Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=YAuc-LSS6iQ&

Δες αυτό το βιντεάκι, ναι το κροσφιτ είναι επικύνδινο και έχει τους περισσότερους τραυματισμούς. ο τυπος στο βιντεο μπορει να ειναι λίγο τυπικαλ, αλλά αν το δεις όλο θα δεις οτι έχει βάση, εγώ κάνω crosstraining σε γυμναστήριο 4 μήνες κοντά, και έχω δει θεαματικά αποτελέσματα, υπάρχουν δε άλλοι που έρχονται απο crossfit σε εμας, και πάνε κ%$%$νοι και κανουν κατι παπάδες μόνοι τους, και όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε την άσκηση που μας έχει βάλει ο προπονητής ούτε 5 κιλά δεν μπορούν να σηκώσουν. γιατί αυτό? γιατί η αποτελεσματική άσκηση γίνεται αργά και σωστά, όχι κάνε όσα περισσότερα μπορείς σε 5 δευτερα. Οι προπονητές δεν μας λένε μην κάνετε κροσφιτ, αλλά δεν υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο κάτω απο αυτό, είναι λίγο θεαθίνε και αμερικανιά,

Εγω θα πρότεινα να δεις για crosstraining, είναι πιο ήπιο, αποτελεσματικό, μοιάζει πολύ με το κροσφιτ (απλά δεν είναι για instagram), ρίξε μια ματιά στο βίντεο, ειναι πολύ καλό

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου αρέσει καθόλου προσωπικά, πλακώσου στα σίδερα φαε πολυ καλα και θα δεις αποτέλεσμα σιγουρα, δοκιμασμένο εδω και ποσα χρόνια. Ολες αυτες οι νεες μοδες και ιδιαιτερα στη διατροφή (keto, intermittent fasting κλπ) τις αντιμετωπίζω τουλάχιστον με σκεπτικισμό.

Τωρα αν για καποιον δουλεύει και αισθάνεται ωραία τοτε μια χαρα.

Επεξ/σία από ADHD
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Ναι έτσι είναι.

Την ελάχιστη πιθανότητα τραυματισμού την έχεις όταν η άσκηση γίνεται αργά και ελεγχόμενα. Το «ελεγχόμενα» θα πει ακριβώς αυτό:  προλαβαίνεις να επεξεργαστείς το feedback που σου δίνει το σώμα σου και να κάνεις μικροδιορθώσεις.

Πολλές επαναλήψεις και βιασύνη είναι ακριβώς το ανάποδο. 

Μπορείς π.χ. να γράψεις ένα βίντεο τον εαυτό σου να κάνει κάτι σχετικά εύκολο γρήγορα πολλές φορές: 100 push ups ή 100 basic skips με σχοινάκι, 100 sit ups Κλπ.

Ε θα δεις ότι η φόρμα πολλές φορές πάει περίπατο και αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα προσπαθεί να «κλέψει»  με διάφορους τρόπους.

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιστεύετε οτι σε ένα πολύ βαρύ deadlift το κλείδωμα της μέσης δεν θα σπάσει για κανένα λόγο ενώ στα πολλά πιο ελαφριά deadlifts θα σπάσει... δηλαδή όταν θα πας για PR η οποία προφανώς είναι μακριά από μια ελεγχόμενη κατάσταση όπως λες αφού δοκιμάζεις τα όρια του σώματος σου πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να πάρεις κάποιο feedback (?) στο οποίο κιόλας θα κάνεις μικροδιορθώσεις? 

αν είναι έτσι θα προσωπικά θα ήμουν μόνιμα τραυματίας! ok πάντως το σίγουρο είναι πως συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Επεξ/σία από pananton
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, paredwse είπε

Ποτέ δεν πήγαινα σε 'κλασικά' γυμναστήρια (βάρη, διάδρομος, μπάρες, διάφορα όργανα για πλάτες/ώμους/γλουτούς κλπ) και θεωρούσα όσους πήγαιναν το λιγότερο ανεγκέφαλους. Τους έβλεπα να αγκομαχούν και γελούσα από μέσα μου. ΚΔΩΑ κατάσταση. 

Εδώ και δύο χρόνια πάω σε γυμναστήριο στο οποίο είναι μόνο ένας προπονητής, ο οποίος κάνει σε γκρουπ (είτε small group 2-4 ατόμων είτε κανονικό group - το πολύ 12 ατόμων) και κάνουμε μόνο crossfit. Όπως στο είπαν είναι, οι ασκήσεις είναι τόσο δύσκολες όσο εσύ θέλεις να τις κάνεις και γυμνάζεις όλο το σώμα (γιατί κάνεις ασκήσεις που πιάνουν όλες τις μυϊκές ομάδες). Το βασικό, όπως έγραψαν πιο πάνω κι άλλα μέλη, είναι ο προπονητής που έχεις να είναι από πάνω σου και να ξέρει τι πρέπει να κάνει. 

Για εμένα, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή (δεν ακουμπάω ούτε σκοπεύω να ακουμπήσω σκόνες/κρεατίνες/πρωτεΐνες/συμπληρώματα) γίνεσαι άλλος άνθρωπος.

Aν καταφερεις να βγαλεις μια 5ετια   με συνεχομενη προοδο στις επιδοσεις σου χωρις να βγαλεις τραυματισμο στο crossfit   θα εισαι η εξαιρεση .Μπορεις με τις ιδιες συνθηκες  να βγαλεις τραυματισμο και στο gym  ?Ασφαλως  αλλα με λιγοτερες πιθανοτητες .Aπο την  εμπειρια μου θα σου ελεγα πως εσυ το πιθανοτερο να ηθελες personal training  και  για αυτο σου εχει "κατσει"  καλυτερα το cf .

Τα εξηγησε αναλυτικα και ευστοχα  ο telis  ,με την τοποθετηση του οποιου συμφωνω απολυτα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

To crossfit ειναι καλο για νεους, αν εχετε περασει τα 30 και ξαφνικα θελετε να αρχισετε γυμναστικη, δεν ειναι πολυ καλη επιλογη

Δημοσ.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Με γυμναστήριο δεν έχω σχέσεις, πήγαινα για 3 χρόνια από τα 18 μου αλλά μετά μου πρόεκυψε ένα θέμα υγείας που με έκοψε από το γυμναστήριο και για κανά χρόνο δεν έπρεπε να κάνω κάποιου είδους γυμναστικής οπότε μετά το παράτησα. Όμως ασχολούμαι με το τρέξιμο, έχω πάρει μέρος και σε κάποιους αγώνες δρόμου 5 και 10χιλιομέτρων, τρέχω εδώ και 6 χρόνια περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα για κανα 5-6χιλιόμετρα. Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται κάποιου είδους "προϋπηρεσία" για το κροσφιτ, πάντως η γυμναστική μου αρέσει και είναι κάτι που δεν το παρατάω (σκεπτόμενος το τρέξιμο). Το θέμα είναι να το αρχίσω. Απλά το θέμα μου είναι ότι μια το καλοκαίρι καίγεται ο τόπος μια το χειμώνα παγώνω ολόκληρος γενικά ψάχνομαι για γυμναστική ώστε να μη με νοιάζει ο καιρός. Το κροσφιτ μου φαίνεται ενδιαφέρον ωστόσο δε σας το κρύβω ότι λίγο σκαλώνω. Έχω έναν γνωστό στο φβ που βλέπω τις αναρτήσεις του και τρομάζω. Πέραν του ότι ο τύπος είναι φέτες, δεν ξέρω και εγώ τι παίρνει, είναι και όλοι οι συναθλητές του που είναι στην ίδια φάση και φοβάμαι ότι αν πάω στο κροσφιτ (βέβαια άλλο μέρςο δεν ξέρω τι κόσμο θα έχει) θα είμαι το γατάκι της υπόθεσης. Θα πάω μια από τις επόμενες μέρες να το δοκιμάσω, αλλά έναν φόβο τον έχω (πιο πολύ ότι θα είμαι σαν τη μύγα μες το γάλα θα έλεγα).

• Like 1
Δημοσ.

@ElectricWheel

Να μην σε απασχολεί ότι θα είσαι το "γατάκι" όπως λες, γιατί όλοι μα όλοι έχουν περάσει από το στάδιο αυτό. 

Και πίστεψε με ακόμα και ένας που έκανε gym με μυς και ωραίο σώμα, μπορεί πραγματικά να φαίνεται παρατερος κατά την διάρκεια του wod σε σχέση με τους άλλους γιατί απλά δεν θα έχει τεχνική και θα κάνει τις ασκήσεις καθαρά με την δύναμη από τους μυς, δίχως εκρηκτικοτητα. 

Οπότε προχώρα 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, pananton είπε

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιστεύετε οτι σε ένα πολύ βαρύ deadlift το κλείδωμα της μέσης δεν θα σπάσει για κανένα λόγο ενώ στα πολλά πιο ελαφριά deadlifts θα σπάσει... δηλαδή όταν θα πας για PR η οποία προφανώς είναι μακριά από μια ελεγχόμενη κατάσταση όπως λες αφού δοκιμάζεις τα όρια του σώματος σου πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να πάρεις κάποιο feedback (?) στο οποίο κιόλας θα κάνεις μικροδιορθώσεις? 

αν είναι έτσι θα προσωπικά θα ήμουν μόνιμα τραυματίας! ok πάντως το σίγουρο είναι πως συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

Ποιος πιστεύει τέτοιο πράγμα; :) Δεν νομίζω ότι έχεις μιλήσει ποτέ με σοβαρό αθλητή και σου είπε κάτι τέτοιο. Στο μήνυμά σου περιγράφεται η  έννοια της πιθανότητας σαν δυαδική (είτε γίνεται να τραυματιστείς είτε όχι) ενώ δεν είναι. Κουβέντες όπως "για κανένα λόγο" δεν κολλάνε στη συζήτηση. Οι πιθανότητες είναι διαφορετικές δεν μηδενίζονται φυσικά.

Τα άλλα που γράφεις είναι τελείως λάθος. Ναι, μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις PR ελεγχόμενα! Όχι μόνο μπορείς, αλλά αυτό είναι που ΠΡΕΠΕΙ και να κάνεις για  μία μακρόχρονη διαδρομή ατομικής προόδου. Να δοκιμάζεις το PR μέσα από μία συνεχή διαδικασία ώστε να μεταβαίνεις από ελεγχόμενη κατάσταση σε ελεγχόμενη κατάσταση μεγαλύτερου βάρους. Αν ήταν όπως το λες και κάθε φορά που προσπαθείς να κάνεις PR ρίχνεις ζάρια τότε το πιθανότερο είναι ότι θα τραυματιστείς καθώς ανεβαίνεις επίπεδο.

Να δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα αποτυχίας σε μία άσκηση πιο απαιτητική από dead lift. Δες συγκέντρωση, αναπνοή, τεχνική. Βάλε σε slow motion το βίντεο και παρατήρησε τη μέση της και εξήγησέ μου γιατί "επειδή πάει για PR προφανώς είναι μακρυά από μία ελεγχόμενη κατάσταση και δεν προλαβαίνει να πάρει feedback". 

(αν δεν σου αρέσει το βίντεο μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις για άλλα βίντεο με dead lift κλπ)

Spoiler

33 λεπτά πριν, ElectricWheel είπε

Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Με γυμναστήριο δεν έχω σχέσεις, πήγαινα για 3 χρόνια από τα 18 μου αλλά μετά μου πρόεκυψε ένα θέμα υγείας που με έκοψε από το γυμναστήριο και για κανά χρόνο δεν έπρεπε να κάνω κάποιου είδους γυμναστικής οπότε μετά το παράτησα. Όμως ασχολούμαι με το τρέξιμο, έχω πάρει μέρος και σε κάποιους αγώνες δρόμου 5 και 10χιλιομέτρων, τρέχω εδώ και 6 χρόνια περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα για κανα 5-6χιλιόμετρα. Δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται κάποιου είδους "προϋπηρεσία" για το κροσφιτ, πάντως η γυμναστική μου αρέσει και είναι κάτι που δεν το παρατάω (σκεπτόμενος το τρέξιμο). Το θέμα είναι να το αρχίσω. Απλά το θέμα μου είναι ότι μια το καλοκαίρι καίγεται ο τόπος μια το χειμώνα παγώνω ολόκληρος γενικά ψάχνομαι για γυμναστική ώστε να μη με νοιάζει ο καιρός. Το κροσφιτ μου φαίνεται ενδιαφέρον ωστόσο δε σας το κρύβω ότι λίγο σκαλώνω. Έχω έναν γνωστό στο φβ που βλέπω τις αναρτήσεις του και τρομάζω. Πέραν του ότι ο τύπος είναι φέτες, δεν ξέρω και εγώ τι παίρνει, είναι και όλοι οι συναθλητές του που είναι στην ίδια φάση και φοβάμαι ότι αν πάω στο κροσφιτ (βέβαια άλλο μέρςο δεν ξέρω τι κόσμο θα έχει) θα είμαι το γατάκι της υπόθεσης. Θα πάω μια από τις επόμενες μέρες να το δοκιμάσω, αλλά έναν φόβο τον έχω (πιο πολύ ότι θα είμαι σαν τη μύγα μες το γάλα θα έλεγα).

Αυτά είναι τα εύκολα.

Αν ο προπονητής είναι καλός και άμπαλος να είσαι θα σε φτιάξει μια χαρά.

Αν όχι, τότε απλά δεν συνεχίζεις.

• Moderators
Δημοσ.
21 ώρες πριν, elenit24 είπε

https://www.youtube.com/watch?v=YAuc-LSS6iQ&

Δες αυτό το βιντεάκι, ναι το κροσφιτ είναι επικύνδινο και έχει τους περισσότερους τραυματισμούς. ο τυπος στο βιντεο μπορει να ειναι λίγο τυπικαλ, αλλά αν το δεις όλο θα δεις οτι έχει βάση, εγώ κάνω crosstraining σε γυμναστήριο 4 μήνες κοντά, και έχω δει θεαματικά αποτελέσματα, υπάρχουν δε άλλοι που έρχονται απο crossfit σε εμας, και πάνε κ%$%$νοι και κανουν κατι παπάδες μόνοι τους, και όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε την άσκηση που μας έχει βάλει ο προπονητής ούτε 5 κιλά δεν μπορούν να σηκώσουν. γιατί αυτό? γιατί η αποτελεσματική άσκηση γίνεται αργά και σωστά, όχι κάνε όσα περισσότερα μπορείς σε 5 δευτερα. Οι προπονητές δεν μας λένε μην κάνετε κροσφιτ, αλλά δεν υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο κάτω απο αυτό, είναι λίγο θεαθίνε και αμερικανιά,

Εγω θα πρότεινα να δεις για crosstraining, είναι πιο ήπιο, αποτελεσματικό, μοιάζει πολύ με το κροσφιτ (απλά δεν είναι για instagram), ρίξε μια ματιά στο βίντεο, ειναι πολύ καλό

Δημοσ.
22 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Ποιος πιστεύει τέτοιο πράγμα; :) Δεν νομίζω ότι έχεις μιλήσει ποτέ με σοβαρό αθλητή και σου είπε κάτι τέτοιο. Στο μήνυμά σου περιγράφεται η  έννοια της πιθανότητας σαν δυαδική (είτε γίνεται να τραυματιστείς είτε όχι) ενώ δεν είναι. Κουβέντες όπως "για κανένα λόγο" δεν κολλάνε στη συζήτηση. Οι πιθανότητες είναι διαφορετικές δεν μηδενίζονται φυσικά.

Τα άλλα που γράφεις είναι τελείως λάθος. Ναι, μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις PR ελεγχόμενα! Όχι μόνο μπορείς, αλλά αυτό είναι που ΠΡΕΠΕΙ και να κάνεις για  μία μακρόχρονη διαδρομή ατομικής προόδου. Να δοκιμάζεις το PR μέσα από μία συνεχή διαδικασία ώστε να μεταβαίνεις από ελεγχόμενη κατάσταση σε ελεγχόμενη κατάσταση μεγαλύτερου βάρους. Αν ήταν όπως το λες και κάθε φορά που προσπαθείς να κάνεις PR ρίχνεις ζάρια τότε το πιθανότερο είναι ότι θα τραυματιστείς καθώς ανεβαίνεις επίπεδο.

Να δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα αποτυχίας σε μία άσκηση πιο απαιτητική από dead lift. Δες συγκέντρωση, αναπνοή, τεχνική. Βάλε σε slow motion το βίντεο και παρατήρησε τη μέση της και εξήγησέ μου γιατί "επειδή πάει για PR προφανώς είναι μακρυά από μία ελεγχόμενη κατάσταση και δεν προλαβαίνει να πάρει feedback". 

(αν δεν σου αρέσει το βίντεο μπορείς πολύ εύκολα να ψάξεις για άλλα βίντεο με dead lift κλπ)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αυτά είναι τα εύκολα.

Αν ο προπονητής είναι καλός και άμπαλος να είσαι θα σε φτιάξει μια χαρά.

Αν όχι, τότε απλά δεν συνεχίζεις.

Από εβδομάδα θα πάω και βλέπουμε. Εγώ πάντως έχω όλη την καλή διάθεση. Πόσες φορές την εβδομάδα χρειάζεται; Για κάποιον που είναι στις αρχές;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ElectricWheel είπε

Από εβδομάδα θα πάω και βλέπουμε. Εγώ πάντως έχω όλη την καλή διάθεση. Πόσες φορές την εβδομάδα χρειάζεται; Για κάποιον που είναι στις αρχές;

Imho, οποιουδήποτε τύπου άσκηση και να κάνεις, για αρχή 3 είναι το καλό ελάχιστο.

Μετά αυξάνεις ανάλογα με την επιθυμία σου και το σκοπό σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Imho, οποιουδήποτε τύπου άσκηση και να κάνεις, για αρχή 3 είναι το καλό ελάχιστο.

Μετά αυξάνεις ανάλογα με την επιθυμία σου και το σκοπό σου.

Μια χαρα θα μου είναι 3 φορές την εβδομάδα. Σκοπός μου ο συνηθισμένος, να φτιάξω σώμα και να βρω μια ωραία απασχόληση (και κάτι να με αποσπά από τη σχολή που μου σφυροκοπά την ψυχή μου)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ElectricWheel είπε

Μια χαρα θα μου είναι 3 φορές την εβδομάδα. Σκοπός μου ο συνηθισμένος, να φτιάξω σώμα και να βρω μια ωραία απασχόληση (και κάτι να με αποσπά από τη σχολή που μου σφυροκοπά την ψυχή μου)

ξεκίνησα με 2 φορές την εβδομάδα... μου άρεσε, οπότε τις έκανα 3, και όταν έχω χρόνο 4...

έχασα κιλά, "έφτιαξε" το σώμα μου και γενικά περνάει ευχάριστα η ώρα μου...

οπότε, στην πράξη θα δεις κι εσύ αν είναι κάτι που σου ταιριάζει...

Δημοσ.

Έκανα επιτέλους την πρώτη μου προπόνηση! Γενικά έχω πολύ καλές εντυπώσεις, νομίζω είναι κάτι που θα μου άρεσε να έχω στην καθημερινότητα μου. Βέβαια η προπόνηση για μένα ήταν για γατάκια (άλλο που εγώ με το ζόρυ κουνιέμαι τώρα). Αλλά μου άρεσε το κλίμα, ο τρόπος του γυμναστή, γενικά όλα ήταν πολύ ωραία. Στο γυμναστήριο όταν πήγαινα δεν βαριόμουν, αλλά εκεί μου άρεσε αισθητά περισσότερο. Επίσης νιώθω γατάκι που νόμιζα ότι με το τρέξιμο είχα μια κάποια βάση για φυσική κατάσταση. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/7/2019 στις 5:12 ΠΜ, pananton είπε

θες να μου πεις ότι λιγότερη καταπόνηση έχει το ανθρώπινο σώμα όταν ο ασκούμενος bodybuilder θα κάνει 1 επανάληψη chest press στα 200kg ενώ ο ασκούμενος CF θα κάνει ας πόυμε 80-100 επαναλήψεις push ups σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο πχ....ο δεύτερος θα τραυματιστεί ενώ ο πρώτος όχι...από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? 

Οι bodybuilder ουδέποτε έκαναν και ούτε κάνουν προπόνηση με μονές επαναλήψεις. Ο κύριος στόχος ενός bodybuilder είναι η μυϊκή υπερτροφία, πράγμα που επιτυγχάνεται με μεγαλύτερο εύρος επαναλήψεων και όγκο προπόνησης. Επίσης, η προπόνηση ενός αθλουμένου που θέλει μέγιστη μυικότητα, έχει πάντα ελεγχόμενες επαναλήψεις σε κάθε σετ, με κατάλληλο tempo εκτέλεσης, με έμφαση στο αρνητικό κομμάτι. Όταν υπάρχει λοιπόν, προοδευτική, ελεγχόμενη και σωστή εκτέλεση ενός σετ, για σκοπούς σωματικής διάπλασης, αύξησης δύναμης και υπερτροφίας, οι πιθανότητες τραυματισμού μειώνονται κατά μεγάλο βαθμό. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...