Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια πηγή μα ποιά πηγή;

Ξεκίνησα από εποχές πικάπ και πέρα. Τώρα που έφτασα και πέρασα τα 50, κάθε άλλο παρά όρεξη και αντοχή έχω να τρέχω για να ακολουθώ το τραίνο της εξέλιξης.
Δυστυχώς όμως η ανάγκη για αγορά νέας πηγής ήχου hi fi είναι επιτακτική. Οι παλιές πηγές, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, "εκεί που <πάσχουν> είναι οι μηχανισμοί ανάγνωσης γιατί έχουν κινητά μέρη που είτε φθείρονται,είτε χαλάει το ίδιο το laser".
Το βίωσα κατ επανάληψη με το τελευταίο μου cd player, όπου κουράστηκα κάθε τρεις και λίγο να πρέπει να διαχειριστώ φθαρμένους ιμάντες και laser, ενώ διαπίστωσα ότι είναι και ευαίσθητο σε υγρασία, καπνό τσιγάρου, ψηλές θερμοκρασίες, συνθήκες που επιτείνουν τη φθορά του. Δοκίμασα με 2 πολύδισκα, changer sony των 400 cds που δεν απέφυγαν το γιατρό εντός διετίας. Έχω πάρει εφεδρικούς ιμάντες και τους διατηρώ στο σακουλάκι συσκευασίας τους με πούδρα μέσα κατά της υγρασίας αλλά, παιδιά, έχω κουραστεί.
Τεχνολογίας επιτρέποντος ψάχνω στέγη για τα αρχεία wav, flac και mp3, προϊόντα ripping από original cd δεκαετιών, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το μέσο.
Ονομάζονται music servers, music controllers, συσκευές αναπαραγωγής ήχου, hdd players, usb players και συναφείς ονομασίες αλλά, όπως και να λέγονται, βασίζονται στην ανέπαφη τεχνολογία των sd cards, ssd, σκληρών δίσκων εύκολα αντικαταστίσιμους. Δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη κι αυτό μου δωσε πάλι πίσω τη χαμένη μου ελπίδα να μπορέσω να διατηρήσω και να απολαμβάνω τη μουσική μου, τουλάχιστον όσο ζήσω (οι απόγονοι ας κάμουν το κουμάντο τους). Ορίστε, αυτή τη στιγμή που γράφω ετούτες τις γραμμές, το sony cdp-cx 450 αρνείται να διαβάσει μένοντας σε shuffle loop.
Ειπώθηκε επίσης ότι σήμερα η τεχνολογία είναι φθηνότερη και ο ήχος είναι καλύτερος από πσλιά. Ναι, επί το πλείστον, ναι. Δείτε όμως τι γίνεται στο άνω , πολλά υποσχόμενο, νέο μέσο αναπαραγωγής:
Η αγορά μας έχει φορτώσει μπιμπελό mp3 players, φορητά των 8 gb μέχρι, το πολύ, 32gb. Ενώ τα hi fi components σπανίζουν και είναι πανάκριβα και,σαν να μην έφτανε αυτό, αποσύρονται ταχύτατα και μυστηριωδώς από την παραγωγή, δείτε:

https://www.sony.gr/electronics/eksartimata-ixou/hap-z1es
https://www.heavenaudio.gr/111-music-server.html?skr_prm=WyI1ZWExNjQ2NC04MjkyLTRiMTktYj hlNC1jODAyZjYzMjRlYjYiLDE1NjMwMjA2NTA5NDAseyJhcHBf dHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Την εξωφρενική τιμή τους δεν θα την σχολιάσω. Πάντως αυτό το μέσο μοιάζει να είναι ο διάδοχος. Αλλά αργεί μυστηριωδώς όπως προανέφερα.

Κι έτσι τώρα είμαι αναγκασμένος να ξαναβγάλω τα 400 δισκάκια από το πολύδισκο και να το ετοιμάσω να δει το γιατρό του που βρίσκεται κάπου 38 χλμ μακριά

Κάθε πληροφορία πολύτιμη.
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγω παντως κατεληξα σε αυτο απο ebay με 175€ με τα μεταφορικα 

Ψαξε για μεταχειρισμενο.Βεβαια διατηρω και ολα τα υπολοιπα (cdplayer, MD player, πικαπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...