Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να μετακομίσω σε 1 με 2 μήνες το πολύ στο Λονδίνο.
Δουλειά έχω βρει αλλά έχω κάποιες απορίες για όσους έχουν κάνει ήδη το βήμα για Λονδίνο είτε άλλες περιοχές του Η.Β.

Αρχικά ξέρω ότι από τον μισθό μου θα κρατείται ένα ποσοστό για το λεγόμενο National Insurance.
Απ'ότι είδα αυτό περιλαμβάνει ένα ποσοστό για σύνταξη + ιατρική περίθαλψη.
Η ερώτηση μου είναι αν θα χρειαστώ και επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση ή αν η παραπάνω είναι αρκετά καλή από μόνη της.

Άλλο θέμα είναι τυχόν διευκολύνσεις ως προς την φορολόγηση κτλπ.
Για παράδειγμα πάρχει κάποια αρχική διευκόλυνση στην φορολόγηση ή οτιδήποτε παρόμοιο (πχ 15% φόρος αντί για 20% για τον 1ο χρόνο) ?

Τέλος επειδή από προηγούμενη μετακόμιση μου είδα πως υπάρχουν sites με ενοικιαζόμενα που είναι πιο "τουριστικά" από άλλα (και βαράνε στις τιμές), έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένα?

Ό,τι άλλο έχετε να αναφέρετε είναι καλοδεχούμενο. :) 

Δημοσ.
Στις 12/7/2019 στις 11:42 ΜΜ, FireKiller είπε

Αρχικά ξέρω ότι από τον μισθό μου θα κρατείται ένα ποσοστό για το λεγόμενο National Insurance.
Απ'ότι είδα αυτό περιλαμβάνει ένα ποσοστό για σύνταξη + ιατρική περίθαλψη.

Από τον μισθό σου κρατείται το Tax, το National Insurance και (ίσως) το Pension αν έχεις μπεί σε Private Pension Scheme. Δοκίμασε το site που είπε ο bilya και για tax code βάλε 1250L για να πάρεις μια ιδέα. Καλή τύχη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, skrape1636 είπε

Πείτε δημόσια πληροφορίες ρε παίδες και εγώ σκέφτομαι έντονα να την κάνω.... 

έχουν γραφτεί κ στο παρελθόν θέματα για μετανάστευση στο uk. Δες αυτά κ μετά ρώτα τι απορίες έχεις.

Επεξ/σία από bilya
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...