για την γκάμα αμοιβών μέσα σε αυτό). Προφανώς και δεν μιλάμε για 3.000-4.000€/μήνα που μόνο ο ιδιωτικός τομέας(και κάποιες ΔΕΚΟ παλιά) δίνει, με τίμημα την ίδια σου την υγεία.

8 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Δεν φαίνεται να έχεις καλή εικόνα από το Δημόσιο(και για την γκάμα αμοιβών μέσα σε αυτό). Προφανώς και δεν μιλάμε για 3.000-4.000€/μήνα που μόνο ο ιδιωτικός τομέας(και κάποιες ΔΕΚΟ παλιά) δίνει, με τίμημα την ίδια σου την υγεία.

Επισης δεν εχει ιδεα ποσο ευκολα μπαινεις στο δημοσιο, για ΔΕ (που αναφερει) θελει και απολυτηριο λυκειου και ΙΕΚ με πιστοποιηση ΕΟΠΠΕΠ (το ενα απο τα 2 με 20), δυο με τρεις γλωσσες σε επιπεδο C2, και αλλες μια με δυο γλωσσες σε επιπεδο Β2 και γεματη προυπηρεσια.

Τα παραπανω φυσικα για θεσεις που δεν ειναι ηδη φτιαγμενες για καποιους συγκεκριμενους (βλεπε 3Κ/2018) και η προκυρηξη βγαινει για να εχουμε να λεμε.

• Like 1

7 ώρες πριν, tsioulak είπε

Επισης δεν εχει ιδεα ποσο ευκολα μπαινεις στο δημοσιο, για ΔΕ (που αναφερει) θελει και απολυτηριο λυκειου και ΙΕΚ με πιστοποιηση ΕΟΠΠΕΠ (το ενα απο τα 2 με 20), δυο με τρεις γλωσσες σε επιπεδο C2, και αλλες μια με δυο γλωσσες σε επιπεδο Β2 και γεματη προυπηρεσια.

Τα παραπανω φυσικα για θεσεις που δεν ειναι ηδη φτιαγμενες για καποιους συγκεκριμενους (βλεπε 3Κ/2018) και η προκυρηξη βγαινει για να εχουμε να λεμε.

Δεν ξέρω για ΔΕ(σίγουρα και εκεί θα είναι ζόρικα τα πράγματα), ούτε κατά πόσο "φωτογραφικοί" είναι. Για ΠΕ πάντως μπαίνεις "πανεύκολα" με βαθμό πτυχίου πάνω από ~7,5 , το λιγότερο μια ξένη γλώσσα άριστα και διδακτορικό. Πάντα για γενικές σειρές. Αν θες κιόλας να περάσεις σε μεγάλη πόλη, τότε βάλε 8+ για πτυχίο και δύο άριστες ξένες γλώσσες και πάλι παίζεται.

Τέλος,  ο ΔΕ υπάλληλος, ο απόφοιτος της ΕΣΔΔΑ που θα καθαρίζει 1500€+ το μήνα, και ο ΠΕ με διδακτορικό, όλοι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται. Άλλο το τι παίρνουν βέβαια και που απασχολούνται.

Στις 19/7/2019 στις 4:53 ΜΜ, tsioulak είπε

Πρώτον, να διευκρινησω οτι δεν έχω εργαστει ποτε ως προγραμματιστης, ήθελα (και θελω) να εργαστώ ως προγραμματιστης αλλα παντου κλειστές (ή και ανυπαρκτες για junior) πορτες μιας και δεν εχω προυπηρεσια.

Δευτερον, σε ευχαριστω πολυ για την προταση αλλα δεν εχω "μπλοκακι" (δηλαδη δεν εχω ατομικη επιχειρηση) και δεν μπορω να κοψω τιμολογιο, οποτε (δυστυχως) δεν μπορω να αναλαβω καποια δουλεια ως εξωτερικος συνεργατης.

Τριτον, δεν αντιλεγω οτι μεγαλος αριθμος προγραμματιστων έχει φυγει στο εξωτερικο αλλα είναι τοσο μεγαλο το προβλημα;
Αν προσφερουν αρκετα χρηματα για την δουλεια που ζητανε και δεν βρισκουν κανεναν τοτε υπάρχει σοβαροτερο προβλημα απ'οσο πιστευα.

ΥΓ. Εριξα μια ματια στις εταιριες που αναφερεις, ολες ειναι κατω στην Αθηνα αλλα καποιες απο αυτες ζητανε και juniors (βεβαια θελουν πουπηρεσια, αλλα και παλι... ποτε δεν ξερεις), με την πρωτη ευκαιρια θα τις μελητησω εκτενεστερα και θα στειλω βιογραφικα (μπας και γινει κατι) μιας και λες οτι δεν δινουν ψιχουλα. Σε ευχαριστω.

φιλε ποιος μιλησε για μπλοκακη ,ξερεισ ποσεσ μαυρεσ δουλειτσεσ υπαρχουν εκει εξω και παρακαλαμε και δεν τησ κανει κανενασ ?

και δευτερον εαν δεν εχεισ προηπηρεσια τοτε φτοιαξε την μονοσ σου (μαγειρεψε την ) φτοιαξε 5-6 προγραμματακια σαν αυτα που θα ηθελα εγω και πεσ τους στην συνεντευξη οτι ειναι στο portfolio σου 

οι περισοτερεσ εταιριεσ βαζουν απαραιτητη προυπηρεσια γγια να κανουν το προτο ξεσκαρταρισμα ωστε να μην τους ερθει ο καθε ενασ ... μην μασασ αν θελεισ καποιοσ μαθαινει και αρκετα γρηγορα...εδω μπαινεισ στο linkedin και βλεπεισ βιογραφικα και ψαρωνεισ και ο τυποσ ειναι ακομα μαθητησ λυκειου ...

σε γινικεσ γραμμεσ παπατζηδεσ ειναι οι επιχειρησεισ οποτε παπατζισ θα πρεπει να γινεισ και εσυ ?

Στα θεματα αγγελιών.

Αν μια εταιρία ζητάει γενικά "προγραμματιστή" θα λάβει 10.000. Aν ζητήσει υπευθυνο Agile, θα στειλουν 4-5 άτομα. Eίναι στο χέρι της εκάστοτε εταιρίας το τι θα γράψει στην αγγελία και πως θα περιορίσει τους υποψήφιους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...