karib Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Παιδιά εχω laptop και μετακινούμαι συχνά. Για το σπίτι έχω αγοράσει ένα ups (line interactive) και έτσι είμαι προστατευμένος από τις χαζομάρες της ΔΕΗ. Ομως προβληματίζομαι για όταν είμαι εκτός σπιτιού. Οπως καταλαβένετε, δεν μπορεί κανείς να έχει μαζί το ups του. Εχω ήδη ένα πολύμπριζο "ασφαλείας", αγορασμένο από Ραδιο-Κατουμα, το οποίο έχει ασφάλεια λέει και σε περίπτωση που γίνει κάτι με το ρεύμα της ΔΕΗ, πέφτει η ασφάλεια. Δεν είναι καμια μαρκα, δεν μου έχει τύχει ακόμη να δοκιμάσω την αξιοπιστία του. Σκέφτομαι να αγοράσω το "ΠΡΙΖΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΤΕΒΟΟΚ APC PNOTE-PR", της γνωστής APC, που είδα στο Πλαίσιο. Η ερώτηση είναι: για μένα που είμαι εν κινήσει, αυτό το πολύμπριζο κάνει δουλειά, με προστατεύει από απότομες αλλαγές στην τάση της ΔΕΗ, η θα μου κάνει καμια βλακεία η ΔΕΗ και θα μου κάψει το Laptop?
dpolal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Ακόμα και μια απλή μπρίζα με προστασία από την υπέρταση νομίζω ότι θα σου έκανε δουλειά αλλά για απότομες υπερτάσεις. Δεν νομίζω ότι αυτά τα απλά πολύμπριζα κάνουν και εξομάλυνση, εκτός από τα ειδικά APC,MGE κά που όμως κοστίζουν και είναι πολύ βαριά. Οι πτώσεις τάσης πάντως δεν σε επηρεάζουν τόσο πολύ όσο ένα απότομα peak. Δεν χρειάζεται αν το έχεις και όλη μέρα στην μπρίζα βέβαια το μηχάνημα.
karib Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δεν τα γνωρίζω καλά τα της ΔΕΗ! Γνωρίζω όμως τα θλιβερά αποτελέσματα των ενεργειών της και του δικτύου της. Δεν ξέρω καλα για τάσεις, Peak Κλπ. Αυτο που θέλω είναι μια φορητή λύση που να με έχει προστατευμένο σε οποιεσδήποτε συνθήκες της ΔΕΗ. Απο κεραυνούς μέχρι το άσχημο δίκτυο ηλεκτρισμού ενός μικρού χωριού. Αν τα λέω σωστά θέλω κάτι με εξομάλυνση? Τι μου προτείνετε?
dpolal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Για φορητό υπολογιστή πέρα από τις λύσεις της APC,MGE και μερικών άλλων σχετικά αγνώστων εταιρειών που θα βρεις σε καταστήματα ηλεκτρικών δεν νομίζω να υπάρχει. Το θέμα είνα να μην χρειάζεται να κουβαλάς και 4 κιλά σταθεροποιητή τάσης όπου πηγαίνεις μεζί με το φορητό...
karib Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Για φορητό υπολογιστή πέρα από τις λύσεις της APC,MGE Αυτο θέλω να ξέρω κι εγώ, με προστατεύουν αυτές οι λύσεις ή είναι σαν τα φίλτρα οθόνης(τα φτηνα) που είναι σκέτο γυαλί? Φορητό εξάρτημα με σταθεροποιητή τάσης υπάρχει? Που το αγοράζεις και πόσο κοστίζει περίπου?
georgeadams Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Βασικά, αυτό που θέλεις είναι κάτι που να κόβει τις απότομες αυξήσεις τάσης (και νομίζω πως ήδη το έχεις). Από εκεί και πέρα, συνήθως τα τροφοδοτικά των laptop (όσα έχω δει εγώ δηλαδή) είναι φτιαγμένα να δουλεύουν από 100V μέχρι 250V (κοίτα το ταμπελάκι του), οπότε δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα με υποτάσεις, ούτε και με διακοπή ρεύματος (αφού τότε θα δουλεύει με την μπαταρία του). Ουσιαστικά, έχεις ήδη ένα ups μέσα στο laptop σου
karib Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 οπότε δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα με υποτάσεις Αυτό σημαίνει ότι τo τροφοδοτικό του Laptop με προστατεύει και δεν έχω κίνδυνο να μου καεί κάποιο εξάρτημα του laptop όταν είμαι εκτός σπιτιού(και προστασίας Ups)?
georgeadams Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Έτσι πιστεύω. Αφού έχεις και πολύπριζο ασφαλείας για τις υπερτάσεις νομίζω πως είσαι εντάξει.
vagos789 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 To πολυπριζο ασφαλειας μην το κουβαλας,ειναι τσαμπα βαρος.
karib Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 To πολυπριζο ασφαλειας μην το κουβαλας,ειναι τσαμπα βαρος. Δηλαδή είμαι καλυμμένος μόνο με το τροφοδοτικό του Laptop? Mια αποριά μου γεννιέταϊ: Αν το laptop το προστατεύει το τροφοδοτικό του, το desktop γιατί δεν το προστατεύει το τροφοδοτικό του?
georgeadams Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Γιατί το τροφοδοτικό του laptop παίζει αυτόματα από τα 100 μέχρι τα 250V και επιπλέον, το desktop δεν έχει και μπαταρία...
kirileman Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 ... arkei fisika na exeis tin bataria pano. Exei pesei para polles fores to revma spiti mou, labes tremopaizoun, tileoraseis kai enisxites anoigokleinoun, to laptop omos den epathe pote to paramikro, kai fisika pote den exasa mi apothikevmena arxeia.
dpolal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Mια αποριά μου γεννιέταϊ: Αν το laptop το προστατεύει το τροφοδοτικό του' date=' το desktop γιατί δεν το προστατεύει το τροφοδοτικό του?[/quote'] Και στα desktop τα καλά τροφοδοτικά προσφέρουν μια κάποια προστασία και από υπόταση και από peaks... Απλά στα φορητά είναι η μπαταρία η οποία ουσιαστικά λειτουργεί περίπου σαν ένα ups...
gorilas1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Εγώ έχω ένα πολύμπριζο της APC, και είναι πολύ καλό το πήρα από το πλαίσιο 25 euro,έτυχε να το δοκιμάσω....έπεσε ο διακόπτης του. Πάντως να του φοράς πάντα τη μπαταρία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.