Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα,

επειδή τον τελευταίο καιρό είμαι προς αναζήτηση Cloud Provider, θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν χρησιμοποιήσει την DigitalOcean. Διαβάζω ανάμεικτες κριτικές και ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί! Όποιος την χρησιμοποιεί, μπορεί να μας πει εαν εντέλει είναι εντάξει ή όντως εχει θέματα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

επειδή τον τελευταίο καιρό είμαι προς αναζήτηση Cloud Provider, θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν χρησιμοποιήσει την DigitalOcean. Διαβάζω ανάμεικτες κριτικές και ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί! Όποιος την χρησιμοποιεί, μπορεί να μας πει εαν εντέλει είναι εντάξει ή όντως εχει θέματα;

Εμεις εχουμε περιπου 30 droplets, δεν εχουμε χρειαστει ποτε το support τους. Απο ταχυτητες σε γερμανια ειμαστε πολυ καλα, αν θες κανε ping το petlocator.gr να δεις ποσα σου βγαζει (ειναι γερμανια) και ειναι ο δικος μου σερβερ στα 40$ το μηνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

30 droplet τι τα κανείς;; Έχεις βάλει και load balancer; Επίσης βάση δεδομένων έχεις;

Εάν ναι παίζει καλά; Γενικα η γνώμη σου είναι ότι αξίζει σαν πλατφόρμα;

Μου άρεσε πολύ είναι η αλήθεια, οικονομική και με 99,99%SLA που δεν το βρίσκεις πουθενά (με τέτοια τιμή)!

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ.
16 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

30 droplet τι τα κανείς;; Έχεις βάλει και load balancer; Επίσης βάση δεδομένων έχεις;

Εάν ναι παίζει καλά; Γενικα η γνώμη σου είναι ότι αξίζει σαν πλατφόρμα;

Μου άρεσε πολύ είναι η αλήθεια, οικονομική και με 99,99%SLA που δεν το βρίσκεις πουθενά (με τέτοια τιμή)!

Το καθε project μας σχεδον τρεχει σε δικο του droplet. Εχουμε ενα γαιδουρι με centos και whm και τρεχει απροβληματιστα, ολα τα αλλα ειναι nodejs και mongo.

Δημοσ.

Πάντως έχεις πολύ καλούς χρόνους απάντησης στο ping! Οποτε γενικά εσυ είσαι αυχαριστημένος απο DigitalOcean ή σκέφτεσαι κάποια στιγμή στα κοντά να την αλλάξεις;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Πάντως έχεις πολύ καλούς χρόνους απάντησης στο ping! Οποτε γενικά εσυ είσαι αυχαριστημένος απο DigitalOcean ή σκέφτεσαι κάποια στιγμή στα κοντά να την αλλάξεις;

Ευχαριστημενος full, προς το παρον

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, coffeex είπε

Έχει πολλά καλά αλλά είναι και λίγο μ#@ς πχ 

DigitalOcean drowned my startup! 'We lost everything, our servers, and one year of database backups' says biz boss

Κάποιος πρέπει να τους κάνει μερικά σεμινάρια για disaster recovery. Τραγικό να έχεις τα backup σου στον ίδιο σου τον host.

Στις 14/7/2019 στις 4:35 ΜΜ, leonidas_fs είπε

Η DO είναι πολύ καλή είτε για μικρές σελίδες/υπηρεσίες με μικρές απαιτήσεις ή για μεγαλύτερες που εκμεταλεύονται το horizontal scaling. Στα $5 που έχει το απλό droplet παίρνεις πάρα πολλά!

Από κει και πέρα αν βασίζεσαι σε vertical scaling, θα σου βγει ο κούκος αηδόνι. 

Για παράδειγμα ένας server με 64gb ram κοστίζει $320 το μήνα. Αν πήγαινες για dedicated θα πλήρωνες 65€ στην online.net πχ. https://www.online.net/en/server-dedicated/pro-6-s

Θα μου πεις ότι συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια και θα έχεις δίκιο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολλοί χρησιμοποιούν VPS για την ευκολία του "1-click upgrade" που προσφέρει η DO, αλλά θα μπορούσαν να είχαν πάει εξαρχείς σε έναν φτηνό dedicated που θα υπερκάλυπτε τις ανάγκες τους για πολλά χρόνια.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε @leonidas_fs,

Κάποια στιγμή που το "έψαχνα" διάβαζα πολλά αρνητικά σχόλια. Η digitalOcean προχώρησε σε αναβάθμιση UI με σκοπό να ξανατραβήξει πελάτες και όπως έμαθα έπιασε η σκέψη τους.
Από προσωπική εμπειρία χρήσης η γνώμη μου είναι αρκετά θετική. Απλά ίσως υστερεί σε θέμα support. Έχω χρησιμοποιήσει κι άλλους servers με ταχύτατο support.

Δεν είμαι administrator, απλά είχα μια μικρή επαφή.

Δημοσ.

Την δοκίμασα για κάποιες μέρες και εν τέλει δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαίνεται. Μίλησα και με 2-3 άτομα από το support τους και μέσα σε άκρες μου είπαν " Αν δεν κάνεις μαλακίες (κακή χρήση) με τα μηχανήματα και πληρώνεις στην ώρα σου θα είσαι ΟΚ", κάτι που απ ότι βλέπω ισχύει! 

Δημοσ.

Μια χαρά είναι για μικρά sites με λίγη κίνηση. Όπως  ειπώθηκε το 5$ plan είναι ότι πρέπει αντί να να είσαι σε  shared hosting αν κατέχεις το linux sysadminιλικι. Τώρα αν θες να κάνεις scale σε διάφορα availability zones σε διαφορετικά geo-located regions, θα συμφωνήσω ότι ίσως υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...