ElectricWheel Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Ήμουν έτοιμος να γραφτώ σε ένα γυμναστήριο από αυτά τα μεγάλα για να κάνω τις τυπικές προπονήσεις αλλά μου είπαν δύο φίλοι μου να πάω μαζί τους crossfit. Με γυμναστική δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις, έχω να πάω 5 χρόνια κοντά γυμναστήριο μόνο τρέξιμο κάνω (συστηματικά όχι στη χάση και στη φέξη). Θα την πάλέψω με την προπόνηση; Μου είπαν ότι είναι όσο δύσκολο το αφήνεις εσύ να είναι, ότι γενικά προσαρμόζεις επαναλήψεις και βάρη. Ξέρει κάποιος; Επίσης αυτό μόνο αρκεί; Δηλαδή κάνεις 4-5 προπονήσεις crossfit και δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο;
geomrk Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) θα σου πω,οταν ξεκινησα δν ειχα ιδεα απο γυμναστικη ,μονο κατι γυμναστηρια καμια μπαλα και αυτα 1-2 μηνες και τα παρατουσα γιατι τα βαριομουνα. ξεκινησα κροσφιτ,ειναι οντως στα μετρα σου ανα πασα στιγμη,δηλαδη οσο μπορεις τοσο κανεις,και οσο δινεις τοσο επιβραβευεσαι.αφου ειναι και αρχη θα σου προτεινα να μπεις στην αρση βαρων μετα τον πρωτο μηνα για να εχουν δυναμωσει οι μυες σου και να αντεξουν την μπαρα. εγω αυτο εκανα,μου το ειχε προτεινει ο προπονητης μου,και δεν ειχα κανενα θεμα απο τραυματισμους. Το κροσφιτ επειτα το εκανα για 3 χρονια επειδη δεν το βαρεθηκα καμια στιγμη και ηθελα καθε μερα να πηγαινω προπονηση.Ηταν το μονο ειδος γυμναστικης που με κρατησε,ειναι πολυ ενδιαφερον. edit: δεν χρειαζεσαι κατι εξτρα γενικοτερα ειδικα στην αρχη,μετα απο καιρο κανα τρεξιμο ή καμια ασκηση μεμονωμενη που θες να την δουλεψεις γιατι δν εισαι αρκετα δυνατος για αυτην Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από geomrk
olympiakosgate7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Είναι ένα πολύ ωραίο είδος γυμναστικής αλλά με τους περισσότερους τραυματισμούς.. πρώτα απόλα διάλεξε ένα γυμναστήριο που να έχει πολύ καλό προπονητή.. είναι γυμναστική που βασίζεται πολυ στην τεχνική των ασκήσεων (καθίσματα, deadlift, snatch κτλ) οπότε θές έναν άνθρωπο να στα δείξει σωστά.. αυτό είναι το πιο σημαντικό για να αποφύγεις οτιδήποτε.. και το τελευταίο μην σε νοιάζει πόσα σηκώνουν οι άλλοι, να βάζεις κιλά τόσα όσα θα χρειάζονται να κάνεις σωστά και τεχνικά την άσκηση.. με τον καιρό θα έρθουν και τα παραπάνω κιλά και το πιο σημαντικό θα είσαι υγιής.. αυτα καλή αρχή και καλά στριψίματα 1
censOred Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 εμένα ένας φίλος μου πάντως είχε θεαματικά αποτελέσματα με κροσσφιτ
pananton Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 έχει τραβήξει παααααρα πολύ η κασέτα με τους τραυματισμούς στο CF. να ξεκαθαρίσουμε πως δεν ευθύνεται το είδος προπόνησης αλλά εμείς είμαστε άμπαλοι σε αυτό το είδος προπόνησης. πάμε όμως παρακάτω. αν πέσεις σε καλούς προπονητές που επιβλέπουν συνέχεια τους αθλητές ακόμα και κατά την διάρκεια του wod τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. (δεν το συζητάμε να σου δείξουν μέχρι να μάθεις τις τεχνικές! αυτό εννοείται). θα μάθεις πολλά αν τους ακούς και δεν βιάζεσαι. για μένα στην αρχή να παρακολουθείς τα weight lifting sessions και να μην τα αμελήσεις γιατί μέσα από αυτά και θα δυναμώσεις αλλά και θα μάθεις πολλά περισσότερα. θα ακούσεις σίγουρα για διάφορα competitions και throwdowns...αν δεν νιώθεις έτοιμος για αγωνιστικό επίπεδο για μένα μην συμμετέχεις καν. ο καλός ύπνος και το ποιοτικό φαγητό θα είναι σύμμαχος σου. καλή αρχή και every second counts!! 3
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 On 15/07/2019 at 00:40, ElectricWheel said: Ήμουν έτοιμος να γραφτώ σε ένα γυμναστήριο από αυτά τα μεγάλα για να κάνω τις τυπικές προπονήσεις αλλά μου είπαν δύο φίλοι μου να πάω μαζί τους crossfit. Με γυμναστική δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις, έχω να πάω 5 χρόνια κοντά γυμναστήριο μόνο τρέξιμο κάνω (συστηματικά όχι στη χάση και στη φέξη). Θα την πάλέψω με την προπόνηση; Μου είπαν ότι είναι όσο δύσκολο το αφήνεις εσύ να είναι, ότι γενικά προσαρμόζεις επαναλήψεις και βάρη. Ξέρει κάποιος; Επίσης αυτό μόνο αρκεί; Δηλαδή κάνεις 4-5 προπονήσεις crossfit και δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο; Ποτέ δεν πήγαινα σε 'κλασικά' γυμναστήρια (βάρη, διάδρομος, μπάρες, διάφορα όργανα για πλάτες/ώμους/γλουτούς κλπ) και θεωρούσα όσους πήγαιναν το λιγότερο ανεγκέφαλους. Τους έβλεπα να αγκομαχούν και γελούσα από μέσα μου. ΚΔΩΑ κατάσταση. Εδώ και δύο χρόνια πάω σε γυμναστήριο στο οποίο είναι μόνο ένας προπονητής, ο οποίος κάνει σε γκρουπ (είτε small group 2-4 ατόμων είτε κανονικό group - το πολύ 12 ατόμων) και κάνουμε μόνο crossfit. Όπως στο είπαν είναι, οι ασκήσεις είναι τόσο δύσκολες όσο εσύ θέλεις να τις κάνεις και γυμνάζεις όλο το σώμα (γιατί κάνεις ασκήσεις που πιάνουν όλες τις μυϊκές ομάδες). Το βασικό, όπως έγραψαν πιο πάνω κι άλλα μέλη, είναι ο προπονητής που έχεις να είναι από πάνω σου και να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για εμένα, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή (δεν ακουμπάω ούτε σκοπεύω να ακουμπήσω σκόνες/κρεατίνες/πρωτεΐνες/συμπληρώματα) γίνεσαι άλλος άνθρωπος. 3 2
logistoulis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pananton είπε έχει τραβήξει παααααρα πολύ η κασέτα με τους τραυματισμούς στο CF. να ξεκαθαρίσουμε πως δεν ευθύνεται το είδος προπόνησης αλλά εμείς είμαστε άμπαλοι σε αυτό το είδος προπόνησης. εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάτι στο οποίο από ότι καταλαβαίνω όντως χτυπάνε άνθρωποι και να πεις ότι δεν είναι έτσι, ενώ χτυπάνε όπως και σε πολλά άλλα αθλήματα βέβαια.. χτυπάνε, άρα προσέχεις να μην χτυπήσεις ή να χτυπήσεις λίγες φορές και εδώ που τα λέμε δεν υπάρχουν και πολλά αθλήματα που δεν τραυματίζεσαι, αλλά όταν πας να κάνεις πράγματα γρήγορα σε σχέση με τους γυμναστηριακούς το βρίσκω λογικό να χτυπάς πιο συχνά από αυτούς , υπάρχουν πράγματα που μπορεί να τραυματιστείς λιγότερο ή και περισσότερο και φυσικά έχει πάντα να κάνει με το πόσο ενθουσιώδης είσαι εσύ σε σχέση με τους άλλους, αλλά έχει επίσης να κάνει και με τι περιθώρια τραυματισμού σου αφήνει η κάθε ενασχόληση και το cf σου αφήνει αρκετά Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από logistoulis 1
pananton Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, logistoulis είπε εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάτι στο οποίο από ότι καταλαβαίνω όντως χτυπάνε άνθρωποι και να πεις ότι δεν είναι έτσι, ενώ χτυπάνε όπως και σε πολλά άλλα αθλήματα βέβαια.. χτυπάνε, άρα προσέχεις να μην χτυπήσεις ή να χτυπήσεις λίγες φορές και εδώ που τα λέμε δεν υπάρχουν και πολλά αθλήματα που δεν τραυματίζεσαι, αλλά όταν πας να κάνεις πράγματα γρήγορα σε σχέση με τους γυμναστηριακούς το βρίσκω λογικό να χτυπάς πιο συχνά από αυτούς , υπάρχουν πράγματα που μπορεί να τραυματιστείς λιγότερο ή και περισσότερο και φυσικά έχει πάντα να κάνει με το πόσο ενθουσιώδης είσαι εσύ σε σχέση με τους άλλους, αλλά έχει επίσης να κάνει και με τι περιθώρια τραυματισμού σου αφήνει η κάθε ενασχόληση και το cf σου αφήνει αρκετά μα μόνος σου γράφεις πως σε όλα τα αθλήματα υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού...ο ενθουσιασμός δεν είναι παράγοντας τραυματισμού και σε καμία περίπτωση δεν φταίει η εκάστοτε αθλητική δραστηριότητα. δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κάτι, όποιος ασχολείται μπορεί να κρίνει μόνος του. αλλά αν θες να ασχοληθείς με το CF πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες όπως έγραψα παραπάνω..πως να το κάνουμε, και μπάσκετ να ξεκινήσεις αν μπεις σε πλάνο προπόνησης του φετινού mvp μας ( 😋 ) θα τραυματιστείς στο πρώτο τέταρτο... πάει να πει ότι το μπάσκετ έχει πολλά περιθώρια τραυματισμού?? δεν καταλαβαίνω γιατί συγκεκριμένα το CF ευθύνεται για τραυματισμούς ενώ ας πούμε η άρση βαρών (από μόνη της) ή ο στίβος από μόνο του όχι..... 1 ώρα πριν, logistoulis είπε αλλά όταν πας να κάνεις πράγματα γρήγορα σε σχέση με τους γυμναστηριακούς το βρίσκω λογικό να χτυπάς πιο συχνά από αυτούς θες να μου πεις ότι λιγότερη καταπόνηση έχει το ανθρώπινο σώμα όταν ο ασκούμενος bodybuilder θα κάνει 1 επανάληψη chest press στα 200kg ενώ ο ασκούμενος CF θα κάνει ας πόυμε 80-100 επαναλήψεις push ups σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο πχ....ο δεύτερος θα τραυματιστεί ενώ ο πρώτος όχι...από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από pananton
donblunts Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Τρομερή προπόνηση, ίσως και η πιο δύσκολη, πολύ γρήγορα αποτελέσματα, βέβαια μαζί με διατροφή . Σίγουρα είναι μεγάλο PLUS που τρέχεις, γιατί το cardio είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης, και αν υπερέχεις εκεί, η δύναμη θα έρθει στην πορεία. Τραυματισμοί φυσικά και υπάρχουν, ΑΛΛΑ, όσο κάνεις τις ασκήσεις σωστά και δεν υπερβάλεις με φόρτωμα κιλών. Παίζει ρόλο και η κατάσταση του σώματος σου, το ιστορικό τραυματισμών σου. Είναι αρκετά επίπονο για τις αρθρώσεις σου και για τη καρδιά σου - καθώς δουλεύεις στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε υψηλούς παλμούς. Σε γενικές γραμμές, είτε αρχάριος είτε προχωρημένος, αν ξέρεις να βάζεις όρια, ούτε θα χτυπήσεις, ούτε θα λιποθυμήσεις, όλα κομπλέ. Προσωπικά στο συνηστώ.
Voyaller Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Αν θες να βάλεις μυς σήκωσε σίδερα. Το έκανε ο παππούς σου, το κάνω και γω και ξέρουμε ότι δουλεύει. 3
telis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Τα παρακάτω τα έχω γράψει στο club του CrossFit στο insomnia. Έχει τόσους μύθους το συγκεκριμένο, τόσους εχθρούς, τόσους φανατικούς φίλους, πολύ κόσμο που φοβάται να το δοκιμάσει, πολλούς που πέρασαν και στην 1η εβδομάδα τα παράτησαν....Τόσο αντιφατικό. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν είναι άθλημα ή μέθοδος εκγύμνασης. Ο καθένας έχει και μια άποψη. Προσωπικά έχοντας ασχοληθεί για 3 χρόνια με το συγκεκριμένο θα πω την άποψή μου, και όσοι θέλουν ας πούνε την δική τους. Καταρχήν η ιδέα του να καταπιαστείς με τόσα διαφορετικά πράγματα στην γυμναστική σου, πράγματα που μπλέκουν την ενόργανη γυμναστική, την άρση βαρών, πλειομετρικές ασκήσεις, kettlebell, τρέξιμο αντοχής, σπρίντ, κωπηλασία, ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου, κολύμπι, άλματα, σκαρφάλωμα, ρίψεις, ε....έλεος, είναι λογικό να τρομάζει. Και μάλιστα όταν κύρια ιδέα είναι να κάνεις ένα wod μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δουλεύοντας στα όρια και κυνηγώντας τον χρόνο είτε να κάνεις όσες περισσότερες επαναλήψεις, είτε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και γιατί όλα αυτά; Για να επιτύχεις εκτός του να είσαι δυνατός, να έχεις και ευλυγισία και ταχύτητα και για τον καθημερινό άνθρωπο να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Ωραίο φαίνεται ε; είναι όμως για όλους; Λοιπόν στα Κροσφιτάδικα θα πουν ότι είναι για όλους, ότι γίνεται κλιμάκωση των ασκήσεων, ότι μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει και ότι είναι απόλυτα ελεγχόμενα τα πράγματα. Έχοντας πάει σε 4 διαφορετικά και έχοντας δει τις προπονήσεις σε άλλα τόσα, έχω μια αλλιώτικη άποψη. Κατ'αρχήν νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε τον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί σε αυτούς που έχουν κάποιο αθλητικό υπόβαθρο σε οποιοδήποτε τομέα, και σε αυτούς που δεν έχουν κανένα. Οι πρώτοι θα ανταποκριθούν πολύ πιο εύκολα και θα προοδέψουν πιο γρήγορα. Θα πει κανείς, σιγά το νέο. Λογικό ακούγεται. Δεν είναι όμως έτσι απλό. Ένας άνθρωπος που δεν έχει γυμναστεί στην ζωή του ή έχει κάνει ήπια γυμναστική, δοκιμάζοντας το crossfit θα πάθει σοκ. Εκτός του ότι τις πρώτες ημέρες έως εβδομάδες δεν θα μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι από το πιάσιμο και θα ψάχνει την κουπαστή να κατέβει τα σκαλιά του σπιτιού του, όταν με το καλό ξεπεράσει το σοκ, θα κοιτάζει πως να ανταποκριθεί στα wod που θα πρέπει πλέον να συμμετέχει. Αλήθεια πόσο εύκολο είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή του κατακόρυφη στήριξη στον τοίχο, να την κάνει; Προφανώς ΠΟΛΥ δύσκολο. Αλλά εξίσου δύσκολες είναι και όλες οι διαβαθμίσεις και προασκήσεις που χρειάζονται για να κάνεις τελικά κατακόρυφο. Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα που δεν έχει πιάσει ποτέ μπάρα στην ζωή της, να πιάσει μια και να κάνει ολυμπιακές άρσεις; Που εκτός από δύναμη χρειάζονται και απίστευτη εκρηκτικότητα και τεχνική. Προφανώς θα κάνει προσκήσεις και θα δουλεύει με ένα ξύλινο στικ μέχρι να καταλάβει τι και πως είναι αυτό που χρειάζεται. Και το θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο τα παραπάνω που πρέπει να μάθει κάποιος. Είναι όλες οι ασκήσεις, που είναι δεκάδες. Και που για να ανταποκριθείς σωστά, εκτός του να ξέρεις πως γίνονται σωστά στη θεωρία, είναι να έχεις και την κινητικότητα να τις κάνεις σωστά. Για παράδειγμα, το να κάνεις ένα σωστό squat με το βάρος του σώματός σου είναι ένα πράγμα, το οποίο θέλει μια κάποια κινητικότητα. Αν βάλεις και μια μπάρα στην πλάτη αλλάζει το πράγμα. Αν βάλεις την μπάρα σε θέση για front squat αλλάζει, γιατί το βάρος σε τραβάει μπροστά και θα πρέπει αναγκαστικά ο κορμός σου να είναι πολύ κάθετος για να ανταποκριθεί. Έχουν όλοι τέτοια κινητικότητα σε ισχία και αχίλλειο; Για να δοκιμάσουμε και overhead squat , που χρειάζεται να έχεις εκτός της κινητικότητας και πολύ γερό μέσο κορμό ώστε να σταθεροποιείς την μπάρα. Τα πράγματα για εμένα δεν είναι τόσο απλά όσο μπορεί να παρουσιάζονται από τους θιασώτες και από τους προπονητές. Και αναφερόμενος σε προπονητές το άλλο μεγάλο, τεράστιο κεφάλαιο στο θέμα. Όπως και σε όλα τις υπηρεσίες έτσι και εδώ υπάρχει πολύ σαβούρα η οποία δυστυχώς φταίει για το κακό όνομα που έχει πάρει το crossfit. Μιλάμε για κάτι που ξεκίνησε το 2007 με τα πρώτα crossfit games/ δηλαδή είναι πολύ φρέσκο. Και είναι φυσικό να έχουν ασχοληθεί ένα σωρό άσχετοι ή τύποι που υποτίθεται ότι το κατέχουν. Σε αυτό φταίει και η Crossfit και εξηγούμε: είδαν ότι έχει πολύ ψωμί το θέμα και άρχισαν να δίνουν πιστοποιήσεις. Και την πιστοποίηση την παίρνεις δίνοντας online εξετάσεις με ένα κάποιο ποσό και μια αντίστοιχη ύλη. Και μετά μπορείς να πεις ότι είσαι πιστοποιημένος και ουαου και μπράβο. Τώρα αν έχεις σχέση με αθλητισμό γενικά, αν έχεις σπουδάσει προπονητική, αν έχεις γνώσεις ανατομίας και εργοφυσιολογίας, αν είσαι από ΤΕΦΑΑ, δεν παίζει ρόλο. Αρκεί η πιστοποίηση της Crossofit Και αυτή είναι η καλή πλευρά. Η κακή είναι ότι είσαι ένας που έχει κάνει 2-3 χρόνια, το κάνεις σχετικά καλά, έχεις κατέβει και σε 5-6 αγώνες, ανοίγεις ένα box και το πουλάς. Προσωπικά πέτυχα έναν τύπο που προπονούσε κόσμο, και η δουλεία του ήταν μεταφορά κρεάτων με φορτηγό. Και να που έρχονται οι τραυματισμοί. Και είναι και πολλοί. Και μπορεί να είναι και σοβαροί. Γιατί; επειδή αν μαζέψεις όλα τα παραπάνω τί έχεις; μια συνεχώς μεταβαλλόμενη προπόνηση,με πολλές διαφορετικές ασκήσεις να αφομοιώσεις, με μεγάλη ένταση, με τεχνική που πιθανότατα να πάει περίπατο στην διάρκεια της άσκησης λόγω έντασης ή κούρασης ή κακού προπονητή που δεν στην έδειξε σωστά/δεν ενδιαφέρεται/δεν γνωρίζει και...αντίο στον ώμο που έπαθε ρήξη τένοντα ή στα γόνατα που διαλύθηκαν. Δηλαδή να μην κάνουμε crossfit? Δεν λέω αυτό. Το 1ο και κύριο είναι να βρούμε ένα σωστό box με ανθρώπους που είναι γυμναστές, το έχουν σπουδάσει. Ότι και αντίλογος να υπάρχει, αν έχεις τελειώσει προπονητής είναι σίγουρο ότι θα έχεις πιο σοβαρό backround. Γιατί άλλο είναι να περιγράφεις μια ενόχληση που έχεις σε έναν που έχει και γνώσεις φυσιολογίας και άλλο σε έναν που δεν έχει. Ο 1ος θα σου υποδείξει και θα σε γλυτώσει από στραβά. Ο 2ος θα σου πει "δεν έχεις κάτι, όλοι πονάμε". Επίσης πολύ σημαντικό είναι να βλέπεις και πως συμπεριφέρονται στα wod οι προπονητές. Αν δει κάποιος 40 άτομα με έναν προπονητή, καληνύχτα. Ανά 10-12 πρέπει να υπάρχει και ένας να ελέγχει . Είναι αδύνατον να βλέπεις σε 30-40 άτομα και να είσαι ένας. Κάτι δεν πάει καλά με το box. Επιπλέον ο προπονητής δεν πρέπει να σε πορώνει να πας πιο γρήγορα και πιο δυνατά. Δεν έχει ουσία σε απλά ασκούμενους. Να προπονηθούμε θέλουμε, όχι να πάρουμε μετάλλιο. Μια χαρά φτάνει η ένταση του wod από μόνη της. Να έχεις τον άλλον να σου ουρλιάζει "πάμε και δώσε" σε κακό θα βγει. Προφανώς και θα πρέπει ο προπονητής να θέλει να ασχοληθεί και να στο δείχνει, όχι να σε αγνοεί. Τέλος θα πρέπει πρώτα να μην παρασυρόμαστε οι ίδιοι από τους άλλους γύρω μας.Τι να γίνει πάντα θα υπάρχει καλύτερος. Λελογισμένο ρίσκο χρειάζεται από πλευράς μας, όχι τρέλες. Με τα παραπάνω πραγματικά μπορείς να το απολαύσεις και να δεις συγκλονιστικές διαφορές στο σώμα σου, στην ζωή σου. Γιατί το ρημάδι έχει αποτελέσματα 9
basilis_k6 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 to cf ειναι ενα μπλέξιμο ασκήσεων ήδη γνωστων. καρντιο/καλισθενικη/βαρη ολα μεσα. εσυ τι θες να κάνεις? ποιος ειναι ο σκοπός σου δηλαδη. εμενα προσωπικα με κουραζει μονο που το βλέπω αλλα αν εσενα σου αρεσει (το πιο σημαντικο σε καθε ασκηση) θα κανεις καλη δουλεια σε ολο το σωμα .
infested Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 15/7/2019 στις 12:40 ΠΜ, ElectricWheel είπε Ήμουν έτοιμος να γραφτώ σε ένα γυμναστήριο από αυτά τα μεγάλα για να κάνω τις τυπικές προπονήσεις αλλά μου είπαν δύο φίλοι μου να πάω μαζί τους crossfit. Με γυμναστική δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις, έχω να πάω 5 χρόνια κοντά γυμναστήριο μόνο τρέξιμο κάνω (συστηματικά όχι στη χάση και στη φέξη). Θα την πάλέψω με την προπόνηση; Μου είπαν ότι είναι όσο δύσκολο το αφήνεις εσύ να είναι, ότι γενικά προσαρμόζεις επαναλήψεις και βάρη. Ξέρει κάποιος; Επίσης αυτό μόνο αρκεί; Δηλαδή κάνεις 4-5 προπονήσεις crossfit και δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο; To crossfit είναι ιδανικό για τις γυναίκες γιατί χτίζει αθλητικό υγιές σώμα με καρδιαγγειακή αντοχή και χαμηλό μυικό όγκο (toning) και λίπος. Επίσης είναι καλό για τα σώματα ασφαλείας γιατί σε προετοιμάζει για πολύ διαφορετικές προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν στην εργασία. Ουσιαστικά με βάση τους στόχους σου διαλέγεις από τα εξής: bodybuilding: max μυικός όγκος και αισθητική, χαμηλή πιθανότητα τραυματισμού powerlifting: αρκετός μυικός όγκος και δύναμη. Focus στην τεχνική+δύναμη πάνω στις 3 βασικές ασκήσεις (bench press, squat, deadlift). Μεσαία πιθανότητα τραυματισμού. strongman: max δύναμη, μεσαίος όγκος, μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού. crossfit: γυναίκες, σώματα ασφαλείας κτλ. Οτιδήποτε και αν επιλέξεις να κάνεις ξεκινάς με χαμηλή ένταση και προσαρμόζεσαι σιγά σιγά. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από infested
GothicCrusader Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, pananton είπε θες να μου πεις ότι λιγότερη καταπόνηση έχει το ανθρώπινο σώμα όταν ο ασκούμενος bodybuilder θα κάνει 1 επανάληψη chest press στα 200kg ενώ ο ασκούμενος CF θα κάνει ας πόυμε 80-100 επαναλήψεις push ups σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο πχ....ο δεύτερος θα τραυματιστεί ενώ ο πρώτος όχι...από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? Ναι έτσι είναι. Την ελάχιστη πιθανότητα τραυματισμού την έχεις όταν η άσκηση γίνεται αργά και ελεγχόμενα. Το «ελεγχόμενα» θα πει ακριβώς αυτό: προλαβαίνεις να επεξεργαστείς το feedback που σου δίνει το σώμα σου και να κάνεις μικροδιορθώσεις. Πολλές επαναλήψεις και βιασύνη είναι ακριβώς το ανάποδο. Μπορείς π.χ. να γράψεις ένα βίντεο τον εαυτό σου να κάνει κάτι σχετικά εύκολο γρήγορα πολλές φορές: 100 push ups ή 100 basic skips με σχοινάκι, 100 sit ups Κλπ. Ε θα δεις ότι η φόρμα πολλές φορές πάει περίπατο και αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα προσπαθεί να «κλέψει» με διάφορους τρόπους. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα