Προς το περιεχόμενο

Πτυχιο Πανεπιστημίου (ΑΕΙ) ποσο μετράει να το έχεις στην αγορά?

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mclein² είπε

α. δεν μ αρεσουν τα παιδια

β. αν εκανα καποτε παιδια θα ηθελα να τραβηξουν το δρομο τους & οχι να τραβανε εμενα στον πατο της θαλασσας. θα ηθελα τα μεγιστα γι'αυτα, να πληρωνονται για οσο αξιζουν και ουτε σεντ παραπανω. τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

α,β,γ, )τοτε εισαι 20 χρονών ...

τα λεμεε σε καμιά 15ετια 

δεν κανει να μείνεις Ελλάδα 

λεσ αυτα προφανος απο αγνεια καθωσ θα εβλεπεσ τα παιδια των διπλανων  σου να προκοβουν και να βολευονται και να βγαζεουν τα ιδια και περισοτερα με τα παιδια σου ενω αυτοι θα ξυνονται σε δημοσια ενω τα δικα σου θα σκιζονται σε ιδιωτικο τομεα .... καταλαβαινω ...

Αν δεις τι ακριβός κανουν οι πολύ επιτυχημένοι μαναgers θα διαπιστώσεις ότι αυτό που κάνουν απέχει ετη φωτός με αυτό που λέμε (δουλειά γραμμής παραγωγής) και ουσιαστικά δεν δουλεύουν ….. δίνουν οδηγίες κατευθύνουν κάνουν pr κλπ

Επεξ/σία από kostakis81
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε

τοτε εισαι 20 χρονών ...

τα λεμεε σε καμιά 15ετια 

λεσ αυτα προφανος απο αγνεια καθωσ θα εβλεπεσ τα παιδια των διπλανων  σου να προκοβουν και να βολευονται και να βγαζεουν τα ιδια και περισοτερα με τα παιδια σου ενω αυτοι θα ξυνονται σε δημοσια ενω τα δικα σου θα σκιζονται σε ιδιωτικο τομεα .... καταλαβαινω ...

Αν δεις τι ακριβός κανουν οι πολύ επιτυχημένοι μαναgers θα διαπιστώσεις ότι αυτό που κάνουν απέχει ετη φωτός με αυτό που λέμε (δουλειά γραμμής παραγωγής) και ουσιαστικά δεν δουλεύουν ….. δίνουν οδηγίες κατευθύνουν κάνουν pr κλπ

ποια ειναι η εργασια σου αν επιτρεπεται ; 

10 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

αναλογα παντα βεβαια καθοσ μπαινεισ δημοσιο με τοσα χαρτια και δεν ηθελεσ η δεν ειχεσ αναγκη να δουλεψεισ (ποιοσ σε ταιζε μεχρι τα 40 για να παρεισ τοσα χαρτια)

μαυρα η επαγγελματα ασχετα με τις σπουδες σου!

ειμαι pm σε μεγαλη εταιρια ...και οτι γραφω τα γραφω εκ πειρασ χωρισ καμια διαθεση ειρωνείας για ν αμπορεσω να  δωσω το φωσ μου στα νεα παιδια  

2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

μαυρα η επαγγελματα ασχετα με τις σπουδες σου!

τοτε θα τα εγραφεσ κάπως στο βιογραφικο σου 

Μόλις τώρα, kostakis81 είπε

ειμαι pm σε μεγαλη εταιρια ...και οτι γραφω τα γραφω εκ πειρασ χωρισ καμια διαθεση ειρωνείας για ν αμπορεσω να  δωσω το φωσ μου στα νεα παιδια  

εγινε, καταλαβα. 🤣

• Like 1

2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

Δηλαδή εσείς θα προτιμούσατε 2000 και δουλειά Ήλιο με Ήλιο η 1400 και 7-2…ανετος …

Ετσι μπορεί να ηταν καποτε, πλεον είναι στον ιδιωτικο τομέα (στην καλυτερη) 600*14 και να δουλευεις 10 ωρες την ημερα 5-6 ημερες την εβδομαδα ή 800*12 στο δημοσιο για το 8ωρο (το πολυ).

Και τα παραπανω είναι στην καλύτερη περιπτωση του ιδιωτικου τομεα, πολυ ευκολα μπορει να ειναι <500*12 για 10 ωρες την ημερα 5-6 ημερες την εβδομαδα.

Αυτα για νεους, οι καπως μεγαλυτεροι (αυτοι που ειναι στα 40+) και εχουν προυπηρεσια μπορει να καταφερουν να πιασουν κανα 1000.

2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

εσυ δηλαδη θα ηθελεσ για τα παιδια σου να σκίζονται απο το πρωι μεχρι το βραδυ στη δουλεια ?

Προσωπικά, θα ήθελα να προσφέρουν έργο στην κοινωνία και να μην είναι παράσιτα. Το αν θα σκίζονται ή το πόσο θα αμείβονται, είναι στο χέρι τους.

• Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, tsioulak είπε

Και τα παραπανω είναι στην καλύτερη περιπτωση του ιδιωτικου τομεα, πολυ ευκολα μπορει να ειναι <500*12 για 10 ωρες την ημερα 5-6 ημερες την εβδομαδα.

κατω απο 500 με κατωτατο τα 560 πως γινεται?

5 ώρες πριν, kostakis81 είπε

χωρίς πτυχιο δεν θα σε καλέσουν καν σε συνέντευξη όμως διοτη ειναι το σύστημα τέτοιο... σκεψου ποιοσ προισταμενοσ θα παρει την ευθυνει να παρει εσενα και να το παιξει τζοκεσ αν θα του βγεισ καλοσ η οχι 

ενω αν εχεισ πτυχειο εχει δικαιολογια προσ τους ανωτερους του   

Φυσικά, θέλω να πω πως και τα τρία είναι εντελώς και εξίσου απαραίτητα.

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

κατω απο 500 με κατωτατο τα 560 πως γινεται?

Πανευκολο ... μερικη απασχοληση , εκ περιτροπης , αδηλωτη εργασια σε σχεση με τη συμβαση. Στον ιδιωτικο τομεα ΠΟΤΕ δε θα δεις αγγελια εργασιας για 8ωρο χωρις 3-5 χρονια προυπηρεσια και οχι παντα , με ειχαν καλεσει παλιοτερα απο αλυσιδα βρεφικων ειδων αλλα ηθελαν 6ωρο για αρχη ( καθε 3 μηνες βρισκω απο το ιδιο καταστημα αγγελια για την ιδια θεση)

10 ώρες πριν, leolipop είπε

Πανευκολο ... μερικη απασχοληση , εκ περιτροπης , αδηλωτη εργασια σε σχεση με τη συμβαση. Στον ιδιωτικο τομεα ΠΟΤΕ δε θα δεις αγγελια εργασιας για 8ωρο χωρις 3-5 χρονια προυπηρεσια και οχι παντα , με ειχαν καλεσει παλιοτερα απο αλυσιδα βρεφικων ειδων αλλα ηθελαν 6ωρο για αρχη ( καθε 3 μηνες βρισκω απο το ιδιο καταστημα αγγελια για την ιδια θεση)

και από τις 6 ωρες εφτανες τις 10 που γραφεις?η τις 6 ημερες εργασιας?

Προφανως τα πραγματα στον εργασιακο χωρο είναι χαλια αλλα νομιζω υπερεβαλλες καπως...Υπαρχουν δουλειες και χωρις προυπηρεσια, ειτε είναι τηλεφωνεια, ειτε Delivery,σερβίρισμα,γραμματεια κτλπ κτλπ...Και παντα παιζει ρολο η ηλικια. Όταν γραφει η αγγελια ζητειται νεαρος-νεαρη δεν μπορει να απαιτει να εχει και μια 3-5ετια προυπηρεσια…

Αν και πολλες φορες αυτοι που φτιαχνουν τις αγγελιες ουτε που ξερουν τι θελουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

και από τις 6 ωρες εφτανες τις 10 που γραφεις?η τις 6 ημερες εργασιας?

Προφανως τα πραγματα στον εργασιακο χωρο είναι χαλια αλλα νομιζω υπερεβαλλες καπως...Υπαρχουν δουλειες και χωρις προυπηρεσια, ειτε είναι τηλεφωνεια, ειτε Delivery,σερβίρισμα,γραμματεια κτλπ κτλπ...Και παντα παιζει ρολο η ηλικια. Όταν γραφει η αγγελια ζητειται νεαρος-νεαρη δεν μπορει να απαιτει να εχει και μια 3-5ετια προυπηρεσια…

Αν και πολλες φορες αυτοι που φτιαχνουν τις αγγελιες ουτε που ξερουν τι θελουν

Εχω ως παραδειγμα εναν ανηψιο της γυναικας μου που σε ψητοπωλειο ηταν δηλωμενος 4ωρος για να κοστιζει λιγο ασφαλιστικα αλλα καθοταν εκει ανετα 6-8 ωρες.Επισης η αδερφη της γυναικας μου εκει που εργαζεται , πηγαινει Δευτερα μεχρι και Σαββατο (9ωρο καθημερινες + 5ωρο το σαββατο) συνεχομενα.

Εχω την εντυπωση οτι οσοι αναζητουν νεες και νεους αποκλειεται να τους θελουν για δηλωμενη 8ωρη απασχοληση .Ακομα και στην εταιρια που εργαζομαι αν και ειχα 9 χρονια προυπηρεσιας επι του αντικειμενου , ξεκινησα ως 6ωρος και ηταν το πρωτο βημα εξελιξης η μεταβαση σε 8ωρο , το οποιο εγινε 1 χρονο μετα.

Επισης ειναι και η φορολογια στη χωρα τετοια που εμενα με τρομαζει το οτι απο το 02/2019 εχω γυρω στο 7% αυξηση λογω κατωτατου και ηδη απο περσι με τα 650 που εβγαζα καθαρα και με το τεκμηριο αυτοκινητου εχω φορο εισοδηματος 220€ .... και πες μου μετα εσυ αν βγαινει σπιτι με 3 ατομα με 650 η και 700 πλεον...

Απο την αλλη αν το εργασιακο περιβαλλον ηταν τετοιο που αποκαθιστουσε εργασιακα αλλα και πληρωνε και αναλογως , θα εφευγαν μισο εκατομμυριο νεοι στο εξωτερικο ;;;

Επεξ/σία από leolipop
  • Like 1

Ισως είμαι απλα τυχερος αλλα σε οσες δουλειες εχω παει ολες ηταν 8ωρο οπου αντε να ξεπερνουσε καποιες λιγες φορες το ωραριο σε εκτακτα περιστατικα που φυσικα δεν πληρωνονταν και σε ολες μου κολλαγαν κανονικα ενσημα και νομιμα όλα τα λεφτα και τα δωρα. Ετσι και αλλιως δυσκολα θα ανεχομουν κατι άλλο ειδικα από την στιγμη που απλα εχω να ζησω μονο το κουφαρι μου και δεν εχω οικογενεια ουτε ενοικιο. 

Αυτό όμως που μου κανει εντυπωση είναι ότι ειμαστε κοντα μισθολογικα και ενώ περυσι φλεβαρη αγορασα μεταχειρ. αυτοκινητο, φετος που εφτιαξα την δηλωση δεν μου εβγαλε να πληρωσω τιποτα. Ειχες εξοδα μεσω καρτων κτλπ κανονικα?

• Like 1

Ειναι τραγικο α. για θεση πωλητη σε καταστημα να θες πτυχιο

β. σε εξιδικευμενη θεση που προυποθετει πειρα και ικανοτητες τον ελαχιστο

γ. να θεωρεις οτι ο εργαζομενος ειναι δουλος με οτι συνεπαγεται

απο μενα το πτυχιο δεν θα επρεπε να ειναι αναγκαια προυποθεση και ουτε να προσμετρα σε κατι σε αρκετες δουλειες. τα εμμορφα που ακουω στο παρον θεμα τεινουν πλεον να γινουν η ρουτινα της εργασιας και προσμετραμε ταχεως σε εργασιακους μεσαιωνες ....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...