poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 σαν τηλεφωνικη θα την χρησιμοποιησεις ή σαν ethernet. αν ethernet βλεπεις τα χρωματα στο πριζακι.αν σαν τηλεφωνικη βαζεις τα καλωδια στο 4 και 5.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, σαν ethernet για το ρουτερ θέλω να το χρησιμοποιησω,έβαλα και τα 4 καλώδια στο χρώμα που ταιριάζει αλλά δεν κατάφερα κάτι, μήπως πρέπει να τα βάζω και σε συγκεκριμένους αριθμούς-συνδυασμους? Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
madrivermadonus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Sotirismosch2 είπε Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, σαν ethernet για το ρουτερ θέλω να το χρισημοποιησω,έβαλα και τα 4 καλώδια στο χρώμα που ταιριάζει αλλά δεν κατάφερα κάτι, μήπως πρέπει να τα βάζω και σε συγκεκριμένους αριθμούς-συνδυασμους? στην αλλη ακρη του καλωδίου που θελεις να το βαλεις στο ρουτερ είναι έτσι ακριβώς; αν ναι, λογικά το καλώδιό σου δεν είναι δικτύου και δεν έχει συνεστραμμένα ζεύγη , είναι 4 κλωνο και εν τελει δεν κάνει... Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από madrivermadonus
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Η μία άκρη φίλε μου είναι αυτή που βλέπεις στην φωτογραφία και η άλλη έχει υποδοχή για τον συνδετήρα-κλιπ που πάει στο ρουτερ, δούλευε κανονικά με αυτό το καλώδιο αλλά από απροσεξία κόπηκαν.
madrivermadonus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Sotirismosch2 είπε Η μία άκρη φίλε μου είναι αυτή που βλέπεις στην φωτογραφία και η άλλη έχει υποδοχή για τον συνδετήρα-κλιπ που πάει στο ρουτερ, δούλευε κανονικά με αυτό το καλώδιο αλλά από απροσεξία κόπηκαν. οταν λες υποδοχη για το κλιπ; εννοείς οτι στην άλλη πλευρά έχει κάτι αντ΄στοιχο οπως αυτη η πρίζα που θες; ή έτοιμο κλιπ; αν μπορείς ανέβασε φωτο και θα σου πω τι να κανεις Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από madrivermadonus
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 https://ibb.co/ypn0X84 https://ibb.co/Rb8JtbN https://ibb.co/2nKhPFN https://ibb.co/bXHMQKr
madrivermadonus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 καταρχας το καλώδιο αυτό δεν είναι δικτύου. τώρα αν λες οτι δούλευε κάνε το εξης: βαλε με την ιδια σειρα χρωματων του καλωδίου στις πρασινες και πορτοκαλί της πρίζας. πχ το πορτοκαλι στη 2 το πρασινο στην 1 το μπλε στην 3 το μαυρο στην 6 επειδή φαντάζομαι δεν έχεις εργαλείο πατσαρίσματος πάτα με ένα κατσαβίδι το καλώδιο μέσα στη σχισμή να κάτσει καλά με προσοχή να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. ακριβώς το ίδιο στην άλλη πλευρά.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Το έκανα ακριβώς όπως μου είπες αλλά δεν κατάφερα κάτι. Επισεις ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι φοιτητής στην Κύπρο και δεν ξέρω αν έχουν άλλες συνδέσεις εδώ.
madrivermadonus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, Sotirismosch2 είπε Το έκανα ακριβώς όπως μου είπες αλλά δεν κατάφερα κάτι. Επισεις ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι φοιτητής στην Κύπρο και δεν ξέρω αν έχουν άλλες συνδέσεις εδώ. βλέπω στη φωτο οτι έχεις ένα mikrotik router. to ethernet καλωδιο του ειναι για να παρει ιντερνετ απο το Modem του παρόχου. αρα στην αλλη ακρη πρεπει να παει αλλου. μηπως εκει διπλα εχεις το modem; κατι σου διαφευγει...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Εδώ στο κτήριο επειδή έχει και άλλα διαμέρισματα έχει ένα μεγάλο κουτί σαν σερβερ από κει λογικά έρχεται η πριζα και συνδέετε με κλιπ πάνω στο ρουτερ που βλέπεις, κάθε διαμέρισμα έχει δικό του ρουτερ, δεν έχω άλλο ρουτερ,το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω υποδοχή στον τοίχο(κόπηκαν τα καλώδια όπως σου εδειξα) για να βάλω το κλιπ του ethernet που πάει στο ρουτερ.
madrivermadonus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 στο διαμερισμα σου ερχεται ενα καλωδιο; το οποίο πήγαινε στην πρίζα που είναι το Mikrotik? πως δοκιμάζεις αν έχεις ιντερνετ;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Στο διαμέρισμα μου έρχεται ένα καλώδιο(πριζα) του ethernet και εκεί πάνω βάζω το κλιπ που πάει στο ρουτερ,ρεύμα για το ρουτερ και αυτό το καλώδιο είναι ότι έχω, για να δω αν έχω ίντερνετ ελέγχω το ρουτερ στο οποίο ανάβει ένα λαμπάκι στην υποδοχή που βάζω το καλώδιο του ethernet πάνω στο ρουτερ και από τον υπολογιστή, τώρα δεν ανάβει το λαμπάκι του ρουτερ στην υποδοχή του ethernet γιατί ενώ το έχω συνδεμένο η πριζα είναι χωρίς καλώδια όπως σου εδειξα.
madrivermadonus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 πρεπει να δεις συνδεσμολογια στο αλλο ακρο. εκει απο οπου ερχεται το ιντερνετ
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Λογικά παίρνεις Ethernet σύνδεση κι επειδή το UTP σου δίνει μόνο 2 ζεύγη (4 καλώδια), είναι Fast Ethernet (100Mbps). Στην πρίζα πρέπει να συνδεθούν οι υποδοχές 1, 2, 3 και 6. To θέμα είναι ότι το καλώδιο δεν είναι κανονικό δικτύου αλλά απλό τηλεφωνικό. Οπότε τα χρώματα του καλωδίου δεν ταιριάζουν με τα αντίστοιχα της πρίζας. Πρέπει να βρεις στην άλλη άκρη του καλωδίου (στον server που λες), κάθε χρωματικό καλώδιο σε ποια ακριβώς θέση του εκεί βύσματος τερματίζει και να κάνεις τις αντίστοιχες συνδέσεις και στην δικιά σου πρίζα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα