Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παίδες,σας παραθέτω την παρακάτω εικονα να μου πείτε γνώμες γιατί τέτοιες ταχύτητες σε VDSL 50Mbps.

Προχθές έγινε η σύνδεση,ο τεχνικός μου είπε ότι σε 24 ώρες η ταχύτητα θα πάει περίπου στα 42-43Mbps,αυτό δεν έγινε ποτέ,ακόμα είναι έτσι όπως στην εικόνα.

Απόσταση απο το ΑΚ 432 μέτρα,μίλησα με το 13888,ο υπάλληλος είπε οτι θα το δηλώσει βλάβη,και ότι θα έρθουν απο βδομάδα να το δουν,εάν είναι κ θέμα καλωδίωσης του σπιτιού κ ότι αν ισχύει αυτό θα πρέπει να περαστεί εξωτερικό καλώδιο από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο του Οτε με χρέωση.

Είχε ή έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία να μου απαντήσει;

Χωρίς τίτλο.png

Δημοσ.

Καλημέρα

Σύμφωνα με την εξασθένιση είσαι 1,25 καλωδιακά χιλιόμετρα απο την καμπίνα η το αστικό κέντρο 

Απο το αστικό κέντρο λές ότι είσαι 432 μέτρα αλλά δεν ξέρεις τι πορεία ακολουθεί μέσα στο δρόμο το καλώδιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,όπως και να χει όμως δεν δικαιολογείται να μου λέει ο υπάλληλος στο 13888 ότι μέχρι το κουτί της πολυκατοικίας έχεις 27Mbps ενώ στην περιοχή υπάρχει διαθεσιμότητα 50Mbps και οι άλλοι ένοικοι να έχουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα στην ίδια πολυκατοικία.Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος απο τον τεχνικό που ήρθε να κάνει την σύνδεση;

Επίσης αν έχεις την διάθεση,μπορείς να μου εξηγήσεις πώς βρίσκεις τα καλωδιακά χλμ μέσα από την εξασθένιση;

Επεξ/σία από domisvo
Δημοσ.

Έκανε έλεγχο ο τεχνικός στην κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής ή δεν κατάλαβες καλά τι σου είπε; Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτά τα 2.

H εξασθένιση μπορεί να υπολογισθεί, αφού για κάθε χιλιόμετρο χάλκινου καλωδίου και ανάλογα τον τύπο αυτού, υπάρχει μια σταθερή τιμή (π.χ. 13dB). Από εκεί και πέρα εξαρτάται η ποιότητα του δικτύου και η εσωτερική μας εγκατάσταση. Υπάρχουν online calculators που εμφανίζουν την απόσταση βάσης της εξασθένισης.

Με εξασθένιση 16,3dB σε VDSL είσαι στα περίπου 850 "καλωδιακά" μέτρα. Σε ADSL θα ήσουν στο 1200 μέτρα με την ίδια εξασθένιση. Γενικά όσο ανεβαίνουμε σε συχνότητες, αντίστοιχα αυξάνεται η εξασθένιση για την ίδια απόσταση. Χοντρικά σε ADSL έχουμε 6-7dB μικρότερη εξασθένιση.

Δημοσ.

Ναι ο τεχνικός μου έδωσε την μέτρηση αυτή από τον κατανεμητή της οικοδομής,όχι μέσα απο το σπίτι.Απλά μου είπε ότι και ένας άλλος ένοικος είχε το ίδιο πρόβλημα,και του πέρασε εξωτερικό καλώδιο και το πρόβλημα διορθώθηκε εν μέρει.Οπότε πιστέυω κ εγώ ότι είναι θέμα καλωδίωσης εσωτερικά.Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,μέσα στην εβδομάδα που θα έρθει ο τεχνικός κ ο ηλεκτρολόγος να το δουν,θα ενημερώσω.

Δημοσ.

Μάλλον κάτι άλλο είπε και δεν το κατάλαβες. Αν και στον κατανεμητή μέτρησε την ίδια ταχύτητα με αυτό που έχεις(ή είχε ο άλλος ένοικος) στο διαμέρισμα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάθετη καλωδίωση (από τον κατανεμητή μέχρι το διαμέρισμα). Αυτή την αλλάζουμε αν στον κατανεμητή έχουμε καλή ταχύτητα και μεγάλη απώλεια στο διαμέρισμα.

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που στο κατανεμητή σου είπε ότι έχεις 27 και εσυ συχρονίζεις στα 26,4 είναι η καλωδίωση οκ 

Μάλλον απο  το καφαο μέχρι την οικοδομή σου υπάρχει το πρόβλημα είτε το καφαο που συνδέεσαι είναι μακριά 

Δημοσ.

Δηλαδή στην περίπτωση του καφαο μέχρι την οικοδομή αν έχει πρόβλημα ή το καφαο είναι μακριά,ξεχνάω την 50αρα γραμμη;

Δεν γνώριζαν εξ'αρχής στον Οτε ότι στην συγκεκριμένη οικοδομή υπάρχει θέμα καφαο και απο προηγούμενους πελάτες που είχαν το ίδιο θέμα;

Δημοσ.

Σε όλο τον πλανήτη η τεχνολογία xDSL εξαρτάται από την απόσταση και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου, (εξωτερικό και εσωτερικό). Γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια γίνεται αναβάθμιση των καμπίνων με νέες και ενεργό εξοπλισμό ώστε να έρθει το DSLAM κοντύτερα στους χρήστες.

Με την εξασθένιση που έχεις, σε φυσιολογική γραμμή θα είχες ~42Mbps, όπως σου είπε ο τεχνικός. Όμως εκ των προτέρων είναι αδύνατον να το γνωρίζει κανείς εκτός αν γίνει η σύνδεση και οι έλεγχοι. Δεν είναι απαραίτητο ότι φταίει όλη η καλωδίωση που έρχεται στην οικοδομή σας. Μπορεί να είναι προβληματικά μόλις λίγα καλώδια και μέσα σε αυτά να είναι το δικό σου.

Με απλά λόγια το δηλώνεις βλάβη και ζητάς να έρθει τεχνικός για έλεγχο της γραμμής σου.

• Like 2
Δημοσ.

το εχει δηλωσει απο προχθες σαν βλαβη ο υπαλληλος που μιλησα στο 13888,και θα ερθουν μεθαυριο να κανουν ολους τους ελεγχους για να δουν που βρισκεται το προβλημα και αν λυνεται.Αλλα 

οκ ο τεχνικος μ ειχε πει οτι καλυτερα να περαστει εξωτερικο καλωδιο για σιγουρια επειδη η οικοδομη εχει γενικα θεματακια με τις καλωδιωσεις.

ενταξει σε ολο τον πλανητη δν εξαρταται καμια τετοια xDsl που αναφερεις,αυτα γινονται μονο στν ελλαδα του 2019,στις υπολοιπες σοβαρες χωρες ειναι ολοι με fiber to the home.

Η μονη ετσι σοβαρη προσπαθεια που γινεται τωρα ειναι απο την Inalan απ οτι εχω διαβασει,αλλα ακομα αργει να φτασει σε ολη την ελλαδα.

τεσπα το αφηνω ετσι το θεμα προς το παρον,κ οταν ολοκληρωθει ο ελεγχος θα το αναφερω εδω ετσι σαν εμπειρια!!!Ευχαριστω!

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, domisvo said:

ενταξει σε ολο τον πλανητη δν εξαρταται καμια τετοια xDsl που αναφερεις,αυτα γινονται μονο στν ελλαδα του 2019,στις υπολοιπες σοβαρες χωρες ειναι ολοι με fiber to the home.

Ασφαλώς κι όχι. Όσοι είναι με VDSL (FTTC) έχουν τα ίδια θετικά κι αρνητικά που έχουμε κι εμείς. Επίσης δεν είναι "όλοι" με FTTH.

30 minutes ago, domisvo said:

Η μονη ετσι σοβαρη προσπαθεια που γινεται τωρα ειναι απο την Inalan απ οτι εχω διαβασει,αλλα ακομα αργει να φτασει σε ολη την ελλαδα.

Όσο αξιέπαινη προσπάθεια κι αν κάνει, το "αργεί να φτάσει σε όλη την Ελλάδα" είναι τρελό understatement. Αν κοιτάξεις τις περιοχές κάλυψης που έχει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις "ενώσεις" κολλητά για να υπολογίσεις χοντρικά πόσα km^2 καλύπτουν, θα δεις ότι με το ζόρι είναι 2 μεγάλοι (σε έκταση) δήμοι...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...