Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, σκέφτομαι να φτιάψω ενα gaming pc με τα παρακάτω :

Επεξεργαστή Ryzen 5 3600 ή Ryzen 5 2600

Κάρτα Γραφικών : Rx 570 8GB ή Gtx 1660 6GB ή Rx 580 8GB

Μνήμη Ram : G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz (για αρχή, με σκοπο αγορας μιας ακομα για dual channel)

Κουτί Aerocool Aero-500 

Μητρική: Gigabyte B450 Aorus M

Τροφοδοτικό : Corsair VS Series VS450 White

SSD M.2 : Kingston A1000 480GB (θέλω να παραμείνω κοντα στα 500Gb)

Οθόνη : LG 24MK600M-B

Το δίλημμα ειναι οτι θέλω να μειώσω οσο γίνεται το budget και θα ηθελα τι γνωμη σας για το τι να επιλέξω. Τωρα χρησιμοποιώ ενα λαπτοπ lenovo G50-80 με i5 5200U & R5 M330 &  6GB Ram. Με αυτο το λαπτοπ τα παιχνιδια που παιζω ειναι Fortnite, LOL, Cities Skylines,... Θελω να φτιαξω αυτο το PC για να μπορω να παιζω ΑΑΑ παιχνίδια οπως το AC Odyssey, Shadow Of the Tomb Raider,... καθως και competitive οπως το APEX. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω κακα νεα φιλος...

Το απεξ τρώει απο μονο του 7γβ ραμ. Και γενικός αν φτιάχνεις πισι 16γβ ειναι το μινιμουμ.

θες 144χζ οθόνη. Τέλος.

Η μητρική ειναι άχρηστη. σε αυτα τα λεφτα πας σε χ470 αν δεν ξέρεις την διαφορά δεν σου χρειαζετε.

η διαφορά 570 με 1660 και ρυζεν 2 με 3 ειναι 200 ευρο.

Πες μας το budget σου για να σου προτείνουμε σύνθεση.

Τα καλά νεα ειναι οτι είμαστε εμεις εδω και σε προλάβαμε απο το να πετάξεις τα λεφτα σου.

Cougar 330-g για κουτι

https://www.skroutz.gr/s/13589695/Cougar-MX330-G.html?from=autocomplete&keyphrase=mx330-g

ρχ 580 για gpu η εναλλακτικa η 1660τι κανει +100

https://www.skroutz.gr/s/15442192/Asrock-Radeon-RX-580-8GB-Phantom-Gaming-X-OC-90-GA0000-00UANF.html

Αϊτή για οθόνη υποστηρίζει και gsync

https://www.skroutz.gr/s/15309264/AOC-G2590FX.html#specs

Ολα μαζι 800 περιπου

testpc.png

Επεξ/σία από mp44christos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν αρκεστείς στα 60hz τότε πας για 2600 και αποταμιευεις την διαφορα με τον 3600. Αν πας για 144hz τότε θα χρειαστείς τον 3600 θαρρω. 

Τα settings φαντάζομαι θα τα ρίξεις low στο Apex φαντάζομαι γιατί 144 και ultra ούτε 1080ti δεν κραταει

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Ryzenlake said:

Αν αρκεστείς στα 60hz τότε πας για 2600 και αποταμιευεις την διαφορα με τον 3600. Αν πας για 144hz τότε θα χρειαστείς τον 3600 θαρρω. 

Τα settings φαντάζομαι θα τα ρίξεις low στο Apex φαντάζομαι γιατί 144 και ultra ούτε 1080ti δεν κραταει

144ΗΖ πας γτ κανει τεράστια διάφορα στα competitive παιχνίδια και εννοείτε οτι τα παίζεις τοτε με ολα στο low. Η 580 πιάνει άνετα 120+ στο απεξ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς λόγω του περιορισμένου budget, για gaming στα 144Hz το βλέπω λίγο χλομό καθώς ανεβάζει το budget τουλάχιστον +70 ευρό και θα φτιάξω το pc από την αρχή. Το budget θέλω να βγει γύρο στα 600. Οχι ότι δεν ανεβαίνει, απλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Όσο για την ram έχω σκοπό να πάρω για αρχή την μια 8αρα και μετά από λίγο καιρό να πάρω άλλη μια για να εκμεταλλευτώ και το dual channel.

Η οθόνη αν και δεν το λέει είναι στα 75 Hz που και αυτό κάτι είναι.

Γενικότερα από PC build δεν ξέρω και πάρα πολλά οπότε δεν ξέρω τι το κακό έχει η μητρική. Απλά διάλεξα με βάση κριτικές και συμβατότητα από το σκρουτζ.

Το σκεπτικό μου ήταν να πάρω έναν καλό επεξεργαστή με μια αξιόλογη κάρτα γραφικών (γι' αυτό και ήθελα να μειώσω όλα τα υπόλοιπα) και να αναβαθμίσω μέσα στα επόμενα δυο χρόνια οθόνη και κάρτα γραφικών, ένα-ένα.

Τώρα να κάνω μια ερώτηση αξίζει να πάω σε M.2 SSD η να πάω σε κανονικό; και γιατί;

Ξέχασα να αναφέρω ότι το PC θα το φτιάξω από τέλη Σεπτεμβρίου και μετά.

Επεξ/σία από Nikos_An
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Nikos_An said:

Δυστυχώς λόγω του περιορισμένου budget, για gaming στα 144Hz το βλέπω λίγο χλομό καθώς ανεβάζει το budget τουλάχιστον +70 ευρό και θα φτιάξω το pc από την αρχή. Το budget θέλω να βγει γύρο στα 600. Οχι ότι δεν ανεβαίνει, απλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Όσο για την ram έχω σκοπό να πάρω για αρχή την μια 8αρα και μετά από λίγο καιρό να πάρω άλλη μια για να εκμεταλλευτώ και το dual channel.

Η οθόνη αν και δεν το λέει είναι στα 75 Hz που και αυτό κάτι είναι.

Γενικότερα από PC build δεν ξέρω και πάρα πολλά οπότε δεν ξέρω τι το κακό έχει η μητρική. Απλά διάλεξα με βάση κριτικές και συμβατότητα από το σκρουτζ.

Το σκεπτικό μου ήταν να πάρω έναν καλό επεξεργαστή με μια αξιόλογη κάρτα γραφικών (γι' αυτό και ήθελα να μειώσω όλα τα υπόλοιπα) και να αναβαθμίσω μέσα στα επόμενα δυο χρόνια οθόνη και κάρτα γραφικών, ένα-ένα.

Τώρα να κάνω μια ερώτηση αξίζει να πάω σε M.2 SSD η να πάω σε κανονικό; και γιατί;

Ξέχασα να αναφέρω ότι το PC θα το φτιάξω από τέλη Σεπτεμβρίου και μετά.

Αξίζει να πας σε 144χζ. Αν δεν θες τόσο καλο μοντελο και με gsync τοτε παρε αυτη η αυτη. Η διάφορα ειναι το χαος και 70 ευρο καλύτερα για μενα να τα δώσεις εκεί. Μ2 αξιζει να πάρεις εναν χ4. Δεν ξέρεις την διαφορά? Τοτε δεν σου χρειαζετε ο nvme. Με λιγα λόγια αν έπαιρνα nvme θα επερνα τον samsung 970 evo η pro. Στα 600 ευρο δεν χωράει σειρα 3000 και 1660. Γενικός εχεις λάθος λογική στο στήσιμο ΥΠ. Επιμένω στην σύνθεση μου. Πιο κάτω δεν παει παρα μονο αν πας σε 2400γ η 3400γ. Περίμενε να σου πούνε και αλλα παιδια εδω μεσα απόψεις.

Δημοσ.

Αρχικα θελω να σ'ευχαριστω που ασχολέισαι με το θεμα και με λιγα λογια να σου πω τι με προβλιματίζει. Θελω εναν υπολογιστη μαζι με οθονη στα 600 ευρω που να μπορω να παιζω ΑΑΑ παιχνιδια (Δεν ειμαι τοσο στο competitive, αλλα κανενα Fortnite και Overwatch παιζω) και οσο μπορω να μην ξανοιχτώ πολύ. Γι'αυτο και σκεφομουν να παρω εναν καλο επεξεργαστη και να αναβαθμήσω στην πορεία. Να μου πεις, τσαμπα λεφτα ειναι και θα εχεις και δίκιο. Ξερω οτι τα 144Hz ειναι υποθεση αλλα η συνθεση σου ξεφευγει πολυ. Οταν ειπα να ψαξω τα κομματια και εγω εκει πηγα, αλλα μετα καταλαβα οτι ειναι πολλα τα λεφτα και αρχισα να κοβω απ' οπου μπορουσα. Ετσι και αποφασισα να το ψαξω και να ζητησω και αλλες γνωμες απο ποιο εμπειρα άτομα.

Δηλαδη ελεγα να περιμενω να πεσει λιγο ο 3600 και να βαλω την 570 η 580 και έπειτα (που μαλλον θα ειναι πολυ) να παρω καλυτερη οθονη και καλυτερη καρτα. Θα ηθελα και η οθονη να ειναι IPS καθως θα βλεπω και καμια σειρα ή ταινια. Βεβαια και αυτη η Samsung που μου εστειλες ειναι δελεαστική και ας εχω μια εχθρα με την Samsung 😅.

Μαλλον ζηταω πολλα γι'αυτο το budget.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Nikos_An said:

Αρχικα θελω να σ'ευχαριστω που ασχολέισαι με το θεμα και με λιγα λογια να σου πω τι με προβλιματίζει. Θελω εναν υπολογιστη μαζι με οθονη στα 600 ευρω που να μπορω να παιζω ΑΑΑ παιχνιδια (Δεν ειμαι τοσο στο competitive, αλλα κανενα Fortnite και Overwatch παιζω) και οσο μπορω να μην ξανοιχτώ πολύ. Γι'αυτο και σκεφομουν να παρω εναν καλο επεξεργαστη και να αναβαθμήσω στην πορεία. Να μου πεις, τσαμπα λεφτα ειναι και θα εχεις και δίκιο. Ξερω οτι τα 144Hz ειναι υποθεση αλλα η συνθεση σου ξεφευγει πολυ. Οταν ειπα να ψαξω τα κομματια και εγω εκει πηγα, αλλα μετα καταλαβα οτι ειναι πολλα τα λεφτα και αρχισα να κοβω απ' οπου μπορουσα. Ετσι και αποφασισα να το ψαξω και να ζητησω και αλλες γνωμες απο ποιο εμπειρα άτομα.

Δηλαδη ελεγα να περιμενω να πεσει λιγο ο 3600 και να βαλω την 570 η 580 και έπειτα (που μαλλον θα ειναι πολυ) να παρω καλυτερη οθονη και καλυτερη καρτα. Θα ηθελα και η οθονη να ειναι IPS καθως θα βλεπω και καμια σειρα ή ταινια. Βεβαια και αυτη η Samsung που μου εστειλες ειναι δελεαστική και ας εχω μια εχθρα με την Samsung 😅.

Μαλλον ζηταω πολλα γι'αυτο το budget.

Δεν θα πεσει. Ανταγωνιζετε 100 ευρο πιο πανω επεξεργαστές. με τον 3600 δεν θα εχεις γραφικά (δηλ δεν ειναι apu να εχει integreted) θες κάρτα γραφικών. 200 euro πιο πανω δάγκωσε το πορτοφόλι φιλε. Αλλιως μεταχειρισμένα.

Με το ips τα παραλες δεν εχει τοσο καλυτερα χρωματα. Αν θες μαυρα τοτε υπαρχει το hdr

πχ απο ενα γρήγορο στης αγγελίες ενας ρ5 2600 100 ρ7 2700 εχει 140 μια ρχ480 120

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...