Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 hours ago, filipN said:

...Στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις να σκέπτεσαι και να ενεργείς με περισότερο ορθολογικό τρόπο, πράγμα που βαθμιαία αρχίζει να επηρεάζει θετικά το σύνολο των επιδιώξεων και των δραστηριοτήτων σου.

Τα πες ολα.

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και η κουτσή μαρία πλέον έχει πτυχίο αει/ατει. θεωρείται αυτονόητο. Εντάξει δε μιλάμε για 50ρηδες. αλλά σε μικρότερες ηλικίες είναι στανταρ.

Και σιγά σιγά αρχίζει να αυξάνει και το ποσοστό όσων έχουν μεταπτυχιακό.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Levie είπε

Καλησπέρα,
Παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για έναν προβληματισμό μου. Με ζορίζει μερόνυχτα και κάποιοι ίσως να έχετε βρεθεί σε αυτό το σταδιο, ίσως και όχι αλλά θα έχετε μια γνώμη.
Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στα 30 μου σε ΑΕΙ. Μετράει να υπάρχει πτυχίο από δημόσιο ΑΕΙ στην αγορά γενικά? Ή θα είναι πεταμένα λεφτά?  άσχετα με την ειδικότητα (εγώ για τουριστική διοίκηση το βλέπω μιας και μου αρέσει).

Προσωπικά έχω την όρεξη να κάνω κάτι παραπάνω στην ζωή μου, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι μάταια. Απ' την άλλη δεν έχω τις αντοχές για ξενύχτια πλέον και σαν μητέρα και μεγαλώνοντας, οι ευκαιρίες περιορίζονται και δεν θέλω να είμαι μια ζωή 24ωρες/7 για την δουλειά και όχι για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, άμα έχω την ευκαιρία σαν υπάλληλος πλέον, να έχω πρόγραμμα στον επαγγελματικό μου χρόνο, θα βοηθούσε περισσότερο ένα πτυχίο ΑΕΙ ή δώρον άδωρον?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΥΓ:
Για το ιστορικό αν βοηθάει:
Εργάζομαι σε ελεύθερο επάγγελμα τα τελευταία χρόνια ως βοηθός διακοσμητή (βιτριναδόρος σε μαγαζιά) και νυχτερινά για 10 χρονιά και σαν σερβιτόρα παράλληλα μέχρι σήμερα γιατί είμαι μόνη μου με ένα παιδί. Προσπαθώ να αλλάξω δουλειά να ασχοληθώ με τουριστικά γενικά. πήγα και σε κεκ τουριστικών πρόσφατα και μου άρεσε. Εννοείται παράλληλα ότι έχω κάποια skills στην διοίκηση επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν. Απλά έχω κουραστεί με το να κυνηγάω κόσμο για απλήρωτα τιμολόγια, τουλάχιστον για το ΦΠΑ και τον εφκα μου (το φαγητό το 'χω ξεχάσει όπως γίναμε με τους δεν πληρώνω...)

μηπως θελεις ή νιωθεις οτι σου χρειαζεται να παρεις καρεκλα δημοσιου υπαλληλου αλλα με σχετικα καλο μισθο ;

και αρα ρωτας αν το πτυχιο θα σε βοηθησει σε αυτη την κατευθυνση ;

δηλαδη αν στα 40 σου θα εισαι ετοιμη για τη μονιμη θεση μεχρι τα 65..

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Mια και λετε για τουρ . Αν δω ότι δεν έχει όρεξη για δουλειά και συμπεριφορά και Harvard  να έχει δε προκειται .Το λέω και για κοπελιές που φτιάχνουν ένα cv με μπούρδες και φανταχτερά ονόματα σε διάφορα χαζοπρογραμματα και εμπειρία μηδέν . Πχ αν φλιτζάνι του καφέ δε τους κόβει να επιστρέψουν στη κουζίνα και δε δείχνουν φιλότιμο το χαρτί μάλλον δε θα φανεί χρήσιμο 

15 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Αυτό δείχνει ότι του κόβει και θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από χαζοειδικευομενα που βλέπουν αίμα στο νοσοκομείο και λιποθυμάνε η απόφοιτες πληροφορικαριες που δε ξέρουν τι τους γίνεται .... 

Αυτο το θεμα σου με τις γυναικες να το κοιταξεις.

Επισης πρεπει να σου χουν ερθει πολλοι εσενα απο Χαρβαρντ να σου ζητησουν δουλεια. 

Κατα τ αλλα συμφωνω οτι προφανως πρεπει να φαινεται στη συνεντευξη κ επειτα στη δουλεια οτι ο αλλος εχει ορεξη για δουλεια. Αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με το αν το πτυχιο ειναι καλο ή οχι. Αν η λογικη βασιζεται στο «δεν παω να παρω πτυχιο γιατι εγω θα εχω ορεξη και θα με παρουν πανω απ αυτους που εχουν πτυχιο» τοτε τι να σου πω... Βασισου εσυ στο οτι οσοι πανε με πτυχιο θα φαινεται λες και δεν εχουν ορεξη... Λογικη αμοιβαδας.

Αν εισαι εργοδοτης, α) σιγουρα εχεις προβλημα με τις γυναικες οποτε κοιταξε το, β) απ τα λεγομενα σου ακουγεσαι σαν την χειροτερη ρατσα εργοδοτων. Πρωτο πραγμα που σκεφτεσαι ειναι το ποσο αυτοι που δουλευουν για σενα θα πρεπει να δειχνουν ποσο ευγνωμονες πρεπει να σου ναι.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, spectaculator είπε

Αν έχεις τα χρήματα να φτιάξεις μια επιχείρηση και το μυαλό να τη κρατήσεις/διαχειριστείς ίσως να περισσεύουν οι σπουδές αν και σήμερα δεν γνωρίζω κανένα ξέμπαρκο επιχειρηματία (εκτός χασάπη, σουβλατζή, μανάβη, κλπ (χωρίς κακία...) )  Δεν ξέρω επίσης αν διάβασες τίποτα απ' ότι γράφτηκε παραπάνω αλλά ο άνθρωπος δουλεύει για να ζήσει κι όχι από χόμπυ!

Να και κάτι που μου έσκασε σχετικά φρέσκο. Γνωστός επιχειρηματίας μαγαζιού στο γκάζι, λόγω ασθένειας άφησε την επιχείρηση στο στουρνάρι τον γιο του και την έκλεισε σε λιγότερο από χρόνο.
Επίκαιρο κουϊζ!

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά δεν μπορείς να το παίξεις και παπάς χωρίς ράσα!

Συμφωνώ απολύτως . Ο δικηγόρος μπορεί να πουλάει και σουβλάκια χωρίς πρόβλημα. Ο σουβλατζής μπορεί να ασκήσει δικηγορία ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Αυτο το θεμα σου με τις γυναικες να το κοιταξεις.

Επισης πρεπει να σου χουν ερθει πολλοι εσενα απο Χαρβαρντ να σου ζητησουν δουλεια. 

Κατα τ αλλα συμφωνω οτι προφανως πρεπει να φαινεται στη συνεντευξη κ επειτα στη δουλεια οτι ο αλλος εχει ορεξη για δουλεια. Αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με το αν το πτυχιο ειναι καλο ή οχι. Αν η λογικη βασιζεται στο «δεν παω να παρω πτυχιο γιατι εγω θα εχω ορεξη και θα με παρουν πανω απ αυτους που εχουν πτυχιο» τοτε τι να σου πω... Βασισου εσυ στο οτι οσοι πανε με πτυχιο θα φαινεται λες και δεν εχουν ορεξη... Λογικη αμοιβαδας.

Αν εισαι εργοδοτης, α) σιγουρα εχεις προβλημα με τις γυναικες οποτε κοιταξε το, β) απ τα λεγομενα σου ακουγεσαι σαν την χειροτερη ρατσα εργοδοτων. Πρωτο πραγμα που σκεφτεσαι ειναι το ποσο αυτοι που δουλευουν για σενα θα πρεπει να δειχνουν ποσο ευγνωμονες πρεπει να σου ναι.

Όχι λέω πόσες φόρες έχω δει κλάματα και παρακάλια στην αρχή και μετά καρεκλα δημοσίου υπάλληλου . Μεγαλοεργοδοτης από αυτούς που προσκυνάνε μου χει πει κοίτα να δεις  αν είσαι καλός στο τέλος θα σε @ξουν . Και είχε δίκιο ... ίσως φταίω και εγώ που δε παίρνω εισαγωγής . Στο θέμα όσο πιο μορφωμένος είσαι για σένα τόσο καλύτερα .Σε ξενοδοχείo δε θα αρνηθώ να δώσω θέση καθαριότητας μόνο επειδή δεν έχει πτυχίο . Άλλοι κομπλεξικοί "managers" θα το κάνουν  

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

λέω πόσες φόρες έχω δει κλάματα και παρακάλια στην αρχή και μετά καρεκλα δημοσίου υπάλληλου

Ο εργαζομενος αναζητει οτι καλυτερο για αυτον,οπως και ο επιχειρηματιας

Ειναι λοιπον μερος του παιχνιδιου οτι θα ερθει σε εσενα να δουλεψει αλλα νυχθημερον θα κοιταζει τι θεσεις ανοιξαν στο δημοσιο (βοηθος πατητη σταφυλιων στο Διδυμότειχο)

Και να σου πω και κατι,αν σε αφησει πριν κανει 2-3 παιδια,καλο σου εκανε.

Παντως με τα σημερινα δεδομενα,το δημοσιο πληρωνει χαλια και ειναι καλο μονο για οσους δεν εχουν κανενα τυπίκο προσον ή εμπειρια

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ο εργαζομενος αναζητει οτι καλυτερο για αυτον,οπως και ο επιχειρηματιας

Ειναι λοιπον μερος του παιχνιδιου οτι θα ερθει σε εσενα να δουλεψει αλλα νυχθημερον θα κοιταζει τι θεσεις ανοιξαν στο δημοσιο (βοηθος πατητη σταφυλιων στο Διδυμότειχο)

Και να σου πω και κατι,αν σε αφησει πριν κανει 2-3 παιδια,καλο σου εκανε.

Παντως με τα σημερινα δεδομενα,το δημοσιο πληρωνει χαλια και ειναι καλο μονο για οσους δεν εχουν κανενα τυπίκο προσον ή εμπειρια

Μα είναι φυσιολογικό

Η περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν την δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σαν κάτι το παρά φύση που το κάνεις όταν είσαι νέος και απερίσκεπτος

Όταν έρθει η ώρα να σοβαρευτείς και να κάνεις οικογένεια τοτε είναι η ωρα σου να μπεις στο δημόσιο …
και εδώ πουτα λεμε άδικο έχουν ?

Δηλαδή εσείς θα προτιμούσατε 2000 και δουλειά Ήλιο με Ήλιο η 1400 και 7-2…ανετος …

Γιαυτο βλεπεις και ολοι κανουν κρα να μπουν σε καμιά τράπεζα η σε Κανά ελτα …

Βάλτε και τις αδειες για τις γυναίκες που είναι άνετες στο δημόσιο και εκει καταλαβαίνεις το γιατί…

• Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Για μένα είναι 33.3% προϋπηρεσία, 33.3% πτυχίο και 33.3% γνώσεις στο αντικείμενο (συνέντευξη ή/και portfolio).

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Slump είπε

Για μένα είναι 33.3% προϋπηρεσία, 33.3% πτυχίο και 33.3% γνώσεις στο αντικείμενο (συνέντευξη ή/και portfolio).

χωρίς πτυχιο δεν θα σε καλέσουν καν σε συνέντευξη όμως διοτη ειναι το σύστημα τέτοιο... σκεψου ποιοσ προισταμενοσ θα παρει την ευθυνει να παρει εσενα και να το παιξει τζοκεσ αν θα του βγεισ καλοσ η οχι 

ενω αν εχεισ πτυχειο εχει δικαιολογια προσ τους ανωτερους του   

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

χωρίς πτυχιο δεν θα σε καλέσουν καν σε συνέντευξη όμως διοτη ειναι το σύστημα τέτοιο... σκεψου ποιοσ προισταμενοσ θα παρει την ευθυνει να παρει εσενα και να το παιξει τζοκεσ αν θα του βγεισ καλοσ η οχι 

ενω αν εχεισ πτυχειο εχει δικαιολογια προσ τους ανωτερους του   

Όπως επισης αν εχεις 2 πτυχια και 2 μεταπτυχιακα και εισαι 40 χρονων με 0 προυπηρεσια θα προτιμησουν καποιον με τα μισα χαρτια αλλα που θα εχει δουλεψει στο αντικειμενο!

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Όπως επισης αν εχεις 2 πτυχια και 2 μεταπτυχιακα και εισαι 40 χρονων με 0 προυπηρεσια θα προτιμησουν καποιον με τα μισα χαρτια αλλα που θα εχει δουλεψει στο αντικειμενο!

αναλογα παντα βεβαια καθοσ μπαινεισ δημοσιο με τοσα χαρτια και δεν ηθελεσ η δεν ειχεσ αναγκη να δουλεψεισ (ποιοσ σε ταιζε μεχρι τα 40 για να παρεισ τοσα χαρτια)

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Μα είναι φυσιολογικό

Η περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν την δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σαν κάτι το παρά φύση που το κάνεις όταν είσαι νέος και απερίσκεπτος

Όταν έρθει η ώρα να σοβαρευτείς και να κάνεις οικογένεια τοτε είναι η ωρα σου να μπεις στο δημόσιο …
και εδώ πουτα λεμε άδικο έχουν ?

Δηλαδή εσείς θα προτιμούσατε 2000 και δουλειά Ήλιο με Ήλιο η 1400 και 7-2…ανετος …

Γιαυτο βλεπεις και ολοι κανουν κρα να μπουν σε καμιά τράπεζα η σε Κανά ελτα …

Βάλτε και τις αδειες για τις γυναίκες που είναι άνετες στο δημόσιο και εκει καταλαβαίνεις το γιατί…

η ελληνικη οικογενεια θελει το παιδι να βολευτει ή/και να μην κουραστει και οι αλλοι να πανε να....δροσιστουν.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mclein² είπε

η ελληνικη οικογενεια θελει το παιδι να βολευτει ή/και να μην κουραστει και οι αλλοι να πανε να....δροσιστουν.

και πολύ καλά κάνει ...

εσυ δηλαδη θα ηθελεσ για τα παιδια σου να σκίζονται απο το πρωι μεχρι το βραδυ στη δουλεια ?

οι αρχαιοι φιλοσοφοι το ειχαν πει απο τοτε ...

οι μ!@##κες δουλευουν και καθηκον ειναι να ασχολεισε με ανωτερα πραγματα (φιλοσοφια ,καλεσ τεχνες κλπ)

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

και πολύ καλά κάνει ...

εσυ δηλαδη θα ηθελεσ για τα παιδια σου να σκίζονται απο το πρωι μεχρι το βραδυ στη δουλεια ?

οι αρχαιοι φιλοσοφοι το ειχαν πει απο τοτε ...

οι μ!@##κες δουλευουν και καθηκον ειναι να ασχολεισε με ανωτερα πραγματα (φιλοσοφια ,καλεσ τεχνες κλπ)

α. δεν μ αρεσουν τα παιδια

β. αν εκανα καποτε παιδια θα ηθελα να τραβηξουν το δρομο τους & οχι να τραβανε εμενα στον πατο της θαλασσας. θα ηθελα τα μεγιστα γι'αυτα, να πληρωνονται για οσο αξιζουν και ουτε σεντ παραπανω. τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο.

γ. εννοειται να μην ειναι χαραμοφάηδες, ουτε στο δημοσιο - ουτε σε καποιον επιχειρηματια.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...