ELTASSOS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Αν παραιτηθει οικειοθελως, οχι απολυθει, καποιος απο τη δουλεια του μπορει να γραφτει στις καταστασεις το οαεδ σαν ανεργος?. ..ρωταω διοτι θελω να ξερω αν ο παραιτηθεις δικαιουται την ενισχυση 12,000 ευρω ωστε να ανοιξει δικη του δουλεια. Δεν ξεκαθαριζει ο οαεδ ποιος θεωρειται επισημως ανεργος αλλα απαιτει να εισαι γραμμενος σε λιστα και να εχεις δελτιο ανεργιας....γινεται αυτο αν εχεις παραιτηθει?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Κάρτα ανεργίας μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε, άσχετα αν έχει απολυθεί, παραιτηθεί ή δεν έχει δουλέψει ποτέ. Στο να πάρει επίδομα ανεργίας υπάρχει περιορισμός, που υποχρεωτικά πρέπει να έχει απολυθεί κάποιος.
Conan2046 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, Curi0us είπε Στο να πάρει επίδομα ανεργίας υπάρχει περιορισμός, που υποχρεωτικά πρέπει να έχει απολυθεί κάποιος. Ή να λήξει ορισμένου χρόνου σύμβαση εργασίας
ELTASSOS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Θενξ κουριους....ωραια ως εδω. Με καρτα ανεργιας μπορεις να παρεις την επιδοτηση των 12000 ευρω? ...δεν μιλαω για το μηνιαιο επιδομα αναργιας αλλα για την εφαπαξ ενισχυση να ανοιξεις δικη σου δουλεια...(.πχ μαγαζι επισκευης ηλεκτρονικων συσκευων/ PC notebooks mobiles TV stereo...κλπ.).
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Ή να λήξει ορισμένου χρόνου σύμβαση εργασίας Δε ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι (μακάρι να άλλαξε), αλλά πριν κάποια χρόνια που είχα ρωτήσει στον ΟΑΕΔ με λήξη σύμβασης, δε δικαιούσουν ταμείο ανεργίας. Για την επιδότηση δε γνωρίζω κάτι.
Kostasspil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Λογικα αναφερεσαι σ αυτο εδω, πληροφοριες θα βρεις στο λινκ
ELTASSOS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Ναι αυτο ειναι το προγραμμα....απλα μου φανηκε περιεργο, δηλαδη οταν καποιος παραιτειται και γινεται ανεργος, παιρνει 12,000 ?..κανει μια ψευτοεπιχειρηση πχ μεταφρασεις και αν δεν του κατσει χανονται τα λεφτα?...και μετα οταν ληξει το προγραμμα παει σε αλλη εταιρεια μισθωτος σαν οδηγος πχ..και ολα καλα? Χανω κατι που δεν καταλαβα?
Kostasspil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Για να τα πάρεις παρουσιάζεις πρώτα ένα πλάνο του πρότζεκτ, προφανώς και δεν χαρίζουν λεφτά 2
logokrimenos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Ναι αυτο ειναι το προγραμμα....απλα μου φανηκε περιεργο, δηλαδη οταν καποιος παραιτειται και γινεται ανεργος, παιρνει 12,000 ?..κανει μια ψευτοεπιχειρηση πχ μεταφρασεις και αν δεν του κατσει χανονται τα λεφτα?...και μετα οταν ληξει το προγραμμα παει σε αλλη εταιρεια μισθωτος σαν οδηγος πχ..και ολα καλα? Χανω κατι που δεν καταλαβα? Αν μπεις στο λινκ και ανοιξεις το ΦΕΚ θα βρεις ΟΤΙ χρειάζεσαι. Με μια γρήγορη ματιά, δεν σου δίνει 12Κ κασέρι με το καλημέρα. Το ποσό θα το πάρεις σε 3 δόσεις μέσα στους πρώτους 12 μήνες, μόλις περάσει το 12μηνο έχεις την υποχρέωση να διατηρήσεις την επιχείριση για άλλους 3 μήνες. Δεν μπορείς να τα πάρεις και μετά απο λίγο να κλείσεις και να τα φας μπουζούκια κλπ....
gokuthelegend Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Curi0us είπε Δε ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι (μακάρι να άλλαξε), αλλά πριν κάποια χρόνια που είχα ρωτήσει στον ΟΑΕΔ με λήξη σύμβασης, δε δικαιούσουν ταμείο ανεργίας. Για την επιδότηση δε γνωρίζω κάτι. Υπάρχουν διάφορες παροχές/επιδόματα για τους ανέργους. Το τι θα πάρει και το πόσο θα πάρει κατά 99% εξαρτάται μόνο από το ποσό των ενσήμων που είχε μαζέψει, και επίσης να είχε γίνει απόλυση ή λήξη σύμβασης. Εγώ πέρσι που δούλευα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, όταν έληξε γράφτηκα στον ΟΑΕΔ και μια χαρά πήρα κάποια επιδόματα, και περιμένω να πάρω και κάποια ακόμη μέχρι τέλος του χρόνου. Μόνο σε παραίτηση δεν δικαιούσαι καμία παροχή, αλλά μπορείς να γραφτείς στον ΟΑΕΔ για να φαίνεσαι σαν άνεργος. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από gokuthelegend 1
ELTASSOS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Οκ τωρα καταλαβα. Ειχα συζητηση με γνωστο που σκεφτοταν να ζητησει απολυση απο δουλεια του σε συνεννοηση με εργοδοτη διοτι χαριζουν λεφτα , και οταν τελειωναν τα ευρω, να ξαναγυρναγε εχοντας περασει αραχτος κανα χρονο...ευτυχως που δεν ειναι βλητα στον οαεδ.
mourouzis2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Τι λες ρε φίλε, χαρίζουν λεφτά.. Και συνεννοήσεις με εργοδότη να τον απολύσει και ναρθει σε ένα χρόνο αφού κάτσει αραχτός.. Η πιθανότητα να έπαιρνε 12000€ και να τα ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Υπάρχουν διάφορες παροχές/επιδόματα για τους ανέργους. Το τι θα πάρει και το πόσο θα πάρει κατά 99% εξαρτάται μόνο από το ποσό των ενσήμων που είχε μαζέψει, και επίσης να είχε γίνει απόλυση ή λήξη σύμβασης. Εγώ πέρσι που δούλευα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, όταν έληξε γράφτηκα στον ΟΑΕΔ και μια χαρά πήρα κάποια επιδόματα, και περιμένω να πάρω και κάποια ακόμη μέχρι τέλος του χρόνου. Μόνο σε παραίτηση δεν δικαιούσαι καμία παροχή, αλλά μπορείς να γραφτείς στον ΟΑΕΔ για να φαίνεσαι σαν άνεργος. Οπότε μάλλον έχει αλλάξει. Δούλευα σε πολυκατάστημα με συνεχόμενες 2μηνες-3μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Όταν πήγα στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου, τελικά κάποια στιγμή παρόλο που είχα τα απαραίτητα ένσημα για το επίδομα ανεργίας μου είπαν πως επειδή η λήξη της σύμβασης δε θεωρείται απόλυση, δε το δικαιούμουν.
gokuthelegend Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, Curi0us είπε Οπότε μάλλον έχει αλλάξει. Δούλευα σε πολυκατάστημα με συνεχόμενες 2μηνες-3μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Όταν πήγα στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου, τελικά κάποια στιγμή παρόλο που είχα τα απαραίτητα ένσημα για το επίδομα ανεργίας μου είπαν πως επειδή η λήξη της σύμβασης δε θεωρείται απόλυση, δε το δικαιούμουν. Είναι καθαρά θέμα ενσύμων, αλλά παίζει λίγο ρόλο και ο χρόνος που τα μάζεψες. Πχ, εγώ για ένα επίδομα που πήρα δεν μετρήσανε τους 2 τελευταίους μήνες και τα ένσημα έπρεπε να τα είχα μαζέψει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 36 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Οκ τωρα καταλαβα. Ειχα συζητηση με γνωστο που σκεφτοταν να ζητησει απολυση απο δουλεια του σε συνεννοηση με εργοδοτη διοτι χαριζουν λεφτα , και οταν τελειωναν τα ευρω, να ξαναγυρναγε εχοντας περασει αραχτος κανα χρονο...ευτυχως που δεν ειναι βλητα στον οαεδ. ELTASSOS προφανώς δε σου δίνουν τα λεφτά έτσι. Αν και δεν έχω διαβάαει το ΦΕΚ ακόμα, απο προηγούμενα αντίστοιχα, ξέρω πως τα έπαιρνες σε δόσεις (όπως έγραψε και κάποιος νωρίτερα), αλλα γινόταν έλεγχος πριν από κάθε πληρωμή. Αν υπήρχε ο χώρος, ο εξοπλισμός, αν είχε γίνει εγγραφή της επιχείρησης στις υπηρεσίες που έπρεπε ανάλογα το αντικείμενο...υπήρχαν πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει, αλλιώς δε προχωρούσαν οι πληρωμές. Λογικά θα υπάρχουν και σε αυτό το πρόγραμμα δεσμεύσεις, για να μην πάνε τα λεφτά σε εξυπνάκιδες που νομίζουν θα κάνουν πληρωμένες διακοπές για κανα χρόνο. 1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε Είναι καθαρά θέμα ενσύμων, αλλά παίζει λίγο ρόλο και ο χρόνος που τα μάζεψες. Πχ, εγώ για ένα επίδομα που πήρα δεν μετρήσανε τους 2 τελευταίους μήνες και τα ένσημα έπρεπε να τα είχα μαζέψει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είχα όλες τις προϋποθέσεις να το πάρω, εκτός απ την απόλυση. Είχε λήξη σύμβαση και δεν ανανεώθηκε. Αλλά ήταν αρκετά χρόνια πριν, οπότε μάλλον άλλαξε το σύστημα από τότε. Δεν είχε χρειαστεί να ασχοληθώ ξανά με κάτι παρόμοιο και έτσι δε γνώριζα γι αυτή την αλλαγή. Σ ευχαριστώ για τη χρήσιμη ενημέρωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα