Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Δεν ξέρω καν αν εδώ είναι η κατάλληλη κατηγορία για να ρωτήσω για θέματα τελωνείου. Αν όχι, παρακαλώ ενημερώστε με για το που πρέπει να γράψω.

Ποιο είναι το πρόβλημα: Παραγγέλνω πράγματα από το εξωτερικό. Αρκετά πράγματα. Πριν από έναν μήνα μου ήρθε ειδοποίηση στο κινητό ότι για το δέμα ΧΥΖ πρέπει να στείλω είτε τιμολόγιο, είτε απόδειξη αγοράς, είτε PayPal σε μορφή εικόνας ή pdf. Έστειλα PayPal και όλα ωραία και καλά - παρέλαβα το δέμα. Την προηγούμενη εβδομάδα μου έρχονται δύο τέτοιες ειδοποιήσεις για δύο άλλα δέματα που έχω παραγγείλει. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία νομίζοντας ότι θα είναι όλα οκ αλλά δεν! Μου έρχεται ειδοποίηση στο email που λέει ότι πρέπει να στείλω πάλι κάτι τέτοιο που να φαίνεται περιγραφή του προϊόντος και TRACKING NUMBER! Αφού το tracking number το δίνει η εταιρεία μεταφορών, δεν βγαίνει την στιγμή που πληρώνεις για το προϊόν! Το invoice το παίρνεις από τον πωλητή αυτόματα μόλις πληρώσεις και μετά αυτός ταχυδρομεί το αντικείμενο, παίρνει το tracking number και το περνά στο site του για να βλέπεις την εξέλιξη. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω το tracking, είναι αυτό που έστειλε το τελωνείο και το έχει αναρτήσει και ο πωλητής στο site του (φαίνεται στις αγορές μου). Απλά δεν είναι πάνω στο invoice που το ζήτησαν (και δε νομίζω ότι γίνεται κιόλας αφού είναι μη ταυτόχρονες διαδικασίες η έκδοση invoice και η απόδοση tracking number).

Επεξ/σία από High Dagon
Δημοσ.
9 ώρες πριν, xxatziva είπε

photoshop τις 2 εικονες και εισαι οκ. 2εικονες σε μια και δεν θα εχεις θεμα.

ΟΧΙ!

Το εχουμε γράψει αρκετές φορές οτι οι υπάλληλοι στο τελωνειο δεν ειναι γατάκια και λόγω εμπειρίας τετοιες "μαλαγανιές" τις μυριζονται απο μακρια. Αμα πέσει σε τυπικό υπάλληλο δε θα δεχτεί το εγγραφο θα εκτελωνισει με ο,τι ποσό θέλει και ο παραληπτης θα φάει εβδομάδες για την αναδασμολογηση στο υπουργείο οικονομικών 

@High Dagon

Βάζεις screenshots από διάφορα έγγραφα που δειχνουν τα ζητουμενα στοιχεία, οπου αυτά δε φαίνονται, αλλα φαινεται ο συσχετισμός τους. Π.χ. αν βάλεις το statement του paypal που φαινεται το order number και ένα screenshot από την παραγγελία (την παιρνεις απο το site που αγορασες) που φαίνεται το tracking order, το ονομα σου  και το tracking number, εισαι εντάξει. Μπορεις να βάλεις και το invoice στο πακέτο κι ας μη φαινεται το tracking number.

Με δυο λογια δε χρειαζεται αν στειλεις ενα εγγραφο που να τα λεει ολα, αλλά και πολλα που να προκύπτει η σχεση μεταξύ τους. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, High Dagon είπε

Δεν διάβασες τι έγραψα. Το θέλουν ΠΑΝΩ στο invoice. Πράγμα που δεν γίνεται.

Ναι το διάβασα αλλά αφού δεν γίνεται θα τους τα στείλεις χωριστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...