Προς το περιεχόμενο

FAR CRY entypwseis.....

FISHERMAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποια σχόλια για τις απαιτήσεις.

α) Οπωσδήποτε 1 GB RAM, αλλιώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ θα έχετε σπασίματα όταν γίνονται εκρήξεις ή πρωτοεμφανίζονται κάποια εφέ (ο δίσκος διαβάζει συνέχεια)

β) Για να παίξεις με όλα high (όχι very high / και εννοώ να ΠΑΙΞΕΙΣ) θες

ΑΜD 2800+

Radeon 9800 pro

1 GB RAM

γ) κατά τη γνώμη μου αν δεν μπορείς να παίξεις με όλα τα settings high, καλύτερα να μην το παίξεις το παιχνίδι, παίξε half life 1 και counterstrike μεχρι να αναβαθμίσεις. Το παιχνιδι καταστρέφεται αν δεν το δεις με όλα τα καλούδια της μηχανής γραφικών του.

@ rapper: Δεν το πιστεύω ότι δεν έχεις τακτικά σπασίματα στο παιχνίδι σου με 512 "μόνο" μνήμη. Το "μια χαρά gameplay" που λες είναι υποκειμενικό...

d) Το σύστημά μου είναι άψογα στημένο και έχει 2800+ , radeon 9800 pro & 512 μνήμη. Παίζω στα 1024 χ 768, όλα high, αλλά θα έχω και τα σπασιματάκια μου σε περιπτώσεις που εξηγώ στο 1) Πάντως το παιχνίδι είναι playable, αλλά εγώ αρχίζω και μαζεύω χρήματα για 1 GB RAM

ε) και το doom3 kai half life 2 , τις ίδιες απαιτήσεις θα έχουν, ίσως και μεγαλύτερες, οπότε όσοι (και εγώ) διαμαρτύρεστε, πάρτε το απόφαση και αχίστε να προετοιμάζεστε για Athlon 64. (για δες καιρό που διάλεξε να βγει το far cry... τώρα που εγώ αρχίζω τις δόσεις του αυτοκινήτου...) :cry: :cry: :cry:

στ) οι εντυπώσεις μου για το παιχνίδι.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

mou mphke mia aporia!giati mou fenetai parakseno pou den paizei se polous me 512 mem kai radeon 9800!eiste sigouroi oti exete dialeksei ta ptwmata na menoun ligo xrono?eiste sigouroi oti den exete programta pou trwne mem?

eiste sigouroi oti kanate defrag kai to game kai h virtual memory einai se allo hard disk?

teleutaia erwthsh::to game to exete original?h estw thn deuterh ekdosh pou bghke sto net?

p.s yparxoun sovares fhmes oti h prwth ekdosh exei problems giati einai apo non tested version! :wink: :D

Δημοσ.

gdp77, eisai ypervolikos

emena me 9700 pro (ligo overclocked) kai 512 ram se ola very high 1024x768 exei framerates apo 30-50 me merika optimizations pou ekana (o dreamcast ta eipe vasika)

h cpu sou se krataei piso

Δημοσ.

epote, όταν γίνονται εκρήξεις ή μπαίνεις σε ένα δωματίο που μέσα γίνεται ένας σχετικός χαμός κτλ δε σου κάνει σπασίματα λόγω φορτώματος από το σκληρό? Παρόμοια με τα σπασίματα που κάνει το autosave? Εσύ τι cpu έχεις?

dreamcast, δεν κατάλαβα, πρέπει ή δεν πρέπει το game και η virtual memory να είσαι στο ίδιο hard disk? (και γιατί?) + (εσύ πάντως με ένα GB το παίζεις :D )

Εγώ δεν είπα ότι δεν παίζει. Και παίζει και playable είναι. Απλά κάνει σπασίματα που (κατ'εμέ τουλάχιστον) χαλάνε τη συνολική εμπειρία.

Πάντως στο far cry community forums που έψαξα λίγο, όλοι μιλάνε για 1 GB μνήμη. Και στα recomended που υπάρχει στο readme στο cd για ενα GB γίνεται αναφορά.

Y.Γ. το 1.1 patch δεν το πέρασα ακόμα, αλλά από ό,τι φαίνεται στο changelog δεν αλλάζουν και τίποτα σημαντικό σε θέματα απόδοσης. Τέλος πάντων, θα το περάσω και θα postάρω εντυπώσεις.

Δημοσ.

To θέμα είναι ότι βλέπεις ότι με καλό μηχάνημα, η μηχανή του παιχνιδιού πάει smooth και δεν έχει πτώσεις σε framerate. Τα σπασίματα προκαλούνται από διάβασμα στον δίσκο και άρα η μόνη λογική λύση είναι αυτή που προτείνεται στο far cry community --> 1 GB RAM...

Δημοσ.

Παιδιά , δοκίμασα το Single Player Demo του Far Cry ( την πίστα Fort νομίζω ) , στο εξής σύστημα:

Hardware:

Mobo: Abit NF7-S rev. 2.0

CPU: AMD Athlon XP3200+ ( @ default frequency )

RAM: Corsair XMS3500CAS2 768MB ( @ 333MHz / 2-2-2-7 )

HDD: Maxtor DiamondMAX Plus 9 80GB ( 8MB Cache , P-ATA )

VGA: PowerColor Radeon 9800 PRO 128MB ( @ default frequencies )

Sound Card: Creative SoundBlaster Audigy 2 ZS

Software:

Windows 2000 Professional ( Service Pack 4 )

DirectX 9.0b

ATi Catalyst v4.3

Ρυθμίσεις:

Drivers:

Anti-Aliasing 6x

Anisotropic Filtering 16x

Προτίμηση υφής , επίπεδο λεπτομερειών βάθους Full Quality

Περιμένετε για τον κάθετο συγχρονισμό Always Off

TruForm Προτίμηση Εφαρμογής

Far Cry ( options ):

Ανάλυση 1024x768

Χρώμα 32BIT

Ρυθμίσεις Video: Όλα στο Very High

Το παιχνίδι παίζει παντού ok.

Εσωτερικοί κ εξωτερικοί χώροι όλα καλά.

Full fps.

Το μόνο πρόβλημα είναι μερικά object fillings ( πρόβλημα συνεργασίας με τον συγκεκριμένο driver )

[ θα δοκιμάσω με τους Catalyst v3.10 & τους τελευταίους Omega κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα ]

Δημοσ.

β) Για να παίξεις με όλα high (όχι very high / και εννοώ να ΠΑΙΞΕΙΣ) θες

ΑΜD 2800+

Radeon 9800 pro

1 GB RAM

.

Ego me Athlon 2000+, 9600 pro,512/266 mhz kai ola high(ektos apo ta shadows pou ine normal kai to water pou ine Ultra High) giati mou trexei sxedon NEROOOO???

Δημοσ.

gdp77.afou den katalaves tha sou ekshghsw kapoia pragmata ...ti stigmh pou paizeis to paignidi an den exeis poly mnhmh diavazei kai apo thn virtual mem!

gia na petyxeis thn megisth dynath apodosh prepei loipon na elafryneis ton disko apo thn diplh doulia!an loipon exeis ena deutero sklhro mporeis na ekmetaleuteis kai auton.bazontas ekei thn virtual mem!etsi diavazoun kai oi 2 sklhroi kai den kanei o enas sklhros olh thn doulia!

auto fysika den shmainei terastia diafora alla ths takshs tou5-10%!

esy omws den apanthses sta erwthmata mou![3]

egw pisteuw oti me 512mem to game paizei mia xara!

ekei pou xreiazetai mnhmh einai h karta grafikwn[to anaferei allwste]128mb!

Δημοσ.

Λοιπόν, απαντάω στα ερωτήματά σου.

Δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ στο background. Καθαρό startup, όχι antivirus κτλ.

Defrag έγινε, αλλά ο δίσκος είναι ένας 120GB . Στο D τα παιχνίδια, στο C Windows και virτual memory. Λογικό αυτό που λες για τον δίσκο. Ίσως το δοκιμάσω με έναν external USB 2.0 που έχω (αν και δε νομίζω να γίνει τίποτα επειδή είναι εξωτερικός)

Δεν έχω βάλει ακόμα το patch, αλλά στο far cry community λένε ότι δημιουργεί προβλήματα , artifacts κτλ, οπότε επιφυλάσσομαι.

Η κάρτα μου έχει 128 ΜΒ.

Επαναλαμβάνω και προς όλους ότι το παιχνίδι μου παίζει εκπληκτικά. Απλά εγώ δεν μπορώ να ανεχτώ ούτε ένα σπάσιμο. Τότε θεωρώ ότι ΠΑΙΖΩ. Επειδή λοιπόν όπως είπες και εσύ, ο δίσκος διαβάζει συνέχεια, θεωρώ ότι το 1 GB θα κάνει τη διαφορά. Αν έχεις λίγο χρόνο, θα μπορούσες να βγάλεις τα 512 ΜΒ από το pc σου και να μας πεις πώς πάει?

Δημοσ.

den mporw na bgalw ta 512 [logo kakhs empeirias,ekapsa mia abitnf-7,etsi]

an kai kalh h erwthsh sou!auto omws pou thelw na prosthesw einai:se polla games se kapoia shmia ths pista kanei spasimatakia!alla einai apolhta fysiologiko!mhn psaxnoume thn teliothta se games me megales pistes!p.x to gta3 ,kapoia stigmh prepei na fortwsei ta amaksia sto dromo!alla ena kollhmataki ana 100metra den prepei na mas fobizei .einai apolhtws fysiologiko!kai 2 gb mnhmhs na exeis to game einai ftiagmeno na psaxnei hxous h twxtures apo ton sklhro.mhn nomizete oti olh h pista einai fortwmenh sthn ram![mia kai den exoun oloi terasties mnhmes!]opws oloi exete parathrhsei to game mporei na trexei kai 40-50 fps alla ana 50-200metra ,eksartatai, kolaei gia liga msecs.ekeinh thn stigmh tha deite to lampaki tou hd na anabei![h fortwsai hxo,h ta windows kati thymhthikane!]

Δημοσ.

Παίζει πάρα πολύ καλύτερα σε ATI...

Να συμφωνήσω με τον gdp77 , το αν παίζει "νερό" ή όχι , είναι καθαρά υποκειμενικό.

Σε πολύ δυνατό σύστημα (2500+@2530mhz , 9800pro@410/390 , 2x256RAM@440mhz) , το βρίσκω εντελώς unplayable.

Στα 1024x768 , με τα πάντα στο Very high και maximum quality από τον driver , αλλά χωρίς AA/AF , το fraps δείχνει την περισσότερη ώρα 60-80fps.

Εκτός όταν αρχίσουν τα φορτώματα , όπου πέφτει κάτω από τα 20fps (ή και από τα 10fps)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...