Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα, Παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για έναν προβληματισμό μου. Με ζορίζει μερόνυχτα και κάποιοι ίσως να έχετε βρεθεί σε αυτό το σταδιο, ίσως και όχι αλλά θα έχετε μια γνώμη. Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στα 30 μου σε ΑΕΙ. Μετράει να υπάρχει πτυχίο από δημόσιο ΑΕΙ στην αγορά γενικά? Ή θα είναι πεταμένα λεφτά? άσχετα με την ειδικότητα (εγώ για τουριστική διοίκηση το βλέπω μιας και μου αρέσει). Προσωπικά έχω την όρεξη να κάνω κάτι παραπάνω στην ζωή μου, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι μάταια. Απ' την άλλη δεν έχω τις αντοχές για ξενύχτια πλέον και σαν μητέρα και μεγαλώνοντας, οι ευκαιρίες περιορίζονται και δεν θέλω να είμαι μια ζωή 24ωρες/7 για την δουλειά και όχι για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, άμα έχω την ευκαιρία σαν υπάλληλος πλέον, να έχω πρόγραμμα στον επαγγελματικό μου χρόνο, θα βοηθούσε περισσότερο ένα πτυχίο ΑΕΙ ή δώρον άδωρον? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ: Για το ιστορικό αν βοηθάει: Εργάζομαι σε ελεύθερο επάγγελμα τα τελευταία χρόνια ως βοηθός διακοσμητή (βιτριναδόρος σε μαγαζιά) και νυχτερινά για 10 χρονιά και σαν σερβιτόρα παράλληλα μέχρι σήμερα γιατί είμαι μόνη μου με ένα παιδί. Προσπαθώ να αλλάξω δουλειά να ασχοληθώ με τουριστικά γενικά. πήγα και σε κεκ τουριστικών πρόσφατα και μου άρεσε. Εννοείται παράλληλα ότι έχω κάποια skills στην διοίκηση επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν. Απλά έχω κουραστεί με το να κυνηγάω κόσμο για απλήρωτα τιμολόγια, τουλάχιστον για το ΦΠΑ και τον εφκα μου (το φαγητό το 'χω ξεχάσει όπως γίναμε με τους δεν πληρώνω...)
mcstefan7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Το Α και το Ω στην αγορά εργασίας είναι η προϋπηρεσία. Το πτυχίο απο ΑΕΙ είναι όπως ήταν ο απόφοιτος Γυμνασίου-Λυκείου πρίν δέκα χρόνια. Στις πιο πολλές δουλειές δε σου δίνει κάποιο "μπόνους". Υπάρχουν βέβαια και δουλειές που το πτυχίο είναι απαραίτητο (για να μπορείς να υπογράφεις). Επίσης το πιο δυνατό χαρτί για τον κλάδο που θες είναι ο γνωστός. Άμα μπείς στον κλάδο και αποκτήσεις προϋπηρεσία θα ανέβεις σιγά-σιγά σε θέση.
fredd0 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μετραει, ειδικα αν εισαι ανω των 30 με εργασιακη εμπειρια (κι ας ειναι κι ασχετη) μπορει να σε βοηθησει να 'μετακομισεις' σε μια καριερα που αλλιως θα ηταν τελειως κλειστη για σενα. Για να μη παρεξηγηθω (γιατι το χω δει και αυτο ακομα και σε 23 χρονους), οχι δε θα παρεις το χαρτι και την επομενη μερα θα γινεις γενικη διευθυντρια στο κοστα ναβαρινο, αλλα θα σου ανοιξει την πορτα σε μια καριερα προς καπου εκει.
logistoulis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Levie είπε Καλησπέρα, Παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για έναν προβληματισμό μου. Με ζορίζει μερόνυχτα και κάποιοι ίσως να έχετε βρεθεί σε αυτό το σταδιο, ίσως και όχι αλλά θα έχετε μια γνώμη. Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στα 30 μου σε ΑΕΙ. Μετράει να υπάρχει πτυχίο από δημόσιο ΑΕΙ στην αγορά γενικά? Ή θα είναι πεταμένα λεφτά? άσχετα με την ειδικότητα (εγώ για τουριστική διοίκηση το βλέπω μιας και μου αρέσει). Προσωπικά έχω την όρεξη να κάνω κάτι παραπάνω στην ζωή μου, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι μάταια. Απ' την άλλη δεν έχω τις αντοχές για ξενύχτια πλέον και σαν μητέρα και μεγαλώνοντας, οι ευκαιρίες περιορίζονται και δεν θέλω να είμαι μια ζωή 24ωρες/7 για την δουλειά και όχι για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, άμα έχω την ευκαιρία σαν υπάλληλος πλέον, να έχω πρόγραμμα στον επαγγελματικό μου χρόνο, θα βοηθούσε περισσότερο ένα πτυχίο ΑΕΙ ή δώρον άδωρον? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ: Για το ιστορικό αν βοηθάει: Εργάζομαι σε ελεύθερο επάγγελμα τα τελευταία χρόνια ως βοηθός διακοσμητή (βιτριναδόρος σε μαγαζιά) και νυχτερινά για 10 χρονιά και σαν σερβιτόρα παράλληλα μέχρι σήμερα γιατί είμαι μόνη μου με ένα παιδί. Προσπαθώ να αλλάξω δουλειά να ασχοληθώ με τουριστικά γενικά. πήγα και σε κεκ τουριστικών πρόσφατα και μου άρεσε. Εννοείται παράλληλα ότι έχω κάποια skills στην διοίκηση επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν. Απλά έχω κουραστεί με το να κυνηγάω κόσμο για απλήρωτα τιμολόγια, τουλάχιστον για το ΦΠΑ και τον εφκα μου (το φαγητό το 'χω ξεχάσει όπως γίναμε με τους δεν πληρώνω...) όταν κάτι το έχουν "όλοι" δεν μιλάμε πλέον για το αν μετράει ή δεν μετράει, αλλά αν είναι βασικό προαπαιτούμενο και η αλήθεια είναι ότι αν θες οποιουδήποτε είδους υπαλληλική θέση σίγουρα το χρειάζεσαι αλλαγή καριέρας με πτυχίο να υπάρχει στα 30 πάντως δεν είναι κάτι αδύνατο, εγώ το έχω ξαναδεί και σε κοντινά μου άτομα αλλά χωρίς πτυχίο δεν θα συζητιόταν καν , όπως επίσης έχω δει και άτομα που θέλουν να τα χώσουν γνωστοί σε δουλειές, που θα μπορούσαν κατά τα άλλα να κάνουν, αλλά χωρίς πτυχίο πολύ απλά δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν στην εταιρεία γενικά όταν υπάρχει υπερπροσφορά πτυχιούχων Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από logistoulis 1
akarthis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Αγαπητη μου, η γνωση δεν εχει κοστολογιο . Μονο κερδος. Αν μπορεσεις να αντεξεις, δεν τιθεται καν ερωτηση. Συγχαρητηρια για την εισοδο σου, οτι και αν αποφασισεις. 12
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Το θέμα δεν είναι αν μετράει στην αγορά εργασίας το πτυχίο...το θέμα είναι να μην τα παρατήσεις...Αν δεν τα παρατήσεις μια μέρα και θα μετράει και δουλειά θα βρεις μ αυτό!
spectaculator Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 14 λεπτά πριν, akarthis είπε Αγαπητη μου, η γνωση δεν εχει κοστολογιο . Μονο κερδος. Αν μπορεσεις να αντεξεις, δεν τιθεται καν ερωτηση. Συγχαρητηρια για την εισοδο σου, οτι και αν αποφασισεις. Σοφότατο! 25 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Το Α και το Ω στην αγορά εργασίας είναι η προϋπηρεσία. Το πτυχίο απο ΑΕΙ είναι όπως ήταν ο απόφοιτος Γυμνασίου-Λυκείου πρίν δέκα χρόνια. Στις πιο πολλές δουλειές δε σου δίνει κάποιο "μπόνους". Υπάρχουν βέβαια και δουλειές που το πτυχίο είναι απαραίτητο (για να μπορείς να υπογράφεις). Επίσης το πιο δυνατό χαρτί για τον κλάδο που θες είναι ο γνωστός. Άμα μπείς στον κλάδο και αποκτήσεις προϋπηρεσία θα ανέβεις σιγά-σιγά σε θέση. Ναι, αμέ! Πήγαινε κάνε τον χειρούργο χωρίς πτυχίο, τον οδοντίατρο, τον μηχανικό υπολογιστών, τον... Τι είναι αυτά που λες; Και τη προϋπηρεσία που και πως θα την πάρεις χωρίς πτυχίο; Έχεις βγει στην αγορά εργασίας να δεις το τι και πως ζητάνε; 55 λεπτά πριν, Levie είπε Καλησπέρα, Παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για έναν προβληματισμό μου. Με ζορίζει μερόνυχτα και κάποιοι ίσως να έχετε βρεθεί σε αυτό το σταδιο, ίσως και όχι αλλά θα έχετε μια γνώμη. Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στα 30 μου σε ΑΕΙ. Μετράει να υπάρχει πτυχίο από δημόσιο ΑΕΙ στην αγορά γενικά? Ή θα είναι πεταμένα λεφτά? άσχετα με την ειδικότητα (εγώ για τουριστική διοίκηση το βλέπω μιας και μου αρέσει). Προσωπικά έχω την όρεξη να κάνω κάτι παραπάνω στην ζωή μου, αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι μάταια. Απ' την άλλη δεν έχω τις αντοχές για ξενύχτια πλέον και σαν μητέρα και μεγαλώνοντας, οι ευκαιρίες περιορίζονται και δεν θέλω να είμαι μια ζωή 24ωρες/7 για την δουλειά και όχι για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου, άμα έχω την ευκαιρία σαν υπάλληλος πλέον, να έχω πρόγραμμα στον επαγγελματικό μου χρόνο, θα βοηθούσε περισσότερο ένα πτυχίο ΑΕΙ ή δώρον άδωρον? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ: Για το ιστορικό αν βοηθάει: Εργάζομαι σε ελεύθερο επάγγελμα τα τελευταία χρόνια ως βοηθός διακοσμητή (βιτριναδόρος σε μαγαζιά) και νυχτερινά για 10 χρονιά και σαν σερβιτόρα παράλληλα μέχρι σήμερα γιατί είμαι μόνη μου με ένα παιδί. Προσπαθώ να αλλάξω δουλειά να ασχοληθώ με τουριστικά γενικά. πήγα και σε κεκ τουριστικών πρόσφατα και μου άρεσε. Εννοείται παράλληλα ότι έχω κάποια skills στην διοίκηση επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν. Απλά έχω κουραστεί με το να κυνηγάω κόσμο για απλήρωτα τιμολόγια, τουλάχιστον για το ΦΠΑ και τον εφκα μου (το φαγητό το 'χω ξεχάσει όπως γίναμε με τους δεν πληρώνω...) Αν η παρούσα εργασία σου δεν έχει σχέση με το αντικείμενο που θα σπουδάσεις το πτυχίο δεν θ' αλλάξει τη μισθολογική σου κατάσταση ή τη θέση σου στην εταιρεία. 1
mcstefan7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Σοφότατο! Ναι, αμέ! Πήγαινε κάνε τον χειρούργο χωρίς πτυχίο, τον οδοντίατρο, τον μηχανικό υπολογιστών, τον... Τι είναι αυτά που λες; Και τη προϋπηρεσία που και πως θα την πάρεις χωρίς πτυχίο; Έχεις βγει στην αγορά εργασίας να δεις το τι και πως ζητάνε; Αν η παρούσα εργασία σου δεν έχει σχέση με το αντικείμενο που θα σπουδάσεις το πτυχίο δεν θ' αλλάξει τη μισθολογική σου κατάσταση ή τη θέση σου στην εταιρεία. Τις εξυπνάδες κράτα τες για τον εαυτό σου. Είδες να λέει οτι θέλει να γίνει γιατρός? Το ξεκαθάρισα. Σε κάποια επαγγέλματα δεν είναι απαραίτητο. Δεύτερον, έχω δουλέψει σαν τεχνικός υπολογιστών και δημιουργία ιστοσελίδων χωρίς πτυχίο στο είδος. Τρίτο, είμαι υπεύθυνος πωλήσεων (εξωτερικές πωλήσεις) σε εταιρία με α ύλες αρτοποιίας - ζαχ/κης. Άρα πιστεύω θα μπορέσεις να καταλάβεις αν έχω βγει ή όχι στην αγορά εργασίας. Στην εταιρία υπάρχουν πωλητές χωρίς πτυχία που είναι κλάσεις ανώτεροι από άλλους με πτυχία μάρκετινγκ.
filipN Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 "Μετράει" με πολλούς τρόπους: - Είναι το διαβατήριο για την "κοινωνική κινητικότητα", αυτό που λέει με άλλα λόγια ο fredd0 παραπάνω. - Είναι απαραίτητο πλέον για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν υψηλή θέση σε όλους σχεδόν τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. - Υπάρχουν εκατοντάδες άτομα που προσπαθούν να πάρουν πτυχίο και μετά τα 40 ή τα 50, στα 30 δεν είναι αργά. - Οι σπουδές για πτυχίο σε οποιοδήποτε ΑΕΙ δεν έχουν ως μοναδικό στόχο τη διεύρυνση των επαγγελματικών επιλογών των αποφοίτων, καθώς δεν αποκτάς σε αυτές μόνο επιστημονικά ή τεχνολογικά εφόδια και δεξιότητες. Στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις να σκέπτεσαι και να ενεργείς με περισότερο ορθολογικό τρόπο, πράγμα που βαθμιαία αρχίζει να επηρεάζει θετικά το σύνολο των επιδιώξεων και των δραστηριοτήτων σου. 6
lightsout Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω κι εγώ με αυτά που γράφτηκαν παραπάνω. Το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει ούτε θέση, ούτε καλύτερο μισθό, ούτε αλλαγή καριέρας, αλλά αυξάνεις τις πιθανότητες για να πετύχεις κάτι από αυτά. Είναι πλέον προαπαιτούμενο ακόμα και για απλές διεκπαιρεωτικές υπαλληλικές θέσεις! Η λογική που αναφέρθηκε παραπάνω, της ύπαρξης του γνωστού και η απαξίωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έχει παρέλθει προ πολλού για την πλειοψηφία των κλάδων της οικονομίας. Οι βυσματικές θέσεις για άτομα χωρίς πτυχίο έχουν πάρα πολύ χαμηλό ταβάνι, είναι κατά κύριο λόγο χωρίς καμία προοπτική. Θέλει πάρα πολύ κόπο αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις, αλλά από αυτά που γράφεις στο υστερόγραφο σου συμπεραίνω ότι είσαι άτομο που έχει ήδη δοκιμαστεί στα δύσκολα. Η γνώση ποτέ δεν είναι μάταια. Προσπάθησε το! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από lightsout 5
spectaculator Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mcstefan7 είπε Τις εξυπνάδες κράτα τες για τον εαυτό σου. Είδες να λέει οτι θέλει να γίνει γιατρός? Το ξεκαθάρισα. Σε κάποια επαγγέλματα δεν είναι απαραίτητο. Δεύτερον, έχω δουλέψει σαν τεχνικός υπολογιστών και δημιουργία ιστοσελίδων χωρίς πτυχίο στο είδος. Τρίτο, είμαι υπεύθυνος πωλήσεων (εξωτερικές πωλήσεις) σε εταιρία με α ύλες αρτοποιίας - ζαχ/κης. Άρα πιστεύω θα μπορέσεις να καταλάβεις αν έχω βγει ή όχι στην αγορά εργασίας. Στην εταιρία υπάρχουν πωλητές χωρίς πτυχία που είναι κλάσεις ανώτεροι από άλλους με πτυχία μάρκετινγκ. Στα τουριστικά, μόνο αν θέλεις να καθαρίζεις τουαλέτες δεν χρειάζεται πτυχίο. Κράτα τις δικές σου εξυπνάδες για σένα καλύτερα. Όσο γι' αυτά που λες, ό.κ. αν θες να δουλέψεις σαν τεχνικός υπολογιστών ή να κατασκευάζεις της πλάκας ιστοσελίδες στου Sammy το μαγαζί, ο.κ. Το ίδιο ισχύει και για το υπεύθυνος πωλήσεων σε... ζαχαροπλαστείο... Για δοκίμασε εσύ να πας σαν υπεύθυνος πωλήσεων πωλήσεων σε καμιά σοβαρή εταιρεία και μετά το ξανασυζητάμε! Είναι προφανές πως έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου έχοντας άγνοια για το πραγματικό αντικείμενο του υπεύθυνου πωλήσεων. (αν και στον κόσμο του ότι δηλώνεις είσαι ξέρεις πόση βαρύτητα έχουν οι ισχυρισμοί σου... Δες όλες οι σχετικές αγγελίες για δουλειά τι ζητούν και μετά πήγαινε εσύ απλά με την "προϋπηρεσία") Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από spectaculator 7
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, spectaculator είπε Στα τουριστικά, μόνο αν θέλεις να καθαρίζεις τουαλέτες δεν χρειάζεται Πιστεύεις ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων,ξενώνων,ενοικιαζόμενων δωματίων,παραδοσιακών καταλυμάτων, ξαναλέω οι ιδιοκτητες,έχουν πτυχιο; Προσωπικά γνωρίζω 3 άτομα,ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων,η μια 4αστερη κιολας,που ήταν από μικροί μέσα στα κλάδο,και ήξεραν τα πάντα,ήταν και τσακάλια,και πούλησαν κάτι ακίνητα που είχαν και αγόρασαν ή εχτισαν ξενοδοχεία. Και οι 3 απόφοιτοι λυκείου,τίποτα άλλο,με άριστες γνώσεις ξένων γλωσσών.
vagos789 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Τα τουριστικα σιγουρα δεν ειναι ενας κλαδος οπου μετραει πολυ να εχεις το σχετικο πτυχιο Θα μπορουσες να διοικεις ξενοδοχειο με πτυχιο ΤΕΙ λογιστικης Μεσολογγιου και να ειναι perfectly OK Επισης δεν ειναι ενας κλαδος οπου εχει ωραρια βολικα για single mothers,δεν ειναι σπανιο να ζητουνται 12ωρα,ειδικα απο οσους εχουν θεση ευθυνης και οχι απλο σερβιτοριλικι Τελος,εκτος ισως απο το Harvard και τετοια πανεπιστημια,κανενα απολυτως πτυχιο δεν σου εξασφαλιζει δουλεια απο μονο του Οποτε μονολεκτικα η απαντηση μου ειναι: Οχι.
spectaculator Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jmmys είπε Πιστεύεις ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων,ξενώνων,ενοικιαζόμενων δωματίων,παραδοσιακών καταλυμάτων, ξαναλέω οι ιδιοκτητες,έχουν πτυχιο; Προσωπικά γνωρίζω 3 άτομα,ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων,η μια 4αστερη κιολας,που ήταν από μικροί μέσα στα κλάδο,και ήξεραν τα πάντα,ήταν και τσακάλια,και πούλησαν κάτι ακίνητα που είχαν και αγόρασαν ή εχτισαν ξενοδοχεία. Και οι 3 απόφοιτοι λυκείου,τίποτα άλλο,με άριστες γνώσεις ξένων γλωσσών. Είσαι σοβαρός; Να δω τι άλλο θ' ακούσω δω μέσα! Αν έχεις έτοιμη δουλειά και στρωμένο χρήμα και φυσικά περισσεύουν οι σπουδές Για ρώτα όμως τον γράφοντα πόσα ξενοδοχεία έχει... Άντε να διαλύονται μερικές ψευδαισθήσεις γιατί νομίζουν πολλοί πως απ' το τίποτα μπορείς να βγάλεις πολλά. Το πτυχίο δεν είναι πανάκεια λύση για πάσης φύσης οικονομικές φιλοδοξίες, αλλά είναι από τους λίγους τρόπους, και για πολλούς ο μοναδικός, για να πας τη βάρκα σου παραπέρα. Κι ένα edit ακόμη: Δεν ξέρω κανένα που με μεροκάματα και υπερωρίες να κατάφερε να φτιάξει τίποτα σήμερα. Αντίθετα, γνωρίζω αρκετούς με πολύ καλή δουλειά και μισθό που το σπίτι τους βγαίνει στο σφυρί... Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από spectaculator 4
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, jmmys είπε Πιστεύεις ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων,ξενώνων,ενοικιαζόμενων δωματίων,παραδοσιακών καταλυμάτων, ξαναλέω οι ιδιοκτητες,έχουν πτυχιο; Προσωπικά γνωρίζω 3 άτομα,ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων,η μια 4αστερη κιολας,που ήταν από μικροί μέσα στα κλάδο,και ήξεραν τα πάντα,ήταν και τσακάλια,και πούλησαν κάτι ακίνητα που είχαν και αγόρασαν ή εχτισαν ξενοδοχεία. Και οι 3 απόφοιτοι λυκείου,τίποτα άλλο,με άριστες γνώσεις ξένων γλωσσών. Ρε φίλε, η κοπέλα δεν θέλει να χτίσει ξενοδοχείο, έλεος. Ο κυρ Χαράλαμπος από τα Τζουμέρκα είναι που πήρε μια επιδότηση από το ΕΣΠΑ και έφτιαξε έναν ξενώνα; Σήμερα το πτυχίο είναι το άλφα και το ωμέγα ( το ελάχιστο) για να βρεις κάποια δουλειά της προκοπής. Ακόμα και δικά σου κεφάλαια να έχεις , νομίζεις ότι άντε φτιάξαμε μια επιχείρηση επειδή δουλέψαμε 10 χρόνια καμαρότοι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα