TasosPk Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Οτι να'ναι Πέρασε κανα χρόνο λεει αραχτός λεει με ταμείο 360 ευρώ τον μήνα που αν εισαι δικαιούχος παιρνείς 8 μήνες και μετα δικαιούσαι ξάνα μετα απο 4 χρόνια. Και να θέλει κάποιος πως κάνει ζωάρα με 360? Εκτός αν το να μένεις με την μάνα σου και να έχεις 360 για να πίνεις κανά καφε με τον μπάμπη και να παιρνεις και κανά καπνό ειναι ζωάρα. @Curi0us δεν ξέρω για παλία.,πάντως πλέον μονο με οικειοθελη αποχώρηση απο την τελευταία εργασία χάνεις το δικαίωμα ταμείου ακόμα και αν έχεις τα ένσημα που απαιτούνται!
Black Demis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Οκ τωρα καταλαβα. Ειχα συζητηση με γνωστο που σκεφτοταν να ζητησει απολυση απο δουλεια του σε συνεννοηση με εργοδοτη διοτι χαριζουν λεφτα , και οταν τελειωναν τα ευρω, να ξαναγυρναγε εχοντας περασει αραχτος κανα χρονο...ευτυχως που δεν ειναι βλητα στον οαεδ. τι ακούω βραδιάτικα.... το καλύτερο που είχε να κάνει με 12κ είναι να ξεκινήσει κάτι δικό του αφου σκεφτεί καλά πρώτα τι χρειάζεται...... και τι μπορεί να κάνει.......... ευτυχώς δεν τα δίνουν ετσι πρώτα παρουσιάζεις πλάνο που πότε κλπ παιρνεις ένα ποσό μετά σε ελέγχουν τι άνοιξες και πως πάει σου δίνουν δεύτερο κομμάτι και μετά κάποια στηγμη και ένα τρίτο 1 ώρα πριν, TasosPk είπε Οτι να'ναι Πέρασε κανα χρόνο λεει αραχτός λεει με ταμείο 360 ευρώ τον μήνα που αν εισαι δικαιούχος παιρνείς 8 μήνες και μετα δικαιούσαι ξάνα μετα απο 4 χρόνια. Και να θέλει κάποιος πως κάνει ζωάρα με 360? Εκτός αν το να μένεις με την μάνα σου και να έχεις 360 για να πίνεις κανά καφε με τον μπάμπη και να παιρνεις και κανά καπνό ειναι ζωάρα. @Curi0us δεν ξέρω για παλία.,πάντως πλέον μονο με οικειοθελη αποχώρηση απο την τελευταία εργασία χάνεις το δικαίωμα ταμείου ακόμα και αν έχεις τα ένσημα που απαιτούνται! άλλο είχαν στο μυαλό πάνε στο οεαδ δηλώνουν οτι ανοίγουν μια εταιρεία (το κάνουν εικονικά) τρώνε τα 12 χιλιάρικα που δίνουν και άντε για..... (προφανώς δεν γινεται) ενα εχω να πω για να σωθεί η Ελλάδα χρειάζεται μια καλή πυρηνική να μην αφήσει τπτ και ο χώρος που θα μείνει να ξανά χτιστεί απο κάποιον οτι κανεις με της κατσαρίδες απλα αντι για κατσαρίδες θα ειναι νεωελληνες Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από Black Demis 1
TasosPk Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 18 ώρες πριν, Black Demis είπε τι ακούω βραδιάτικα.... το καλύτερο που είχε να κάνει με 12κ είναι να ξεκινήσει κάτι δικό του αφου σκεφτεί καλά πρώτα τι χρειάζεται...... και τι μπορεί να κάνει.......... ευτυχώς δεν τα δίνουν ετσι πρώτα παρουσιάζεις πλάνο που πότε κλπ παιρνεις ένα ποσό μετά σε ελέγχουν τι άνοιξες και πως πάει σου δίνουν δεύτερο κομμάτι και μετά κάποια στηγμη και ένα τρίτο άλλο είχαν στο μυαλό πάνε στο οεαδ δηλώνουν οτι ανοίγουν μια εταιρεία (το κάνουν εικονικά) τρώνε τα 12 χιλιάρικα που δίνουν και άντε για..... (προφανώς δεν γινεται) ενα εχω να πω για να σωθεί η Ελλάδα χρειάζεται μια καλή πυρηνική να μην αφήσει τπτ και ο χώρος που θα μείνει να ξανά χτιστεί απο κάποιον οτι κανεις με της κατσαρίδες απλα αντι για κατσαρίδες θα ειναι νεωελληνες Ναι δικό μου το λάθος, αν και βέβαια την έχω ακούσει πολλές φορές την χαζομάρα του τύπου ε καλά ο αλλός δεν δουλευει, παιρνει και ταμειο και κανει ζωαρα. Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι το εχω ακουσει και απο τους ιδιους. Για αυτο ισως μπηκα λιγο προκατειλημμένος Βtw οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν απο την πυρηνική,μηπως το ιδιο και η φαρα μας?
Black Demis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, TasosPk είπε Βtw οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν απο την πυρηνική,μηπως το ιδιο και η φαρα μας? εμ για αυτο ειπα κατσαριδες.... φραππε και αθανασία
ELTASSOS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 16 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε Τι λες ρε φίλε, χαρίζουν λεφτά.. Και συνεννοήσεις με εργοδότη να τον απολύσει και ναρθει σε ένα χρόνο αφού κάτσει αραχτός.. Η πιθανότητα να έπαιρνε 12000€ και να τα ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ? Τι να παιξει...και στη δουλεια με το ζορι πηγαινει επειδη ειναι συγγενης μακρυνος του αφεντικου και τον ανεχεται λογω της μανας του Μόλις τώρα, TasosPk είπε Ναι δικό μου το λάθος, αν και βέβαια την έχω ακούσει πολλές φορές την χαζομάρα του τύπου ε καλά ο αλλός δεν δουλευει, παιρνει και ταμειο και κανει ζωαρα. Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι το εχω ακουσει και απο τους ιδιους. Για αυτο ισως μπηκα λιγο προκατειλημμένος Βtw οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν απο την πυρηνική,μηπως το ιδιο και η φαρα μας? Μωρε μια χαρα δουλευουν μαυρα ενω παιρνουν τα επιδοματα παροχες κλπ. Μη σου πω και 2 δουλειες ταυτοχρονα...
Cyber_Spartacus Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Εγω ποτε δεν κατάλαβα οταν δουλεύεις δεν πληρώνεις ενα ποσο για τον οαεδ??? Γιατι μετα απο 11 χρονια που δουλεύα και αποφάσισα να φύγω απο την δουλεια δεν μου δωσαν μια??? 11 χρονια τους τα έδινα και σε αυτους και στο ικα και οταν τους χρειάστηκα πηρα τα @@ μου...
logistoulis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/7/2019 στις 12:35 ΠΜ, Curi0us είπε Οπότε μάλλον έχει αλλάξει. Δούλευα σε πολυκατάστημα με συνεχόμενες 2μηνες-3μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Όταν πήγα στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου, τελικά κάποια στιγμή παρόλο που είχα τα απαραίτητα ένσημα για το επίδομα ανεργίας μου είπαν πως επειδή η λήξη της σύμβασης δε θεωρείται απόλυση, δε το δικαιούμουν. Αυτό για κάποιο λόγο δε μου ακούγεται σωστό, η λήξη σύμβασης είναι το ίδιο με απόλυση από όσο ξέρω κι εγώ και κατά τα άλλα είναι όπως τα λέει ο φίλος, αν καλύπτεις τα ένσημα μπαίνεις ταμείο Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από logistoulis
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, logistoulis είπε Αυτό για κάποιο λόγο δε μου ακούγεται σωστό, η λήξη σύμβασης είναι το ίδιο με απόλυση από όσο ξέρω κι εγώ και κατά τα άλλα είναι όπως τα λέει ο φίλος, αν καλύπτεις τα ένσημα μπαίνεις ταμείο Δεν ήταν σωστό και καλά έκανε που άλλαξε...αυτό μου είχαν πει, τα ένσημα τα είχα. Θεωρούσαν οτι η λήξη σύμβασης δεν ήταν απόλυση. Ήταν κι ένας από τους λόγους που έφυγα, με συνεχόμενες συμβάσεις, δεν είχαμε δικαίωμα για αποζημίωση, χάναμε το ταμείο ανεργίας. Και η ενημέρωση οτι δε θα ανανεωθεί ήταν την τελευταία μέρα της σύμβασης, λίγη ώρα πριν σχολάσεις.
BrocasHelm Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Αποζημίωση δεν παίρνεις σε λήξη ΣΟΧ, αλλά ταμείο ανεργίας μπαίνεις κανονικά. Σε τελική αν είναι τόσο θέμα, κόλλα 6 μισά ένσημα πχ σε επιχείρηση γνωστού και πάρε την απόλυση σου να μπορείς ταμείο. ΥΓ: 2 τελευταίοι μήνες ένσημα δεν μετράνε ενημερωτικά. Επίσης την πρώτη φορά το να πάρεις ταμείο είναι δύσκολο, μετά αρκούν λιγότερα ένσημα τους τελευταίους μήνες μόνο (όχι 14 μήνες ή σε διετία όπως είναι για την πρώτη φορά).
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 51 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε Αποζημίωση δεν παίρνεις σε λήξη ΣΟΧ, αλλά ταμείο ανεργίας μπαίνεις κανονικά. Σε τελική αν είναι τόσο θέμα, κόλλα 6 μισά ένσημα πχ σε επιχείρηση γνωστού και πάρε την απόλυση σου να μπορείς ταμείο. ΥΓ: 2 τελευταίοι μήνες ένσημα δεν μετράνε ενημερωτικά. Επίσης την πρώτη φορά το να πάρεις ταμείο είναι δύσκολο, μετά αρκούν λιγότερα ένσημα τους τελευταίους μήνες μόνο (όχι 14 μήνες ή σε διετία όπως είναι για την πρώτη φορά). Ναι βρε παιδια νομιζω ξεκαθαρίστηκε οτι πλεον παιρνεις ταμειο και με τη λήξη ΣΟΧ 😉. Σχετικά με το ΥΓ2 μιας και το ανέφερες,...όταν δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίρνει ταμείο, ξέρει κάποιος πώς υπολογίζονται τα ένσημα που χρειάζονται σχετικά με το πόαοι θα είναι οι μήνες του ταμείου; Δουλεύει σεκιούριτι ένας γείτονας, γύτω στα 2 χρόνια και τον ειδοποιήσαν οτι θα απολυθεί γιατί δεν έχουν κάπου να τον χρησιμοποιήαουν το επόμενο διάστημα. Θα πάρει επίδομα ανεργίας του είπαν, αλλα δεν ήξεραν πόσο καιρό. Πώς μπορεί να το βρει; Να έχει απλά μια ιδέα θέλει... Έψαξα (πολυ πολύ πρόχειρα η αλήθεια είναι) αλλά δε βρήκα κάτι.
BrocasHelm Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 19 λεπτά πριν, Curi0us είπε Ναι βρε παιδια νομιζω ξεκαθαρίστηκε οτι πλεον παιρνεις ταμειο και με τη λήξη ΣΟΧ 😉. Σχετικά με το ΥΓ2 μιας και το ανέφερες,...όταν δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίρνει ταμείο, ξέρει κάποιος πώς υπολογίζονται τα ένσημα που χρειάζονται σχετικά με το πόαοι θα είναι οι μήνες του ταμείου; Δουλεύει σεκιούριτι ένας γείτονας, γύτω στα 2 χρόνια και τον ειδοποιήσαν οτι θα απολυθεί γιατί δεν έχουν κάπου να τον χρησιμοποιήαουν το επόμενο διάστημα. Θα πάρει επίδομα ανεργίας του είπαν, αλλα δεν ήξεραν πόσο καιρό. Πώς μπορεί να το βρει; Να έχει απλά μια ιδέα θέλει... Έψαξα (πολυ πολύ πρόχειρα η αλήθεια είναι) αλλά δε βρήκα κάτι. Αν έχει ξαναπάρει ταμείο, μετράει τα ένσημα τους τελευταίους 14 μήνες από την απόλυση, χωρίς τους 2 πιο πρόσφατους. Τα όρια φαίνονται στην σελίδα του ΟΑΕΔ, νομίζω είναι 150 για 5 μήνες, 175 για 6, 200 για 8 κλπ αλλά καλύτερα δείτε σελίδα ΟΑΕΔ, τα έχει αναλυτικά. Για εποχιακούς υπαλλήλους είναι λίγο διαφορετικά. Η πρώτη φορά είναι η περίεργη, γιατί μετράει ένσημα είτε 14μηνου είτε διετίας (με διαφορετικά κριτήρια).
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, BrocasHelm είπε Αν έχει ξαναπάρει ταμείο, μετράει τα ένσημα τους τελευταίους 14 μήνες από την απόλυση, χωρίς τους 2 πιο πρόσφατους. Τα όρια φαίνονται στην σελίδα του ΟΑΕΔ, νομίζω είναι 150 για 5 μήνες, 175 για 6, 200 για 8 κλπ αλλά καλύτερα δείτε σελίδα ΟΑΕΔ, τα έχει αναλυτικά. Για εποχιακούς υπαλλήλους είναι λίγο διαφορετικά. Η πρώτη φορά είναι η περίεργη, γιατί μετράει ένσημα είτε 14μηνου είτε διετίας (με διαφορετικά κριτήρια). Είχε ξαναπάρει ταμείο παλιότερα, δεν είναι εποχικός υπάλληλος, σύμβαση αορίστου χρόνου έχει νομίζω, απλά τελειώνει η φύλαξη στην οποία είναι κάπου στα δυο χρόνια και θα απολυθεί γιατί δεν έχουν θέση αλλού. Θέλει να δει αν συμφέρει να πάρει ταμείο για κάποιους μήνες, μέχρι να ανοίξει ξανά κάποια θέση (η σχέση του με την εταιρεία είναι καλή, οπότε σίγουρα θα τον προτιμήσουν αν προκύψει θέση) ή να πάει σε άλλη εταιρεία. Σ ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω ξανά. ELTASSOS συγγνώμη για την κατάχρηση του θέματος σου ☺️
Kostasspil Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Να ρωτησω αν ξερει καποιος, η επιδοτηση με τα 12.000 ειναι για μακροχρονια ανεργους, η δεν παιζει ρολο η περιοδος ανεργειας; Γιατι στο λινκ δεν γραφει για μορια κλπ Ευχαριστω!
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 20 ώρες πριν, Kostasspil είπε Να ρωτησω αν ξερει καποιος, η επιδοτηση με τα 12.000 ειναι για μακροχρονια ανεργους, η δεν παιζει ρολο η περιοδος ανεργειας; Γιατι στο λινκ δεν γραφει για μορια κλπ Ευχαριστω! Το ΦΕΚ τα γράφει αναλυτικά. Όχι δε παίζει ρόλο, δεν υοάρχει μοριοδότηση όπως σε άλλα προγράμματα, είναι τελείως διαφορετικές οι προϋποθέσεις.
tattoo17 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Στις 16/7/2019 στις 6:43 ΜΜ, Kostasspil είπε Να ρωτησω αν ξερει καποιος, η επιδοτηση με τα 12.000 ειναι για μακροχρονια ανεργους, η δεν παιζει ρολο η περιοδος ανεργειας; Γιατι στο λινκ δεν γραφει για μορια κλπ Ευχαριστω! οχι φιλε μου δεν παιζει ρολο απλα κανεις την αιτηση στον οαεδ και μετα ηλεκτρονικα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα