spectaculator Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, jmmys είπε Δουλευεις καπου;Τι δουλειά κανεις;Διότι από αυτά που λες δεν έχεις εμπειρία πάνω σε εργασία. Και βέβαια δουλεύω. Και μάλιστα ξέρω από πρώτο χέρι το πως προσλαμβάνει κανείς προσωπικό. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πέρα από το προσωπικό καθαριότητας, όλοι οι υπόλοιποι έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο. Εσύ αντίθετα, δείχνεις σαν να ήρθες κατευθείαν από τη ζώνη του φανταστικού. Κι αν θες να μάθεις το πόσο έξω πέφτεις, πέρνα μια βόλτα από το ανοιχτό πανεπιστήμιο να δεις πόσοι νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν έστω και μέσω αυτού να μάθουν το πως να κάνουν βιώσιμη ή να πάνε παραπέρα την επιχείρησή τους. Btw, ότι είπε κι ο προλαλήσας. Αν το θέλεις πραγματικά, πήγαινέ το μέχρι τέρμα. Αν έχεις αμφιβολίες, άστο καλύτερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Διάβασε τι έγραψε ο χρήστης akarthis στην προηγούμενη σελίδα,αυτό λέω τόση ώρα και εγώ,καλό βράδυ. 1 ώρα πριν, akarthis είπε Το να εισαι δαιμονιος και επιχειρηματικο μυαλο ειναι ενα ταλεντο που εν δυναμει μπορει να να αξιοποιηθει και να καταφερεις πολλα. Το να εισαι επιχειρηματικο μυαλο και να πραγματοποιησεις σπουδες πανω σε ενα αντικειμενο μπορει πραγματικα να σε απογειωσει. Το να γνωριζεις απο νωρις τι και γιατι το κανεις(μεσω σπουδων) σου επιτρεπει να πας παραπερα οχι μονο τη δουλεια σου αλλα και το κλαδο που δραστηριοποιησαι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από jmmys
leolipop Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Με προβληματιζει λιγο η οικογενειακη σου κατασταση...Εχεις μονογονεικη οικογενεια η καταλαβα λαθος ; Το παιδι τι ηλικια εχει ; Εχεις υποστηριξη απο αλλο μελος ; Ρωταω ολα αυτα γιατι εγω με τη συζυγο μου και το αγορακι μας 7+ ετων πλεον . δεσμευει αποκλειστικα τη γυναικα μου καθημερινα και δεν υπαρχει η δυνατοτητα να το κρατησει αλλος (αμησθι) και αυτο ισχυε απο τη γεννηση του και μεχρι να ειναι σε θεση να ειναι σχετικα ανεξαρτητο (13-14-15 ετων).Καταληγω στο οτι θα φερεις εις περας , οικογενεια , σχολη , εργασια ; Αν κανεις ηδη μια δουλεια που σε ευχαριστει ,150% κυνηγησε οτιδηποτε περισσοτερο πανω σε αυτο. Προσωπικη μου αποψη για το εργασιακο περιβαλλον στη χωρα ; Ειδικα για πανω απο τα 30 πιο ευκολα θα βρεις δουλεια και αποδοχες απο την εμπειρια απο οτι απο τιτλο σπουδων.Οχι πως και το πτυχιο θα στο πληρωσουν....Στην εταιρια που εργαζομαι (Νο1 αλυσιδα ηλεκτρικων ειδων , αν με πιανεις) αμοιβομαι εως και 10% περισσοτερο απο τους περισσοτερους συναδελφους μου πτυχιουχους ανεξαρτητα των ετων εργασιας εκει για 2 λογους : Επιδομα γαμου , αναγνωρισμενη εμπειρια (Εχω μεινει στο απολυτηριο λυκειου , ειμαι 35 και εκτος απο ενα διαστημα που εμεινα ανεργος για 2 χρονια λογω πτωχευσης επι 12 και κατι χρονια εργαζομαι ως αποθηκαριος και εχω αναπτυξει δεξιοτητα μεσα σε ολα αυτα τα χρονια να θυμαμαι αριθμους πραγμα που με κανει πιο αξιοπιστο και ταχυ στα καθηκοντα μου. Εννοειται πως υπαρχει και η απεναντι πλευρα (Συμμαθητης μου στο λυκειο και 35αρης και αυτος . ειναι επικεφαλης προσωπικου σε μεγαλη εμπορικη επιχειρηση με πορτοκαλι χρωματισμους) αλλα οταν παλαιοτερα εβρισκα αγγελια εργασιας για βοηθο αποθηκαριου με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προσοντα πτυχιο ΤΕΙ/ΑΕΙ και αποδοχες 650€ , απο αξιοπρεπεια και μονο δε θα πηγαινα... Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από leolipop
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Mια και λετε για τουρ . Αν δω ότι δεν έχει όρεξη για δουλειά και συμπεριφορά και Harvard να έχει δε προκειται . Το λέω και για κοπελιές που φτιάχνουν ένα cv με μπούρδες και φανταχτερά ονόματα σε διάφορα χαζοπρογραμματα και εμπειρία μηδέν . Πχ αν φλιτζάνι του καφέ δε τους κόβει να επιστρέψουν στη κουζίνα και δε δείχνουν φιλότιμο το χαρτί μάλλον δε θα φανεί χρήσιμο Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Mhlogiatros
leolipop Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Mια και λετε για τουρ . Αν δω ότι δεν έχει όρεξη για δουλειά και συμπεριφορά και Harvard να έχει δε προκειται . Το λέω και για κοπελιές που φτιάχνουν ένα cv με μπούρδες και φανταχτερά ονόματα σε διάφορα χαζοπρογραμματα και εμπειρία μηδέν . Η ορεξη ειναι το Α και το Ψ , για να μην πω Ω.Αν δε σου αρεσει κατι σαν εργασια , μην το επιλεξεις για τιτλο σπουδων απλα για να υπαρχει. Γιος συναδελφου μου με μεσο ορο λυκειου 18,5 + πηγαινει σε σχολη μαγειρικης γιατι τη βρισκει με αυτο .δε θα παει για γιατρος η δικηγορος απλα επειδη μπορει να μπει στις σχολες αυτες με ανεση... Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από leolipop 2
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό δείχνει ότι του κόβει και θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από χαζοειδικευομενα που βλέπουν αίμα στο νοσοκομείο και λιποθυμάνε η απόφοιτες πληροφορικαριες που δε ξέρουν τι τους γίνεται .... Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Mhlogiatros
Hazuki Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Προς Levie, όπως ειπώθηκε, δεν σου δίνει δουλειά αλλά ανεβάζει το μισθολογικό σου ταβάνι. Επίσης αποφεύγεις το χαμαλίκι (σερβιτόρα) και προσγειώνεσαι πιο εύκολα σε θέση γραφείου. Αν μετράει για κάτι, κι αυτό το έχω ακούσει από εργοδότη μου, είναι ότι έκανες το κόπο να μπεις αλλά το κυριότερο να βγεις. Τέλος το χαρτί αποδεικνύει ότι υπάρχει μία minimum βάση γνώσεων που πάνω να σε αυτή μπορούν να σου μάθουν την δουλειά. Οπότε μόνο κερδισμένη βγαίνεις δεν βλέπω για πιο λόγο να το κάνεις. Αν σκέφτεσαι την κούραση, πιστεύω δεν χρειάζεται να σε απασχολεί και να χάσεις μερικά εξάμηνα από μαθήματα που δεν πέρασες δεν πειράζει.
Alex2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, Levie είπε Καλησπέρα, Παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για έναν προβληματισμό μου. Με ζορίζει μερόνυχτα και κάποιοι ίσως να έχετε βρεθεί σε αυτό το σταδιο, ίσως και όχι αλλά θα έχετε μια γνώμη. Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στα 30 μου σε ΑΕΙ. Μετράει να υπάρχει πτυχίο από δημόσιο ΑΕΙ στην αγορά γενικά? Ή θα είναι πεταμένα λεφτά? άσχετα με την ειδικότητα (εγώ για τουριστική διοίκηση το βλέπω μιας και μου αρέσει). Προσωπικά έχω την όρεξη να κάνω κάτι παραπάνω στην ζωή μου, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι μάταια. Απ' την άλλη δεν έχω τις αντοχές για ξενύχτια πλέον και σαν μητέρα και μεγαλώνοντας, οι ευκαιρίες περιορίζονται και δεν θέλω να είμαι μια ζωή 24ωρες/7 για την δουλειά και όχι για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, άμα έχω την ευκαιρία σαν υπάλληλος πλέον, να έχω πρόγραμμα στον επαγγελματικό μου χρόνο, θα βοηθούσε περισσότερο ένα πτυχίο ΑΕΙ ή δώρον άδωρον? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ: Για το ιστορικό αν βοηθάει: Εργάζομαι σε ελεύθερο επάγγελμα τα τελευταία χρόνια ως βοηθός διακοσμητή (βιτριναδόρος σε μαγαζιά) και νυχτερινά για 10 χρονιά και σαν σερβιτόρα παράλληλα μέχρι σήμερα γιατί είμαι μόνη μου με ένα παιδί. Προσπαθώ να αλλάξω δουλειά να ασχοληθώ με τουριστικά γενικά. πήγα και σε κεκ τουριστικών πρόσφατα και μου άρεσε. Εννοείται παράλληλα ότι έχω κάποια skills στην διοίκηση επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν. Απλά έχω κουραστεί με το να κυνηγάω κόσμο για απλήρωτα τιμολόγια, τουλάχιστον για το ΦΠΑ και τον εφκα μου (το φαγητό το 'χω ξεχάσει όπως γίναμε με τους δεν πληρώνω...) Η ερωτηση λέει... Θα βοηθούσε αν το είχα στην αγορά? Σε ποια αγορά ειναι η ερωτηση! Σε αυτήν που είσαι όχι είναι η απάντηση την οποία ήδη ξέρεις. Σε ποια άλλη αγορά? Να βγεις στα 35 με πτυχίο να ζητήσεις δουλειά σαν New entry σε κάποιον κλάδο? Μικρές οι πιθανότητες Αν δεν ξέρεις τι θέλεις να πας να κάνεις στο μέλλον δεν υπάρχει ερώτηση στην ερώτηση σου 2 ώρες πριν, spectaculator είπε Και βέβαια δουλεύω. Και μάλιστα ξέρω από πρώτο χέρι το πως προσλαμβάνει κανείς προσωπικό. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πέρα από το προσωπικό καθαριότητας, όλοι οι υπόλοιποι έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο. Εσύ αντίθετα, δείχνεις σαν να ήρθες κατευθείαν από τη ζώνη του φανταστικού. Κι αν θες να μάθεις το πόσο έξω πέφτεις, πέρνα μια βόλτα από το ανοιχτό πανεπιστήμιο να δεις πόσοι νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν έστω και μέσω αυτού να μάθουν το πως να κάνουν βιώσιμη ή να πάνε παραπέρα την επιχείρησή τους. Btw, ότι είπε κι ο προλαλήσας. Αν το θέλεις πραγματικά, πήγαινέ το μέχρι τέρμα. Αν έχεις αμφιβολίες, άστο καλύτερα. Αγαπητέ οι νέοι επιχειρηματίες που πηγαίνουν στο ανοικτό πανεπιστήμιο για να κάνουν βιώσιμη την επιχείρηση τους, διδάσκονται την επιχειρηματικότητα; Υπάρχει τέτοιο μάθημα; Μιας και ξέρεις πως προσλαμβάνει κάποιος προσωπικό, θα προσλάβει κάποιον που θα έρθει στα 35 να πει... Γεια σας πήρα τώρα πτυχίο και ήρθα χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο σας αλλά με πτυχίο... να εργαστώ στην επιχείριση σας; τι πιθανότητες επιτυχίας δίνεις; 2
pirmen56 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Ένα κριτήριο για να καταλάβεις πόσο μετράει ένα πτυχίο είναι να δεις πόσο άμεσα εφαρμόσιμες και απαραίτητες είναι οι γνώσεις που σου δίνει. Για παράδειγμα ένα πτυχίου πολιτικού μηχανικού. Οι οικονομικές σχολές από την άλλη δίνουν πιο πολύ δεξιότητες(τρόπο σκέψης), αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από το άτομο. Βλέπεις σε διοικητικές θέσεις άτομα που το 'χουν χωρίς πτυχίο διοίκησης. Για να βγεις μηχανικός και γιατρός όμως πρέπει να έχεις συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις. Το πτυχίο εγγυάται στον εργοδότη Χ από αυτές. Αν από την άλλη δεν ξέρεις το υπόδειγμα ανάπτυξης του Solow δεν τρέχει και τίποτα. Κατά αντιστοιχία με τους μηχανικούς η λογιστική(το πιο πρακτικό κομμάτι) όπως διδάσκεται σε οικονομικές σχολές είναι η προπαίδεια για να κάνεις ΕΛΠ και ΔΛΠ. Ακαδημαϊκό επίπεδο περισσότερο. Εκεί το πτυχίο χρειάζεται, αλλά μόνο για να πας παρακάτω σε μεταπτυχιακό επίπεδο ή προϋπηρεσία σε εταιρείες που παίρνουν αρχάριους. Μόνο του δεν λέει τίποτα.
Axelq Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Για μένα δεν αξίζει να σπουδάσεις σε κάποια σχολή που είναι εκτός πεδίων του STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά). Όσον αφορά τα Τουριστικά, προτιμότερο είναι να μάθεις 2-3 ξένες γλώσσες παρά να αφιερώσεις 5-6 χρόνια σε μια σχολή η οποία δεν μπορεί να σου υποσχεθεί την ένταξη στην αγορά εργασίας. Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις και ένα backup σε περίπτωση που δεν πάνε τα πράγματα όπως τα φανταζόσουν, ενώ στην άλλη θα κλαις τα χρόνια που χαράμισες. Έχοντας γνωστούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, μπορώ να πω με σιγουριά ότι κάθε σεζόν φέρνουν προσωπικό από τα Βαλκάνια και από το Ανατολικό Μπλοκ, που είναι διαθέσιμο να δουλεύει 10+ ώρες για 400€/μήνα. Σαν μητέρα που είσαι, το θεωρώ αδιανόητο να εργαστείς σε κάτι παρόμοιο. Δεν είναι όλα όμως τόσο τραγικά, εφόσον έχεις δουλέψει ως διακοσμήτρια και γενικά οι γυναίκες "το έχουν" πιο πολύ σε αυτόν τον τομέα, μπορείς μαθαίνοντας κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα να προσπαθήσεις να γίνεις interior designer, ειδικά αυτόν τον καιρό που οι ανακαινίσεις παίζουν παντού. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, το βλέπω όμως πιο αισιόδοξο από μια πολυετή σχολή που θα σε βγάλει επαγγελματία ρεσεψιονίστ. Όπως είπαμε έχεις και ένα παιδί, θέλεις μια εργασία που να σου προσφέρει έναν επαρκή μισθό, λιγότερο άγχος και ίσως την δυνατότητα να εργάζεσαι από το σπίτι σου. Για μένα η προϋπηρεσία σου είναι το πτυχίο σου, σκέψου πως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου. 3
newton91 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Mια και λετε για τουρ . Αν δω ότι δεν έχει όρεξη για δουλειά και συμπεριφορά και Harvard να έχει δε προκειται . Το λέω και για κοπελιές που φτιάχνουν ένα cv με μπούρδες και φανταχτερά ονόματα σε διάφορα χαζοπρογραμματα και εμπειρία μηδέν . Πχ αν φλιτζάνι του καφέ δε τους κόβει να επιστρέψουν στη κουζίνα και δε δείχνουν φιλότιμο το χαρτί μάλλον δε θα φανεί χρήσιμο Κομπλέ , ο άλλος με πτυχιο από Harvard σίγουρα δεν θα ήθελε να δουλέψει για σενα ή με σενα. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Ίσως αλλά μια χαρά δουλεύει με τα μισά διπλάσιες ώρες τώρα σε αλυσίδα αλλά με τέτοια νοοτροπία δε φταίει το πτυχίο
spectaculator Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, Alex2020 είπε Η ερωτηση λέει... Θα βοηθούσε αν το είχα στην αγορά? Σε ποια αγορά ειναι η ερωτηση! Σε αυτήν που είσαι όχι είναι η απάντηση την οποία ήδη ξέρεις. Σε ποια άλλη αγορά? Να βγεις στα 35 με πτυχίο να ζητήσεις δουλειά σαν New entry σε κάποιον κλάδο? Μικρές οι πιθανότητες Αν δεν ξέρεις τι θέλεις να πας να κάνεις στο μέλλον δεν υπάρχει ερώτηση στην ερώτηση σου Αγαπητέ οι νέοι επιχειρηματίες που πηγαίνουν στο ανοικτό πανεπιστήμιο για να κάνουν βιώσιμη την επιχείρηση τους, διδάσκονται την επιχειρηματικότητα; Υπάρχει τέτοιο μάθημα; Μιας και ξέρεις πως προσλαμβάνει κάποιος προσωπικό, θα προσλάβει κάποιον που θα έρθει στα 35 να πει... Γεια σας πήρα τώρα πτυχίο και ήρθα χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο σας αλλά με πτυχίο... να εργαστώ στην επιχείριση σας; τι πιθανότητες επιτυχίας δίνεις; Μα και βέβαια η επιχειρηματικότητα διδάσκεται. Είναι δέσμη από μαθήματα κι όχι ένα μόνο. Πέρνα από το πολυτεχνείο και ειδικά από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης να πάρεις μια ιδέα. Είναι φανερό πως δεν έχεις απολύτως ιδέα σχετικά με το τι θα πει επιχειρείν. Είναι σύνολο από διάφορα κι όχι ένα και διακριτό και διαφέρει από είδος σε είδος. Π.χ. άλλο το επιχειρείν του σουβλατζή κι άλλο μιας εταιρείας λογισμικού ή μιας μεταφοράς υγρών καυσίμων. Σε μια μικρο-μικρο-επιχείρηση το μυαλό, η διορατικότητα και κάτι άλλα μικρο-πράγματα μπορεί να σε βοηθήσουν να τη κρατήσεις. Παραπέρα όμως καλό είναι να μείνουν στην άκρη τα ουτοπικά και να το δει κανείς ρεαλιστικά.
hyperlost Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Ένα πτυχίο δεν σου εγγυάται την δουλειά, ούτε την γνώση για το πώς θα εκτελέσεις μια εργασία. Σου δίνει μια βάση πάνω στην οποία θα πατήσεις και εναν τρόπο σκέψης που ενδεχομένως πρέπει να ακολουθήσεις γιατί ξέρεις τι περιμένεις. Η πραγματική γνώση για το πώς εκτελείται μια δουλειά έρχεται από την εμπειρία και τα πραγματικά προβληματα που προκύπτουν. Επίσης στην πραγματικη ζωή πέρα από το σχεδιαστικό/θεωρητικο κομμάτι της οργάνωσης υπάρχουν και άλλοι αθεατοι παράγοντες όπως ανθρώπινη συμπεριφορά, απρόοπτα κλπ που δεν έχουν σχέση με την θεωρία και μόνο μέσω της εμπειρίας μπορείς να τα μάθεις. Ένα πτυχίο είναι απαραίτητο αλλά δεν είναι το μόνο αναγκαίο για να επιτύχεις σε μια δουλειά. Όσον αφορά τον κλάδο των τουριστικών, εργασία σε τέτοιο αντικείμενο στην Ελλάδα σημαίνει φουλ δουλειά για ένα εξάμηνο και μετά το υπόλοιπο εξάμηνο όχι κάτι ιδιαίτερο ... Μιλάω για περιοχές της Ελλάδας που έχουν υψηλή τουριστική προβολή και ζήτηση (πχ Κρήτη, σε αυτά υπάρχουν κ εξαιρέσεις πχ Σαντορίνη αλλά κοιτάμε το σύνολο). Σε πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα οι ιδιοκτήτες δεν είχαν πτυχία αλλά είχαν τα απαραίτητα λεφτά για να φτιάξουν την περιουσία τους. Ο κλάδος των τουριστικών δεν είναι αντικείμενο που εγγυάται ότι θα έχει συνεχή κέρδη. Επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Η ισοτιμία της τουρκικής λύρας έχει ρίξει φέτος τον τουρισμό σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Τα μειωμένα κερδη θα φανούν το χειμώνα με το κλείσιμο της τουριστικής σεζόν. Άλλος παράγοντας που επηρεάζει τα τουριστικά είναι οι επιλογές των αεροπορικών εταιρειών να μην περιλάβουν παλιούς προορισμούς και να αλλάξουν το πρόγραμμα τους. Υπάρχουν και άλλα που αν τα βάλεις κάτω στο τέλος μιας σεζόν δικαιολογείται σε συγκεκριμένες περιοχές η πτώση των κρατήσεων και της επισκεψιμότητας. Τα τουριστικά είναι κλάδος που μπορεί να βγάλει κάποιος χρήματα αλλά επηρεάζεται εύκολα από πολλούς παράγοντες και η πραγματικότητα είναι ότι αν Α. Δεν έχεις περιουσία να αξιοποιήσεις και Β. Σε περιοχή που έχει τουριστική προβολή και ζήτηση, τότε τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα.
kostakis81 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δεν τίθεται καν θέμα Πάρε το πτυχίο σου πρώτα και έχει ο ΘΕΟΣ Σκέψου ότι με πτυχίο έχεις πολλές πόρτες ανοικτές ,δηλαδή ολο και κάπου εχεις την δυνατότητα να βολευτείς σε ιδιωτικό ακόμα και σε δημόσιο τομέα Ενο χωρίς πτυχίο όχι Μπες λιγο στο linkedin και δεν πως ορισμένοι πουλανε τα φουμαρα σαν να είναι πανεπιστήμονες Είναι θέμα attitude aαλλά κυρίως χρειάζεσαι την βάση ώστε να πατήσεις επάνω της και αυτή είναι το πτυχίο … Βέβαια γνωρίζω κόσμο που δεν έχει πτυχίο και βρήκε δουλείες `γράφοντας ψέματα και πλαστογραφώντας το αλλά λόγο του ότι ήταν σαΐνια στη δουλειά τους κανένας δεν το κατάλαβε… Σκέψου το παράδειγμα του folie folie που είχε εταιρία εκατομμυρίων και πήγε και πλαστογράφησε πτυχίο (2 πτυχια )για να αισθάνονται ασφάλεια οι μέτοχοι …
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα