Προς το περιεχόμενο

Server replication

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

έστησα 2 server σε virtual και τους έχω βάλει να κάνουν replication.
Ωστόσο βλέπω οτι δεν γίνεται replication σε όλους τους φακέλους αλλα μονο στους χρηστες του domain. Δηλαδή δεν αντιγράφοντα οι φάκελοι (κοινόχρηστοι και μη) που υπαρχουν στο root του 1ου συμπεριλαμβανομένω των φακέλων "profiles" για το roaming αλλα και του "folder redirection".
Εϊναι φυσιολογικό και αν ναι με ποιο τροπο μπορεί να γίνει ένα πλήρες replicate ωστε να υπάρχει ο 2ος ως backup σε περίπτωση βλάβης;

υ.σ. γνωρίζει κανείς πως σετάρεται μετά για να κάνει fail over?

ευχαριστώ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

Καλημέρα σε όλους!

έστησα 2 server σε virtual και τους έχω βάλει να κάνουν replication.
Ωστόσο βλέπω οτι δεν γίνεται replication σε όλους τους φακέλους αλλα μονο στους χρηστες του domain. Δηλαδή δεν αντιγράφοντα οι φάκελοι (κοινόχρηστοι και μη) που υπαρχουν στο root του 1ου συμπεριλαμβανομένω των φακέλων "profiles" για το roaming αλλα και του "folder redirection".
Εϊναι φυσιολογικό και αν ναι με ποιο τροπο μπορεί να γίνει ένα πλήρες replicate ωστε να υπάρχει ο 2ος ως backup σε περίπτωση βλάβης;

υ.σ. γνωρίζει κανείς πως σετάρεται μετά για να κάνει fail over?

ευχαριστώ! 

Θα πρέπει να παίξεις με advanced λύσεις όπως veem και netbackup. Τι υποδομή virtual έχεις, τι είδους σερβερς είναι (os, ram, CPU, hdd) και διάφορα άλλα θα χρειαστούν για να δεις τι μπορείς να υλοποιήσεις. Χερουκλατα δεν γίνεται εύκολα.

Μπορείς φυσικά να παίξεις και με azure Dr scenario. Το μηχάνημα γίνεται backup όπως είναι στο cloud με ένα μικρο κόστος μηνιαίως και όταν παρουσιαστεί ανάγκη το σηκώνεις μέχρι να φτιάξεις το άλλο.

Επεξ/σία από zx1234r
Δημοσ.

Σε virtual box 2x server 2012 r2

Το replicate παιζεθ. Βλεπω χρηστες αλλα οχι τους φακελους.

Κατι εχω δει για replicte storage kai files αλλα για την ωρα δεν εχω καταφερει κατι.

Θεωρεις οτι θελει 3rd party λυση; δεν γινεται full backup me failover απο server;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

Σε virtual box 2x server 2012 r2

Το replicate παιζεθ. Βλεπω χρηστες αλλα οχι τους φακελους.

Κατι εχω δει για replicte storage kai files αλλα για την ωρα δεν εχω καταφερει κατι.

Θεωρεις οτι θελει 3rd party λυση; δεν γινεται full backup me failover απο server;

Καταρχάς το virtual box δεν νομίζω ότι θα σου δώσει το επίπεδο ελέγχου που σου δίνουν πληρωμένες λύσεις. Δεν ξέρω το μέγεθος της εταιρίας και το διαθέσιμο budget, αλλά εγώ για ασφάλεια και μικρό opex έναντι μεγάλου capex θα έστηνα έναν server σε VMware και θα έφτιαχνα τον ίδιο σε disaster scenario στο azure cloud. Το disaster έχει μικρό μηνιαίο κόστος η κανονική τιμολόγηση του σέρβερ ξεκινάει όταν έχεις καταστροφή τοπικά και αναγκαστείς να τον σηκώσεις. Τότε η Microsoft ξεκινάει να σε χρεώνει με το δευτερόλεπτο που τον τρέχεις μέχρι να χρειαστεί να φτιάξεις τον τοπικό.

Όλα τα οικονομικά νούμερα είναι σχετικά μικρά αν μιλάμε για έναν μονάχα σέρβερ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Καταρχάς το virtual box δεν νομίζω ότι θα σου δώσει το επίπεδο ελέγχου που σου δίνουν πληρωμένες λύσεις. Δεν ξέρω το μέγεθος της εταιρίας και το διαθέσιμο budget, αλλά εγώ για ασφάλεια και μικρό opex έναντι μεγάλου capex θα έστηνα έναν server σε VMware και θα έφτιαχνα τον ίδιο σε disaster scenario στο azure cloud. Το disaster έχει μικρό μηνιαίο κόστος η κανονική τιμολόγηση του σέρβερ ξεκινάει όταν έχεις καταστροφή τοπικά και αναγκαστείς να τον σηκώσεις. Τότε η Microsoft ξεκινάει να σε χρεώνει με το δευτερόλεπτο που τον τρέχεις μέχρι να χρειαστεί να φτιάξεις τον τοπικό.

Όλα τα οικονομικά νούμερα είναι σχετικά μικρά αν μιλάμε για έναν μονάχα σέρβερ.

Σε virtual το εστησα για πειραματικους λογους. Δεν ειναι πραγματικη υλοποιηση αλλα για προσωμοιωση μιας εγκατασταης με 2 φυσικους server.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

Σε virtual το εστησα για πειραματικους λογους. Δεν ειναι πραγματικη υλοποιηση αλλα για προσωμοιωση μιας εγκατασταης με 2 φυσικους server.

Αν θες μόνο τα αρχεία χωρίς το λειτουργικό, μπορείς να στήσεις τον δεύτερο ώστε με winscp να του στέλνεις τα δεδομένα από τον πρώτο μια φορά τη μέρα. Η με κάποιο ftp. Ανάλογα βέβαια τον όγκο. Το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα δεν γίνεται εύκολα κλώνος. Μέσα απο το virtual box μπορείς να κρατάς snapshots τα οποία όμως δεν είναι ακριβώς backup. Απλά αν σκάσει μπορείς να επαναφέρεις τον σέρβερ σε προηγούμενη λειτουργική κατάσταση.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Αν θες μόνο τα αρχεία χωρίς το λειτουργικό, μπορείς να στήσεις τον δεύτερο ώστε με winscp να του στέλνεις τα δεδομένα από τον πρώτο μια φορά τη μέρα. Η με κάποιο ftp. Ανάλογα βέβαια τον όγκο. Το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα δεν γίνεται εύκολα κλώνος. Μέσα απο το virtual box μπορείς να κρατάς snapshots τα οποία όμως δεν είναι ακριβώς backup. Απλά αν σκάσει μπορείς να επαναφέρεις τον σέρβερ σε προηγούμενη λειτουργική κατάσταση.

παράλληλα όσο έψαχνα στο νετ βλέπω οτι τα 2016 υποστηρίζουν storage replicate.

λογικά θα κάνουν αυτη τη δουλειά...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@madrivermadonus     Το έστησα δυο server δε λέει τίποτα. Πάμε από την αρχή , τι θα τρέχει στους server; Η εφαρμογή οριζει την εφικτή αποκατάσταση. 

Αν δεν υπάρχει εγγενής υποστήριξη για υψηλή διαθεσιμότητα τότε μιλάμε για τις επιλογές που έχεις.

Μόλις λυθούν τα τεχνικά περνάμε στα διαδικαστικά.

Σύμφωνα με την περιγραφή σου έχεις δυο Domain Controllers και θέλεις να έχεις υψηλή διαθεσιμότητα για τα αρχεία. Όμως είναι δυο διαφορετικές τεχνολογίες. Για τα αρχεία πας σε file server replication ή backup/recovery. Θα χρησιμοποιείς και τα δύο. Το πρώτο αφορά το instant recovery της υπηρεσίας και το δεύτερο το intermediate /cold recovery. 

Για το πρώτο θα χρειαστείς κάτι που λέγεται clustering και μάλιστα το stretch cluster. Για το δεύτερο θα χρειαστείς ένα back-up software. Το cloud είναι μια από τις επιλογές σου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Το έστησα δυο server δε λέει τίποτα. Πάμε από την αρχή , τι θα τρέχει στους server;

απλά πράγματα. ένα dc με 5-10 users  απο κάτω και με ενα file share για το αρχείο της βάσης δεδομένων.

απλώς θέλω να γνωρίζω πως - αν ζητηθεί - και υπάρξει ένας ίδιος 2ος server να κάνει replicate και στην ουσία αν κρεμάσει ο 1ος να λειτουργήσει ο 2ος, κατα προτίμηση με fail over.

Θα τσεκάρω το file replication. Ήδη εγκατέστησα to DFS και θα  το δω.

Όσο για το clustering και stretch cluster δεν έχω ιδέα. Θα το ψάξω όμως.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

απλά πράγματα. ένα dc με 5-10 users  απο κάτω και με ενα file share για το αρχείο της βάσης δεδομένων.

απλώς θέλω να γνωρίζω πως - αν ζητηθεί - και υπάρξει ένας ίδιος 2ος server να κάνει replicate και στην ουσία αν κρεμάσει ο 1ος να λειτουργήσει ο 2ος, κατα προτίμηση με fail over.

Θα τσεκάρω το file replication. Ήδη εγκατέστησα to DFS και θα  το δω.

Όσο για το clustering και stretch cluster δεν έχω ιδέα. Θα το ψάξω όμως.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το DFS-R δεν κάνει,  δουλεύει μόνο όταν κλείσει το αρχείο. Η καλύτερη λύση για αυτό το setup είναι το backup/restore αν γίνει κάτι.

Επίσης το storage replica το ξεχνάμε με 2016 γιατί θέλεις datacenter άδειες.  Σε 2019 παίζει και σε Standard αλλά μέχρι 2TB. Και φυσικά πρέπει να φροντίσεις το config να είναι ίδιο και στα δύο καθώς δεν κάνει replicate το boot volume.  

Οπότε ή κλασικά Cluster και backup ή backup restore σκέτο. Λόγο κόστους απλά θα έχεις ένα backup μόνο, οι υπόλοιπες λύσεις είναι ακριβές.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

η σωστη λυση ειναι cluster με storage. στηνεις τους server σου σε vm και κανουν failover απο τον εναν node στον αλλον.
ακριβη λυση αλλα σωστη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostello είπε

η σωστη λυση ειναι cluster με storage. στηνεις τους server σου σε vm και κανουν failover απο τον εναν node στον αλλον.
ακριβη λυση αλλα σωστη.

Διαφωνώ.  Η σωστή λύση είναι το file server cluster. Στο τέλος της ημέρας σε ενδιαφέρει η υπηρεσία και μόνο.

Αν μιλάμε για λύση που καλύπτει και disaster recovery μιλάμε για stretch cluster. Αυτό βέβαια φτάνει εύκολα 6ψηφιο νούμερο 

Δημοσ.

το ιδιο λεμε αδερφε. και τον file server role που λες στο cluster τον στηνεις. απο που θα παρεις δισκο για τα shares? απο το storage.
εσυ λες μονο την υπηρεσια, ναι σωστα, εγω λεω να εχει και vm επανω για να ειναι και πιο safe οι servers του (εκτος του DC)

Επισκέπτης
Δημοσ.

@kostello ΟΚ γιατί έγραψες VM Και φαντάστηκα μιλάς για 1 VM να κάνει failover 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...