papars Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Κλασικά w10 pro με QWERTY πληκτρολόγιο και αναζητώ εύκολο τρόπο να βγάζω το σύμβολο € (ευρώ) σε όλες τις εφαρμογές ανεξάρτητα από την επιλεγμένη γλώσσα πληκτρολόγησης. Για να το βγάλω τώρα πρέπει να γυρίσω το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά και να πατήσω CTRL + ALT + E. Ο συνδυασμός όμως ΔΕΝ λειτουργεί όταν το πληκτρολόγιο είναι γυρισμένο στα Αγγλικά (EN). Πάνω στο πλήκτρο 5 υπάρχει το σύμβολο του ευρώ (και το %). Έτσι όταν πατήσω shit+ 5 βγάζει το % και στις 2 γλώσσες. (που είναι και σωστό) Πατώντας στα ελληνικά CTRL+ALT+5 βγάζει § (το ίδιο και το ALTGR+5), στα αγγλικά δεν βγάζει κάτι. Δηλωμένα πληκτρολόγια είναι "English (US)" και "Ελληνικά (Greek)". Σε γενικές γραμμές δεν έχω πρόβλημα με τα υπόλοιπα σύμβολα στο πληκτρολόγιο. Και στις 2 γλώσσες βγαίνουν όπως είναι στις ετικέτες των πλήκτρων. Η λύση του ALT+0128 δεν είναι αποδεκτή. Καμιά ιδέα;
papars Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Στις περισσότερες εφαρμογές ALT+E επιλέγει κάτι από το μενού ...
papars Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, mphxths είπε Στα ελληνικα με ctrl+alt+e τι βγαζει? Το αναφέρω στο αρχικό Post. Βγάζει κανονικά το €. Το θέμα είναι να βρω ένα σταθερό τρόπο και στα 2 πληκτρολόγια να βγαίνει με τον ίδιο τρόπο. 1
mphxths Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, papars είπε Το αναφέρω στο αρχικό Post. Βγάζει κανονικά το €. Το θέμα είναι να βρω ένα σταθερό τρόπο και στα 2 πληκτρολόγια να βγαίνει με τον ίδιο τρόπο. Ναι υπαρχει , alt + 0128...αλλα δεν γουσταρεις..η αλλη λυση ειναι αφου το γραψεις την 1η φορα να το επιλεξεις να το κανεις copy και μετα paste (ctrl + v για γρηγορα...) οποτε το χρειαζεσαι. Σαν υστατη λυση , πας σε MAC , οπου εχουν text shortcuts , οριζεις π.χ. να γραφεις "euro" και να στο μετατρεπει στο αντιστοιχο συμβολο που εχεις ορισει να εμφανιζεται με την λεξη αυτη... Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από mphxths
papars Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το βρίσκω "βαρύ" να πατάω 5 πλήκτρα για να βγει ένα σύμβολο. Επίσης δεν είναι δυνατόν όλη η ευρωζώνη να παίζει με διάφορα πλήκτρα για να βγάλει το €. Υπάρχει και η λύση με keyboard remap. Θα δοκιμάσω άλλα πληκτρολόγια, ίσως το US-int να κάνει δουλειά. edit: Δοκίμασα το US-international και τώρα έχω στο CTRL+ALT+5 το € όπως και στο ALTGR +5. Αυτά όμως στο ελληνικό βγάζουν το §. Θα πάρω σβάρνα τώρα τα διάφορα ελληνικά πληκτρολόγια μήπως και βρω τη λύση που θέλω. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από papars
micos000 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Το word έχει αντικατάσταση κατά την πληκτρολόγηση και αν βάλεις να αλλάζεi π.χ. το eu με το € δε θα σε βόλευε;
charilaos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα autohotkey και βάλε ένα δικό σου hotkey στο ALT+0128. https://www.youtube.com/watch?v=UD_mry_DN-s
mitsoklis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Στο δικό μου συγκεκριμένα με δεξί alt και e το εμφανίζει όταν είμαι στα Ελληνικά
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Αφου , για να το συζηταμε , η χρηση του συμβολου του ευρω θαναι ΜΕΓΑΛΗ , οπως γραφεις το κειμενο , στην θεση του συμβολου βαλε ενα ευκολα προσβασιμο συμβολο/γραμμα/οτιδηποτε. Στο τελος , απλα κανε "find & replace" το συγκεκριμενο συμβολο/γραμμα/οτιδηποτε και αντικατασταση με το συμβολο του ευρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα