lion2486 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σας, εγώ είμαι μισθωτός σε μια εταιρία και στα πλαίσια της συνεργασίας μας με μια άλλη εταιρία, έχω προσωπική σύμβαση μαζί τους σαν εξωτερικός συνεργάτης. Τους εκπροσωπώ σε επαγγελματικά ταξίδια και τα έξοδά μου (μετακινήσεις, φαγητό κτλ) τα πληρώνω εγώ, μετά το ταξίδι δίνω τις αποδείξεις από τα έξοδα που έκανα (με ημερήσιο όριο εξόδων) και μου αποδίδουν τα χρήματα. Για αυτά τα χρήματα κόβουν "Τίτλο κτήσης" στο όνομά μου. Εγώ καταλαβαίνω ότι αυτό το ποσό φαίνεται σαν εισόδημά μου, αλλά στην ουσία είναι η απόδοση των εξόδων που έκανα. Φορολογικά (και με τις τελευταίες αλλαγές) θα πρέπει να καταβάλλω εισφορές προς τον ΕΦΚΑ όπως καταλαβαίνω. Επίσης, συμπληρωματικά με το εισόδημά μου από τον μισθό μου, είναι πιθανό να αλλάξει η φορολογική κλίμακά μου, και τελικά να χρειάζεται να καταβάλλω μεγαλύτερο ποσοστό για φόρο εισοδήματος & αλληλεγγύης. Μιλάω και με τον Λογιστή μου για το θέμα, και φαίνεται η ανησυχίες μου να είναι έγκυρες. Μπορώ να ζητήσω κάποιο άλλο καθεστώς συνεργασία; Έχετε να μου προτείνετε κάτι ή να μου επιδείξετε άλλες πιθανές επιπτώσεις από την συνεργασία; Ευχαριστώ πολύ.
vagos789 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μπορουν να σου δωσουν μια εταιρικη χρεωστικη καρτα ή μια καρτα eden red για τα εξοδα εκτος εδρας ωστε να μην επιβαρυνεσαι Φυσικα μπορουν να σου δινουν και μετρητα στο χερι απλα συνηθως το αποφευγουν τα λογιστηρια
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Τιμολόγια για αυτα που δίνεις στο όνομα της εταιρείας δεν κόβεις;
lion2486 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 10 hours ago, NikosKallithea said: Τιμολόγια για αυτα που δίνεις στο όνομα της εταιρείας δεν κόβεις; Όχι, είμαι μισθωτός και δεν έχω "μπλοκακι".
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, lion2486 είπε Όχι, είμαι μισθωτός και δεν έχω "μπλοκακι". Εννοώ και το εγραψα, πχ αγοράζεις 100 ευρω κάτι γιατί δεν το κόβεις τιμολόγιο απ' ευθείας στο αφμ της εταιρείας χωρίς εσύ να φαίνεται πουθενά, που είναι δηλαδή και το φυσιολογικό
koulkos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δηλαδή αν υποθέσουμε πως τα έξοδα μιας εκπροσώπησης είναι συνολικά 300 ευρώ, εσύ από τη μία θα "επιβαρυνθείς" με 300 ευρώ εισόδημα που στην ουσία δεν είναι εισόδημα και από την άλλη η επιχείρηση θα επιβαρυνθεί με εισφορές εφκα και θα μπει σε διαδικασία κρατήσεων για ένα ποσό που δεν θα έπρεπε. Lose-lose κατάσταση. Εσύ θα έπρεπε τα έξοδα να τα "κόβεις" τιμολόγια στο όνομα της επιχείρησης, η επιχείρηση να τα εκπίπτει κανονικά και να εκδίδει τίτλο κτήσης αποκλειστικά και μόνο για την αμοιβή σου, με τις ανάλογες πάντα κρατήσεις και με προσοχή στα όσα αναφέρει ο Ν.4172 και οι ΠΟΛ που βγήκαν για το θέμα αυτό. Ανάλογα με τα λοιπά εισοδήματα σου, μπορείς να βρεθείς με επιπλέον φόρο από 0 έως μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Ερώτηση για εσένα σαν μισθό πως αμοιβεσαι?
lion2486 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 7 hours ago, Inuyasha said: Ερώτηση για εσένα σαν μισθό πως αμοιβεσαι? Σαν μισθωτός αμοίβομαι κανονικά και ασφαλίζομαι στο ΙΚΑ (σε άλλη εταιρία από αυτήν που έχω τη συνεργασία με τους τίτλους κτήσης). 9 hours ago, koulkos said: Δηλαδή αν υποθέσουμε πως τα έξοδα μιας εκπροσώπησης είναι συνολικά 300 ευρώ, εσύ από τη μία θα "επιβαρυνθείς" με 300 ευρώ εισόδημα που στην ουσία δεν είναι εισόδημα και από την άλλη η επιχείρηση θα επιβαρυνθεί με εισφορές εφκα και θα μπει σε διαδικασία κρατήσεων για ένα ποσό που δεν θα έπρεπε. Lose-lose κατάσταση. Εσύ θα έπρεπε τα έξοδα να τα "κόβεις" τιμολόγια στο όνομα της επιχείρησης, η επιχείρηση να τα εκπίπτει κανονικά και να εκδίδει τίτλο κτήσης αποκλειστικά και μόνο για την αμοιβή σου, με τις ανάλογες πάντα κρατήσεις και με προσοχή στα όσα αναφέρει ο Ν.4172 και οι ΠΟΛ που βγήκαν για το θέμα αυτό. Ανάλογα με τα λοιπά εισοδήματα σου, μπορείς να βρεθείς με επιπλέον φόρο από 0 έως μερικές εκατοντάδες ευρώ. 10 hours ago, NikosKallithea said: Εννοώ και το εγραψα, πχ αγοράζεις 100 ευρω κάτι γιατί δεν το κόβεις τιμολόγιο απ' ευθείας στο αφμ της εταιρείας χωρίς εσύ να φαίνεται πουθενά, που είναι δηλαδή και το φυσιολογικό Χμμ.. Αυτό δεν ξέρω αν είναι πολύ πρακτικό για όλα τα έξοδα που κάνω σε ένα ταξίδι (εισητήρια μετρό, φαγητό, καφές, νερό κτλ), αλλά θα μπορούσα να το κάνω για μερικά ποσά είναι η αλήθεια, δεν το είχα σκεφτεί.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, lion2486 είπε Σαν μισθωτός αμοίβομαι κανονικά και ασφαλίζομαι στο ΙΚΑ (σε άλλη εταιρία από αυτήν που έχω τη συνεργασία με τους τίτλους κτήσης). Χμμ.. Αυτό δεν ξέρω αν είναι πολύ πρακτικό για όλα τα έξοδα που κάνω σε ένα ταξίδι (εισητήρια μετρό, φαγητό, καφές, νερό κτλ), αλλά θα μπορούσα να το κάνω για μερικά ποσά είναι η αλήθεια, δεν το είχα σκεφτεί. Δεν μιλάω για την Εταιρία που είσαι μισθωτός, για την 2η εταιρία αυτή με τους τίτλους κτήσης, από αυτούς δεν πληρώνεσαι? Τους εκπροσωπείς τζάμπα?
lion2486 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 3 minutes ago, Inuyasha said: Δεν μιλάω για την Εταιρία που είσαι μισθωτός, για την 2η εταιρία αυτή με τους τίτλους κτήσης, από αυτούς δεν πληρώνεσαι? Τους εκπροσωπείς τζάμπα? Ναι, δεν πληρώνομαι. Υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ των δυο εταιριών και εγώ δεν πληρώνομαι κάτι πέραν από τον μισθό της 1ης εταιρίας.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, lion2486 είπε Ναι, δεν πληρώνομαι. Υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ των δυο εταιριών και εγώ δεν πληρώνομαι κάτι πέραν από τον μισθό της 1ης εταιρίας. Πάνε στα λογιστήρια τους και εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο που δουλεύετε φαίνονται ότι περνεις παραπάνω λεφτά και πολύ πιθανό να έχεις θέμα με την εφορία σου, οπότε είτε η δεύτερη εταιρία σου δίνει μια εταιρική κάρτα και τα χρεώνεις όλα εκεί, είτε γίνεται συνεννόηση μεταξύ εταιριών περνεις κάρτα από την εταιρία που σου κόβει μισθό για να περνάς έξοδα και αναλαμβάνει του λογιστήριο να κόψει κάποιο τιμολόγιο προς την δεύτερη εταιρία που κάνεις της αγγαρείες Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από Inuyasha
lion2486 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 6 minutes ago, Inuyasha said: Πάνε στα λογιστήρια τους και εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο που δουλεύετε φαίνονται ότι περνεις παραπάνω λεφτά και πολύ πιθανό να έχεις θέμα με την εφορία σου, οπότε είτε η δεύτερη εταιρία σου δίνει μια εταιρική κάρτα και τα χρεώνεις όλα εκεί, είτε γίνεται συνεννόηση μεταξύ εταιριών περνεις κάρτα από την εταιρία που σου κόβει μισθό για να περνάς έξοδα και αναλαμβάνει του λογιστήριο να κόψει κάποιο τιμολόγιο προς την δεύτερη εταιρία που κάνεις της αγγαρείες Ναι, κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ, και επειδή καταλαβαίνω ότι αυτοί θέλουν την συνεργασία για την "νόμιμη εκπροσώπισή τους", μπορεί να κόβω έναν τίτλο κτήσης τον χρόνο με ένα ενδεικτικό ποσό.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, lion2486 είπε Ναι, κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ, και επειδή καταλαβαίνω ότι αυτοί θέλουν την συνεργασία για την "νόμιμη εκπροσώπισή τους", μπορεί να κόβω έναν τίτλο κτήσης τον χρόνο με ένα ενδεικτικό ποσό. Εσυ δεν θα κοβεις τιποτα , γιατι φενονται εξοδα -εσοδα σε εσενα χωρις να μπορεις πρακτικα να τα δικαιωλογησεις οπως σου ειπα , η θα παρεις μια καρτα απο την εταιρια σου και αυτη μετα θα τα περνουν κοβοντας καποιο παραστατικο στην εταιρια που κανεις εξηπηρετηση , ειτε θα σου δωσουν μια καρτα απο την 2η εταιρια που εξηπηρετης για τα χρεωνεις τα παντα εκει χωρις κανενα λογο
logistoulis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) και πώς θα δικαιολογηθούν τα έξοδα της άλλης εταιρείας για έναν ξέμπαρκο; εισητήρια στο όνομα ξέμπαρκου;, κρατήσεις δωματίου στο όνομα ξέμπαρκου; ενώ σαν αμοιβή είναι μια χαρά διαφορετικά όλα αυτά να περιλαμβάνονται σε τιμολόγιο που κόβει η μια εταιρεία στην άλλη για τον σύμβουλο που τους διαθέτει και τα δικά του έξοδα να καλύπτονται από την δική του εταιρεία , βέβαια πάντα υπάρχει το θέμα ποιες επιπλέον παροχές είναι αμοιβές και πρέπει να αντιμετωπιστούν έτσι Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από logistoulis
lion2486 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 56 minutes ago, logistoulis said: και πώς θα δικαιολογηθούν τα έξοδα της άλλης εταιρείας για έναν ξέμπαρκο; εισητήρια στο όνομα ξέμπαρκου;, κρατήσεις δωματίου στο όνομα ξέμπαρκου; ενώ σαν αμοιβή είναι μια χαρά διαφορετικά όλα αυτά να περιλαμβάνονται σε τιμολόγιο που κόβει η μια εταιρεία στην άλλη για τον σύμβουλο που τους διαθέτει και τα δικά του έξοδα να καλύπτονται από την δική του εταιρεία , βέβαια πάντα υπάρχει το θέμα ποιες επιπλέον παροχές είναι αμοιβές και πρέπει να αντιμετωπιστούν έτσι Σωστό το επιχείρημά σου η αλήθεια είναι και θα πρέπει να το συζητήσω μαζί τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα